رشته های کامپیوتر در دانشگاه
دانش آموزان اگر بخواهند وارد رشته های کامپیوتر شوند باید کنکور سراسری علوم ریاضی و فنی شرکت کنند، با شرکت در این کنکور و کسب رتبه مناسب میتوانید در یکی از رشته های مهندسی کامپیوتر و یا علوم کامپیوتر وارد دانشگاه شوید، دقت کنید که در سال های قبل از سال 95 دانشگاه ها در مقطع لیسانس در سه رشته 1: مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار 2: مهندسی کامپیوتر گرایش سخت افزار 3: رشته it دانشجو میپذیرفتند، اما ازسال ۹۵ به بعد اولا رشته آی تی حذف شد و دیگر دانش آموزان نمی توانستند وارد رشته آی تی شوند، ثانیا دانشگاه ها وقتی ظرفیت خود را در دفترچه انتخاب رشته اعلام میکردند فقط اعلام میکردند که مثلا 20 دانشجو در رشته مهندسی کامپیوتر میگیرند و اعلام نمیکردند که مثلا x نفر در گرایش نرم افزار و y نفر در گرایش سخت افزار می گیرند. یعنی پس از سال 95 سه رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار، مهندسی کامپیوتر گرایش سخت افزار و رشته آی تی با هم ادغام شدند و همگی تحت عنوان رشته مهندسی کامپیوتر در دفترچه انتخاب رشته در اختیار دانش آموزانی که کنکور سراسری لیسانس را داده بودند قرار گرفت، در حال حاضر دانشجویان مقطع لیسانس پس از حدود 4 ترم باید گرایش خود را انتخاب کنند و تصمیم بگیرند که میخواهند در کدام یک از گرایش های نرم افزار یا سخت افزار یا آی تی لیسانس خود را ادامه دهند. توجه کنید که دانشجویان در دوره کارشناسی معمولا بین141 تا 146 واحد درسي را ميگذرانند، لازم به ذکر است که واحدهای درسی گرايش نرم افزار و سخت افزار در دوره كارشناسی بسيار مانند هم هستند و اختلاف اين دو گرایش تنها در حدود 20 واحد درسی است، اما گرایش آی تی در حدود 60 الی 70 واحد درسی مشترك با نرم افزار دارد. در ادامه جدولی از دروسی که در گرایش های نرم افزار و سخت افزار در مقطع لیسانس باید گذرانده شوند بعنوان نمونه آورده شده است.
فیلم معرفی رشته مهندسی کامپیوتر و رشته علوم کامپیوتر
در زیر دو فیلم برای شما دانش آموزان و دانشجویان عزیز قرار گرفته است، در فیلم سمت راست دکتر جهانگیر عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف به معرفی رشته مهندسی کامپیوتر پرداخته اند، دکتر امیرحسین جهانگیر در تهران به دنیا آمد و پس از گذراندن دوران متوسطه جهت ادامه تحصیل عازم فرانسه شد. ابتدا دوره کارشناسی ارشد پیوسته برق را تا سال 1984 در مؤسسه ملی علوم کاربردی لیون فرانسه گذراند و پس از آن در دوره کارشناسی ارشد انفورماتیک و اتوماسیون دانشگاه کلود برنارد لیون فرانسه شرکت کرد. ایشان مدرک دکتری خود را نیز در زمینه انفورماتیک صنعتی در سال 1989 از مؤسسه ملی علوم کاربردی دانشکده برق تولوز فرانسه دریافت کرد. دکتر جهانگیر پس از اخذ مدرک خود در شهریور سال 1368 به کشور بازگشت و در دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف مشغول به کار شد ریاست دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف و ریاست مرکز محاسبات دانشگاه صنعتی شریف را بر عهده داشتند.
