کنکور کامپیوتر
0
ورود | ثبت نام
نظرات
اشتراک
بالا
علاقه‌مندی

اشتراک
 

درس هوش مصنوعی

این صفحه عالی به معرفی درس هوش مصنوعی از جمله پیش نیازهای درس هوش مصنوعی، سرفصل و منابع درس هوش مصنوعی و فیلم‌های آموزشی درس هوش مصنوعی پرداخته شده
Ramin Razavi 1

فیلم درس هوش مصنوعی

جشنواره به‌وقت بهار

20% 850,000 تومان 680,000 تومان
رامین رضوی
60 ساعت
Ramin Razavi 1

فیلم نکته و تست هوش مصنوعی

جشنواره به‌وقت بهار

15% 600,000 تومان 510,000 تومان
رامین رضوی
۳۰ ساعت

هوش مصنوعیهوش مصنوعی (AI) چیست؟ انواع، کاربردها، مزایا و معایبهوش مصنوعی (AI) چیست؟ انواع، کاربردها، مزایا و معایبهوش مصنوعی یا Artificial Intelligence یا به اختصار AI، امروزه کاربردهای بسیاری پیدا کرده و به یکی از داغ‌ترین حوزه‌های بشر تبدیل شده است، اما با این وجود بسیاری از افراد با کاربردهای آن آشنایی کامل ندارند، به همین علت در این صفحه کاربردها، مزایا و معایب AI بطور کامل بررسی شده است در جهان با نام آلن تورینگ گره‌خورده است. اولین‌بار در سال 1950 آلن تورینگ آزمایشی تعریف کرد که آزمایش تورینگ نام گرفت. قبل از ساخته‌شدن این آزمایش، آلن تورینگ ابتدا مقاله‌ای را ارائه داد که در آن مقاله از بازی ای با نام Imitation یا تقلید نام‌برده بود. هدف از طراحی این آزمایش، پاسخ‌دادن به سؤال آیا ماشین‌ها می‌توانند فکر کنند بود. به عقیده آلن تورینگ، ماشینی هوشمند است که وقتی افراد با آن ارتباط برقرار می‌کنند، نتوانند تشخص دهند که فردی که در تعامل با آن هست یک ماشین است یا یک انسان. بعد از گذشت بیش از 70 سال از این آزمایش، هنوز هم آزمایش تورینگ از آزمایش‌هایی است که در تمامی دروس و مباحث هوش مصنوعی یاد می‌شود.

تصویری از تست تورینگ هوش مصنوعی

امروزه هوش مصنوعی به یکی از مباحث جدایی‌ناپذیر از روزمرگی ما انسان‌ها تبدیل شده است. از دوربین‌های مداربسته در خیابان‌ها گرفته تا سایت‌های فروشگاهی، ماشین‌ها، ابزارآلات کارخانه‌ها و... همگی به نحوی باهوش مصنوعی در ارتباط هستند. درس هوش مصنوعی یکی از دروس چالشی در دوره کارشناسی است که عمدتاً شامل مباحث جستجو و منطق است. ازآنجاکه این درس در کنکور ضریب بالایی دارد، یادگیری دقیق و اصولی این درس از اهمیت بالایی برخوردار است.

هوش مصنوعی چیست و کجا مورداستفاده قرار می‌گیرد؟

هوش مصنوعی یا Artificial Intelligence از دوکلمه "هوش" و "مصنوعی" تشکیل شده است و به چیزی اطلاق می‌شود که واقعی نیست (مصنوعی است) اما باهوش هم هست و قادر است تفکر کند و تجربه کسب کند و همچنین بر اساس این تجربیات یاد بگیرد و تصمیم‌گیری‌های بهتری انجام دهد. اکثر مردم وقتی کلمه هوش مصنوعی را می‌شنوند به یاد ربات‌های نابودکننده و ابزارهای ابرانسانی فیلم‌های هالیوودی می‌افتد که هیچ هدفی جز نابودکردن نسل انسان‌ها ندارند! درحالی‌که ربات‌ها تنها بخش کوچکی از هوش مصنوعی هستند و اهدافی غیر از نابودکردن هم دارند.

آنالیزکردن داده‌ها، داده کاویداده‌ کاوی چیست؟ بررسی 0 تا 100 دیتا ماینینگ (data mining)داده‌ کاوی چیست؟ بررسی 0 تا 100 دیتا ماینینگ (data mining)این مقاله عالی بررسی کرده که داده کاوی یا دیتا ماینینگ (data mining) چیست و چه کاربردی دارد، سپس انواع روش های داده کاوی و مزایای دیتا ماینینگ را بررسی کرده،یادگیری ماشینیادگیری ماشین چیست و چرا مهم است؟ - Machine learning (ML)یادگیری ماشین چیست و چرا مهم است؟ - Machine learning (ML)تعریف یادگیری ماشین : ماشین لرنینگ (Machine Learning یا به اختصار ML) باعث می‌شود که خود ماشین‌ها با آنالیز داده ها امکان یادگیری و پیشرفت داشته باشند، این مقاله فوق العاده یادگیری ماشین را بصورت کامل بررسی کرده است، یادگیری عمیقیادگیری عمیق چیست؟ معرفی کامل یادگیری عمیق به زبان سادهیادگیری عمیق چیست؟ معرفی کامل یادگیری عمیق به زبان سادهاین مقاله به سوالات رو به رو پاسخ داده : یادگیری عمیق چیست و چگونه کار می‌کند؟ آیا یادگیری عمیق همان شبکه عصبی است؟ تفاوت یادگیری عمیق با یادگیری ماشین چیست؟، شبکه های عصبیشبکه عصبی یا شبکه عصبی مصنوعی (nueral network) چیست؟شبکه عصبی یا شبکه عصبی مصنوعی (nueral network) چیست؟این مقاله عالی به معرفی شبکه عصبی یا شبکه عصبی مصنوعی (nueral network) پرداخته، همچنین الگوریتم شبکه عصبی، انواع و کاربرد و تاریخچه شبکه های عصبی بررسی شده و خیلی از زمینه‌های دیگر هوش مصنوعی وجود دارند که کاملاً درون کامپیوتر قرار گرفته‌اند و دارای هیچ ماهیت فیزیکی نمی‌باشند. در این بخش، مشاغل و صنعت‌های جدیدی که از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند را معرفی کرده و در مورد آنها بحث می‌کنیم:

تصویری از  تعلیم ربات ها به وسیله ی هوش مصنوعی برای کار های مختلف

تصویری از ساخت خودرو های خودران توسط هوش مصنوعی

درس هوش مصنوعی

درس هوش مصنوعی از جمله دروس تخصصی رشته‌های مهندسی کامپیوتر، مهندسی فناوری اطلاعاتمعرفی فناوری اطلاعات (IT) - 7 دلیل برای انتخاب رشته آی تی در دانشگاهمعرفی فناوری اطلاعات (IT) - 7 دلیل برای انتخاب رشته آی تی در دانشگاهآی تی چیست و چگونه پس از ظهور توانست در مدت فقط 20 سال تمام دنیا را فرا بگیرد و اکثر پول دنیا را ببلعد و پرطرفدارترین و پر درآمدترین مشاغل دنیا را در بر گیرد، با بررسی کامل آی تی با ما همراه باشید. (IT) و علوم کامپیوترعلوم کامپیوتر یا کامپیوتر ساینس چیستعلوم کامپیوتر یا کامپیوتر ساینس چیستدر این صفحه به بررسی و موشکافی رشته علوم کامپیوتر اعم از بررسی بازار کار، گرایش‌ها، دروس و چارت درسی این رشته، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان این رشته و ادامه تحصیل در این رشته پرداخته‌ شده است. است. این درس جزء دروس مهم رشته مهندسی کامپیوتر به‌حساب می‌آید، به‌ویژه برای دانشجویانی که قصد ادامه‌دادن این رشته در کارشناسی ارشد را دارند. این درس در دانشگاه‌های ایران با عنوان هوش مصنوعی و سیستم‌های خبره ارائه می‌شود و شامل مباحث مقدماتی و تئوری هوش مصنوعی است.

دروسساختمان دادهآموزش ساختمان داده و الگوریتمآموزش ساختمان داده و الگوریتمهر ساختمان داده یک نوع فرمت ذخیره‌سازی و مدیریت داده‌ها در کامپیوتر است، که امکان دسترسی و اصلاح کارآمد آن داده‌ها را برای یکسری از الگوریتم‌ها و کاربردها فراهم می‌کند، در این صفحه به بررسی و آموزش ساختمان داده و الگوریتم پرداخته شده است و طراحی الگوریتمآموزش طراحی الگوریتم به زبان سادهآموزش طراحی الگوریتم به زبان سادهدرس طراحی الگوریتم‌ یکی از مهم‌ترین و بنیادیترین دروس‌ رشته کامپیوتر است. هدف از این درس، معرفی روش‌های مختلف طراحی الگوریتم‌ها برای حل مسائل گوناگون است، در این صفحه به معرفی و آموزش طراحی الگوریتم پرداخته شده است. از دروس مهمی هستند که پیش از مطالعه این درس لازم به گذراندن آنها است؛ همچنین آشنایی با برخی از مباحث ریاضیات مثل جبر خطی و ریاضی گسستهجامع ترین آموزش درس ریاضی گسستهجامع ترین آموزش درس ریاضی گسستهدرس ریاضیات گسسته به معرفی مباحثی نظیر شمارش و احتمال، استدلال و برهان خلف، نظریه اعداد، منطق ریاضی، روابط بازگشتی، روابط و نظریه‌ گراف می‌پردازد. از آن رو که در عصر کنونی ریاضی گسسته بطور گسترده‌ در رشته کامپیوتر و برنامه نویسی استفاده می‌شود در این صفحه به معرفی و بررسی درس ریاضی گسسته پرداخته شده است، به یادگیری و درک بهتر درس هوش مصنوعی کمک شایانی می‌کند. این درس معمولاً در نیمه دوم تحصیلی توسط دانشجویان اخذ می‌شود (ترم 4 تا ترم 6). درس هوش مصنوعی همچنین یکی از دروس مهم برای فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی که قصد دارند در رشته هوش مصنوعی به ادامه تحصیل بپردازند به‌حساب می‌آید. چه از لحاظ یادگیری مبانی هوش مصنوعی و چه از لحاظ تست‌های کنکوری.

