کنکور کامپیوتر
0
ورود | ثبت نام
نظرات
اشتراک
بالا
علاقه‌مندی

اشتراک
 

براستی بلاکچین چیست؟ از 0 تا 100 بلاکچین به زبان ساده

براستی بلاکچین چیست؟ افراد زیادی می‌خواهند با بلاکچین آشنا شوند، اما نمی‌توانند در سایت‌ها توضیح ساده ای از بلاکچین بیابند، این مقاله به توضیح بلاچین به زبان ساده پرداخته

در اکتبر سال 2008 برای اولین بار بود که فردی با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو تکنولوژی بلاک چین (Blockchain) و رمز ارز بیت کوین (Bitcoin) را به جهان در قالب یک مقاله‌ی 9 صفحه‌ای عرضه کرد. تا قبل از پدید آمدن بیت کوین، سیستم بانکداری به صورت متمرکز و بانک محور بود، اما با بوجود آمدن بیت کوین سیستم جدیدی در عرصه ی بانکداری یعنی سیستم نامتمرکز معرفی شد، در ادامه ی مقاله به بحث در مورد کاربرد فناوری بلاک چین و ویژگی هایش می‌پردازیم.

بلاک چین چیست؟

به طور کلی بلاک چین یک نوع ساختمان داده است که اطلاعات در آن در قالب تراکنش ذخیره می‌شوند. اما ساختار این نوع ساختمان داده از نوع‌های متداولی که قبلا مورد استفاده قرار می‌گرفت نیست. اطلاعات در داخل بلاک‌ها به صورت رمز شده ذخیره می‌شوند و مهمتر اینکه یک کپی از تمامی ‌بلاک‌ها دست تمامی ‌اعضای شبکه ی بلاک چین قرار دارد. اینکار باعث امنیت داده ها می‌شود. به عنوان مثال اگر سیستم یکی از این اعضا خراب یا هک شود، داده‌ها از بین نمی‌روند.

در سیستم بانکداری سنتی، داده‌ها و تراکنش‌های مشتریان در بانک‌ها و بانک مرکزی ذخیره می‌شوند. بنابراین بانک دسترسی کامل به تمامی‌ اطلاعات و داده‌های مشتریان دارد که از دو جنبه این امر ممکن است خطر آفرین باشد. اول اینکه با دسترسی داشتن کامل به اطلاعات مشتریان، بانک‌ها می‌توانند آن اطلاعات را تغییر دهند و دوم اینکه داده‌ها در معرض خطر هک شدن قرار دارند. اما در بلاک چین دیگر خبری از سیستم مرکزی و دسترسی کامل یک ارگان خاص به اطلاعات وجود ندارد. زیرا بلاک چین یک نوع سیستم توزیع شده است.

سیستم توزیع شده و تفاوت آن با سیستم متمرکز

در این تصویر به معرفی سیستم توزیع شده و تفاوت آن با سیستم متمرکز پرداخته ایم.

حالا سوال اینجاست که چرا اطلاعات در بلاک چین ایمن هستند و قادر به دستکاری و هک شدن نیستند؟ در ادامه به طور کلی به این موضوع خواهیم پرداخت.

دوره بلاکچین برای همه

همان‌طوری که از عنوان دوره مشخص است، این دوره فناوری مدرن، جذاب و پردرآمد بلاکچین را به زبانی ساده و قابل‌فهم برای تمام مخاطبین، با هر سن و میزان تحصیلات در هر رشته تحصیلی و موقعیت شغلی توضیح می‌دهد. با گذراندن این دوره می‌آموزید که : بلاکچین چیست؟ ادبیات و اصطلاحات این فناوری چیست؟ عامل امنیت بلاکچین چیست؟ در عمل چگونه کار می کند؟ از چه اجزای فنی تشکیل شده است؟ 10 فایده و تعهد اصلی بلاکچین چیست؟ نسل ها و انواع بلاکچین چه هستند؟ بیت کوین چگونه کار می کند؟ قواعد مالی بیت کوین چیست؟ ماینینگ یا استخراج بیت کوین چیست و چگونه کار می کند؟ 10 کاربرد مهم بلاکچین در صنعت چیست؟ چگونه در کسب و کار خود از این تکنولوژی استفاده کنیم؟ از کجا شروع کنیم؟ آیا واقعا به بلاکچین نیاز داریم؟ ابزارهای این حوزه چه هستند؟

