در فیلم زیر به تحلیل و بررسی درس شبکه های کامپیوتری پرداخته شده است، در این فیلم توضیح داده شده که فیلم درس شبکه های کامپیوتری برای چه افرادی مناسب است و همین طور در خصوص فصول مختلف درس شبکه های کامپیوتری و اهمیت هر کدام از فصول و نحوه مطالعه این درس صحبت شده است.
در ادامه این مقاله فیلم های رایگان شبکه های کامپیوتری که به آنها نیاز دارید نیز در اختیارتان قرار گرفته است.
آموزش شبکه های کامپیوتری
با توجه به تغییراتی که کنکور ارشد کامپیوتر داشته است، درس شبکه های کامپیوتری به همراه دو درس سیستم عامل و پایگاه داده برای گرایش های شبکه های کامپیوتری، گرایش رایانش امن و گرایش علوم و فناوری شبکه دارای ضریب 4 و برای سایر گرایش های کنکور ارشد کامپیوتر دارای ضریب 3 شده است، بنابراین مشخص است که درس شبکه های کامپیوتری برای تمامی گرایش های کنکور ارشد کامپیوتر از اهمیت ویژه ای برخوردار است، بنابراین با توجه به اهمیت درس شبکه های کامپیوتری توصیه میکنیم که هر گرایشی که میخواهید شرکت کنید حتما درس شبکه های کامپیوتری را مطالعه کنید.
برای مطالعه بیشتر در مورد دروس مورد آزمون و ظریب هر درس در کنکور ارشد کامپیوتر، آی تی و علوم کامپیوتر به صفحه مربوطه مراجعه کنید.
البته توصیه ما این است که افرادی که میخواهند رتبه عالی در کنکور ارشد کامپیوتر کسب کنند فارق از اینکه در چه گرایشی میخواهند شرکت کنند سعی کنند تمامی دروس تخصصی کنکور ارشد کامپیوتر را مطالعه کنند، مخصوصا داوطلبان گرایش هوش مصنوعی، زیرا رقابت در گرایش هوش مصنوعی در چند سال اخیر افزایش پیدا کرده است و اگر مخواهید در گرایش هوش مصنوعی دانشگاه های تاپ قبول شوید بهتر است تمامی دروس تخصصی را مطالعه کنید.
با توجه به کنکور ارشد کامپیوترسال گذشته احتمالا 7 تست از درس شبکه های کامپیوتری در کنکور ارشد کامپیوتر مطرح میشود، در کنکور ارشد آی تی نیز از این درس 6 تست ضریب 4 مطرح میشود، که این تعداد تست با بالاترین ضریب، یعنی ضریب 4 در کنکور ارشد آی تی، خود گویای اهمیت فوق العاده درس شبکه برای کنکور ارشد فناوری اطلاعات است. برای بررسی بیشتر در مورد تعداد تست هایی که از هر درس در کنکور ارشد کامپیوتر و آی تی میآید به این صفحه مراجعه کنید
در صورتیکه به این مقاله علاقهمند هستید، ممکن است صفحات زیر نیز برای شما جذاب باشد:
- معرفی و آموزش درس شبکه های کامپیوتریجامعترین آموزش درس شبکه های کامپیوتریدرس شبکه های کامپیوتری یکی از مهمترین و بنیادیترین دروس رشته کامپیوتر است، با توجه به اینکه اینترنت امروزی بزرگترین سیستم مهندسی ساخت دست بشر در تمام طول تاریخ است، آشنایی با شبکههای کامپیوتری برای تمامی علاقهمندان و دانشجویان رشته کامپیوتر الزامی است، در این راستا در این صفحه به معرفی شبکههای کامپیوتری پرداخته شده است.
- چطور میتوانید بعنوان مهندس شبکه مشغول به کار شوید و چطور میتوانید مدرک مهندسی شبکهمهندسی شبکه؛ بررسی آینده شغلی، وظایف و مهارت هامهندسی شبکه Network Engineering بعنوان یکی از آینده دار ترین مشاغل حوزه کامپیوتر، پیش نیازهای تحصیلی و شغلی متفاوتی دارد، بنابراین در این صفحه بطور کامل به بررسی وظایف و مهارتهایی که یک مهندس شبکه نیاز دارد و همچنین به بررسی و معرفی مدارک معتبر شبکه در جهان پرداخته شده است بگیرید.
- هوش مصنوعی و کاربردها و مزایای آن در شبکههای کامپیوتری.
- بررسی رشته شبکه های کامپیوتری در مقطع ارشد کامپیوتر.
- معرفی شبکه های بی سیم و وایرلس.
- معرفی گرایش علوم و فناوری شبکه در مقطع ارشد کامپیوتر.
- معرفی رشته و گرایش رایانش امن در مقطع ارشد کامپیوتر.