پیش‌نیازهای درس هوش مصنوعی

باتوجه‌به الگوریتم‌های مختلف و بررسی پیچیدگی زمانی و فضا در الگوریتم‌های ارائه شده در درس هوش مصنوعی، پیش‌نیاز این درس در مقطع کارشناسی، دروس ساختمان داده و الگوریتم‌ها است. همچنین درس جبر خطی به‌عنوان هم نیاز درس هوش مصنوعی است. اما ازآنجایی‌که درس‌های پیش‌نیاز به نوبه خود پیش‌نیازهای دیگری دارند، باعث می‌شود سلسه‌مراتبی از دروس پیش‌نیاز به وجود آید.

پیش‌نیاز درس هوش مصنوعی: ساختمان داده و الگوریتم‌ها

پیش‌نیاز درس ساختمان داده و الگوریتم‌ها: دروس برنامه نویسیبرنامه نویسی کامپیوتر چیست و چطور می توانید یک برنامه نویس موفق شوید؟برنامه نویسی کامپیوتر چیست و چطور می توانید یک برنامه نویس موفق شوید؟در عصر فعلی برنامه‌نویسی یکی از پرطرفدارترین شغل‌های دنیاست، دغدغه‌‌ای افرادی که می‌خواهند در مسیر برنامه‌نویس شدن قدم بردارند این است که نمی‌دانند از کجا باید شروع کنند، در این صفحه هر آن چه برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه ای نیاز دارید در اختیارتان قرار گرفته است پیشرفته و ریاضیات گسسته

پیش‌نیاز درس برنامه نویسی پیشرفته و ریاضیات گسسته: درس مبانی‌ برنامه‌ نویسیمبانی برنامه نویسی ⚡️ مبانی برنامه نویسی کامپیوترمبانی برنامه نویسی ⚡️ مبانی برنامه نویسی کامپیوتراین مقاله عالی به بررسی و تعریف مبانی برنامه نویسی کامپیوتر، اصطلاحات زبان‌های برنامه نویسی، الگوریتم، سورس کد و برنامه نویسی شی گرا پرداخته است  

پیش‌نیاز درس جبر خطی: ریاضی عمومی 2

پیش‌نیاز درس ریاضی عمومی 2: ریاضی عمومی 1

همچنین کارگاه مبانی کامپیوتر و کارگاه برنامه نویسی پیشرفته نیز هم نیاز درس مبانی پیشرفته و برنامه نویسی پیشرفته هستند. پس به طور خلاصه برای اخذ درس هوش مصنوعی نیاز به قبولی در دروس زیر است:

منابع درس هوش مصنوعی در دانشگاه‌ها

منبع درس اصلی هوش مصنوعی، کتاب هوش مصنوعی با عنوان Artificial Intelligence: A Modern Approach که توسط استوارت راسل (Stuart Russell) و پیتر نورویگ (Peter Norvig) نوشته شده است. در اکثر دانشگاه‌های ایران این کتاب تدریس می‌شود و مرجع سؤالات کنکور نیز همین کتاب است. این کتاب باهدف شروع مبانی هوش مصنوعی و تدریس در دانشگاه‌ها منتشر شده است. کتاب هوش مصنوعی با رویکردی نوین، توسط مترجم‌های مختلفی به زبان فارسی ترجمه شده است. البته لازم به ذکر است که تنها 10 فصل ابتدایی این کتاب به‌عنوان منبع درس هوش مصنوعی دانشگاه توسط وزارت علوم انتخاب شده است؛ درحالی‌که این کتاب شامل 28 فصل است.

تصویری از منابع درس هوش مصنوعی در دانشگاه ها

سرفصل‌های کتاب هوش مصنوعی: رویکردی نوین

همان‌طور که گفته شد، کتاب هوش مصنوعی راسل شامل 28 فصل است و تنها 10 فصل آن در طول یک ترم به دانشجویان تدریس می‌گردد. در این قسمت این 10 فصل را یک مرور کوتاهی می‌کنیم تا با کلیات قضیه آشنا شوید:

دانلود کتاب هوش مصنوعی: رویکردی نوین

هم اکنون نسخه 4 کتاب هوش مصنوعی: رویکردی نوین آخرین نسخه چاپ شده این کتاب است که در سال 2020 به چاپ رسیده است. از طریق لینک زیر | با کلیک بر روی تصویر زیر می‌توانید این کتاب را دانلود کنید.

منابع درسی هوش مصنوعی به زبان فارسی

ترجمه‌های فارسی متفاوتی از کتاب هوش مصنوعی با رویکردی نوین راسل وجود دارد که در اینجا محبوب‌ترین آنها را معرفی می‌کنیم. این کتاب‌ها هم می‌توانند به‌عنوان منبع درسی هوش مصنوعی در دانشگاه‌ها مورداستفاده قرار گیرند و هم منبعی هستند برای تست‌های کنکور. در لیست زیر 4 تا از محبوب‌ترین ترجمه‌ها را مشاهده می‌کنید:

تصویری از  4 تا از محبوب ترین ترجمه های کتاب هوش مصنوعی کنکور

شاخه‌های هوش مصنوعی

هوش مصنوعی که خود یک شاخه از علوم کامپیوتر است، دارای شاخه‌های متعددی است که هر شاخه نیز به شاخه‌های دیگری نیز قابل‌تقسیم است. در این قسمت به برخی از مهم‌ترین این شاخه‌ها می‌پردازیم.