چه چیزهایی در این دوره یاد می‌گیرید

بلاکچین چیست
ذخیره‌سازی و ادبیات و اصطلاحات این فناوری چیست
عامل امنیت بلاکچین چیست
در عمل چگونه کار می کند
از چه اجزای فنی تشکیل شده است
10 فایده و تعهد اصلی بلاکچین چیست
نسل ها و انواع بلاکچین چه هستند
بیت کوین چیست و چگونه کار می کند
قواعد مالی بیت کوین چیست

نمونه فیلم‌هایی از جلسات بلاکچین برای همه

معرفی دوره و سرفصل مطالب

معرفی مدرس دکتر امین

بلاکچین چیست

امنینت بلاکچین

کاربرد در حوزه اینترنت

جمع بندی

معرفی دوره و سرفصل مطالب
معرفی مدرس دکتر امین
بلاکچین چیست
امنینت بلاکچین
کاربرد در حوزه اینترنت
جمع بندی

بلاک چین چگونه کار می کند؟

بلاک چین از دو واژه‌ی Block و Chain تشکیل شده است. واژه‌ی بلاک در واقع همان ساختمان داده‌ای است که تمامی ‌اطلاعات دیجیتال مانند تراکنش‌ها در آن ذخیره می‌شوند و واژه‌ی Chain به ارتباط دو بلاک به همدیگر مربوط می‌شود. هر بلاکی که در بلاک چین بوجود می‌آید، به بلاک قبلی خود متصل می‌شود، در این صورت تمامی‌ بلاک‌های داخل شبکه به وسیله ی سیستم هشینگ به یکدیگر متصل هستند. این کار باعث می‌شود تغییر در یک بلاک باعث خراب شدن اتصال بلاک‌ها شود و اعضا بفهمند که یک عضو خرابکار در شبکه وجود دارد. بلاک‌ها بعد از بوجود آمدن دیگر قابل پاک شدن یا تغییر دادن نیستند، به این ویژگی به اصطلاح تغییر ناپذیری یا Immutability می‌گویند. که یکی از مهمترین ویژگی های بلاک چین است.

در سیستم‌های معمولی، اطلاعات داخل یک پایگاه داده ذخیره می‌شوند. در بلاک چین نیز پایگاه داده‌ای وجود دارد به نام  دفتر کل توزیع شده  یا Shared Ledger و این پایگاه داده در تمامی ‌اعضای شبکه وجود دارد:

تفاوت دیتابیس توزیع شده (Distributed database) و دیتابیس متمرکز (Centralized database) در این تصویر نشان داده شده است.

همانطور که گفته شد اطلاعات دیجیتال در قالب تراکنش ها داخل هر بلاک ذخیره می شوند. مراحل ذخیره شدن یک تراکنش داخل بلاک چین به صورت زیر است:

در این تصویر فرآیند تراکنش در بلاک چین نشان داده شده است.

پیش تر گفتیم که بلاک چین با تکنولوژی ارز دیجیتال بیت کوین معرفی شد. نخستین هدف تشکیل بلاک چین ارز های دیجیتال بود. در سیستم بیت کوین، تراکنش‌ها همان تراکنش‌های مالی یعنی انتقال پول بین کیف پول ارز دیجیتال کاربران می‌باشد. تمامی‌ تاریخچه‌ی انتقال پول کاربران شامل مقدار مبلغ واریز شده، فرستنده، گیرنده، تاریخ واریز و... در قالب تراکنش در بلاک‌ها ذخیره می‌شوند. سیستم پول و ارز در بستر بلاک چین ویژگی‌های متمایزی نسبت به بانک عادی دارند.

برخی از ویژگی های ارز های دیجیتال در این تصویر نشان داده شده است.