آموزش تصویری شبکه های کامپیوتری
درس شبکه های کامپیوتری با توجه به تغییرات اخیر جز دروس تخصصی کنکور ارشد کامپیوتر است و همه دروس تخصصی برای کسب یک رتبه خوب مهم هستند، متاسفانه درس شبکه های کامپیوتری در دانشگاههای کشور با جزییات بسیار زیاد و بصورت کنکوری و از 0 تا 100 تدریس نمیشود و دانشجویان نمیتوانند با آن معلومات تستهای کنکور ارشد و دکتری کامپیوتر را جواب بدهند. همین طور سال هاست که کتاب تستی مناسبی برای درس شبکه های کامپیوتری در کشور وجود ندارد تا دانشجویان بعد از خواندن درس شبکه بتوانند برای تسلط بیشتر روی این درس، تست های سال های اخیر را از روی آن کتاب بزنند. به همین علت بر آن شدیم تا آموزش تصویری شبکه های کامپیوتری و همین طور فیلم نکته و تست شبکه های کامپیوتری را با کیفیتی عالی ایجاد کنیم تا دیگر دانشجویان کشور نگران درس شبکه نباشند
فیلم های رایگان شبکه های کامپیوتری
برای استارت راحت تر درس شبکه سعی کنید ابتدا 3 فیلم زیر را مشاهده کنید و بعد به سراغ منبعی که میخواهید درس شبکه را از آن بخوانید بروید. اگر قصد تهیه فیلم شبکه های کامپیوتری را ندارید، درس شبکه های کامپیوتری را حتما از کتاب شبکه های کامپیوتری رویکرد بالا به پایین انتشارات نص ترجمه آقای ملکیان و زارع پور و گنجی بخوانید، تمامی تست های کنکور از متن این کتاب و تمرینات این کتاب مطرح میشوند. همین طور میتوانید کتاب زبان اصلی شبکه های کامپیوتری را از قسمت دانلود کتاب های مهندسی کامپیوتر و آی تی به زبان انگلیسی بصورت رایگان دانلود کنید. دقت کنید که فیلم های زیر، که بصورت رایگان در اختیار دانشجویان کشور قرار گرفته اند، کامل نیستند و اگر میخواهید پکیج کامل فیلمهای درس شبکه های کامپیوتری را تهیه کنید باید از طریق زیر اقدام کنید و یا با تیم پشتیبانی در تماس باشید، آی دی و شماره تیم پشتیبانی در زیر همین صفحه آمده است. همین طور میتوانید به صفحه کلاسها و فیلم های کنکور ارشد کامپیوتر مراجعه کنید
پی دی اف درس شبکه های کامپیوتری
در داشبورد دانشجویانی که فیلم درس شبکه های کامپیوتری را تهیه میکنند پی دی اف فیلم ها نیز قرار میگیرد و دانشجویان براحتی میتوانند جزوات را پرینت بگیرند و هنگام تماشا فیلم ها از جزوات خط ببرند و مطالب مهم را هایلایت کنند و همین طور اگر نیاز داشتند برای خودشان در کنار جزوات چیزی یاداشت کنند
خرید فیلم های کامل شبکه های کامپیوتری
ویدیو درس شبکه های کامپیوتری
۱۵٪ تخفیف تا ۱۹ آبان
ویدیو نکته و تست شبکه های کامپیوتری
۱۵٪ تخفیف تا ۱۹ آبان
فیلم های درس شبکه های کامپیوتری
شبکههای کامپیوتری جلسه 1
شبکههای کامپیوتری جلسه 2
شبکههای کامپیوتری جلسه 3
شبکههای کامپیوتری جلسه 4
شبکههای کامپیوتری جلسه 5
شبکههای کامپیوتری جلسه 6
شبکههای کامپیوتری جلسه 7
شبکههای کامپیوتری جلسه 8
حل تست شبکه جلسه 1
حل تست شبکه جلسه 2
حل تست شبکه جلسه 3
حل تست شبکه جلسه 4
حل تست شبکه جلسه 5
حل تست شبکه جلسه 6
حل تست شبکه جلسه 7
حل تست شبکه جلسه 8
نظر برخی از رتبه های برتر کنکور ارشد کامپیوتر و آی تی در مورد کیفیت فیلمها
نظر رتبه 1 کنکور
نظر رتبه 2: خیلی کامل بودند
نظر رتبه 6 کنکور ارشد کامپیوتر
نظر رتبه 6 کنکور 1400
فیلم ها خیلی قابل فهم و روان است
رتبه 9 :فیلم ها بی نقص بود
از پایه ضعیف تا شریف
نظر رتبه 2 کنکور ارشد
نطر رتبه 10: کیفیت تدریس استاد رضوی خیلی خوبه
نظر رتبه 16: کیفیت تدریس خیلی عالی بود
جزوه کامل و ویدیوهای خیلی خوب
نحوه انتقال دانش استاد رضوی بینظیر است
ویدیوها خیلی جامع و کامل بودند
واقعا تدریس اساتید عالی بودند
نظر رتبه 8 کنکور 1400
نظر رتبه 2: معماری کامپیوتر و منطقی 100 زدم
نظر رتبه 13 کنکور ارشد کامپیوتر 1401
نظر رتبه 19: تدریس و فن بیان عالی است
نظر رتبه 12 کنکور ارشد کامپیوتر 1401
نظر رتبه 24: خیلی کامل و جامع است
فیلمها بی نظیر بود
نظر رتبه 45: کیفیت فیلم ها خوب بودن
همه دروس عالی تدریس شده بودند
نیار نیست کتاب تهیه کنید
فیلم ها با بیان شیوا و بدون ابهام بود
کیفیت بالا و هزینه مناسب
نظر رتبه 11 کنکور 1400
فیلمها بینیازم کرد
تدریس زیبا و بیان شیوا
فیلم درس و تست کافیست
فیلم های استاد رضوی از همه نظر عالی بودند
کیفیت و نحوه تدریس و قدرت بیان اساتید از همه نظر خوب بود
خیلی راضی بودم درسها خیلی عمیق تدریس میشد
از همه دروس خیلی راضی بودم
نظر پارسا شریعت
ویدیوها از نظر کیفیت عالی بودند
نظر رتبه 43 کنکور
از دروس استاد رضوی خیلی راضی بودم
نظر پیمان هاشمی
نظر رتبه 40 کنکور
تدریس از 0 تا 100
فیلم شما را جلو میاندازد
نظر رتبه 50 کنکور 1400
نظر رتبه 67 کنکور 1400
نظر ریحانه حسین زاده
نظر مرتضی اکبری
نظر رتبه 113 کنکور 1400
تاثیر منابع خوب
نظر سامان حسینی
تفاوت منابع مناسب
نظر رتبه 32 کنکور 1400
کیفیت بالا تدریس
نظر شیوا رضازاد
از روی مراجع نخوانید
فیلم ها خیلی مفهومی بودند
همه درس ها فوق العاده بود
از صفر تا صد و کامل هستند
آشنایی با استاد رضوی و کافه تدریس معجزه بود
فیلم ها جامع بودند
کل منابع من از کافه تدریس یا کنکور کامپیوتر بود
دروس واقعا فوق العاده بودند
درسها کامل و روان است
فیلم ها خیلی دقیق و جامع و کامل بودند
ویدیوها بسیار قابل فهم بودند
مطالبی که پوشش داده شده بود واقعا کامل بود
تدریس بسیار شیوا و روان و بدون ابهام
با پایه ضعیف هم فیلم ها را متوجه می شوید
فیلم ها خیلی به من کمک کرد
همه دروس را از کافه تدریس گرفتم
ویدیوهاشون خیلی به من کمک کرد
فیلم های آموزشی درس شبکه های کامپیوتری
از آن جایی که درس شبکه های کامپیوتری از جمله دروس مهم در کنکور ارشد کامپیوتر و فناوری اطلاعات و همین طور درسی مهم برای افرادی است که میخواهند کارهای پژوهشی و آکادمیک انجام دهند، و با توجه به اینکه متاسفانه در دانشگاهها سر فصلی که وزارت علوم برای کنکور اعلام کرده بطور کامل تدریس نشده و مباحث تدریس شده نیز بصورت کنکوری و صفر تا صد نیستند ودانشجویان توانایی حل تستهای کنکور درس شبکه های کامپیوتری را پیدا نمیکنند بر آن شدیم تا مجموعه ای کامل از ویدیهای آموزشی درس شبکه های کامپیوتری را برای شما دانشجویان گرامی گردآوری کنیم.
