برنامه مسیر 6 ماهه تا کنکور ارشد و دکتری: مشاوره خصوصیت با استاد رضوی رو رزرو کن!
ویس توضیحات مشاوره رزرو مشاوره
کنکور کامپیوتر
0
ورود | ثبت نام
نظرات
اشتراک
بالا
علاقه‌مندی

اشتراک
 

فریم ورک های پایتون ⚡️ معرفی بهترین فریم ورک های پایتون

این مقاله به معرفی بهترین فریم ورک های پایتون و مواردی نظیر تفاوت کتابخانه با فریم ورک، چرا باید از فریم ورک استفاده کنیم و مقایسه فریم ورک های پایتون پرداخته

در زبان پایتونزبان برنامه نویسی پایتون چیست؟ – نحوه شروع و دلایل محبوبیتزبان برنامه نویسی پایتون چیست؟ – نحوه شروع و دلایل محبوبیتزبان برنامه نویسی پایتون (Python) چیست؟ این مقاله عالی به بررسی دلایل محبوبیت پایتون، موارد استفاده از پایتون و نحوه شروع به برنامه نویسی پایتون پرداخته، فریم ورک ها می‌توانند کار را برای برنامه‌نویسان بسیار آسان کنند. در واقع فریمورک به برنامه نویسبرنامه نویسی کامپیوتر چیست و چطور می توانید یک برنامه نویس موفق شوید؟برنامه نویسی کامپیوتر چیست و چطور می توانید یک برنامه نویس موفق شوید؟در عصر فعلی برنامه‌نویسی یکی از پرطرفدارترین شغل‌های دنیاست، دغدغه‌‌ای افرادی که می‌خواهند در مسیر برنامه‌نویس شدن قدم بردارند این است که نمی‌دانند از کجا باید شروع کنند، در این صفحه هر آن چه برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه ای نیاز دارید در اختیارتان قرار گرفته است کمک می‌کند تا به‌جای وقت گذاشتن روی بخش‌‌های تکراری و روتین، روی منطق برنامه تمرکز کند، این موضوع باعث کاهش زمان توسعه برنامه می‌شود. پایتون دارای فریم ورک های مختلفی است که هر کدام امکانات و کمبودهای مربوط به خود را دارند. برای انتخاب یک فریم ورک باید به الزامات و اولویت‌های پروژه توجه داشت. در ادامه انواع فریم‌ ورک ‌های پایتون را بررسی می‌کنیم.

تصویر لوگو پایتون به همراه عنوان "فریم ورک های پایتون"

فریم ورک های پایتون چیست؟

به‌طور کلی انواع فریم ورک های پایتون به سه دسته زیر تقسیم می‌شوند:

فریم ورک Full-Stack

این نوع فریم ورک ها را می‌توان یک راه‌حل یکپارچه برای تمام نیازهای برنامه‌نویسان دانست؛ در واقع این نوع از فریم ورک ها، هم برای توسعه Back-End و هم برای توسعه Front-End مناسب هستند. توسعه وب شامل ابزارهایی برای طراحی رابط کاربری گرافیکی (UI)رابط کاربری یا ui چیست؟ – تفاوت ui و ux + مراحل طراحی uiرابط کاربری یا ui چیست؟ – تفاوت ui و ux + مراحل طراحی uiاین مقاله عالی بررسی کرده که رابط کاربری ui چیست، همچنین تفاوت های UI و UX و مراحل طراحی UI و همچنین اصول طراحی رابط کاربری و سبک های طراحی UI را بررسی کرده در قسمت فرانت‌اند و خدمات بک‌اند مانند پایگاه‌های داده، پروتکل‌های امنیتی و برنامه نویسی سرور است. یک فریم ورک تمام پشته پایتون تمام تجهیزاتی را که برای تسهیل توسعه تمام پشته نیاز دارید را در خود جای می‌دهد. Django یک فریم ورک تمام پشته است.

