برنامه مسیر 6 ماهه تا کنکور ارشد و دکتری: مشاوره خصوصیت با استاد رضوی رو رزرو کن!
ویس توضیحات مشاوره رزرو مشاوره
کنکور کامپیوتر
0
ورود | ثبت نام
نظرات
اشتراک
بالا
علاقه‌مندی

اشتراک
 

مهندسی حرفه ای کامپیوتر چیست

این صفحه عالی به معرفی دوره مهندسی حرفه‌ ای کامپیوتر، نحوه پذیرش، دروس و چارت درسی مهندسی حرفه‌ ای کامپیوتر و گرایش های مهندسی حرفه ای کامپیوتر پرداخته

اگر جزو آن دسته از دانش‌آموزانی هستید که در هنرستان تحصیل کرده‌‌اید، باید بدانید که شما با تحصیل در رشته مهندسی حرفه‌ای کامپیوتر می‌توانید به‌صورت پیوسته نیز مدرک کارشناسی را اخذ کنید. این امکان برای دانش‌آموزان رشته‌های نظری نیز مهیا است. اگر می‌خواهید درباره این رشته، تفاوت آن با مهندسی کامپیوترمهندسی کامپیوتر چیست؟ معرفی رشته کامپیوتر توسط اساتید شریفمهندسی کامپیوتر چیست؟ معرفی رشته کامپیوتر توسط اساتید شریفاین صفحه به معرفی کامل رشته کامپیوتر، اعم از دروس رشته کامپیوتر، درآمد رشته کامپیوتر، شغل های رشته کامپیوتر، گرایش ها و زیر شاخه های رشته کامپیوتر پرداخته است، بازار کار و درآمد آن، درس‌ها و چارت درسی، نحوه ورود به آن و… بدانید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

تصویری از یک مهندس حرفه ای کامپیوتر

معرفی دوره مهندسی حرفه‌ ای کامپیوتر

رشته مهندسی حرفه‌ای کامپیوتر (کارشناسی پیوسته) یکی از رشته‌‌های آموزش عالی فنی و حرفه‌ای است که محتوایی مشابه کارشناسی پیوسته رشته مهندسی کامپیوتر دارد. سابقاً دانش‌آموزان کاردانش و فنی حرفه‌ای باید مدرک کاردانی اخذ می‌کردند، سپس به‌صورت نا‌پیوسته کارشناسی می‌گرفتند. اما این رشته می‌تواند جایگزین خوبی برای دانش‌آموزان باشد تا بتوانند به‌صورت پیوسته کارشناسی بگیرند. این رشته بیشتر در آموزشکده‌ها و دانشکده‌های فنی و حرفه‌ای ارائه می‌شود.

این رشته با احتساب دروس نظری و عملی، ۱۳۴ واحد درسی را شامل می‌شود که ۹۵ واحد آن دروس نظری هستند و ۳۹ واحد دیگر درس عملی است. بااین‌حال، از نظر زمان صرف شده برای درس‌ها، بیش از نصف دوره کارشناسی مهندسی حرفه‌ای کامپیوتر به درس‌های عملی پرداخته می‌شود. دانشجویان این رشته موظف‌اند دوره مهندسی حرفه‌ای کامپیوتر را در ۴ سال تمام کنند. اطلاعات بیشتر درباره این رشته را می‌توانید از فایل برنامه درسی مهندسی حرفه‌ ای کامپیوتر کسب کنید.

هدف و اهمیت دوره مهندسی حرفه‌ ای کامپیوتر

از جمله اهداف رشته مهندسی حرفه ای کامپیوتر باتوجه‌به برنامه درسی وزارت علوم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

به‌طورکلی، این رشته با تمرکز بر روی مهارت‌های عملی مرتبط با کامپیوتر، به‌خصوص مهارت برنامه‌ نویسی، دانشجویان را برای ورود به بازار کار آماده می‌کند. اهمیت وجود این رشته باتوجه‌به تقاضای بازار کار برای نیروی توانمند، مشخص است.