نمونه فیلم‌های دوره‌های مهارتی

چرا باید پایتون را یاد بگیریم؟

چه چیز هایی را قرار است در این دوره یاد بگیریم؟ و مروری بر تاریخچه پایتون

نصب پایتون اجرا کردن اولین خط کد

آماده سازی ویرایشگر VS Code آشنایی با سینتکس پایتون

آماده سازی مینی کندا + توابع پرینت و ماژول math

معرفی عملگرها و چرایی نیاز به کنترل جریان در برنامه نویسی

مفهوم داده ساختارها در پایتون

آشنایی با دیکشنری ها

آشنایی با حلقه ها

معرفی کلی توابع با مثال های متنوع

خطاها چی هستند؟

نحوه کار کردن با فایل و خواندن آن در مودهای مختلف

تاریخچه برنامه‌‎ نویسی

مفهوم شی‌گرایی

معرفی فرآیند Process - تفاوت فرآیند و برنامه

مرور کلی مباحث و حل یک تمرین پیرامون اعداد اول

نصب Visual Studio .NET

آشنایی با Console Application

آشنایی با Windows Form Application

متغیرها - اعداد اعشاری و ممیز شناور

دستورهای while & do while

اصلاح خطا حین اجرا

انتقال پارامترها به توابع

مدیریت حافظه

اعداد تصادفی در .NET

معرفی

روند یک پروژه یادگیری ماشین

مثال ماشین خودران

نگاه واقع گرایانه

معرفی مدرس دکتر امین

بلاکچین چیست

امنینت بلاکچین

کاربرد در حوزه اینترنت

جمع بندی

مقدمه و معرفی دوره

اپلای تحصیلی چیست؟

آیلتس یا تافل

هدر رزومه

اصطلاحات پوزیش تحصیلی

کاربرد بلاک چین 

این تصویر بیانگر مفهوم کاربردهای بلاک چین است.

با توجه به ماهیت غیر قابل تغییر بودن و توزیع شده بودن بلاک چین، که منجر به ارتقاء سطح امنیتی داده‌ها می‌شود، شرکت‌های مختلفی سعی کردند تا بلاک چین را وارد عرصه‌ی کاری خود کنند. شرکت‌هایی نظیر Walmart، IBM، Pfizer، AIG و هزاران شرکت دیگر.

بانکداری و خدمات مالی با استفاده از بلاک چین

از معروف ترین کاربرد های بلاک چین، بانکداری و خدمات مالی میباشد. در روش بانکداری سنتی، برای جابجایی پول بین کشور‌های مختلف فرایند‌های پیچیده و سنگینی لازم است. همچنین وجود شبکه‌ای از واسط‌ها، باعث می‌شود که این انتقال پول علاوه بر هزینه بر بودن، کار زمانبری نیز باشد. بلاک چین با حذف واسط‌ها و داشتن اعضای زیاد در سرتاسر جهان، باعث حذف واسط شده و انتقال مبلغ را در سریع ترین زمان با کارمزد نزدیک به صفر انجام می‌دهد.

رمز ارز

اولین کاربرد بلاک چین رمز ارز بیت کوین بوده است، تاکنون بیش از 10 هزار ارز دیجیتالی بر روی بستر بلاک چین شروع به فعالیت کرده‌اند که هر کدام از آنها دارای ارزش خاص خود و ویژگی‌های منحصر بفردی هستند. با توجه به اینکه قدرت ارز هایی مثل دلار، زیر نظر قدرت فدرال است، استفاده از رمز ارز به جای دیگر ارز ها روز به روز در حال افزایش است و هر روزه شرکت‌های جدیدی به توسعه و استفاده از این رمز ارز ها روی می‌آورند.

سلامتی

از دیگر کاربرد های بلاک چین، استفاده از آن در صنعت خدمات درمانی و شبکه سلامت می‌باشد. بلاک چین این تضمین را می‌دهد که اطلاعات محرمانه‌ی بیماران، نسخه‌های پزشکی و داده‌های بیمارستانی، به طور ایمن در قالب تراکنش‌ها ذخیره شوند و تنها کسانی بتوانند به این داده ها دسترسی پیدا کنند که خود بیمار مجوز داده باشد. اطلاعات بیمار به صورت رمز شده داخل بلاک‌های بلاک چین ذخیره می‌شود و دسترسی آن به طور کامل به بیمار واگذار می‌گردد. بیمار در هر زمانی می‌تواند اطلاعات بخصوصی را در زمان تعیین شده در اختیار بیمارستان‌ها، پزشکان و یا مراکز آماری قرار دهند.