یادگیری ماشین

یکی از شاخه‌های مهمی که کاربردهای بسیار زیادی در صنعت دارد، یادگیری ماشین یا machine learning (به‌اختصار ML) است. در یادگیری ماشین، سیستم‌های هوشمند طوری طراحی و ساخته می‌شوند که با استفاده از اطلاعات دریافتی و بدون برنامه‌ریزی اولیه و تنها با الگوریتم‌های نوشته شده، عامل شروع به یادگیری و تحلیل کند تا بتواند بر اساس یادگیری‌های خود موارد خواسته شده را پیش‌بینی و یا محاسبه کند. فرض کنید هزاران داده آماری مربوط به روند تغییر قیمت سهام را در اختیار دارید، به‌وسیله یادگیری ماشین، عامل می‌‌تواند شروع به یادگیری از طریق این داده‌ها کند و بر اساس آنها و الگوی دریافت شده از آنها، قیمت سهام را در آینده پیش‌بینی کند. باتوجه‌به اینکه در دنیای امروزی داده‌ها بسیار حجیم هستند، در نتیجه اهمیت کلان‌داده‌ها و آنالیز آنها به یک امری جدی برای بشر تبدیل شده است. استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، کمک شایانی به رسیدگی به امورات تجزیه و تحلیلی می‌کند. تعدادی از مواردی که یادگیری ماشین می‌تواند به آنها رسیدگی کند را در لیست زیر مشاهده می‌کنید:

یادگیری عمیق

یادگیری عمیق یا Deep Learning یکی از حوزه‌های هوش مصنوعی و در واقع زیرمجموعه‌ای از یادگیری ماشین است. در یادگیری عمیق، طراحی سیستم‌های کامپیوتری هوشمند به‌گونه‌ای طراحی و برنامه‌ریزی می‌شوند تا بتوانند همانند یک انسان در مورد مسائل مشخص شده یاد بگیرند و راه‌حل‌هایی ارائه کنند. مهندسان علم داده مهندسی داده چیست؟ – چطور یک مهندس داده شویم؟مهندسی داده چیست؟ – چطور یک مهندس داده شویم؟این مقاله به بررسی مهندسی داده و اینکه چطور می توان یک مهندس داده شد پرداخته و مسیر یادگیری و درآمد مهندس داده و تفاوت مهندسی داده و علم داده را بررسی کرده یا Data Science از موارد مختلفی مانند آمار و مدل‌سازی برای پیاده‌سازی سیستم‌های یادگیری عمیق استفاده می‌کنند. به‌طورکلی استفاده از یادگیری عمیق، جمع‌آوری، آنالیز و تفسیر کلان‌داده‌ها را آسان‌تر و بسیار سریع‌تر می‌کند.

ورودی الگوریتم‌هایی که برای یادگیری عمیق وجود دارند، داده‌های مختلفی است که از دنیای خارجی به آنها می‌رسد، مانند متون، صوت، تصاویر و موارد دیگر. این الگوریتم‌ها با در اختیار داشتن چنین اطلاعاتی، سعی می‌کند الگوهایی را پیدا کند تا بتوانند به‌وسیله آن پیش‌بینی خاصی را حول موضوع مشخص شده انجام دهند.

تصویری از یادگیری عمیق در هوش مصنوعی

یادگیری تقویتی

در یادگیری تقویتی یا Reinforcement Learning، عامل محیط پیرامون را بررسی و تجزیه تحلیل می‌کند و بر اساس آن یک اقدامی انجام می‌دهد. سپس نتیجه این اقدام را مشاهده کرده و مورد بررسی قرار می‌دهد؛ بنابراین علاوه بر داده‌های اولیه، ماشین‌های هوشمند بر اساس تجربیات خودشان نیز دانش کسب می‌کنند و رفتار و عملکردشان را تغییر می‌دهند. این تجربیات و رفتارها آن‌قدر تغییر کرده و پیشرفت می‌کند تا عامل هوشمند به هدف خود برسد.

شبکه‌های عصبی

مغز انسان یکی از پیچیده‌ترین و شگرف‌ترین سیستمی است که به عقیده دانشمندان در کل جهان هستی وجود دارد. تمامی رفتارهایی که به‌صورت خودآگاه یا ناخودآگاه از انسان سر می‌زند، تحت کنترل مغز او هستند. سرعت و قدرت بالای مغز انسان به ارتباطات پیچیده بر می‌گردد که در میان سلول‌های زنده مغز انسان وجود دارد. به همین علت، عملکرد فوق‌العاده مغز انسان در بسیاری از موارد مختلف باعث شده تا شبیه‌سازی مغز انسان و ویژگی‌های آن، به یکی از الگوهای مهم برای مهندسین نرم‌افزار وسخت افزارسخت افزار چیست - بررسی اجزای اصلی سخت افزار کامپیوترسخت افزار چیست - بررسی اجزای اصلی سخت افزار کامپیوتردر این صفحه بررسی شده که سخت افزار چیست و سخت افزار کامپیوتر به زبان ساده معرفی شده است، همچنین به بررسی اجزای اصلی سخت افزار کامپیوتر پرداخته شده است تبدیل شود.

