برنامه مسیر 6 ماهه تا کنکور ارشد و دکتری: مشاوره خصوصیت با استاد رضوی رو رزرو کن!
ویس توضیحات مشاوره رزرو مشاوره
کنکور کامپیوتر
0
ورود | ثبت نام
نظرات
اشتراک
بالا
علاقه‌مندی

اشتراک
 

تاریخچه الگوریتم چیست

این صفحه عالی به معرفی تاریخچه الگوریتم پرداخته، الگوریتم تاریخچه بسیار طولانی دارد و الگوریتم یک بحث جدید نیست، الگوریتم حدودا 900 سال قدمت دارد.

تعریف الگوریتم

الگوریتم مجموعه ای از دستورالعمل های گام به گام یا مجموعه ای از قوانین است که برای تکمیل یک کار یا حل یک مسئله خاص دنبال می‌شوند. الگوریتم‌ها بسته به مسئله‌ای که به دنبال حل آن هستید، می‌توانند ساده و یا پیچیده باشند. به‌عنوان مثال، دستور پخت کیک یکی از ساده‌ترین الگوریتم‌‌هایی است که می‌توان به آن اشاره کرد که در هر گام به شما می‌‌آموزد، چطور و چگونه این کار را انجام دهید. اما در علوم کامپیوتر این برنامه‌نویسان هستند که با دادن الگوریتم به کامپیوتر‌ها، یک برنامه را به صورت خط به خط و دقیق به اجرا در‌می‌آورند. 

برای نمایش الگوریتم‌ ها می‌توان از روش‌هایی همچون فلوچارت (روندنما) و یا شبه دستور(Pseudo Code) بهره گرفت. نمودار فلوچارتفلوچارت چیست؟ | آموزش الگوریتم فلوچارت | رسم فلوچارتفلوچارت چیست؟ | آموزش الگوریتم فلوچارت | رسم فلوچارتاین مقاله عالی به آموزش رسم فلوچارت برای الگوریتم ها پرداخته و مواردی چون رسم فلوچارت، معرفی برنامه فلوچارت، نمونه سوالات الگوریتم و فلوچارت را بررسی کرده (روندنما) یک نمایش گرافیکی از مجموعه مراحل اجرای یک برنامه است. به‌عبارت دیگر می‌توان گفت که فلوچارت (روندنما)ها شکل گرافیکی یک الگوریتم هستند که از الگوهای هندسی مختلفی برای نشان دادن گام‌های یک الگوریتم استفاده می‌کنند. فلوچارت (روندنما) در برنامه نویسی بسیار مفید و تاثیرگذار است و با استفاده از این روش، برنامه نویسان می‌توانند عناصر یک برنامه را به صورت جداگانه مشاهده کنند. فلوچارت یا همان روندنما، به تجزیه و تحلیل مراحل الگوریتم و مقایسه آن‌ها با یکدیگر کمک می کند. به این ترتیب، با کمک فلوچارت (روندنما) درک فرآیندهای پیچیده در برنامه نویسی آسان‌تر و برنامه شانس بیشتری برای موفقیت خواهد داشت.

باید به این نکته توجه داشت که فلوچارت (روندنما) از نظر معنایی باالگوریتمالگوریتم چیست به زبان ساده و با مثال های فراوانالگوریتم چیست به زبان ساده و با مثال های فراواندر این مقاله به زبان بسیار ساده و با مثال های متعدد توضیح داده شده که الگوریتم چیست و چه کاربردهایی دارد بسیار متفاوت است، در حالی‌که گاهی افراد این دو تعریف را باهم یکی دانسته و تفاوتی برای آن‌ها قائل نیستند. اگرچه الگوریتم ها و فلوچارت (روندنما) ها هردو برای طراحی برنامه‌ها استفاده می‌شوند، اما نمی‌توانند جایگزین یکدیگر شوند. اولین تفاوت معنادار میان فلوچارتفلوچارت چیست؟ | آموزش الگوریتم فلوچارت | رسم فلوچارتفلوچارت چیست؟ | آموزش الگوریتم فلوچارت | رسم فلوچارتاین مقاله عالی به آموزش رسم فلوچارت برای الگوریتم ها پرداخته و مواردی چون رسم فلوچارت، معرفی برنامه فلوچارت، نمونه سوالات الگوریتم و فلوچارت را بررسی کرده (روندنما) و الگوریتم این است که الگوریتم‌ روشی گام به گام برای حل مسائل است که شامل یک سری قوانین یا دستورالعمل به منظور اجرای یک برنامه است؛ در حالی‌که فلوچارت (روندنما) نمایش تصویری یک الگوریتم است و از الگوهای مختلف برای نشان دادن عملیات و فرآیندهای یک برنامه به منظور کمک در برنامه نویسی استفاده می‌کند.