ثبت اسناد

ممکن نیست تا حالا به گوشتان نخورده باشد که بر روی یک خانه یا زمینی دعوایی رخ داده است! جدال بر روی مالکیت ملک، فروش یک قطعه زمین به چند نفر، نداشتن سند و دیگر مواردی که به وفور در دادگاه‌های سطح کشور در حال بررسی هستند. از جمله مشکلاتی است که در سیستم‌های سنتی وجود دارند. ثبت اسناد کار زمانبر و هزینه بری است. همچنین خانه‌های بسیاری وجود دارند که هنوز هیچ سند رسمی‌ برای آنها تشکیل نشده است. در چند سال اخیر، ثبت اسناد به وسیله‌ی بلاک چین مورد توجه کارکنان  این حوزه قرار گرفته است. ثبت اسناد در بلاک چین در کمترین زمان انجام می‌شود و دیگر امکان حذف کردن و یا تغییر دادن آن وجود ندارد. به همین علت به راحتی می‌تواند جلوی جعل اسناد را گرفته و هزینه‌های اضافی برای ثبت را نیز کاهش دهد.

قرارداد های هوشمند

قرارداد هوشمند در یک جمله یعنی کد یا برنامه‌ی کامپیوتری ای که بین اعضای شبکه بلاک چین پخش شده است و اجرای این کد کار یک فرد یا یک ارگان نیست. بلکه تمامی‌اعضا میبایست آن را اجرا کنند. احتمالا متوجه‌ی این قضیه شده‌اید که با انجام این کار می‌توان امنیت را تضمین کرد و جلوی افراد خرابکار را گرفت. هرچقدر تعداد افراد فعال در شبکه‌ی بلاک چین بیشتر باشد، امنیت آن بالاتر رفته و امکان خرابکاری در آن کمتر می‌شود. فرض کنید در یک سایت یا یک پیج اینستاگرامی، یک قرعه کشی گذاشته شده است و 100 نفر در این قرعه کشی شرکت کرده‌اند. صاحب این سایت برنده را نفر 98 اعلام می‌کند و ادعا می‌کند که جایزه به دست این فرد رسیده است.

چطور این سایت می‌تواند اعتماد شما را به خود جلب کند؟ آیا شما مطمئن هستید که جایزه به دست نفر 98 رسید؟ آیا اصلا جایزه‌ای در کار بوده؟ تمامی ‌این مسائل به وسیله ی قرارداد های هوشمند قابل حل هستند. کد‌های این قرارداد را همه می‌توانند مشاهده کنند (قابلیت Transparent بودن بلاک چین که جلوتر به آن خواهیم پرداخت) و از صحت آن اطمینان حاصل کنند. به عنوان مثال می‌توان قراردادی نوشت به اینگونه که از نفر 1 تا 100 یک نفر را به طور تصادفی انتخاب و جایزه را به آن فرد منتقل کن. همچین بعد از ثبت قرارداد دیگر امکان حذف کردن آن یا دستکاری آن وجود ندارد. زیرا این قرارداد بین تمامی ‌اعضای شبکه پخش شده است و توسط همه اجرا می‌شود. بنابراین می‌توان اطمینان داشت که حتما جایزه ای در کار است و به طور تصادفی به یک نفر نفر می‌رسد.

زنجیره ی تامین

از دیگر کاربرد های بلاک چین، استفاده از آن در زنجیره‌ی تامین است. در زنجیره‌ی تامین، اطلاعات یک محصول (به عنوان مثال دارو یا یک مواد غذایی) از زمان وارد شدن یا ساخته شدن مواد اولیه تا رسیدن آن محصول به دست مشتری به صورت زنجیروار ذخیره می‌شوند. مثلا دارو در چه تاریخی تولید شده و یا در چه تاریخی توزیع و به داروخانه رسیده است. تمامی‌ این موارد می‌تواند داخل بلاک چین ذخیره شود. با ذخیره شدن این موارد در بلاک چین، دیگر امکان فروش دارو‌ها یا غذاهای منقضی شده یا تقلبی وجود نخواهد داشت، تکنولوژی IBM Food Trust ساخته شده توسط شرکت IBM یک مثالی برای زنجیره ی تامین در بستر بلاک چین است.