تحقیقات و ابداعاتی که در راستای شبیه‌سازی رفتار مغز انسان از جهت پردازش و محاسباتی انجام شده است، باعث به‌وجودآمدن علم جدیدی درهوش مصنوعی تحت عنوان شبکه‌های عصبی مصنوعی یا Artificial Neural Network شد. در این علم شبکه‌های عصبی، مدل‌های نرم‌افزاری و ریاضی گوناگونی با الهام‌گرفتن از عملکرد و ساختار مغز انسان پیشنهاد شده‌اند که برای حل مسائل کامپیوتری مختلفی مورداستفاده قرار می‌گیرند. به‌عنوان‌مثال در حوزه مسائل کاربردی و مهندسی، در مسائل علمی و... در لیست زیر، تعدادی از کاربردهای مختلف شبکه‌های عصبی مصنوعی را آورده‌ایم:

تصویری از کاربرد های مختلف شبکه های عصبی مصنوعی

رباتیک

شاید ملموس‌ترین کاربرد هوش مصنوعی برای عموم مردم، علم رباتیک (Robotics) باشد. ربات در واقع محصول مشترک علم مهندسی و فناوری است. ربات‌ها ماشین‌هایی هستند که رفتارهای انسان را تقلید کرده و می‌تواند در بسیاری از امورات مختلف جایگزین انسان‌ها شوند و یا دستیار انسان باشند. ربات‌ها محیط پیرامون را به‌وسیله سنسورها حس (Sense) می‌کنند و بر اساس آنها رفتارهایی از خود نشان می‌دهند که درخور محیط باشد. ربات‌ها در انواع و اندازه‌های مختلفی ساخته می‌شوند تا بتوانند وظایف محول شده خاصی را انجام دهند. در اینجا انواع مهم ربات‌ها معرفی شده‌اند:

در لیست زیر موارد مختلفی که از ربات‌ها استفاده می‌شوند را مشاهده می‌کنید:

تصویری از انواع ربات ها

بینایی ماشین

از دیگر حوزه‌های هوش مصنوعی می‌توان به بینایی ماشینبینایی کامپیوتر و کاربردهای آن چیست و چگونه کار می‌کند؟بینایی کامپیوتر و کاربردهای آن چیست و چگونه کار می‌کند؟کامپیوتر ویژن یا بینائی کامپیوتر، در ارتباط با مدلسازی و تقلید از حس بینایی انسانی از طریق استفاده از نرم‌افزار یا سخت‌افزار دیجیتالی می‌باشد. در این صفحه بینایی ماشین را بصورت کامل بررسی شده است. یا Machine Vision اشاره کرد. بینایی ماشین یک حوزه میان‌رشته‌ای است و علوم مختلفی را شامل می‌شود، از جمله این علوم می‌توان به صنایع، برق و الکترونیک، علوم رایانه و مکانیک اشاره کرد. در واقع بینایی ماشین از مبانی علوم رایانه، تکنیک‌های پردازش تصویر، مهندسی اپتیک و مهندسی مکانیک استفاده می‌کند و ارتباط نزدیکی با اتوماسیون صنعتی دارد.

این تکنولوژی بر اساس پردازش تصاویر دوبعدی کار می‌کند. به‌وسیله تجزیه‌وتحلیل پیرامون با دوربین‌های قدرتمندی که عامل‌های بینایی ماشین دارنده آنها هستند، می‌توان داده‌های تصویری یا همان Image data را تولید و وارد کامپیوتر کرد. بینایی ماشین یکی از حوزه‌های روبه‌رشد حوزه هوش مصنوعی است که کاربردهای مختلفی دارد.

تصویری از کاربرد هوش مصنوعی در بینایی ماشین

کاربردهای بینایی ماشین

بینایی ماشین در صنایع مختلفی به طور مستقیم یا غیرمستقیم مورداستفاده قرار گرفته است که در اینجا به برخی از این صنعت‌ها می‌پردازیم:

دیگر حوزه‌های هوش مصنوعی

از دیگر شاخه‌های هوش مصنوعی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

همچنین این حوزه‌ها می‌توانند با یکدیگر نیز ادغام شوند.

برنامه نویسی هوش مصنوعی

برنامه نویسی در زمینه هوش مصنوعی طیف گسترده‌ای از حوزه‌ها را در بر می‌گیرد. از ایجاد نرم‌افزارهایی برای اجرای عملیات تشخیص الگوها با استفاده از یادگیری ماشین و تحلیل داده‌ها گرفته تا برنامه نویسی سیستم‌های تعبیه شده در خودرو های خودران. همانند دیگر زمینه‌های مهندسی کامپیوتر (مثل برنامه نویسی وب، برنامه نویسی اندرویدبرنامه نویسی اندروید چیست؟برنامه نویسی اندروید چیست؟این مقاله عالی توضیح داده که برنامه نویسی اندروید چیست؟ و چرا باید برنامه نویسی اندروید را یاد بگیریم؟ و روش های کسب درآمد برنامه نویسی اندروید را بررسی کرده و یا بازی) برای برنامه نویسی هوش مصنوعی هم‌زبان‌های برنامه نویسی مختلف و متفاوت وجود دارد که هرکدام از آنها در موارد مختلف مورداستفاده قرار می‌گیرد و همچنین هرکدام دارای مزایا و معایب مختلفی هستند. در لیست زیر محبوب‌ترین زبان‌های برنامه نویسی هوش مصنوعی آورده شده است:

 تصویری از برنامه نویسی هوش مصنوعی

هوش مصنوعی با پایتون

زبان برنامه نویسی پایتون از دیرباز یکی از محبوب‌ترین زبان‌ها جهت برنامه نویسی هوش مصنوعی بوده است. به دلیل ساده‌بودن سینتکس ها، کم‌حجم‌بودن و راه‌اندازی سریع زبان و داشتن پکیج‌های بسیار زیاد و متنوع، هر روزه بر تعداد کاربران این زبان افزوده می‌شود. در این قسمت کتابخانه‌های معروف جهت کدنویسی برای هوش مصنوعی و تجزیه‌وتحلیل داده را مرور می‌کنیم.