در فیلم سمت چپ نیز دکتر گنج تابش به معرفی رشته علوم کامپیوتر پرداخته اند، دکتر محمد گنجتابش عضو هیئتعلمی گروه علوم کامپیوتر دانشگاه تهران است. ایشان دوره کارشناسی خود را در رشته ریاضی محض (دانشگاه تبریز) و دورههای کارشناسی ارشد و دکتری را در رشته علوم کامپیوتر (دانشگاه تهران) به اتمام رساندهاند. ایشان همچنین دکتری دوم خود را در رشته بیوانفورماتیک (دانشگاه اکول پلیتکنیک فرانسه) گذراندهاند. زمینههای تحقیقاتی مورد علاقه وی الگوریتمهای بیوانفورماتیک (مسائل مربوط به ساختارهای RNA) و علوم اعصاب محاسباتی، بخصوص شبکههای عصبی ضربهای و مدلسازی فرآیندهای سیستم بینایی در مغز میباشد.
معرفی رشته مهندسی کامپیوتر
معرفی رشته علوم کامپیوتر
زیرشاخه های رشته کامپیوتر
در فیلم سمت راست گرایش نرم افزار توسط دکتر محمد قدسی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف معرفی شده است، محمد قدسی استاد دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف، سرپرست مسابقه بینالمللی برنامهنویسی دانشجویی و یکی از بنیانگذاران انجمن کامپیوتر ایران است. ایشان حدود دو دهه سرپرست کمیته ملی المپیاد کامپیوتر ایران و سرپرست تیم اعزامی ایران به المپیاد بینالمللی کامپیوتر بوده است. ایشان کارشناسی خود را در سال ۱۳۵۴ از دانشکدهٔ مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف و کارشناسی ارشد خود را در سال ۱۳۵۶ از دانشکدهٔ برق و علوم کامپیوتر دانشگاه برکلی در کالیفرنیا اخذ کرد. در سال ۱۳۵۸ به عنوان مربی در دانشکدهٔ ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف استخدام شد. در سال ۱۳۶۳ جهت ادامهٔ تحصیل به آمریکا رفت و در سال ۱۳۶۸ دکتری خود را از دانشکدهٔ علوم کامپیوتر دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا گرفت. همان سال به ایران برگشت و به عنوان استادیار دانشکدهٔ تازه تأسیس مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف کار خود را دنبال کرد و سمتهایی چون ریاست دانشکده، معاونت تحصیلات تکمیلی و مدیر گروه نرمافزار دانشکده را عهدهدار بود. او در سال ۱۳۷۹ به سمت دانشیاری و در سال ۱۳۸۴ به مرتبه استادی در این دانشکده ارتقاء یافت و اکنون نیز در این دانشکده تدریس میکند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دکتر محمد قدسی به این لینک از ویکی پدیا مراجعه کنید.
در فیلم سمت چپ گرایش سخت افزار (معماری کامپیوتر) توسط زنده یاد دکتر سید مهدی فخرایی مدیر سابق گروه سخت افزار دانشگاه تهران معرفی شده است، دکتر سید مهدی فخرایی در سال 1339 در دزفول متولد شد و تحصیلات دوره دبیرستان را در مدرسه وابسته به دانشگاه شیراز پس از انتخاب به عنوان دانشآموز نخبه برگزیده گذراند، وی سپس در رشته مهندسی برق و الکترونیک موفق به اخذ مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد از دانشگاه تهران شد و دوره دکتری خود را در همین رشته در دانشگاهی در کانادا ادامه داد. استاد فخرایی دارای 220 مقاله علمی ملی و بینالمللی در رشته تخصصی خود بود. وی دبیری 12 همایش علمی در کشور را در کارنامه کاری خود داشت. دکتر فخرایی عزیز استاد تمام دانشگاه تهران، دبیر سابق این مرکز و معاون پژوهشی اسبق بنیاد ملی نخبگان بود، وی را از چهرههای نخبه و ارزنده کشور بود
معرفی گرایش نرم افزار
معرفی گرایش سخت افزار
در فیلم زیر نیز دکتر تقی یاره عضو هیات علمی دانشگاه تهران به معرفی رشته آی تی پرداخته اند، دکتر تقی یاره دانشآموخته کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر از دانشگاه صنعتی شریف، ایشان لیسانس خود را در سال های 1363 تا 1368 در گرایش نرم افزار دانشگاه صنعتی شریف و ارشد خود را در سال های 1369 تا 1372 در گرایش نرم افزار در دانشگاه صنعتی شریف اخد کرده اند و دکتری مهندسی کامپیوتر در گرایش الگوریتم و محاسبات از دانشگاه توکیو در سال های 1375 تا 1379 است. از سمت های ایشان میتوان به عضو هیات علمی تحریریه نشریه بین المللی تحقیقات ارتباطات و فناوری اطلاعات و مدیر گروه پژوهشی فناوری اطلاعات پژوهشکده فناوریهای همگرا اشاره کرد.