رای گیری

پیش تر به قرارداد های هوشمند اشاره کردیم. به وسیله ی بلاک چین و قرارداد های هوشمند، می‌توان سیستم رای گیری‌ای ساخت که امکان تقلب و جعل در آن نزدیک به صفر باشد. حذف دخالت های انسانی، شفاف بودن تراکنش ها و کدها باعث این امر شده است. در نوامبر سال 2018 در ویرجینیای غربی، رای گیری در بستر بلاک چین انجام شد.

دوره‌های مهارتی رشته کامپیوتر

برنامه نویسی پایتون

19 ساعت

برنامه نویسی سی شارپ

18:30 ساعت

هوش مصنوعی برای همه

3.5 ساعت

گوگل اسکولار

آموزش مقاله نویسی

بلاکچین برای همه

2:10 ساعت

اپلای برای همه

مزایا و معایب بلاک چین

در ادامه مهمترین مزایا و معایب بلاک چین را معرفی کرده و سپس به شرح هر یک از آنها میپردازیم.

مزایا معایت
ارتقاء صحت داده‌ها به وسیله ی حذف واسط‌ های انسانی و اتوماتیک کردن فرایند ها هزینه ی بالای فناوری و تکنولوژی جهت ماین کردن و صحت سنجی داده ها در بلاک چین
کاهش بسیاری از هزینه های اضافی با حذف شخص ثالث کمتر بودن تعداد تراکنش ها نسبت به بانکداری متمرکز
افزایش امنیت با توزیع کردن پایگاه داده در کل شبکه امکان استفاده از این تکنولوژی در امور غیرقانونی به دلیل ناشناخته ماندن افراد
تراکنش‌های کارا، خصوصی و امن نداشتن هیچ قانون ثابت جهانی برای استفاده از بلاک چین
شفافیت در قسمت‌های مختلف سیستم حجیم بودن داده ها و نبود فضای کافی برای ذخیره ی اطلاعات.
ایجاد شدن امکان بانکداری در مناطق محروم و در حال توسعه

مزایای بلاک چین

ارتقاء صحت داده ها

برخلاف روش‌های متمرکز و سنتی، که یک قدرت مرکزی قادر به تغییر و ثبت داده‌ها بود، در بلاک چین داده‌ها توسط ده‌ها هزار کامپیوتر در سرتاسر شبکه تایید و ذخیره می‌شوند. این کار باعث می‌شود که حتی اگر تعداد صد کامپیوتر یا بیشتر از کار بی افتند، هک شوند و یا در انجام فرایند‌ها دچار اختلال و خطا شوند، کوچکترین خللی در کل سیستم وارد نشود. زیرا برای اعمال تغییرات مخربانه و هر نوع تغییر دیگری، نیاز به این است که حداقل 51 درصد شبکه آن را تایید کنند.

کاهش هزینه ها

از آنجایی که بلاک چین شخص ثالث را از چرخه‌ی انتقال پول و دیگر موارد حذف کرده است، در نتیجه تمامی ‌هزینه‌های مربوط به کارمزد کارمندان و مدیران، هزینه‌های دولت و مکان همگی از بین رفته‌اند.

توزیع شده و نامتمرکز بودن پایگاه داده

بلاک چین هیچ اطلاعاتی را در مرکز ذخیره نمی‌کند. اصولا همچین چیزی در شبکه های بلاک چین وجود ندارد. در عوض تمامی ‌اعضا دارای یک کپی از اطلاعات داخل شبکه دارند. هر وقت تراکنشی ساخته و تایید می‌شود، تمامی ‌اعضای شبکه داده‌های بلاک چین خود را بروز رسانی می‌کنند.