این ویدیوها همگی با بیانی ساده و شامل آموزش 0 تا 100 مباحث شبکه های کامپیوتری هستند.
معرفی دوره درس و حل تست و سوالات شبکه های کامپیوتری
متاسفانه در اکثر دانشگاههای کشور چندین مشکل در ارائه این درس وجود دارد، مشکل اول این است که در دانشگاهها سر فصلی که وزارت علوم برای دانشگاه و همین طور کنکور اعلام کرده بطور کامل تدریس داده نمیشود و یا اگر درس داده میشود بصورت روان و به نحوی که همه دانشجویان به سادگی متوجه شوند درس داده نمیشود، که اتفاقا اکثر سوالات در آزمونهای مختلف نیز از همین مباحث است. مشکل دوم این است که همان مباحثی هم که تدریس میشود بصورت 0 تا 100 و با جزییات زیاد و بصورت کنکوری تدریس داده نمیشود و بنابراین دانشجویان توانایی حل سوال و تست را پیدا نمیکنند. آموزش درس شبکه های کامپیوتری بصورت 0 تا 100 است و تمامی مطالب از ساده به سخت گفته شده اند و تمامی دانشجویان کشور چه آن هایی که حتی رشته کامپیوتر نبوده اند و چه دانشجویان قوی دانشگاه های شریف و تهران و ... میتوانند بهره زیادی از فیلم شبکه های کامپیوتری ببرند.
از نگاه دانشجویان، قدرت بیان فوق العاده استاد رضوی و پوشش ۱۰۰ درصدی تمامی سرفصلها، نکات و تستها، ویدیوهای درس شبکه های کامپیوتری را به بهترین ویدیو آموزشی کشور در درس شبکه تبدیل کرده است. در حال حاضر فیلم آموزش شبکه های کامپیوتری استاد رضوی پرطرفدارترین و پرفروشترین فیلم اموزشی شبکه های کامپیوتری کشور است و هر سال بیش از ۶۰۰۰ نفر این فیلم را تهیه میکنند، آموزش شبکه های کامپیوتری به زبان ساده و صفر تا صد دلیل محبوبیت آموزش شبکه است.
در فیلم درس شبکه های کامپیوتری تمامی سرفصلهای وزارت علوم پوشش داده شده است و نکات تمامی کتاب مرجع شبکههای کامپیوتری بصورت روان و قابل فهم توضیح داده شده است، فیلم درس شبکه های کامپیوتری نه تنها برای دانشجویان رشته کامپیوتر و داوطلبان کنکور ارشد و دکتری کامپیوتر مفید است بلکه برای تمامی کسانیکه به دنبال این هستند که مبانی شبکه را بصورت عمیق و مفهومی بفهمند مناسب است.
متاسفانه کتاب حل تست و سوال مناسبی در درس شبکه های کامپیوتری وجود ندارد و حتما نیاز است که علاوه بر فیلم درس فیلم های نکته و تست شبکه را نیز تهیه کنید، آنقدر کتابهای موجود بیکیفیت و قدیمی هستند که بعنوان یک نمونه میتوان به مورد زیر اشاره کرد:
- تمامی کتاب های کنکوری شبکه از لایه های پایین به بالا درس داده اند در صورتی که 10 سالی میشود که در دانشگاه های برتر از لایه های بالا به پایین تدریس میشود و در کنکور نیز لایه های بالا بسیار پر اهمیت تر شده
- سالهاست که لایه فیزیکی از کنکور حذف شده است در صورتیکه تقریبا اکثر کتابهای موجود هنوز این فصل را در کتابشان دارند
- تقریبا اکثر تست های کنکور ارشد و دکتری در هیچ کتابی حل نشده است و به همین دلیل یکی از دغدغه های همیشه داوطلبان آزمونها نبود کتاب تست مناسب در درس شبکه است
فیلم های نکته و تست شبکه های کامپیوتری بی همتا هستند و به جرات میتوان گفت که این فیلم ها همانندی ندارند. برای اینکه بتوانید درصد بالایی در درس شبکه های کامپیوتری کسب کنید حتما باید با دقت کافی این فیلم ها را بررسی کنید. در نکته و تست شبکه های کامپیوتری حدود 330 تست کنکور ارشد کامپیوتر و آی تی و همین طور کنکور دکتری بطور کامل بررسی شده است، همین طور تمامی تمرینات مهم کتاب های رفرنس نظیر کراس و راس حل شده است. در این فیلم تمامی مطالب چندین بار مرور و همه مطالب دسته بندی شده است. با مشاهده فیلم درس و نکته و تست شبکه نیازی به تهیه هیچ منبع دیگری ندارید و نه تنها در کنکور ارشد میتوانید به تمامی تست ها پاسخ دهید بلکه درک عمیقی از شبکه های کامپیوتری پیدا خواهید کرد.