میکروفریم ورک

میکروفریم ورک ها، نسخه‌های سبک‌وزنی هستند که ویژگی‌های خاص مانند کتابخانه‌ها، ابزارها و... را به برنامه نویس ارائه نمی‌دهند. اگرچه این ممکن است چیز بدی به نظر برسد، اما در واقع انعطاف‌پذیری در کد را برای توسعه‌دهندگان به ارمغان می‌آورد و در صورت لزوم، برنامه‌نویس می‌تواند خود، کتابخانه‌های مورد نیاز را اضافه کند و یا باید بخش قابل‌توجهی از کد و الزامات اضافی را به صورت دستی بنویسد. فریم ورک Flask را می‌توان یک میکروفریمورک محسوب کرد.

فریم ورک ناهمزمان

امروزه این نوع فریم ورک ها از محبوبیت خوبی برخوردار هستند. هر فریم ورک ناهمزمان در واقع یک میکروفریم ورک است. فریمورک های ناهمزمان به‌جای اینکه به ترتیب خط به خط اجرا شوند، به صورت موازی این کار را انجام می‌دهند، از این رو فریم ورک های ناهمزمان از طریق اجرا بر روی یک سرور با قابلیت ناهمگام، می‌توانند حجم زیادی از اتصالات همزمان با کارایی بالا را به وجود آورند. Aiohttp یکی از مهمترین فریم ورک های ناهمزمان است.

چرا باید از فریم ورک استفاده کنیم؟

همانطور که گفته شد، فریمورک ها در روند توسعه برنامه و کاهش زمان توسعه بسیار تاثیرگذار هستند. برخی از مزایای دیگر استفاده از فریم ورک ها عبارتند از:

دوره برنامه نویسی پایتون

پایتون (Python) یا پایتان یک زبان برنامه نویسی چند منظوره و سطح بالاست که بطور بسیار گسترده ای مورد استفاده برنامه نویسان و غیر برنامه نویسان قرار می‌گیرد. پایتون در سال های اخیر به یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی در جهان تبدیل شده است.

چه چیزهایی در این دوره یاد می‌گیرید

دستورات کنترلی
ذخیره‌سازی و داده ساختارها
ذخیره‌سازی و داده ساختارها
حلقه‌ها
توابع در پایتون
مدیریت خطاها در پایتون
کار با فایل‌ها
شی گرایی
برنامه نویسی موازی و تردها

نمونه فیلم‌هایی از جلسات برنامه نویسی پایتون

چرا باید پایتون را یاد بگیریم؟

چه چیز هایی را قرار است در این دوره یاد بگیریم؟ و مروری بر تاریخچه پایتون

نصب پایتون اجرا کردن اولین خط کد

آماده سازی ویرایشگر VS Code آشنایی با سینتکس پایتون

آماده سازی مینی کندا + توابع پرینت و ماژول math

معرفی عملگرها و چرایی نیاز به کنترل جریان در برنامه نویسی

مفهوم داده ساختارها در پایتون

آشنایی با دیکشنری ها

آشنایی با حلقه ها

معرفی کلی توابع با مثال های متنوع

خطاها چی هستند؟

نحوه کار کردن با فایل و خواندن آن در مودهای مختلف

تاریخچه برنامه‌‎ نویسی

مفهوم شی‌گرایی

معرفی فرآیند Process - تفاوت فرآیند و برنامه

مرور کلی مباحث و حل یک تمرین پیرامون اعداد اول

چرا باید پایتون را یاد بگیریم؟
چه چیز هایی را قرار است در این دوره یاد بگیریم؟ و مروری بر تاریخچه پایتون
نصب پایتون اجرا کردن اولین خط کد
آماده سازی ویرایشگر VS Code آشنایی با سینتکس پایتون
آماده سازی مینی کندا + توابع پرینت و ماژول math
معرفی عملگرها و چرایی نیاز به کنترل جریان در برنامه نویسی
مفهوم داده ساختارها در پایتون
آشنایی با دیکشنری ها
آشنایی با حلقه ها
معرفی کلی توابع با مثال های متنوع
خطاها چی هستند؟
نحوه کار کردن با فایل و خواندن آن در مودهای مختلف
تاریخچه برنامه‌‎ نویسی
مفهوم شی‌گرایی
معرفی فرآیند Process - تفاوت فرآیند و برنامه
مرور کلی مباحث و حل یک تمرین پیرامون اعداد اول