شبه دستور نیز اصطلاحی است که اغلب در زمینه های برنامه نویسی و مبتنی بر الگوریتم استفاده می‌شود. این روشی است که به برنامه نویس اجازه می‌دهد تا اجرای یک الگوریتم را نشان دهد. اغلب اوقات، الگوریتم کامپیوتری با کمک شبه دستور نمایش داده می‌شود و برنامه نویسان تازه کار نیز می‌توانند آنها را بدون توجه به پیشینه برنامه نویسی یا دانش قبلی تفسیر کنند. همانطور که از نام شبه دستور پیداست، یک نمایشی از کد است که به سادگی اجرای یک الگوریتم کامپیوتری کمک می‌ کند و به زبان انگلیسی ساده نوشته می‌ شود. نکته حائز اهمیت این است که شبه دستور یک زبان برنامه نویسی نیست و نمی‌تواند توسط کامپیوتر کامپایل یا تفسیر شود.

در مقاله الگوریتم چیستالگوریتم چیست به زبان ساده و با مثال های فراوانالگوریتم چیست به زبان ساده و با مثال های فراواندر این مقاله به زبان بسیار ساده و با مثال های متعدد توضیح داده شده که الگوریتم چیست و چه کاربردهایی دارد شما می‌توانید با جزئیات بیشتر و انواع مختلف الگوریتم و کاربردهای آن آشنا شوید و خواندن این مقاله را به شما خواننده محترم پیشنهاد می‌کنم.

فلوچارت و شبه دستور روش‌هایی برای نمایش یک الگوریتم هستند. تفاوت هرکدام از آن‌ها در این عکس نشان داده شده است.

تاریخچه الگوریتم و خوارزمی

خیلی از ما فکر می‌کنیم که الگوریتم یک بحث جدید و بدیع است که اخیراْ بوجود آمده است، اما حقیقت امر این است که الگوریتم حدوداْ 900 سال قدمت دارد. شاید جالب باشد که بدانید واژه الگوریتم از نام یک دانشمند مشهور و پرآوازه ایرانی به نام محمد بن موسی خوارزمی گرفته شده است. او در سال 780 میلادی در شهر خوارزم که یکی از شهرهای بزرگ ایران بود و امروزه در کشور ازبکستان قرار دارد، به دنیا آمد. او در قرن نهم به‌عنوان مدیر سرای حکیمان و مرکز روشنفکران و دانشمندان بغداد انتخاب شد.

او ایده‌های نوآورانه زیادی در ریاضیات، نجوم، جغرافیا و نقشه برداری ابداع کرد و کتاب تاثیرگذاری به نام «در باب هنر حسابرسی هندی» نوشت و 300 سال بعد این کتاب کشف و به زبان لاتین ترجمه شد. این کتاب اعداد هندی – عربی را به غرب معرفی کرد و در نهایت جایگزین اعداد رومی عجیب و غریب شد. سیستم اعداد هندو – عربی همراه با نقطه اعشار که در کتاب خوارزمی به دقت توضیح داده شده، اساس و بنیان اعدادی هستند که امروزه در سراسر جهان استفاده می‌کنیم. برگردان نام خوارزمی در زبان لاتین به الگوریتمی تبدیل شد و منشا کلمه الگوریتم شد.

کتاب‌های خوارزمی، انقلاب بزرگی را در علوم ریاضی در غرب ایجاد کردند و نشان دادند که چگونه می‌توان مسائل پیچیده را به بخش‌های ساده‌تر تقسیم و حل کرد. در لاتین قرون وسطی، کلمه Algorismus به معنای سیستم اعداد اعشاری بود و در قرن سیزدهم این کلمه به یک کلمه انگلیسی تبدیل شد. 

جمله معروف در مورد خوارزمی این است که می‌گویند اگر خوارزمی نبود، اینترنت هم نبود.

خوارزمی دانشمند و ریاضیدان معروف ایرانی است که او را پدر جبر نیز می‌نامند. کلمه الگوریتم از نام خوارزمی گرفته شده است.

اما اواخر قرن نوزدهم بود که الگوریتم به معنای مجموعه‌ای از قوانین گام به گام برای حل یک مسئله معرفی شد. در اوایل قرن بیستم آلن تورینگ، ریاضیدان و دانشمند کامپیوتر بریتانیایی از نظر تئوری بررسی کرد که چگونه یک ماشین می‌تواند دستورالعمل‌های الگوریتمی را دنبال و ریاضیات پیچیده را حل کند و در واقع روزهای آغازین عصر کامپیوتر از همین نقطه تاریخی شروع شد. آلن تورینگ در جریان جنگ جهانی دوم دستگاهی به نام Bombe‌ ساخت که از الگوریتم‌هایی برای شکست کدهای دستگاه Enigma استفاده می‌کرد.

ماشین انیگما (Enigma) دستگاهی برای رمزگذاری بود که از اوایل تا اواسط قرن بیستم، برای محافظت از ارتباطات تجاری، دیپلماتیک و نظامی توسعه یافت و مورد استفاده قرار می‌گرفت.