رامین رضوی
RAMIN RAZAVI
ایشان تا قبل از سال 94 بصورت حضوری در شهر تهران و بصورت پروازی در شهرهای مشهد، شیراز، اصفهان، گرگان و ... برای کنکور مقطع ارشد و دکتری تدریس میکردهاند، سپس در سال 94 با توجه به درخواستهای مکررِ شهرهای دیگر برای برگزاری کلاسهای آمادگی کنکور ارشد و دکتری تصمیم گرفت در جهت رفع کمبود امکانات آموزشی در شهرهای کوچک، برای اولین بار در کشور اقدام به برگزاری دورههای آموزشی آنلاین کند که ماحصل آن برقراری عدالت آموزشی طی این سالها و شرکت بیش از 24000 دانشپژوه در کلاسهای آنلاین ایشان و برگزاری 267 دوره آنلاین توسط ایشان بوده است.
در حال حاضر بیش از 90 درصد از رتبههای برتر کنکور ارشد کامپیوتر و آیتی هر سال از دانشجویان استاد رضوی هستند که این درصد موفقیت نه تنها در رشته کامپیوتر بلکه در هیچ رشته دیگری وجود نداشته است.
سرفصلهای دوره شبکههای کامپیوتری
برای درس شبکههای کامپیوتری دو فیلم زیر وجود دارد: فیلم درس شبکههای کامپیوتری فیلم حل تست سوالات شبکههای کامپیوتری
ویدیو درس شبکه های کامپیوتری
۱۵٪ تخفیف تا ۱۹ آبان
ویدیو نکته و تست شبکه های کامپیوتری
۱۵٪ تخفیف تا ۱۹ آبان
در زیر سرفصلهای دوره شبکههای کامپیوتری با جزئیات آورده شده است، در زیر مشخص شده است که فیلم آموزش شبکههای کامپیوتری و همین طور حل تست شبکههای کامپیوتری چند جلسه است و هر جلسه چند ساعت است و شامل چه بخشها و مباحثی است:
بخش 1
1:40'مفاهیم اولیه شبکه (تعریف پهنا باند، نرخ بیت، بهرهوری، گذردهی)
بخش 2
2:00'انواع موجها - تبدیل سیگنالهای آنالوگ به دیجیتال - تعریف شبکه، شبکههای کامپیوتری چگونه شکل گرفت؟
بخش 3
1:35'Hub - repeater - ساختار سلسه مراتبی شبکههای مخابراتی چگونه شکل گرفت؟
بخش 1
1:40'تعریف multiplexing - دستهبندی شبکهها از منظر توپولوژی - دستهبندی شبکهها از منظر تکنولوژی انتقال - دستهبندی شبکهها از منظر گستردگی جغرافیایی - تعریف اندکی از اینترنت
بخش 2
2:05'تعریف ISP Access Network - اینترنت چیست؟ - هدف از ایجاد شبکه
بخش 3
1:05'معماری لایهایی شبکه، مزایای معماری لایهایی - تعریف پروتکل
بخش 4
1:45'مدلهای لایهایی شبکه: OSI و TCP/IP - ارتباط بین لایهها (تعریف سوکت و Interface)
بخش 5
00:35'چرا سه لایه پایین در همه نود ها Run می شوند؟ - تعریف Routing و Forwarding
بخش 1
1:50'ساختار یک روتر - تعاریف کنترل جریان، کنترل خطا
بخش 2
1:55'کنترل جریان در TCP لایه انتقال - کنترل ازدحام - سرویسهای اتصال گرا (Connection Oriented) و بدون اتصال (Connection less) - سرویسهای Reliable و Unreliable - وظایف لایههای TCP/IP
بخش 3
1:10'ادامه وظایف لایههای TCP/IP - وظایف لایهها مدل OSI - مقایسه بین TCP/IP و OSI
بخش 4
1:50'سرویسهای Connection Oriented و Connection less لایه شبکه (توضیح بیشتر) - توضیح اندکی در مورد شبکههای Packet-Switch و Circuit-Switch
بخش 1
00:55'شکستن بستهها در شبکه، در لایه انتقال (Segmentation) و در لایه شبکه (Fragmentation) - MTU و MSS - Segmentation & Reassembly - مشخصههای سوکت UDP مشخصههای سوکت TCP
بخش 2
1:05'مزایا و معایب شکستن بستهها - Fragmentation
بخش 3
1:30'Fragmentation، مزایا و معایب - سوالات مهم و مفهومی
بخش 4
1:40'کارت شبکه (Card Network Interface) -Hub, Repeater, Bridge, Router, Switch - پروتکل ARP
بخش 1
2:00'انواع ترافیکی که هاستها در شبکه تولید می کنند - انواع Multiplexing ( FDM ,WDM ,TDM)
بخش 2
2:30'Circuit Switching - Packet Switching - انواع تاخیر در شبکهها
بخش 1
1:45'چرا Virtual Circuit ایجاد شد؟ - خواص Virtual Circuit - بررسی پارامترهای کیفیت سرویس
بخش 2
1:35'بررسی پارامترهای کیفیت سرویس (گذردهی ، تاخیر) - محاسبه تاخیر ارسال p بسته در شبکه Packet Switch - محاسبه تاخیر ارسال p بسته در شبکه Circuit Switch
بخش 3
1:35'تاخیر صف - شدت ترافیک - شروع فصل 2: لایه کاربرد - معماری Client - Server - معماری P2P - چالشهای پیش روی P2P - تعریف Process - تعریف Socket
بخش 1
2:20'نیازهای Applicationها - ویژگیها و سرویسهای TCP - SSL - سرویسهای UDP - مقایسهی TCP و UDP - دستهبندی پروتکلهای لایه کاربرد
بخش 2
1:40'توضیح کامل DNS (علت به وجود آمدن، نحوهی کار DNS، الگوریتمهای جستجوی DNS، محاسبه تاخیرها ، ...)