با استفاده از کتابخانه scikit-learn می‌توان الگوریتم‌های هوش مصنوعی مانند Classification و Regression را پیاده‌سازی کرد. کارکردن در زمینه deep learning یا یادگیری عمیق به‌وسیله کتابخانه‌های محبوب TensorFlow، Keras و Caffe قابل‌انجام است. همچنین با استفاده از کتابخانه‌هایی مانند NumPy، SciPy و Pandas می‌توان به ساخت و پردازش انواع آرایه‌ها، تجزیه‌وتحلیل داده‌ها و بسیاری از موارد دیگر پرداخت. اطلاعات آنالیز شده و یا نمودارها را نیز می‌توان به‌وسیله کتابخانه Matplotlib به حالت بصری درآورد. کتابخانه‌های دیگری هم وجود دارند که در زمینه هوش مصنوعی به برنامه‌نویسان کمک می‌کند. مانند SpaCy، NTLK، SimpleAI و...

هوش مصنوعی با زبان R

زبان برنامه نویسی R که مخصوص محاسبات و تحلیل‌های آماری ساخته شده است، یکی از زبان‌هایی است که در حوزه هوش مصنوعی کاربرد فراوانی دارد، به‌خصوص برای کاربردهای یادگیری ماشین. سینتکس های ساده و کوتاه شده، داشتن کتابخانه‌های فراوان برای ترسیم نمودارها و فرمول‌های آماری، پشتیبانی از کتابخانه‌های محبوب مانند TensorFlow، Keras و MXNet باعث شده است تا بسیاری از برنامه‌نویسان به سمت این زبان سوق پیدا کنند.

هوش مصنوعی با جاوا

وقتی هدف برنامه‌نویس هوش مصنوعی تحلیل و استخراج داده‌ها است و یا تنها می‌خواهد یک الگوریتم یادگیری را پیاده‌سازی کند، زبان‌هایی مثل پایتون و R بسیار مفید واقع می‌شوند. اما ممکن است هدف از برنامه‌نویسی هوش مصنوعی، ایجاد یک برنامه و نرم‌افزار باشد که قرار است بارها توسط افراد مختلف (و مشتریان) اجرا شود. این نرم‌افزارها باید از عملکرد سریعی برخوردار باشند؛ بنابراین استفاده از یک‌زبان کامپایلری مثل جاوا کار عاقلانه‌تری به نظر می‌رسد تا استفاده از یک‌زبان مفسری. زبان جاوا دارای ویژگی‌های متعددی است که مهم‌ترین آنها در لیست زیر آمده است:

همین ویژگی‌های مثبت زبان جاوا باعث شده تا برای توسعه بسیاری از کاربردهای هوش مصنوعی از این زبان استفاده شود. مانند تجزیه‌وتحلیل داده‌ها، یادگیری عمیق، یادگیری ماشین، پردازش زبان طبیعی و بسیاری از کاربردهای دیگر.

درس هوش مصنوعی در کنکور ارشد

در کنکور ارشد کامپیوتر 1401، تمامی گرایش‌ها، درس‌های یکسانی دارند؛ اما با ضرایب متفاوت. کل دروس به 2 بخش عمومی و تخصصی تقسیم می‌شوند. بخشی عمومی شامل زبان با ضریب 1 و مجموعه ریاضیات یعنی ریاضی 1، ریاضی 2، آمار و ریاضیات گسسته با ضریب 2 است. بخش تخصصی شامل 11 درس است که به 4 مجموعه درسی تقسیم شده است:

مجموعه درس دوم که شامل 3 درس ساختمان داده، الگوریتم و هوش مصنوعی است در گرایش‌های رایانش امن، شبکه‌های کامپیوتری، معماری کامپیوتر و علوم و فناوری شبکه، دارای ضریب 3 است و در گرایش هوش مصنوعی، نرم‌افزار، بیوانفورماتیک، علوم داده، الگوریتم و محاسبات و قرآن کاوی رایانشی دارای ضریب 4 است. برای دیدن ضرایب بقیه درس‌ها و گرایش‌ها، به صفحه ی دروس مورد آزمون در کنکور ارشد کامپیوتر و ضرایب آندروس آزمون و ضرایب آنها در کنکور ارشد کامپیوتر و آی تیدروس آزمون و ضرایب آنها در کنکور ارشد کامپیوتر و آی تیقبل از شروع مطالعه برای کنکور ارشد رشته کامپیوتر لازم است تا از دروس مورد آزمون، اهمیت هر کدام و همچنین ضرایب آن‌ها مطلع باشید تا بتوانید به صورت هوشمندانه برنامه ریزی کرده و بهترین نتیجه را کسب کنید. این صفحه راهنمای شما در موارد ذکر شده خواهد بود. رجوع کنید.

تعداد تست‌هایی که از درس هوش مصنوعی در آزمون کنکور مطرح می‌شود شامل 8 تست در کنکور مهندسی کامپیوتر و 6 تست در مهندسی فناوری اطلاعات است. باتوجه‌به تعداد سؤالات و ضریب بالای این درس، می‌توان گفت یکی از دروس مهم کنکور کارشناسی ارشد به‌حساب می‌آید.