تفاوت‌ ها و شباهت‌ های مهندسی کامپیوتر و مهندسی حرفه‌ ای کامپیوتر

عمده تفاوتی که بین رشته‌ مهندسی کامپیوتر و مهندسی حرفه‌ای کامپیوتر وجود دارد، نحوه پرداختن به مباحث درسی است. در رشته مهندسی کامپیوتر، دانشجویان بیشتر با سؤال «چگونه کار می‌کند؟» و نحوه عملکرد سیستم‌های کامپیوتری مواجه هستند، درحالی‌که در رشته مهندسی حرفه‌ای کامپیوتر به سؤال «چگونه ساخته‌ می‌شود؟» پاسخ می‌دهد. به‌طورکلی، رشته مهندسی حرفه‌ای کامپیوتر دیدگاه عملی‌تری نسبت به رشته مهندسی کامپیوتر اتخاذ کرده است، درحالی‌که محتوای درسی تقریباً مشابهی دارند.

شرایط ورود و نحوه پذیرش دوره مهندسی حرفه‌ ای کامپیوتر

متقاضیان برای قبولی در رشته‌ مهندسی حرفه‌ای کامپیوتر باید شرایط زیر را داشته باشند:

  1. دانش‌آموختگان ‬
  2. قبولی در آزمون ورودی
  3. دارابودن شرایط عمومی

برای پذیرش در این رشته باید در کنکور گروه آزمایشی ریاضی و فنی کنکور دهند. برای اطلاع از دانشگاه‌هایی که این رشته‌ را ارائه می‌دهند باید به آخرین دفترچه انتخاب رشته این گروه آزمایشی مراجعه کنید.

مطالعه برای قبولی در رشته مهندسی حرفه‌ ای کامپیوتر

ازآنجایی‌که برای قبولی در رشته‌ مهندسی حرفه‌ای کامپیوتر باید در کنکور گروه ریاضی و فنی (ریاضی و فیزیک) شرکت کنید، باید محتوای درسی همین رشته‌ را نیز مطالعه کنید.

دروس و چارت درسی دوره مهندسی حرفه‌ ای کامپیوتر

مانند هر مقطع و رشته‌ دیگری، دوره مهندسی حرفه‌ ای کامپیوتر دارای یک چارت درسی است که با مراجعه به آن می‌توانید از مجموعه دروس جبرانی، تخصصی، عمومی و اختیاری این دوره مطلع شوید. جدول زیر دسته‌ بندی درس‌ های رشته مهندسی حرفه‌‌ ای کامپیوتر را ارائه می‌کند:

نوع
درس
تعداد
واحد
تعداد واحد
برنامه درسی
حداقلحداکثر
عمومی 22 22 22
مهارت عمومی 4 6 4
پایه 20 30 14
تخصصی 74 88 82
اختیاری 10 20 12
جمع 130 140 134

برای آشنایی بیشتر با درس‌های هر دسته‌بندی از جدول بالا به صفحه دروس مهندسی حرفه‌ای کامپیوتر مراجعه کنید. شما می‌توانید چارت درسی و ترم‌ بندی دانشگاه شمسی‌ پور برای رشته مهندسی حرفه‌ای کامپیوتر را از لینک مذکور دانلود کنید.

گرایش‌ های متفاوت در دوره مهندسی حرفه‌ ای کامپیوتر

شاید برایتان سؤال شود که آیا در رشته مهندسی حرفه‌ ای کامپیوتر گرایش‌ وجود دارد؟ باید بدانید که این رشته در مقطع کارشناسی گرایش ندارد، اما شما می‌توانید بر اساس علاقه‌تان، از بین گروه درس‌های اختیاری، آن درس‌هایی را انتخاب کنید که می‌خواهید در آنها زمینه عمیق‌تر شوید.