بخش 3
1:00'توضیح HTTP (اتصال گذرا یا ماندگار و ارسال درخواستهای موازی یا سری)
بخش 4
2:00'ادامهی HTTP - فرمت پیامهای HTTP - پیام درخواست و پاسخ HTTP - Cookies
بخش 5
1:55'Web cache یا Proxy Server - پروتکل FTP
بخش 1
1:30'Electronic Mail - پروتکل SMTP - مقایسهی HTTP و SMTP - فرمت پیامهای نامه - پروتکل دسترسی نامه - پروتکل POP3 - IMAP - Web-Based E-Mail - توزیع فایل در P2P و Client-Server - BitTorrent
بخش 2
1:30'شروع فصل 3: لایه انتقال - مرور یکسری تعاریف (فرآیند، سوکت، مالتی پلکس و دی مالتی پلکس، ...) - نحوهی سرویس دهی پروتکلهای UDP و TCP به برنامهها - Welcoming Socket و Connection Socket - هدر UDP - فیلد Checksum در هدر UDP - چگونگی انتقال داده قابل اطمینان روی بسته نامطمئن - شروع به طراحی پروتکل Stop & Wait ( بیت تناوبی) - ورژن 1: rdt 1/0
بخش 3
00:50'ورژن 2 : rdt 2/0 - ورژن 3 :1 rdt 2/ - نیاز به فیلدهای Checksum و Sequence number
بخش 4
1:40'ورژن 4: rdt 2/2 - نیاز به داشتن Ack شمارهدار - ورژن5: rdt 3 - نیاز به داشتن تایمر در فرستنده - محاسبه بهرهوری S&W - تفاوت اصلی Go Back N (GBN) و Selective Repeat(SR) - نحوه کار GBN
بخش 5
00:15'ادامه توضیح GBN
بخش 6
00:40'نحوهی کار SR - شماره ترتیب لازم در روشهایGBN, SR, S&W - دلیل نیاز داشتن w+1 شماره ترتیب در GBN
بخش 1
1:50'توضیح بیشتر پروتکل TCP - هدر TCP - Seq# (عدد توالی) و Ack# (شماره Ack) - بررسی Time Out(T.O) و Time Out Interval (T.O.I) در TCP - چرا TCP بعد از هر بار T.O ،T.O.I را دو برابر می کند؟ - دریافت سه Ack تکراری در TCP - مدیریت اتصال TCP
بخش 2
1:55'مراحل برقراری اتصال در TCP - قطع اتصال در TCP - تخمین T.O.I - کنترل جریان و کنترل ازدحام در TCP
بخش 3
2:40'ادامهی کنترل ازدحام - Random early detection چیست؟ - 2 مدل الگوریتم کنترل ازدحام TCP : Taho و Reno و توضیح فازها - چگونه cwnd به صورت داینامیک تغییر میکند؟ - تعیین حد آستانه (ssthresh) - گذردهی در کنترل ازدحام نسخه ی Reno - مروری بر ATM (اهداف، سرآیند ATM، انواع مختلف سرویسها ، ... ) - توضیح سرویس ABR
بخش 1
00:55'بررسی مهمترین وظایف شبکه (Routing ,Forwarding ,Addressing, … ) - لایه شبکه چه سرویسهای می تواند ارائه دهد - برخی از معماریهای شبکه - مقایسه شبکههای مدار مجازی و دیتاگرام - توضیح شبکههای مدار مجازی (Virtual Circuit Network)
بخش 2
00:20'ادامه توضیح شبکه مدار مجازی
بخش 3
1:55'شبکههای دیتاگرام - آدرس IP - قاعده ی Longest prefix matching - بررسی ساختار روتر - وظایف Routing processor - سازه سوئیچینگ چه مدلهایی دارد؟ - سوئیچینگ از طریق باس - سوئیچینگ از طریق شبکههای میان ارتباطی - HOL یا Head of the line blocking چیست؟ - قالب دیتاگرام ها - توضیح Fragmentation - Fragmwnt offset
بخش 4
2:25'آدرس دهی Ipv4 - مفهوم Host ID و NetID - کلاسهای آدرس IP - Broadcast Address - زیر شبکه ( Subnet) - Subnet Mask و Network Mask - حل مثالهای تخصیص آدرس IP
بخش 1
1:35'ادامه حل مثالهای تخصیص آدرس IP - DHCP و نحوه کار آن
بخش 2
2:05'توضیح کامل NAT - مشکلات NAT - ICMP - فرمت و انواع پیامهای ICMP
بخش 1
1:50'Ipv6 و ویژگیهای آن - گذر از Ipv4 به Ipv6 - ایجاد امنیت در IP (پروتکل Ipsec) - شروع الگوریتمهای مسیریابی - Flooding - الگوریتم کوتاهترین مسیر (Dijkstra)
بخش 2
1:55'Distance Vector Routing یا DVR - مشکل Poisened Reverse - Link State Routing - مسیریابی سلسله مراتبی - مفهوم AS
بخش 3
00:40'ادامه مسیریابی سلسله مراتبی - الگوریتمهای مسیریابی درون AS و نحوه کار آنها
بخش 1
00:10'Flooding - مفهوم sink tree - مرور الگوریتم دایجسترا
بخش 2
00:50'مرور Distance Vector Routing یا DVR - مشکل Poisened Reverse - Link State Routing - الگوریتم OSPF
بخش 3
00:55'الگوریتم BGP - مفهوم و کاربرد AS-path
بخش 4
1:10'شروع فصل Data link layer - MAC چیست - روشهای دسترسی به کانال
بخش 5
1:15'پروتکل ALOHA - بررسی احتمال تصادم نداشتن - بهره وری ALOHA
بخش 6
1:25'Slotted ALOHA - مقایسهی Slotted ALOHA و ALOHA - پروتکل CSMA و نسخههای مختلف آن - مقایسه بهره وری پروتکلهای گفته شده - شرط تشخیص تصادم توسط فرستنده
بخش 1
1:20'مرور مطالب گفته شدهی فصل دیتالینک - حل تستهای کنکور: ALOHA و CSMA/CD
بخش 2
1:35'حل تستهای کنکور: Slotted ALOHA و ALOHA و Ethernet - بررسی بهره وری Slotted ALOHA در شرایط مختلف - رسیدن به Max efficiency
بخش 3
1:05'حل تستهای کنکور: Slotted ALOHA و ALOHA و Ethernet و CSMA/CD - شروع فصل کنترل - تصحیح خطا رو به جلو تصحیح خطا رو به عقب - فاصله همینگ - توازن زوج (Even parity) - بررسی روش توازن 2 بعدی
بخش 4
00:15'بررسی بیشتر همینگ
بخش 5