رشته it
اهمیت رشته کامپیوتر در دنیا
رشته کامپیوتر که باعث جهانی شدن اطلاعات و ارتباطات شده است، رشته امروز و آینده است تا جایی که پیش بینی میشود تا ۱۰ سال دیگر در کشورهای پیشرفته مردم همان قدر که به نیروی برق وابسته هستند به شبکه اینترنت وابسته خواهند شد. با توجه به توضیحات گفته شده روند رو به رشد استفاده از کامپیوتر در زندگی روزانه، اشتغال و موقعیت کاری برای فارغ التحصیلان این رشته فراهم است تا در قالب شرکتهای تولیدکننده نرم افزار، شرکتهای تولیدکننده قطعات، مراکز صنعتی تولیدی، شرکتها و مؤسسات خدماتی، مراکز آموزشی و … مشغول به کار شده و فعالیت کنند.
امروزه مشاغل کامپیوتری در برگیرنده برخی از سریعترین صنایع در حال رشد است. بسته به حرفه کامپیوتری که انتخاب می کنید تا سال 2022 فرصت های استخدامی بین 7 تا 25 درصد رشد خواهد داشت. درحالی که این رشد برای دیگر مشاغل تا 11 درصد است.
انتخاب رشته کامپیوتر برای تحصیل مسیرهای شغلی متعددی را پیش روی انسان می گذارد. بعضی از این مشاغل نیازمند حداقل تحصیلات مانند کاردانی یا کارشناسی هستند اما مسیرهای شغلی پردرآمد گاها نیازمند چندین سال تجربه در رشته کامپیوتر و IT است. در ارزیابی و دسته بندی بهترین مشاغل دنیا کامپیوتر، مهندسی نرم افزار- تحلیلگر سیستم و متخصص امنیت شبکه در بالاترین رتبه بندی قرار دارند. این مقاله حاوی اطلاعات مفید در باب مشاغل کامپیوتری است که شما را در انتخاب تصمیم آگاهانه در مورد مسیر شغلی تان یاری می دهد. بیشتر اطلاعات نظیر حقوق، دسترسی شغلی و پیشرفت شغلی بر اساس U.S.Breau of Labor statistics می باشد.
دستمزد فارغ التحصیلان رشته کامپیوتر
اعداد و ارقام ذکر شده در ذیل در مورد کارمندان حقوق بگیر ذکر شده است و در مورد کارآفرینان حوزه کامپیوتر صادق نیست. رنج حقوق کارمندانی که دارای مشاغل کامپیوتری هستند از 22.000$ در سال در پایین ترین حد تا 140.000$ در بالاترین حد اندازهگیری شده است. برای قیاس، باید به این نکته اشاره کرد که درآمد متوسط دیگر مشاغل 34.750$ است و در بیشتر بخشها، مشاغل کامپیوتر با پرداخت بالاتر نسبت به سایر مسیرهای شغلی می باشند. علاوه بر این مشاغل کامپیوتری از نرخ بیکاری نسبتاْ پایین 0.9 تا 4.2 درصدی برخوردارند. برای کسب اطلاعات بیشتری در این موارد میتوانید صفحه معرفی رشته کامپیوتر و آی تی را مشاهده کنید
روند رو به رشد استفاده از کامپیوتر در محافل عمومی و خصوصی، استفاده گسترده از شبکه اینترنت و زمینه های مرتبط با آن، فراهم آمدن شرایط آموزش و تجارت الکترونیک همه و همه دست به دست هم داده اند تا از هم اکنون چشم انداز روشنی نسبت به آینده این رشته وجود داشته باشد به نحوی که فعالان در این زمینه از آینده معلوم و مطمئنی برخوردار خواهند بود.