امروزه الگوریتم یک کلمه رایج است، با آن‌که بسیاری معنای دقیق آن را نمی‌دانند و مطمئن نیستند که الگوریتم ها دقیقاُ چه کاری انجام می‌دهند. در حال حاضر، الگوریتم‌‌های کامپیوتری همه جا حضور دارند و به ما در مسیریابی، جستجو در صفحات وب و خریدهای اینترنتی کمک می‌کنند. این کلمه کوچک (الگوریتم) که از ایران قرون وسطی سرچشمه گرفته است، به‌تدریج در حال دگرگون کردن زندگی ماست. وقتی به کامپیوتر دستور اجرای یک کاری را می‌دهید، می‌توانید انتخاب کنید که چگونه این کار را انجام دهد. اینجاست که الگوریتم‌های کامپیوتری وارد می‌شوند. در برنامه نویسی کامپیوتربرنامه نویسی کامپیوتر چیست و چطور می توانید یک برنامه نویس موفق شوید؟برنامه نویسی کامپیوتر چیست و چطور می توانید یک برنامه نویس موفق شوید؟در عصر فعلی برنامه‌نویسی یکی از پرطرفدارترین شغل‌های دنیاست، دغدغه‌‌ای افرادی که می‌خواهند در مسیر برنامه‌نویس شدن قدم بردارند این است که نمی‌دانند از کجا باید شروع کنند، در این صفحه هر آن چه برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه ای نیاز دارید در اختیارتان قرار گرفته است، اغلب الگوریتم‌های مختلفی برای انجام هر وظیفه‌ای وجود دارد.

هرکدام از الگوریتم های کامپیوتر در شرایط مختلف مزایا و معایبی دارند. یکی از معروف‌ترین الگوریتم‌ های کامپیوتری که در برنامه نویسی بسیار پرکاربرد است و تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شده است، مرتب سازی مکانی است. کامپیوترها زمان زیادی را صرف مرتب کردن لیست‌ها می کنند و در نتیجه داشتن یک الگوریتم کامپیوتری سریع و بهینه می‌تواند در اجرای یک برنامه بسیار موثر عمل کند. به‌همین دلیل یکی از عوامل موفقیت یک برنامه در بازار جهانی این است که برنامه‌نویسان در برنامه‌نویسی از الگوریتم‌هایی استفاده کنند که در زمانی معقول، بهترین عملکرد را داشته باشد.

جمع بندی

در این مقاله سعی شد درباره تاریخچه الگوریتم، تفاوت میان الگوریتم، فلوچارتفلوچارت چیست؟ | آموزش الگوریتم فلوچارت | رسم فلوچارتفلوچارت چیست؟ | آموزش الگوریتم فلوچارت | رسم فلوچارتاین مقاله عالی به آموزش رسم فلوچارت برای الگوریتم ها پرداخته و مواردی چون رسم فلوچارت، معرفی برنامه فلوچارت، نمونه سوالات الگوریتم و فلوچارت را بررسی کرده و شبه کد و کاربرد آن ها در دنیای کامپیوتر و برنامه نویسی توضیحاتی مختصر ارائه داده شود. امیدواریم از خواندن این مقاله‌ی بلاگ کنکور کامپیوتر لذت برده باشید.

مخترع الگوریتم کیست؟

مخترع الگوریتم، خوارزمی ریاضی‌دان ایرانی است. وی در 900 سال پیش راه حل‌های برخی مسایل ریاضی را به شکل گام به گام در کتاب‌های خود می‌نوشت. اسم الگوریتم هم از نام وی یعنی خوارزمی گرفته شده است. این الگوریتم‌ها برای اجرا توسط انسان و نه کامپیوتر طراحی شده بود. آن‌ها خیلی شبیه شبه کد یا شبه دستورهای امروزی بودند.

تعریف ساده الگوریتم چیست؟

الگوریتم روشی است که برای حل یک مسئله یا انجام محاسبات استفاده می‌شود. الگوریتم‌‌ها به‌عنوان فهرست دقیقی از دستورالعمل‌ها عمل می‌کنند که اقدامات مشخص شده را گام به گام در روال‌های مبتنی بر سخت‌افزار یا نرم‌افزار انجام می‌دهند. الگوریتم‌ها به طور گسترده در تمام زمینه‌های کامپیوتری استفاده می شوند.

چگونه یک الگوریتم ایجاد کنیم؟

به‌طور کلی مراحل ساخت و طراحی یک الگوریتم را می‌توان به شش بخش دسته بندی کرد: 1- هدف الگوریتم را تعیین کنید. 2- تعیین و چگونگی دسترسی به داده‌ها 3- استفاده از مدل‌های مناسب 4- تنظیم دقیق الگوریتم 5- نتایج را تجسم کنید 6- الگوریتم خود را به طور مداوم اجرا کنید.

معیار یک الگوریتم خوب چیست؟

یک الگوریتم خوب باید خروجی‌های صحیح را برای هر مجموعه‌ای از ورودی‌های قانونی تولید کند. یک الگوریتم خوب باید با کمترین تعداد مراحل ممکن به طور موثر اجرا شود. یک الگوریتم خوب باید به گونه‌ای طراحی شود که دیگران بتوانند آن را درک کنند و در صورت نیاز بخش‌هایی را اصلاح و یا به آن اضافه کنند.

امتیازدهی5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 15.00 امتیاز (2 رای)
اشتراک
بارگذاری نظرات
تلگرام اینستاگرام تماس با پشتیبانی: 09378555200 تماس با پشتیبانی: 09378555200