00:45'کدهای خطی - افزونگی کدهای خطی - CRC یا کدهای چند جملهایی - روش تولید کلید ارسال شده در فرستنده CRC - پیادهسازی CRC با شیفت رجیستر - احتمال loss شدن یا نشدن یک بسته در مسیر
بخش 6
1:45'حل تستهای کنکور و تالیفی مربوط به مفاهیم کنترل و تصحیح خطا
بخش 1
1:30'تعریف برخی مفاهیم شبکه (پهنا باند، نرخ بیت، بهره وری، گذردهی، ...) - مزایای معماری لایهایی شبکه - تعریف پروتکل - انواع Multiplexing ( TDM , FDM , WDM , CDM)
بخش 2
1:10'سوئیچینگ مداری یا Circuit Switching - packet switching - سوالات محاسبهی زمان انتقال یک فایل روی لینک - مقایسه سوئیچینگ مداری و سوئیچینگ بستهایی
بخش 3
1:30'انواع تاخیر در شبکهها - سوالات محاسبه تاخیر در شبکههای Circuit Switching و packet switching
بخش 4
1:05'سوالات محاسبه تاخیر در شبکههای Circuit Switching و packet switching - سوالات مربوط به تاخیر صف
بخش 5
2:20'محاسبه حداقل و حداکثر تاخیر - مقایسه زمان ارسال یک فایل در روشهای Circuit Switching و packet switching و Virtual circuit
بخش 1
1:15'چرا در شبکه نیاز به شکستن بستهها داریم - مفهومSegmentation & Reassembly - MSS و MTU - مزایا و معایب شکستن بستهها - مفهوم Fragmentation
بخش 2
1:10'شکستن بستهها و محاسبه تاخیر انتها به انتها
بخش 3
1:25'مفهوم Throughput - محاسبه حداقل گذردهی در شبکهها - حاصل ضرب پهنای باند در تاخیر انتشار
بخش 4
1:25'بررسی پارامترهای کیفیت سرویس - Error و Loss - محاسبه احتمال Loss شدن یا نشدن یک بسته در مسیر
بخش 1
1:20'ادامه حل سوال 36 فصل 1- توضیح کامل DNS - الگوریتمهای جستجوی DNS و محاسبه تاخیرها - توضیح پروتکل HTTP (اتصال گذرا یا ماندگار و درخواستهای سری یا موازی)
بخش 2
1:55'سوالات محاسبه تاخیر دریافت شیها از سرور - محاسبه زمان لازم برای دریافت یک صفحه وب از سرور
بخش 3
00:20'HTTP گذرا و ماندگار
بخش 4
1:30'محاسبه زمان لازم برای دریافت یک صفحه وب از سرور - HTTP گذرا و ماندگار با ارسال درخواستهای سری یا موازی
بخش 5
1:40'فرمت و انواع پیامها در HTTP - معنی کدهای وضعیت در پاسخ HTTP - مفهوم شدت ترافیک - مفهوم Caching و بررسی یک مثال - Proxy server
بخش 6
00:55'Proxy server - Cach server و محاسبهی Hit rate - Cookies - پروتکل FTP - پروتکل SMTP - توزیع فایل با دو روش Client- Server و P2P
بخش 1
1:05'سرویسهای لایه انتقال اینترنت (شبکههای TCP/IP) - ویژگیهای TCP - سرویسهای UDP - وقتی TCP هست چرا UDP؟ - پروتکل لایه کاربرد و انتقال به کار رفته در برخی از برنامههای شبکه - ایجاد امنیت در TCP
بخش 2
00:55'سوالات مقایسه پروتکلهای TCP و UDP - توضیح نحوه برقراری ارتباط مشتری و سرویسدهنده در یک برنامه TCP (مفهوم Connection Socket و Welcoming Socket) - هدر UDP - محاسبه فیلد Checksum در UDP
بخش 3
1:00'طراحی پروتکل S&W و محاسبه بهرهوری آن - تفاوت اصلی Go back N و Selective Repeat - نحوه کار GBN - نحوهی کار SR - فرستنده SR و گیرنده SR - شماره ترتیبهای لازم در روشهای GBN , SR و S & W - بهرهوری S&W وقتی خطا نداریم
بخش 4
1:15'بهرهوری GBN و SR وقتی خطا نداریم - بهرهوری GBN و SR و S & W وقتی خطا داریم - سوالات محاسبه بهرهوری در حالات مختلف پروتکلها
بخش 1
1:05'محاسبه بهرهوری در حالات مختلف پروتکلها - محاسبه حداقل اندازه مورد نیاز برای دستیابی به کارایی بهینه
بخش 2
00:30'محاسبه بهرهوری در حالات مختلف پروتکلها
بخش 3
00:50'محاسبه حداکثر نرخ ارسال موثر
بخش 4
1:30'محاسبه حداکثر کارایی - بررسی شماره ترتیبهای ممکن در پروتکل GBN - محاسبه تعداد بستههای ارسالی برای گیرنده و تعداد Ack دریافتی در حالتهای مختلف - محاسبه کمترین میزان بافرمورد نیاز در گیرنده
بخش 5
1:00'پروتکل TCP - توضیح هدر TCP - عدد توالی (Seq#) و شماره Ack (Ack#) - ارسال مجدد در TCP - مدیریت اتصال TCP (توضیح دیاگرام برقراری و قطع اتصال در TCP در سمت کلاینت و سرور)
بخش 1
1:15'محاسبه شماره ترتیب در بستههای ارسالی و شماره تصدیق پیامهای Ack
بخش 2
1:30'بررسی Statr diagram قطع و وصل اتصال
بخش 3
1:35'مراحل تخمین T.O.I (به دست آوردن Estimated RTT , Sample RTT , Dev RTT) - سوالات مربوط به T.O.I - بررسی Time Out - Taho و Reno - محاسبه Sstresh
بخش 1
1:10'بررسی دیاگرام حالت تغییر فازها در Reno و Taho
بخش 2
1:30'گذردهی در کنترل ازدحام نسخهی رنو - افزایش جمعی در فازSlow start - افزایش جمعی - کاهش ضربی در فاز Slow start - محاسبه اندازه پنجره ازدحام و پنجره ارسال
بخش 3
1:45'محاسبه اندازه پنجره ازدحام و Sstresh - محاسبه تعداد بستههای ارسالی در مدلهای Taho و Reno - محاسبه زمان ارسال یک فایل هنگامی که بعضی بستهها loss می شوند
بخش 1
00:30'محاسبه زمان ارسال کل بسته (در حالتهای مختلف رابطهی بین RTT و S/R)
بخش 2
00:50'محاسبه زمان ارسال کل بسته (در حالتهای مختلف رابطهی بین RTT و S/R)
بخش 3
00:10'محاسبه زمان ارسال کل بسته (در حالتهای مختلف رابطهی بین RTT و S/R)