مهارت‌ ها و توانایی‌ های فارغ‌ التحصیلان دوره مهندسی حرفه‌ ای کامپیوتر

در انتهای دوره مهندسی حرفه‌ ای کامپیوتر، دانش‌آموختگان باتوجه‌به درس‌های گذرانده شده دارای مهارت‌ها و توانایی‌های زیر هستند:

تصویری از تعمیر قطعه الکترونیکی کامپیوتر توسط مهندس حرفه ای کامپیوتر

شغل‌ ها، بازار کار و درآمد مهندسی حرفه‌ ای کامپیوتر

دانش‌آموختگان دوره مهندسی حرفه‌ ای کامپیوتر در طیف گسترده‌‌ای از مشاغل حوزه IT می‌توانند مشغول به کار‌ شوند. از جمله مشاغل این حوزه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

البته توجه داشته باشید که صرفاً گذراندن درس‌های دانشگاه، فرد را آماده بازار کار نمی‌کند، بلکه علاقه و اشتیاق فرد به یادگیری در چند حوزه خاص و تلاش مستمر برای ارتقای مهارت‌ها هست که می‌‌تواند فرد را به مشاغل مناسب برساند. از جمله حوزه‌هایی که بازار کار گسترده‌ای دارد، برنامه‌ نویسی در حوزه‌‌های متفاوت است. شما می‌توانید در صفحه درآمد برنامه نویسانبررسی درآمد برنامه نویسی در ایران و خارج از کشور در 1402بررسی درآمد برنامه نویسی در ایران و خارج از کشور در 1402در این صفحه عالی به بررسی درآمد برنامه نویسی در ایران و خارج از کشور پرداخته، همچنین در خصوص راه‌های کسب درآمد از برنامه نویسی و درآمد زبان های مختلف صحبت شده است.، اطلاعات دقیقی از درآمد برنامه‌نویسان کسب کنید.

جمع‌بندی

رشته مهندسی حرفه‌ ای کامپیوتر یک دوره کارشناسی پیوسته بوده که با تمرکز بر آمادگی دانشجویان برای مواجهه با نیازهای بازار کار و مهارت‌های فنی، در دانشکده‌های فنی و حرفه‌ای ارائه می‌شود. اگر علاقه‌ بیشتری به انجام امور فنی و پیاده‌سازی در حوزه کامپیوتر دارید و تمایل چندانی به فراگیری مباحث تئوری این حوزه ندارید، این رشته‌ می‌تواند مناسب شما باشد.

نیازمندی‌‌ های قبولی در رشته‌ مهندسی حرفه‌ ای کامپیوتر چیست؟

شما باید دیپلم در هر رشته‌ای داشته باشید، در کنکور گروه ریاضی و فنی شرکت کنید و رتبه‌ لازم برای قبولی را کسب کنید. همچنین باید صلاحیت عمومی را نیز دارا باشید.

طول دوره مهندسی حرفه‌ ای کامپیوتر چقدر است؟ چند واحد در این دوره باید گذرانده شود؟

۱۳۴ واحد درسی در حداکثر ۴ سال (۸ نیمسال تحصیلی) باید گذرانده شود.

تفاوت رشته مهندسی حرفه‌ ای کامپیوتر با رشته مهندسی کامپیوتر چیست؟

عمده تفاوت این دو رشته در نحوه پرداختن به مباحث است. مهندسی حرفه‌ای کامپیوتر، نسبت به مهندسی کامپیوتر، دیدگاه عملی‌تر و تمرکز بیشتری بر پیاده‌سازی سیستم‌های کامپیوتری دارد.

همچنین هر گونه سوالی در مورد کلاس‌های آنلاین کنکور کامپیوتر و یا تهیه فیلم‌ها و یا رزرو مشاوره تک جلسه‌ای تلفنی با استاد رضوی دارید می‌توانید به طرق زیر از تیم پشتیبانی بپرسید:

آی دی تلگرام تیم پشتیبانی:     konkurcomputer_admin@

شماره تیم پشتیبانی:   09378555200

امتیازدهی5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 15.00 امتیاز (2 رای)
اشتراک
بارگذاری نظرات
تلگرام اینستاگرام تماس با پشتیبانی: 09378555200 تماس با پشتیبانی: 09378555200