تراکنش های کارا

اگر کار‌های مالی شما به بانک مربوط شود، ممکن است برای انجام شدنشان زمان زیادی تلف شود. زمان پاس شدن چک، زمان حواله‌ی ارزی. مراجعه به بانک، ساعت کاری بانک و زمان‌های باز بودن بانک همه و همه از کارایی بانک می‌کاهد. در حالی که بلاک چین به طور مداوم و 24 ساعته در کل هفته در حال انجام کار و انتقال تراکنشها بین کیف پول های ارز دیجیتال می‌باشد.

تراکنش های خصوصی

به دلیل وجود شفافیت در بلاک چین، هر فردی قادر است تمامی ‌اطلاعات بانکی و تراکنش‌ها را بخواند. بنابراین نیاز به یک راهی داریم تا هویت افراد منتقل کننده و گیرنده مشخص نشود. وجود مکانیزم‌هایی کلید عمومی، آدرس کیف پول ارز دیجیتال و سیستم رمزنگاری باعث بوجود آمدن امنیت در انتقال تراکنش ها شده است و هویت هیچ یک از اعضای یک تراکنش قابل تشخیص نیست.

تراکنش های ایمن

تمامی‌ تراکنش‌ها در بلاک چین به وسیله ی هزاران نفر تایید و ذخیره شده‌اند. بنابراین مشتریان و کاربران شبکه های بلاک چین می‌توانند این اطمینان را داشته باشند که اطلاعات و داده‌های آنها هیچ وقت در معرض خطر هک شدن یا از بین رفتن نیستند. به عنوان مثال در بلاک چین، بیت کوین، انتقال وجه یا همان ارز دیجیتال، تنها توسط شما انجام می‌شود و اگر کسی اقدام به ایجاد تراکنش جعلی کرد، اعضای بلاک چین آن تراکنش را تایید نمی‌کنند و در نتیجه تراکنش به خودی خود از بین می‌رود و در بلاک چین ذخیره نمی‌شود.

شفافیت

اکثر سیستم های تحت بلاک چین دارای خاصیت شفافیت یا Transparency میباشند. به این معنا که تمامی‌افراد، بدون هیچ قید و شرطی قادر به خواندن اطلاعات و کد‌ها می‌باشند. این یکی از ویژگی های مهم و اصلی سیستم های تحت بلاک چین و قرارداد های هوشمند است که باعث شده هر روزه شاهد گسترش این تکنولوژی در صنعت های مختلف شویم.

بانکداری در مناطق محروم

حتما تا حدودی با قوانین مختلف بانک‌ها در سرتاسر جهان آشنا هستید. افراد برای افتتاح حساب نیاز به سن قانونی دارند. به دلیل دور افتاده بودن بعضی مناطق، ممکن است اصلا بانکی در آنجا نباشد. ممکن است بانک‌ها کشوری را تحریم کنند و مشکلاتی از این قبیل. این موارد در بلاک چین وجود ندارد. سن افراد، جنسیت آنها و نژاد آن‌ها و در نهایت مکان زندگی آنها در بلاک چین ذخیره نمی‌شود و اصلا بلاک چین کاری به این قضیه ندارد. همین امر باعث می‌شود تا مناطق محروم از بانک بتوانند از مزایای یک سیستم بانکداری بهره مند شده و به راحتی در بلاک چین ارز های دیجیتال برای خود کیف پول ارز دیجیتال درست کنند.

معایب بلاک چین

هزینه های تکنولوژی

احتمالا تاکنون عمل ماین کردن را شنیده‌اید. به دلیل مسائل امنیتی و ارتقاء سطح ایمنی شبکه ی بلاک چین، سازندگان از الگوریتم‌هایی استفاده می‌کنند تا هر سیستمی‌ نتواند به راحتی اطلاعات را تغییر دهند. هر عضوی که می‌خواهد به مشارکت در ثبت و صحت سنجی داده‌ها و تراکنش‌ها بپردازد. میبایست یک معادله‌ای را حل کند که بسته به سیستم بلاک چین این معادله متفاوت است. برای حل معادلات در بلاک چین بیت کوین، نیاز به تولید هش‌های زیادی داریم. این کار نیازمند داشتن سخت افزار‌های قدرتمند است. داشتن چنین سخت افزاری آن هم در تعداد بالا باعث بوجود آمدن هزینه‌های زیادی می‌شود.