با توجه به گسترش روز افزون دنیای کامپیوتر امروزه بیش از هر زمان دیگری نیاز به متخصصان کامپیوتر احساس میشود. امروزه یک مهندس کامپیوتر اگر علاقمند به کار باشد، هیچ وقت با مشکل بیکاری روبه رو نمیشود. فرصتهای شغلی این رشته به حدی گسترده و متعدد است که نه تنها فارغ التحصیلان این رشته به راحتی جذب بازار کار میشوند بلکه دانشجویان دو سال آخر این رشته نیز می توانند وارد بازار کار شده و فعالیت کنند.
از آنجا که اکثر مشاغل کامپیوتری با کارمزد بالا دارای متقاضیان زیادی است در نتیجه انتظار می رود کسانی که برای این موقعیت ها انتخاب می شوند افرادی شایسته با تحصیلات کافی باشند. به طور کلی مشاغل کامپیوتر نیازمند حداقل مدرک لیسانس در علوم کامپیوتر یا یک رشته مرتبط با کامپیور هستند.
دروسی که باید در مقطع لیسانس کامپیوتر بگذرانید
مباحث گرایشهای رشته مهندسی کامپیوتر و مهندسی فناوری اطلاعات در مقطع کارشناسی ارشد به شرح زیر است و شما میتوانید برای اطلاع هرچه دقیق تر از کم و کیف آنها با کلیک بر روی عنوان های آبی رنگ به صفحات مربوطه در سایت مراجعه بفرمایید
دانشگاه های دولتی که رشته کامپیوتر دارند
در زیر به بررسی رتبه بندی دانشگاه های ایران در رشته مهندسی کامپیوتر پرداخته ایم:
بطور کلی بهترین دانشگاه های ایران در رشته های مهندسی بصورت زیر رده بندی می شوند:
1) دانشگاه صنعتی شریف
2) دانشگاه تهران
3) دانشگاه امیرکبیر
4) دانشگاه علم و صنعت و شهید بهشتی (این دو دانشگاه تقریبا در یک رده قرار دارند)
5) دانشگاه تربیت مدرس و خواجه نصیر (این دو دانشگاه تقریبا در یک رده قرار دارند)
6) دانشگاه های صنعتی اصفهان
7) دانشگاه اصفهان، شیراز و فردوسی (این سه دانشگاه تقریبا در یک رده قرار دارند)
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دانشگاه های دولتی که رشته کامپیوتر را دارند و بررسی رنک آنها به صفحه بهترین دانشگاه های ایران مراجعه کنید
معرفی گرایش های ارشد کامپیوتر و فناوری اطلاعات
مباحث گرایشهای رشته مهندسی کامپیوتر و مهندسی فناوری اطلاعات در مقطع کارشناسی ارشد به شرح زیر است و شما میتوانید برای اطلاع هرچه دقیق تر از کم و کیف آنها با کلیک بر روی عنوان های آبی رنگ به صفحات مربوطه در سایت مراجعه بفرمایید.
گرایش های ارشد کامپیوتر
گرایش نرمافزار، گرایش هوش مصنوعی، گرایش معماری كامپیوتر، گرایش شبکه های کامپیوتری و گرایش رایانش امن
معرفی گرایش های ارشد فناوری اطلاعات
تجارت الکترونیک، چندرسانه ای، فناوری اطلاعات پزشکی، تکنولوژی اطلاعات، امنیت اطلاعات، سامانه های شبکه ای، معماری سازمانی و فناوری اطلاعات
انتخاب رشته داوطلبان ارشد کامپیوتر
هر روزه سوالات بسیار زیادی در این زمینه پرسیده میشود که در چه رشتهای کنکور بدهم ؟ بازار کار هر رشته در ایران و در خارج به چه نحو است؟ و کدام رشته بهتر است.ادامه تحصیل در ایران و خارج در چه گرایش بهتر است؟ من به رشته x علاقه ندارم و به همین دلیل نمیشود در رشته y آزمون بدهم؟
پس از ورود به مقطع کارشناسی ارشد، می بایست حدود ۳۲ واحد درسی پاس کنید که اگر واحدهای سمینار و پایان نامه را از این مقدار حذف کنیم ۲۴ واحد باقی میماند که از این ۲۴ واحد ۹ یا ۱۲ واحد، دروس اجباری گرایشی ای است که شما در آن گرایش قبول شده اید و سایر واحد ها را میتوانید بصورت اختیاری و با توجه به علاقه تان انتخاب کنید که این مزیت بسیار بزرگی برای شما است زیرا می توانید دروسی را بر دارید که در زمینه کاری و پژوهشی مورد علاقه تان است.
