در زیر به معرفی تمامی گرایشهای ارشد کامپیوتر و همین طور گرایشهای ارشد فناوری اطلاعات پرداختهایم، گرایشهای ارشد مهندسی کامپیوتر شامل نرم افزار، هوش مصنوعی، شبکههای کامپیوتری و رایانش امن و معماری کامپیوتر (سخت افزار) و گرایشهای ارشد IT شامل تجارت الکتریکی و فناوری اطلاعات است. همچنین به بیان این موضوع پرداختهایم که فارغ التحصیلان هر گرایش میتوانند در طول دوره ارشد چه مهارتهایی کسب کنند، همین طور در مورد بازار کار و آینده شغلی فارغ التحصیلان ارشد مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات صحبت شده. همین طور پی دی افای در اختیارتان قرار گرفته که میتوانید با توجه به آن سر فصل دروس کارشناسی ارشد کامپیوتر و آی تی، چارت دروس کارشناسی ارشد و دروس اجباری و اختیاری گرایشهای کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات و مهندسی کامپیوتر را ببینید.
معرفی گرایشهای ارشد کامپیوتر
- گرايش نرم افزار در ارشد
- گرایش هوش مصنوعی در ارشد
- گرایش شبکههای کامپیوتری
- معرفی رشته معماری سیستمهای کامپیوتری
- معرفی گرایش رایانش امن
-
معرفی گرایش ارشد نرم افزار
در گرایش نرمافزار در مقطع کارشناسی ارشد کامپيوتر دانشجویان با سیستمهای عامل پیشرفته، بانکهای اطلاعاتی، برنامهنویسی پیشرفته و تحت WEB، الگوریتمهای پردازش موازی و ... آشنا میشوند. دوره کارشناسی ارشد نرم افزار شامل دروس نظری، عملی و تحقیقاتی است. دانشجویان ارشد نرم افزار ميتوانند در زمینه طراحی و توسعه سیستمهای نرم افزاری امن و قابل اطمینان فعالیت کنند.
با پیشرفت سخت افزار در حوزه تلفن همراه و همچنین گسترش سیستم عامل اندروید، تولید اپلیکیشن های کاربردی موبایل نیز از دیگر موضوعات پر طرفدار دانشجویان کارشناسی ارشد نرم افزار می باشد. طراحی سیستم ذخیرش اطلاعات، تحلیل و طراحی وب سایت های سفارشی و بسیاری از این دست وظایف دانشجویان ارشد نرم افزار می باشد.
هدف از دوره کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار
هدف از دوره ارشد نرم افزار تربیت افرادی است که با تولید، توسعه و تکمیل سیستمهای نرم افزاری بزرگ و برنامه ریزی در جهت بهره گیری موثر از امکانات موجود، حرکت به سوی استقلال فنی کشور را در عصر انفورماتیک موجب میشوند.
فارغ التحصیلان دوره ارشد نرم افزار مهارت هایی را به شرح زیر کسب می نمایند:
- ارزیابی و تایید یک برنامه و یا سیسـتم برنامه سازی
- تعریف و آنالیــــز ویژگیهــای یک سیســتم بزرگ
- تکامل سیسـتمهای نرم افزاری در نسل های مختلف
- طراحی نرم افزارهایی که قابل فهم و قابل اصلاح میباشند
- طراحی سیســتمهای نرم افزاری بزرگ (نظیر پایگاه دادهها، سیستمهای عامل، زبانهای برنامهسازی، کامپایلرها و ...)