تعداد تراکنش های کم

تعداد تراکنش‌های ایجاد شده توسط یک بلاک چین نمی‌تواند به اندازه ی یک بانک باشد. هم از نظر مباحث امنیتی و هم قدرت پردازش این امر در حال حاضر میسر نمی‌باشد. به عنوان مثال بلاک چین بیت کوین تنها قادر به ساخت 7 تراکنش و بلاک چین اتریوم حداکثر تا 20 تراکنش در ثانیه می‌باشد. این در حالیست که visa در حال حاضر قادر به ساخت 24 هزار تراکنش در ثانیه را دارا می‌باشد. بنابراین تعداد کم تراکنش‌ها یکی از نکات منفی تکنولوژی بلاک چین است.

فعالیت های غیر قانونی

ماهیت اکثر سیستم‌های بلاک چینی ناشناس ماندن یا شبه ناشناس ماندن افراد و تراکنش‌ها هستند. این کار از یک بعد به نفع کاربران شبکه‌ی بلاک چین است و باعث محرمانه ماندن اطلاعات و هویت آنها میشود. اما از بعد دیگر، کاربرانی می‌توانند از این قضیه سوء استفاده کرده و دست به کار‌های خلاف بزنند، مانند خرید و فروش کالا‌های غیر قانونی در بستر‌هایی مثل دارک وب،. پول شویی و انتقال غیر قانونی ارز به کشور های دیگر. و خیلی از کارهایی که با پول عادی قادر به انجام آن نمی‌باشند.

نداشتن قانون ثابت

قانون‌های کشور‌های مختلف و همچنین ارگان‌های مختلف متفاوت هستند. یک کشور ممکن است فعالیت با رمز ارز‌ها را بپذیرد و یک کشور ممکن است آن را غیرقانونی اعلام کند! ممکن است شرکتی زمانی را که یک رمز ارز از قیمت خوبی برخوردار است و طرفدار دارد، اعلام کند که محصولات خود را در ازای این رمز ارز می‌فروشد و در یک زمان دیگر که متقاضیان آن ارز کم شد زیر حرفش بزند. تمامی ‌این‌ها از نکات منفی بلاک چین محسوب می‌شود. هرساله مقاله‌های زیادی برای ساخت قوانین مختلف در این زمینه منتشر می‌شود و دولت ها نیز در برابر این قوانین منعطف تر می‌شوند.

حجیم بودن داده ها

همانطور که گفته شد، اعضای شبکه‌ی بلاک چین یک کپی از تمامی‌داده‌ها دارند. یعنی از یک اطلاعات هزاران کپی وجود دارد. فرض کنید برای ذخیره ی 1 مگابایت اطلاعات به 10 گیگابایت فضا نیاز داشته باشید! کاری که بلاک چین می‌کند دقیقا مشابه همین است. ذخیره ی اطلاعات در بلاک چین نیاز به فضای زیادی دارد و با توجه به تغییر ناپذیر بودن ماهیت بلاک چین، شاهد افزایش روزانه‌ی حجم دفتر کل توزیع شده (پایگاه داده) و فضای ذخیره ی اطلاعات میشویم. این کار باعث بوجود آمدن افزونگی در ثبت داده ها می‌شود.

انواع بلاک چین

بلاک چین در مرحله‌ی اول به صورت عمومی ‌وارد عرصه شد. اما بعد‌ها کم‌کم به علت داشتن مزیت‌های متعدد این تکنولوژی، باعث بوجود آمدن انواع مختلف آن شد.

بلاک چین عمومی

بلاک چین عمومی‌ مانند رمز ارز بیت کوین است، تمامی ‌اطلاعات آن قابل مشاهده می‌باشند و تمامی ‌افراد میتوانند در انجام امور مربوط به ثبت و صحت سنجی تراکنش مشارکت داشته باشند.