فیلم‌های آموزشی درس هوش مصنوعی

همان‌طور که قبل‌تر بیان شد، درس هوش مصنوعی اهمیت بالایی دارد؛ بنابراین نیازمند یک آموزش کامل با بیان ساده و منسجم است تا دانشجویان بتوانند امتیاز بالایی از این درس در کنکور کسب کنند. به دلیل حجیم و البته چالش‌برانگیز بودن این درس، منابع کامل و کافی مناسبی برای این درس وجود ندارد، به‌خصوص اینکه در اکثر دانشگاه‌های ایران، باتوجه‌به کمبود وقت، تمامی فصول هوش مصنوعی به طور کامل پوشش داده نمی‌شود؛ بنابراین باتوجه‌به نیازهای دانشجویان گرامی، مجموعه کاملی از ویدئو های آموزشی برای درس هوش مصنوعی گردآوری شده تا هم‌نیازهای کنکور شما را برطرف سازد و هم اگر در آینده تمایل به ادامه این رشته پیدا کردید، این مجموعه آموزشی بتواند پایه‌های علم شما را مستحکم کند. ویدئو های آموزشی این مجموعه به‌صورت کاملاً شیوا و صریح بیان شده است و از 0 تا 100 درس هوش مصنوعی را پوشش می‌دهد.