بخش 4
1:45'همگرایی در الگوریتم AIMD ( افزایش جمعی - کاهش ضربی) - محاسبه نرخ از دست رفتن بستهها - مزیت و عیب API بایت گرا نسبت به API بستهگرا - توضیح سرویس ABR - بررسی RM cell ها - کنترل ازدحام در ATM - شروع فصل 4 : لایه شبکه - آدرسدهی Ipv4 - Host ID و Net ID - Network Mask - Broadcast Address
بخش 5
00:15'تعریف زیرشبکه
بخش 6
1:25'سوالات تخصیص آدرس IP و تقسیمبندی فضای آدرسدهی - آدرسدهی CIDR (Classless Inter domain Routing) - به دست آوردن رنج آدرس IP های اختصاص داده شده - قائده ی انطباق طولانی ترین پیشوند (Longest prefix matching)
بخش 7
00:30'سوالات تخصیص آدرس IP
بخش 8
1:20'سوالات تخصیص آدرس IP و تقسیمبندی فضای آدرسدهی
بخش 9
1:20'به دست آوردن رنج آدرس IP های پوشش داده شده - کشیدن درخت Forwarding table ها
بخش 1
1:10'به دست آوردن محدوده آدرسهای IP یک زیر شبکه - تقسیم فضای آدرسدهی - به دست آوردن گام بعدی یا Next Hop با توجه به Forwarding Table یک روتر - فضای آدرس بلا استفاده
بخش 2
2:00'به دست آوردن رنج آدرس IP های پوشش داده شده - قائده ی انطباق طولانیترین پیشوند - به دست آوردن تعداد زیر شبکهها - توضیح شبکه مدار مجازی و شبکه دیتاگرام - مراحل تشکیل یک مدار مجازی
بخش 3
1:10'شمارهی VC یا VC# در شبکه مدار مجازی - جدول مسیریابی روترها در شبکه مدار مجازی - درون یک روتر چه چیزهایی وجود دارد؟ - ظایف Routing Processor
بخش 1
1:00'حل سوال 262 مربوط به زیر شبکه - ادامه ساختار روتر - سازه سوئیچینگ چه مدلهایی دارد؟ - سوئیچینگ از طریق حافظه، باس و شبکه میان ارتباطی - الگوریتمهای مدیریت فعال صف - مشکل Head of line blocking یا HOL
بخش 2
1:25'اتلاف بستهها در پورتهای خروجی روترها - محاسبه حداکثر تاخیر بستهها - Slot های زمانی پورتهای روتر - قالب دیتاگرامها و هدر IP - قطعه قطعه کردن بستههای IP یا Fragmentation - آفست قطعهسازی (Fragment offset)
بخش 3
00:15'قطعه قطعه کردن بستههای IP
بخش 4
1:30'قطعه قطعه کردن بستههای IP - به دست آوردن مقادیر Fragment offset - توضیح پروتکل DHCP - NAT(Network Address Translation) - مشکلاتNAT - NIC - Hub , Repeater , Bridge , Switch و Router - نحوه کار پروتکل ARP
بخش 5
1:10'پروتکل ARP - تعداد میزبانهای پشت NAT - پروتکل ICMP - انواع پیامها در ICMP - پیام ping - آدرس دهی Ipv6 - گذر از Ipv4 به Ipv6 - ایجاد امنیت در IP با پروتکل Ipsec - شروع الگوریتمهای مسیریابی - الگوریتمهای متمرکز و غیرمتمرکز
بخش 1
1:20'نحوه کار الگوریتم کوتاهترین مسیر (Dijkstra) - Sink tree Flooding
بخش 2
1:40'نحوه کار Distance Vector Routing یا DVR - بردار مسافت - همگرایی یا Convergence در DVR - مشکل poisend Reverse - link State Routing و گامهای آن - مرتبهی link State Routing - link State Packet - مقایسه بین الگورتیمهای بردار فاصله و حالت پیوند - نوشتن مدخلهای جدول مسافت در روترها
بخش 3
1:55'مشکل poisend Reverse و رسیدن شبکه به حالت پایدار - به دست آوردن فرمولی برای حل سوالات poisend Reverse
بخش 1
00:40'الگوریتم مسیریابی بردار فاصله و به دست آوردن جدول مسیریابی روترها - مسیریابی سلسله مراتبی - مفهوم AS - الگوریتمهای مسیریابی درون AS ( RIP , OSPF , IS-IS ) و برون AS
بخش 2
1:05'پروتکل RIP و به روز رسانی جدولهای مسیریابی - OSPF و ویژگیهای آن - پروتکل BGP - eBGP و iBGP - مفهوم AS-Path - کاربردهای AS-Path - انتخاب مسیر در BGP - فرآیند مسیریابی Hot potato
بخش 3
00:45'حل چند سوال پوششی از الگوریتمهای مسیریابی درون AS و برون AS و تشکیل AS-path و Forwarding Table روترها
بخش 1
1:20'مرور مطالب گفته شدهی فصل دیتالینک - حل تستهای کنکور: ALOHA و CSMA/CD
بخش 2
1:35'حل تستهای کنکور: Slotted ALOHA و ALOHA و Ethernet - بررسی بهره وری Slotted ALOHA در شرایط مختلف - رسیدن به Max efficiency
بخش 3
1:05'حل تستهای کنکور: Slotted ALOHA و ALOHA و Ethernet و CSMA/CD - شروع فصل کنترل - تصحیح خطا رو به جلو تصحیح خطا رو به عقب - فاصله همینگ - توازن زوج (Even parity) - بررسی روش توازن 2 بعدی
بخش 4
00:15'بررسی بیشتر همینگ
بخش 5
00:45'کدهای خطی - افزونگی کدهای خطی - CRC یا کدهای چند جملهایی - روش تولید کلید ارسال شده در فرستنده CRC - پیادهسازی CRC با شیفت رجیستر - احتمال loss شدن یا نشدن یک بسته در مسیر
بخش 6
1:45'حل تستهای کنکور و تالیفی مربوط به مفاهیم کنترل و تصحیح خطا
پی دی اف درس شبکههای کامپیوتری
هر یک از فیلمهای درس یا حل تست شبکههای کامپیوتری را تهیه کنید در داشبورد پی دی اف مربوط به آن دوره نیز قرار میگیرد و دانشجویان براحتی میتوانند جزوات را پرینت و هنگام تماشای فیلمهای درس و حل تست شبکههای کامپیوتری از جزوات خط ببرند و مطالب مهم را هایلایت کنند و در صورت نیاز برای خودتان در کنار جزوات یاداشت برداری کنید.