همچنین توجه به این نکته حائز اهمیت است که زمانی که دانشجو در یک دانشگاه معتبر مانند دانشگاههای تهران، شریف، شهید بهشتی و... قبول میشود فیلدی که دانشجو جهت پژوهش و تحقیق در دوره ارشد و یا حتی دکتری انتخاب میکند میتواند به گرایش قبول شده وی در دانشگاه ارتباطی نداشته باشد و با توجه به فیلدهایی که اساتید گرایشی که دانشجو در آن گرایش قبول شده است دانشجو میتواند هر فیلد و موضوعی را که به آن علاقمند است و اساتید آن گرایش کار میکنند، دنبال کند. این موضوع به این بر می گردد که دانشجو چه کسی را به عنوان استاد راهنمای خود انتخاب می کند و همچنین پروپوزال خود را چه چیزی تعریف کند. به عنوان مثال دانشجویان زیادی بودهاند که در رشته ارشد معماری کامپیوتر دانشگاه شریف یا تهران قبول شدهاند و در دوران تحصیل وارد فیلد شبکه یا امنیت یا مالتی مدیا یا رباتیک و یا دیگر موضوعات شدهاند. بنابراین اینکه گرایش قبولی شما در ارشد کدام است از اهمیت کمتری نسبت به انتخاب موضوع پروپوزال، موضوع پژوهش و اینکه استاد راهنما دانشجو چه کسی باشد برخوردار است.
نکته جالب دیگر این است که در بسیاری از دانشگاههای معتبر، برخی اساتید از گرایشهای مختلف دانشجو میپذیرند، بعنوان مثال اساتیدی در دانشگاه های تهران و شریف داریم که هم از گرایش معماری کامپیوتر دانشجو میگیرند و هم از گرایش نرم افزار و هم از گرایش شبکه.
همچنین برای اشتغال در بازار کار، آنچه درباره تحصیلات آکادمیک مورد سوال است و اهمیت دارد، این موضوع است که از کدام دانشگاه فارغ التحصیل شدهاید یا در حال تحصیل هستید. چه مهارتهایی دارید؟ پایان نامه و رساله شما در چه زمینهای بوده است؟ در نتیجه اینکه در چه گرایشی از کامپیوتر فارغ التحصیل شدهاید دارای اهمیت کمتری است (البته به جز دو گرایش تجارت و آی تی). همچنین برای ادامه تحصیل در یک دانشگاه خارجی علاوه بر موارد فوق الذکر، سوالاتی نظیر: عنوان زمینه و فیلد تحقیقاتی شما چه بوده، چه مقالاتی دارید، استاد راهنمای شما چه کسی بوده است، توصیه نامه های شما از چه کسانی است، نمره تافل و جی آر ای و یا آیلتس شما چند است و ... پرسیده میشود و اینکه شما در چه گرایشی از کامپیوتر فارغ التحصیل شدهاید کمترین اهمیت را دارد و مواردی مثل نمره زبان، مقالات و دانشگاه مقطع ارشد دارای اهمیت بیشتری است.
بهترین گرایش رشته کامپیوتر
در حال حاضر میتوان رشته هوش مصنوعی را بهترین رشته جهان نامید و میتوان گفت آینده دنیا در دستان هوش مصنوعی است. اگر تعداد پوزیشن هایی که برای اپلای در مقطع دکتری در رشته کامپیوتر وجود دارد نگاه کنید متوجه میشوید که بالای 80 درصد تمامی پوزیشن ها برای فیلدهایی است که در اصل مربوط به رشته هوش مصنوعی است، یا اگر پروژه هایی که غول های تکنولوژی در سال های اخیر تعریف کرده اند نگاهی بیندازید متوجه میشوید که اکثرا پروژه هایی هستند که مربوط به فیلدهای هوش مصنوعی میشود.