تفاوت کتابخانه با فریم ورک چیست؟

کتابخانه مجموعه‌ای از توابع است که کاربرد خاصی دارد و برنامه‌نویس در زمان مناسب می‌تواند آنها را فراخوانی کند، اما همانطور که از اسم فریم ورک می‌توان حدس زد، فریم ورک، چارچوبی است که معماری اصلی یک برنامه کاربردی را برای توسعه‌دهندگان ارائه می‌دهد. برنامه‌نویس باید بر روی فریمورک ها کد بنویسد و ساختار آنها را کامل کرده و گسترش دهد. مزیت کلیدی فریم ورک ها در اینجا دیده می‌شود و آن هم انعطاف‌پذیری فریم ورک هاست.

تصویر نموداری که بیانگر تفاوت فریم ورک و کتابخانه است

شما کتابخانه را فراخوانی می‌کنید ولی فریم ورک شما را فراخوانی می‌کند!

لیست بهترین فریم ورک های پایتون

فریم ورک های مختلفی برای پایتون وجود دارند که هر کدام ویژگی‌ها و امکانات متفاوتی در اختیار کاربر قرار می‌دهند. در ادامه لیستی از بهترین فریم ورک های پایتون را بررسی می‌کنیم:

Django

لوگو فریم ورک django در زبان پایتون

جنگو یک فریم ورک محبوب از نوع Full-Stack و منبع باز است. هدف اصلی جنگو این است که ایجاد وب‌سایت‌های پیچیده و مبتنی بر پایگاه داده را آسان‌تر کند. یوتیوب، اینستاگرام، DropBox از وبسایت‌های معروفی هستند که توسط جنگو توسعه داده شده‌اند.

در اینجا برخی از ویژگی های نمونه فریم ورک وب جنگو آورده شده است:

Web2Py

لوگو فریم ورک Web2py در زبان پایتون

Web2Py یکی دیگر از فریم ورک های محبوب از نوع Full-Stack و منبع باز است. این نوع فریم ورک ها می‌توانند بر روی تمام سیستم عاملسیستم عامل چیست به زبان ساده، چرا باید از OS استفاده کنیم؟سیستم عامل چیست به زبان ساده، چرا باید از OS استفاده کنیم؟این مقاله عالی به معرفی سیستم عامل (Operating System|OS) به زبان ساده پرداخته، همچنین بررسی کرده که چرا باید از سیستم عامل استفاده کنیم ‌های محبوب اجرا شوند، همچنین فرآیند توسعه برنامه وب می‌تواند از طریق IDE مبتنی بر وب خود انجام شود. متاسفانه این فریم ورک از پایتون 3 پشتیبانی نمی‌کند. برخی از ویژگی های فریم ورک Web2Py عبارتند از:

Flask

لوگو فریم ورک Flask در زبان پایتون

Flask، یک میکروفریم ورک برای پایتون است و به‌راحتی با نیازهای یک توسعه‌دهنده سازگار است. در اینجا برخی از ویژگی های اصلی فریم ورک Flask آورده شده است:

Bottle

لوگو فریم ورک Bottle در زبان پایتون

Bottle، یک میکروفریم ورک سریع و سبک برای پایتون است. این فریم ورک برای توسعه برنامه‌ها و سرویس‌های وب در مقیاس کوچک طراحی شده است. در ادامه برخی از ویژگی های فریم ورک Bottle آورده شده است:

CherryPy

لوگو فریم ورک Cherrypy در زبان پایتون

CherryPy، یکی از فریم ورک های شی گرا (Object-Oriented)برنامه نویسی شی گرا چیست؟ شی گرایی چیست؟برنامه نویسی شی گرا چیست؟ شی گرایی چیست؟این صفحه عالی به معرفی برنامه نویسی شی گرا پرداخته و توضیح داده شی گرایی یا همان object oriented یا OPP چیست؟ همچنین مزایای برنامه نویسی شی گرا را بیان کرده و متن باز پایتون به حساب می‌آید. هدف اصلی این فریمورک، ساخت اپلیکیشن‌های تحت وب است، این فریم ورک مستقل است و قابلیت پیاده‌سازی بر روی هر سیستم عاملی را دارد. متاسفانه بزرگترین مشکل این فریم ورک، نبود مستندات قوی و مناسب برای مبتدیان است. برخی از ویژگی های اصلی فریم ورک CherryPy عبارتند از:

Aiohttp

لوگو فریم ورک Aiohttp در زبان پایتون

همانطور که گفته شد Aiohttp یک فریم ورک ناهمزمان است. این فریم ورک نه‌تنها می‌تواند وب‌سرور باشد، بلکه قابلیت این که فریم ورک کلاینت هم باشد را دارد. به‌طور کلی فریمورک های ناهمزمان از کتابخانه Asyncio استفاده می‌کنند که این موضوع برای Aiohttp هم صدق می‌کند. برای دیگر ویژگی های فریم ورک Aiohttp می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

CubicWeb

لوگو فریم ورک CubicWeb در زبان پایتون

CubicWeb، یک فریم ورک تمام پشته متن باز است. هدف آن توسعه وب است ولی همانطور که از اسم آن می‌توان حدس زد، بر خلاف سایر فریم ورک ها به‌جای استفاده از نماها و مدل‌های جداگانه از مکعب‌ها استفاده می‌کند، این مکعب‌ها پیکربندی شده و به یکدیگر متصل می‌شوند. یادگیری این فریم ورک تقریبا سخت است. ویژگی های کلیدی فریم ورک CubicWeb عبارتند از:

Dash

لوگو فریم ورک Dash در زبان پایتون

Dash، یک فریم ورک متن باز پایتون است که به دانشمند دادهدانشمند داده (data scientist) کیست؟دانشمند داده (data scientist) کیست؟این مقاله عالی توضیح داده که دانشمند داده (Data Scientist) کیست؟ و به بررسی وظایف دانشمند داده، خصوصیات یک دانشمند داده موفق و حقوق دانشمند داده پرداخته کمک می‌کند وب‌های تحلیلی توسعه دهد بدون آنکه دانش چندانی در این زمینه داشته باشد. هدف این فریم ورک، بصری سازی داده‌ها (Data Visualization) است، از طرفی دیگر این فریم ورک مستقل است و قابلیت پیاده‌سازی بر روی پلتفرم‌های مختلف را دارد. دیگر ویژگی های فریم ورک Dash به صورت زیر است:

Giotto

لوگو فریم ورک Giotto در زبان پایتون

Giotto، یک فریم ورک برای توسعه وب است. این فریم ورک یک سبک عملکردی را دنبال می‌کند که در آن کد مدل، نما و کنترل‌گر جدا شده‌اند، در نتیجه هدف این فریم ورک کاهش پیچیدگی کد در درازمدت است. ویژگی های کلیدی دیگر فریمورک Giotto عبارتند از:

Growler

لوگو فریم ورک PyGrowler در زبان پایتون

Growler، یک فریم ورک ناهمزمان است. در واقع این فریم ورک، یک Connect & Express بر اساس NodeJS است. نکته‌ای که این فریم ورک را نسبت به دیگر فریمورک‌ها متفاوت می‌کند، استفاده از میان‌افزارها برای پردازش درخواست‌های HTTP است. میان‌افزارها، راهی آسان برای پیاده‌سازی برنامه‌های پیچیده به ما ارائه می‌دهند. در ادامه دیگر ویژگی های فریم ورک Growler را بررسی می‌کنیم:

Pyramid

لوگو فریم ورک Pyramid در زبان پایتون

Pyramid، یک فریم ورک سبک وزن پایتون است، این فریم ورک به‌گونه‌ای توسعه داده شده است که به برنامه نویسان این امکان را دهد تا برنامه‌های خود را تنها با ویژگی‌هایی که نیاز دارند بنویسند. این فریم ورک بر اصل "کوچک شروع کن، بزرگ تمام کن" تأکید دارد. هدف اصلی Pyramid، توسعه وب‌های کاربردی برای مشاغل کوچک و متوسط است. ویژگی های کلیدی فریم ورک Pyramid به صورت زیر است:

Sanic

لوگو فریم ورک Sanic در زبان پایتون

Sanic، یک فریم ورک ناهمزمان است که باعث می‌شود کد توسعه‌دهندگان، غیرمسدود و سریع باشد. در واقع هدف این فریمورک، ارائه یک راه ساده برای راه‌اندازی و اجرای یک سرور HTTP با کارایی بالا است، همچنین ساخت، گسترش و در نهایت مقیاس‌پذیری آن آسان است. در ادامه دیگر ویژگی های مهم فریم ورک Sanic آمده است:

نمونه فیلم‌های دوره‌های مهارتی

مقایسه فریم ورک های پایتون

پشتیبانی از الگوی MVC پشتیبانی از پایگاه داده های مختلف دارای کتابخانه های متنوع
Django Django Django
Web2Py Bottle Flask
TurboGears TurboGears TurboGears

لازم به ذکر است الگوی MVC، الگوی معماری مرسوم برای توسعه است که دارای رابط هستند.

دوره‌های مهارتی رشته کامپیوتر

جمع‌بندی

پایتون، زبان برنامه نویسی پرکاربردی است که روزبه‌روز شاهد رشد بیشتر آن در زمینه توسعه وب، داده کاویداده‌ کاوی چیست؟ بررسی 0 تا 100 دیتا ماینینگ (data mining)داده‌ کاوی چیست؟ بررسی 0 تا 100 دیتا ماینینگ (data mining)این مقاله عالی بررسی کرده که داده کاوی یا دیتا ماینینگ (data mining) چیست و چه کاربردی دارد، سپس انواع روش های داده کاوی و مزایای دیتا ماینینگ را بررسی کرده و غیره هستیم. در این مقاله قصد داشتیم فریم ورک های پایتون را بررسی کنیم. در این مطلب دریافتیم هیچ‌کدام از فریم ورک های پایتون به صورت مطلق بر دیگری برتر نیست و باید با توجه به نیازمندی‌ها و اولویت‌های پروژه، فریم ورک مطلوب را انتخاب کنیم.

چگونه با پایتون توسعه وب انجام دهیم؟

فریم ورک های مختلفی برای برنامه نویسی وب در زبان پایتون وجود دارند که ویژگی‌های خوبی در این زمینه به ما ارائه می‌دهند. یکی از محبوب‌ترین آنها فریم ورک Django است.

بهترین فریم ورک ها برای رابط کاربری گرافیکی (GUI) چیست؟

سه مورد از بهترین فریم ورک ها در این زمینه عبارتند از: PyQt5 ،Tkinter ،Kivy

آیا می‌توان با پایتون برای اندروید اپلیکیشن توسعه داد؟

بله، به کمک فریم ورک Kivy نه تنها برای سیستم عامل اندروید می‌توان اپلیکیشن ساخت، بلکه برای سیستم عامل‌هایی نظیر iOS ،Windows ،MacOS و Linux نیز می‌توان اپلیکیشن توسعه داد.

امتیازدهی5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 15.00 امتیاز (3 رای)
اشتراک
بارگذاری نظرات
تلگرام اینستاگرام تماس با پشتیبانی: 09378555200 تماس با پشتیبانی: 09378555200