معرفی دوره درس و حل تست و سؤالات هوش مصنوعی

هوش مصنوعی جلسه 1

هوش مصنوعی جلسه 1

هوش مصنوعی جلسه 1

هوش مصنوعی جلسه 2

هوش مصنوعی جلسه 2

هوش مصنوعی جلسه 3

هوش مصنوعی جلسه 3

هوش مصنوعی جلسه 4

هوش مصنوعی جلسه 4

نکته و تست هوش مصنوعی جلسه 1

نکته و تست هوش مصنوعی جلسه 1

نمایش بیشتر
نمایش کمتر
Ramin Razavi 1

فیلم درس هوش مصنوعی

جشنواره به‌وقت بهار

20% 850,000 تومان 680,000 تومان
رامین رضوی
60 ساعت
Ramin Razavi 1

فیلم نکته و تست هوش مصنوعی

جشنواره به‌وقت بهار

15% 600,000 تومان 510,000 تومان
رامین رضوی
۳۰ ساعت

فیلم‌های رایگان

هوش مصنوعی جلسه 1

هوش مصنوعی جلسه 2

هوش مصنوعی جلسه 3

هوش مصنوعی جلسه 4

نکته و تست هوش مصنوعی جلسه 1

سیستم عامل جلسه 1

سیستم عامل جلسه 2

سیستم عامل جلسه 3

سیستم عامل جلسه 4

سیستم عامل جلسه 1 نکته و تست

سیستم عامل جلسه 2 نکته و تست

بررسی سوالات سیستم عامل کنکور ارشد کامپیوتر 1403

الکترونیک دیجیتال جلسه 1

الکترونیک دیجیتال جلسه 2

الکترونیک دیجیتال جلسه 3

الکترونیک دیجیتال جلسه 4

نکته و تست الکترونیک دیجیتال جلسه 1

فیلم ساختمان داده جلسه 1

فیلم ساختمان داده جلسه 2

فیلم ساختمان داده جلسه 3

فیلم ساختمان داده جلسه 4

فیلم ساختمان داده جلسه 5

فیلم ساختمان داده جلسه 6

فیلم ساختمان داده جلسه 7

فیلم ساختمان داده جلسه 8

حل تست ساختمان و الگوریتم جلسه 1

حل تست ساختمان و الگوریتم جلسه 2

حل تست ساختمان و الگوریتم جلسه 3

حل تست ساختمان و الگوریتم جلسه 4

انواع پیمایش‌های درخت

نحوه ساخت درخت BST

آموزش درخت B-Tree

بررسی مرتبه ساخت هیپ

آموزش مرتب سازی سریع

آموزش شبکه شار

حل سوالات ساختمان ارشد کامپیوتر 99

حل ساختمان ارشد 95 بخش 1

حل ساختمان ارشد 95 بخش 2

شبکه‌های کامپیوتری جلسه 1

شبکه‌های کامپیوتری جلسه 2

شبکه‌های کامپیوتری جلسه 3

شبکه‌های کامپیوتری جلسه 4

شبکه‌های کامپیوتری جلسه 5

شبکه‌های کامپیوتری جلسه 6

شبکه‌های کامپیوتری جلسه 7

شبکه‌های کامپیوتری جلسه 8

حل تست شبکه جلسه 1

حل تست شبکه جلسه 2

حل تست شبکه جلسه 3

حل تست شبکه جلسه 4

حل تست شبکه جلسه 5

حل تست شبکه جلسه 6

حل تست شبکه جلسه 7

حل تست شبکه جلسه 8

معماری کامپیوتر جلسه 1

معماری کامپیوتر جلسه 2

معماری کامپیوتر جلسه 3

معماری کامپیوتر جلسه 4

معماری کامپیوتر جلسه 5

معماری کامپیوتر جلسه 6

معماری کامپیوتر جلسه 7

معماری کامپیوتر جلسه 8

معماری کامپیوتر جلسه 9

معماری کامپیوتر جلسه 10

بررسی الگوریتم‌های ضرب

پایپلاین در کامپیوتر

حل تست معماری جلسه 1

حل تست معماری جلسه 2

حل تست معماری جلسه 3

حل سوالات ارشد کامپیوتر 99

حل سوالات معماری ارشد آی تی 96

حل تست‌های دکتری کامپیوتر 96

حل تست‌های ارشد کامپیوتر 95

مدار منطقی جلسه 1

مدار منطقی جلسه 2

مدار منطقی جلسه 3

مدار منطقی جلسه 4

مدار منطقی جلسه 5

مدار منطقی جلسه 6

حل تست مدار منطقی جلسه 1

حل تست مدار منطقی جلسه 2

حل تست مدار منطقی جلسه 3

حل سوالات مدار منطقی کنکور ارشد کامپیوتر 99

حل سوالات مدار منطقی کنکور ارشد کامپیوتر 98

حل سوالات مدار منطقی کنکور ارشد کامپیوتر 97

طراحی الگوریتم جلسه 1

طراحی الگوریتم جلسه 2

طراحی الگوریتم جلسه 3

طراحی الگوریتم جلسه 4

طراحی الگوریتم جلسه 5

طراحی الگوریتم جلسه 6

ریاضی گسسته جلسه 1

ریاضی گسسته جلسه 2

ریاضی گسسته جلسه 3

ریاضی گسسته جلسه 4

ریاضی گسسته جلسه 5

ریاضی گسسته جلسه 6

ریاضی گسسته جلسه 7

حل سوالات گسسته جلسه 1

حل سوالات گسسته جلسه 2

حل سوالات گسسته ارشد کامپیوتر 99

پایگاه داده جلسه 1

پایگاه داده جلسه 2

پایگاه داده جلسه 3

پایگاه داده جلسه 4

پایگاه داده جلسه 5

نظریه زبان جلسه 1

نظریه زبان جلسه 2

نظریه زبان جلسه 3

نظریه زبان جلسه 4

نظریه زبان جلسه 5

نظریه زبان جلسه 6

بهترین منابع برای درس هوش مصنوعی در آزمون کنکور ارشد کدام‌اند؟

باتوجه‌به اهمیت بالای درس هوش مصنوعی در آزمون کنکور ارشد، تعداد کتاب‌های تألیف شده و آموزش‌های ویدئویی ساخته شده بسیار زیاد است و ممکن است داوطلبان کنکور را سردرگم کند. ازآنجایی‌که مرجع درس هوش مصنوعی در دانشگاه و آزمون کنکور ارشد، کتاب Artificial Intelligence: A Modern Approach نوشته نورویگ و راسل است، در نتیجه کتب فارسی همگی ترجمه این کتاب هستند و می‌توان گفت بیش از 90 درصد این کتب چه از نظر تدریس و چه از نظر تست‌ها شبیه به هم هستند. اما اگر بخواهیم باتوجه‌به رضایتمندی داوطلبان، کتابی را انتخاب کنیم، کتاب هوش مصنوعی راسل ترجمه دکتر هشام فیلی می‌تواند گزینه مناسبی باشد. مشکلی که وجود دارد این است که تنها خواندن کتاب و یا تنها مشاهده ویدئو ممکن است کافی نباشد و بهتر است حتماً در کنار کتاب‌درسی، ویدئو های آموزشی نیز تهیه کنید. ویدیو های درس هوش مصنوعی کنکور کامپیوتر با بیانی ساده و از 0 تا 100 درس هوش مصنوعی را به طور کامل پوشش داده است؛ بنابراین اگر قصد کسب رتبه برتر در آزمون کنکور ارشد را دارید، ویدئو های این مجموعه به شما پیشنهاد می‌شود.

اهمیت درس هوش مصنوعی در کنکور ارشد چقدر است؟

درس هوش مصنوعی یکی از دروس مهم آزمون کنکور به‌حساب می‌آید. ضریب این درس در گرایش‌های مختلف متفاوت است. در گرایش‌های رایانش امن، شبکه‌های کامپیوتری، معماری کامپیوتر و علوم و فناوری شبکه، این درس دارای ضریب 3 است و در گرایش هوش مصنوعی، نرم‌افزار، بیوانفورماتیک، علوم داده، الگوریتم و محاسبات و قرآن کاوی رایانشی دارای ضریب 4 است.

چند تست از درس هوش مصنوعی در آزمون کنکور ارشد مطرح می‌شود؟

باتوجه‌به تغییراتی که در آزمون کنکور ایجاد می‌شود به طور دقیق نمی‌توان در این موردنظر داد. اما اگر بخواهیم آخرین آزمون کنکور را مدنظر قرار دهیم می‌توان گفت تعداد تست‌هایی که از درس هوش مصنوعی در آزمون کنکور مطرح می‌شود شامل 8 تست در کنکور مهندسی کامپیوتر و 6 تست در مهندسی فناوری اطلاعات است.

آیا به همراه ویدئوهای آموزشی درس هوش مصنوعی، جزوه هم در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد؟

بله، به همراه فیلم‌های درس و حل تست هوش مصنوعی جزوه‌های درس داده شده به دانشجویان داده می‌شود و دانشجویانی که فیلم‌های درس و نکته و تست هوش مصنوعی را دارند نیاز به تهیه هیچ کتاب دیگری را ندارند.

آیا ویدئوهای آموزشی دارای پشتیبانی هم هستند؟

بله، هرگونه مشکلی نرم افزاری که داشته باشید می‌توانید به تیم پشتیبانی کافه تدریس اطلاع دهید.

امتیازدهی5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 15.00 امتیاز (3 رای)
اشتراک
بارگذاری نظرات
تلگرام اینستاگرام