جمع بندی:
این که کدام یک از رشتههای نرم افزار، معماری کامپیوتر، هوش مصنوعی، شبکه، امنیت و غیره را برای کنکور انتخاب میکنید تاثیر عمده ای بر موضوع پژوهش شما ندارد و این موضوع به نحوه انتخاب استاد راهنما و پروپوزال توسط خود دانشجو بستگی دارد. همچنین اینکه چه رشتهای هستید تاثیر به سزایی در آینده کاری و ادامه تحصیل شما در خارج از کشور ندارد و آینده درسی و شغلی این رشتهها به موضوع رساله و کار تحقیقاتی که در طی تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انجام می دهید و همچنین مهارتهای شما بستگی دارد.
رشته های کامپیوتر در دانشگاه
یکی از سوالات دیگری که ذهن جوانان را به خود درگیر کرده است این است که اگر بخواند در کنکور لیسانس رشته کامپیوتر را انتخاب کنند چه گرایش هایی را میتوانند در مقطع لیسانس داشته باشند. در حال حاضر افرادی که از طریق کنکور سراسری در لیسانس قبول میشوند فقط میتوانند در یکی از رشته علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر درس بخوانند، که توصیه ما به دانش آموزان بیشتر رشته مهندسی کامپیوتر است و در حال حاضر در دوره لیسانس کامپیوتر در ابتدا ورود گرایش بندی وجود ندارد و دانشجویان در حدود ترم 4 انتخاب میکنند که کدام یک از گرایش های نرم افزار و سخت افزار و آی تی باشند و در ارشد، رشته کامپیوتر به گرایش های نرم افزار، معماری کامپیوتر، هوش مصنوعی، شبکه های کامپیوتری، رایانش امن، بیوانفورماتیک و الگوریتم و محاسبات تقسیم میشود
بهترین گرایش رشته کامپیوتر چیست؟
در حال حاضر میتوان رشته هوش مصنوعی را بهترین رشته جهان نامید و میتوان گفت آینده دنیا در دستان هوش مصنوعی است. اگر تعداد پوزیشن هایی که برای اپلای در مقطع دکتری در رشته کامپیوتر وجود دارد نگاه کنید متوجه میشوید که بالای 80 درصد تمامی پوزیشن ها برای فیلدهایی است که در اصل مربوط به رشته هوش مصنوعی است، یا اگر پروژه هایی که غول های تکنولوژی در سال های اخیر تعریف کرده اند نگاهی بیندازید متوجه میشوید که اکثرا پروژه هایی هستند که مربوط به فیلدهای هوش مصنوعی میشود.
بهترین رشته دنیا چیست؟
با توجه به تحولات عظیم رشته کامپیوتر در دهه های اخیر بی شک رشته کامپیوتر از نظر فاکتورهای بسیار زیادی نظیر بازار کار، سطح درامد، تعداد پوزیشن های کاری و درسی در خارج از کشور، سرعت گسترش و ... در رده یک دنیا قرار دارد و چند سالی است که در کنکور سراسری لیسانس بر خلاف قدیم که ابتدا برق شریف و دانشگاه تهران پر میشد، اکنون رشته کامپیوتر زودتر از سایر گرایش ها در دانشگاه های تاپ پر میشود
بهترین کشورهای دنیا برای کار و ادامه تحصیل در رشته کامپیوتر کدام کشورها هستند؟
بهترین کشورهای دنیا در این زمینه، آمریکا، کانادا، استرالیا، آلمان، سوئد، نروژ و ... هستند
چطور میتوان با دریافت حقوق مهاجرت کنیم؟
برای این کار لازم است که دانشجویان ارشد در یک دانشگاه تاپ قبول بشوند و بعد برای مقطع دکتری اپلای کنند و فاند بگیرند، به این علت که تعداد پوزیشنهایی که برای مقطع دکتری کامپیوتر وجود دارد بسیار بیشتر از تعداد پوزیشن های مقطع ارشد است این فاصله به قدری است که اصلا قابل مقایسه نیست. خبر خوب این است که قبولی در کنکور ارشد کامپیوتر در یک دانشگاه تاپ خیلی راحتر از قبولی در کنکور سراسری است