بهترین منبع برای درس شبکه های کامپیوتری چیست؟
یکی از دغدغه هایی که تمامی داوطلبان کنکور ارشد کامپیوتر و آی تی با آن مواجه هستند این است که نمیدانند چه کتابی را برای درس شبکه های کامپیوتری تهیه کنند که کامل باشد و آنها را از منابع دیگر بی نیاز کند، کتاب شبکه های کامپیوتری، رویکرد بالا به پایین کراس و راس که انتشارات نص آن را بصورت خوبی ترجمه کرده است، کتاب خوبی برای دوران دانشگاه است ولی متاسفانه با خواندن این کتاب نمی توان مطمئن بود که میتوان به اکثر سوالات کنکور ارشد کامپیوتر و آی تی پاسخ داد و دلیل این امر آن است که این کتاب، یک کتاب مرجع است و در این کتاب، تست ای وجود ندارد حال آنکه آن چیزی که برای داوطلبان کنکور مهم است این است که بتوانند تست های سال های گذشته را کار کنند و در نهایت بتوانند تست های کنکور را پاسخ دهند، بنابراین اگر به دنبال آشنایی و یادگیری درس شبکه های کامپیوتری هستید کتاب کراس و راس کتاب بسیار مناسبی است اما اگر داوطلب کنکور ارشد یا دکتری کامپیوتر و آی تی هستید و به دنبال کتاب تستی مناسبی برای شبکه هستید متاسفانه کتاب تستی مناسبی در این درس در کشور وجود ندارد. جالب است که بدانید حدودا از سال 90 طراحان کنکور دیگر از لایه فیزیکی سوال نمی دهند و اهمیت لایه های بالا بیشتر شده است و همین طور در دانشگاه های معتبر کشور سال ها است که درس شبکه از لایه های بالا به پایین تدریس میشود، حال آنکه تمامی کتاب های کنکوری موجود از لایه پایین به بالا درس داده اند که این امر بسیار بد و غیر حرفه ای است. به همین علت به دانشجویان توصیه میشود که اگر میتوانند فیلم های درس و نکته و تست درس شبکه های کامپیوتری را تهیه کنند
چند تست از درس شبکه های کامپیوتری در کنکور ارشد کامپیوتر و آی تی مطرح می شود؟
با توجه به کنکور ارشد کامپیوترسال گذشته احتمالا 7 تست از درس شبکه های کامپیوتری در کنکور ارشد کامپیوتر مطرح میشود، در کنکور ارشد آی تی نیز از این درس 6 تست ضریب 4 مطرح میشود. توجه کنید که درس شبکه های کامپیوتری در کنکور ارشد مهندسی کامپیوتر در گرایش های مختلف ضرایب مختلفی دارد، درس شبکه های کامپیوتری به همراه دو درس سیستم عامل و پایگاه داده برای گرایش های گرایش شبکه های کامپیوتری، گرایش رایانش امن و گرایش علوم و فناوری شبکه دارای ضریب 4 و برای سایر گرایش های کنکور ارشد کامپیوتر دارای ضریب 3 شده است.
آیا همراه با فیلم های شبکه جزوه هم داده میشود؟
بله تمام دانشجویانی که کلاس آنلاین شرکت میکنند و یا فیلم های شبکه های کامپیوتری را دریافت میکنند جزوات مربوط به فیلم ها را هم دریافت میکنند. نحوه مطالعه تمام دروسی که فیلم آن را دارید به این صورت است که جزوه دروس را باید پرینت بگیرید و هنگامی که فیلم را مشاهده میکنید هم زمان نکات مهم را هایلایت کنید و همین طور اگر نیاز است حاشیه نویسی انجام دهید، حاشیه نویسی شما باید بگونه ای باشد که از دفعات بعدی فقط جزوه تان را مطالعه کنید و دیگر فیلم ها را تماشا نکنید در واقع این حاشیه نویسی باید به نحوی باشد که خواندن جزوه در دفعات بعدی معادل نگاه کردن فیلم باشد
درس شبکه های کامپیوتری در کنکور ارشد کامپیوتر و آی تی چقدر اهمیت دارد؟
درس شبکه های کامپیوتری درس بسیار مهمی است، اهمیت این درس از این حیث است که این درس باعث میشود که داوطلبان بتوانند در همه گرایش های رتبه های خوبی کسب کنند و نه فقط در یک گرایش، زیرا این درس در اکثر گرایش ها دارای ضریب مناسبی است