بلاک چین خصوصی یا مجوز دار

این نوع بلاک چین معمولا برای شرکت‌ها یا ارگان‌های دولتی بکار می‌رود. هر فردی قادر به دسترسی به شبکه‌ی این نوع بلاک چین نمی‌باشد. به عنوان مثال فرض کنید یک شبکه بین تمامی ‌بیمارستان‌های داخل کشور بوجود آمده است که نود‌ها یا اعضای پزشکان و متخصصان حوزه‌ی پزشکی هستند. یا فرضا بانک‌های داخلی یا شرکت‌های بیمه بین خودشان یک شبکه‌ی بلاک چینی برای ارتقاء سطح امنیت بوجود آورده اند. تمامی‌ این بلاک چین‌ها می‌تواند از نوع خصوصی باشند.

جمع بندی

بلاک چین تکنولوژی تقریبا نوپایی نسبت به رقبای خود است و هر روز شاهد پیشرفت در این حوزه می‌باشیم. شرکت‌های مختلف به مرور وارد این حوزه می‌شوند. نرم افزار‌های گوناگونی تحت بلاک چین بوجود می‌آیند. دروس مربوط به بلاک چین و رمز ارزها در دانشگاه‌ها تدریس می‌شوند و مقالات مختلفی در مورد این تکنولوژی در سرتاسر جهان به چاپ می‌رسند. روزانه سرمایه گذاران مختلفی وارد عرصه ی حوزه‌ی بلاک چین می‌شوند که باعث امیدواری نسبت به آینده‌ی بلاک چین می‌شود.

آیا بلاک چین همان بیت کوین است؟

بیت کوین اولین پیاده سازی موفق تکنولوژی بلاک چین است اما به معنای بلاک چین نیست. علت اینکه بسیاری از افراد موقع شنیدن بلاک چین به یاد رمز ارز معروف یعنی بیت کوین می‌افتند، این است که تکنولوژی بلاک چین به همراه رمز ارز بیت کوین معرفی شد. بعد از آن بلاک چین های دیگری هم معرفی شد. از نظر شهرت و اعتبار بعد از بیت کوین بلاک چین اتریوم قرار می‌گیرد..

بلاک چین به زبان ساده چیست؟

بلاک چین به زبان ساده یک ساختمان داده ای است که اطلاعات دیجیتال در قالب تراکنش در آن ذخیره می‌شود و جمعی از تراکنش‌ها وارد یک بلاک می‌شوند و بلاک ها به شکلی زنجیر مانند به هم متصلند.

بلاک چین را چه کسی اختراع کرد؟

بلاک چین توسط ساتوشی ناکاموتو در اکتبر سال 2008 به همراه رمز ارز بیت کوین معرفی شد. البته نام ساتوشی ناکاموتو یک اسم مستعار است و هویت واقعی مخترع یا مخترعین بیت کوین هنوز ناشناخته است. در طول سالها افراد زیادی ادعا کرده‌اند که ساتوشی هستند ولی هویت آنها تایید نشده است، از آنجایی که بلاک چین بیت کوین عمومی است هر کسی می‌تواند عضو آن بشود.

تفاوت بلاک چین عمومی‌ و بلاک چین خصوصی در چیست؟

بلاک چین می‌تواند از نوع خصوصی نیز باشد. تفاوت بلاک چین عمومی‌ و خصوصی در نحوه‌ی دسترسی افراد مختلف به آن است. در بلاک چین عمومی ‌مانند بیت کوین، تمامی‌افراد قادر به خواندن و مشارکت در امور کار‌های بلاک چین می‌باشند در حالی که در بلاک چین خصوصی این دسترسی‌ها باید با مجوز سازندگان آن بلاک چین صورت بگیرد.

بلاک چین اتریوم چیست؟

بلاک چین اتریوم نوعی بلاک چین عمومی ‌است که علاوه بر اینکه امکان انتقال رمز ارز ها بین کیف پول های ارز دیجیتال در آن میسر می‌باشد، امکان نوشتن قرارداد هوشمند نیز در آن نیز وجود دارد. ویتالیک بوترین در سال 2013  بلاک چین اتریوم را معرفی کرد. ارز دیجیتال بومی‌بلاک چین اتریوم به نام اتر ETHER شناخته می‌شود.

امتیازدهی4.2142857142857 1 1 1 1 1 1 1 1 1 14.21 امتیاز (14 رای)
اشتراک
بارگذاری نظرات