- تایید ویژگیها و مشخصات خاص موجود در یک سیستم نرم افزاری بزرگ
- تولید نرم افزارهایی که توسعه اتوماتیک نرم افزارها را ممکن میسازند (نظیر ویرایشگرهای متن، ویرایشگرهای صفحه)
- هدایت پروژههای نرم افزاری در مراکز تحقیقاتی کشور
- ارزیابی کارایی و صحت سیستمهای نرم افزاری و فرموله کردن نیازها
بازار کار رشته ارشد نرم افزار
- طراحی سیستم های ارتباطی درون سازمانی paperless
- ایجاد بانک های اطلاعاتی بهینه
- پژوهش های تخصصی در مراکز علمی
- تدریس در مراکز آموزش عالی
- طراحی و پیاده سازی سیستمهای نرم افزاری توزیع شده و یکپارچه
- بهینه سازی نرم افزارها و مرتبه انجام آن ها
واحدها و دروس گرایش ارشد نرم افزار
دانشجو در گرایش کارشناسی ارشد نرم افزار باید 32 واحد بگذراند که واحدها به طریق زیر است:
دانشجویان ارشد سیستمهای چند رسانهای باید 24 واحد درسی را از جدول درسهای اختیاری و اجباری انتخاب کنند. سپس 2 واحد سمینار و 6 واحد پروژه را میگذرانند.
24 واحد درسی 2 واحد سمینار و 6 واحد پایان نامه. دانشجویان ارشد نرم افزار باید 24 واحد درسی را از جدول درس های گروه 1 و گروه 2 و گروه 3 انتخاب کنند(این جداول در فایل پی دی اف پیوست شده در اختیارتان قرار گذاشته شده)..
توجه: درس های موجود در جداول درسی گروه 1 ، 2 و 3 میتوانند با توجه به نظر استادان صاحب نظر در هر دانشگاه تا مقدار معینی که به دانشگاه مربوطه اجازه داده می شود تغییر کنند (توضیح کامل در فایل پیوست شده آمده است). اخذ واحدهای درسی برای دوره کارشناسی ارشد نرم افزار باید طبق جدول دروس ارائه شده برای گرایش های مختلف از گروه های 1 ، 2 و 3 و همچنین مطابق بند های زیر باشد:
1) در دوره کارشناسی ارشد در صورت تایید استاد راهنما و دانشکده، دانشجو می تواند حداکثر یک درس خود را از سایر گرایشهای مهندسی کامپیوتر یا حتی سایر رشته ها اخذ نماید.
2) در دورههای کارشناسی ارشد آموزش محور نرم افزار، دانشجو موظف است درس سمینار را بگذراند (2 واحد) و معادل واحد پایان نامه (6 واحد)، درس از گرایش نرم افزار اخذ نماید.
3) با توجه به تحولات سریع علم و فناوری در رشته مهندسی کامپیوتر درس هایی تحت عنوان مباحث ویژه در گرایشهای مختلف کارشناسی ارشد کامپیوتر تعیین شده است که حوزههای ویژه و جدید (با تصویب محتوی در دانشکده مهندسی کامپیوتر) تحت عنوان دروسی با نام مباحث ویژه، به صورت موقت قابل ارائه است که دانشگاه بتواند با تحولات علمی همگام گردد.دروس رشته ارشد مهندسی نرم افزار
برای مشاهده توضیحات تکمیلی در مورد گرايش نرم افزار در ارشد، پی دی اف زیر را که شامل موارد زیر است، دانلود کنید :♦ تعداد واحدهايي که بايد در ارشـد نرم افزار برداريد
♦ تعداد واحدهاي اجباري گرایش نرم افزار در ارشــد
♦ تعداد واحدهاي اختياري گرایش نرم افزار در ارشـد
♦ معرفي دروس اجباري و اختياري در ارشد نرم افزار
〈〈 دانلود فایل جزئیات واحدهای گرایش ارشد نرم افزار 〉〉
بازدیدکنندگان این مطلب،مطالب زیر را هم مطالعه کرده اند :
تراز و رتبه قبولی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر
منابع کارشناسی ارشـــد هــوش مصنـــوعی
دانلود سوالات کنکـــور ارشـــد کامپیــــوتر
-
معرفی گرایش ارشد هوش مصنوعی
معرفی گرایش ارشد هوش مصنوعی
کارشناسی ارشد هوش مصنوعی دوره ای مشتمل بر دروس نظری و عملی و تحقیقاتی در زمینه هوشمند سازی کامپیوترها و سیستم های مبتنی بر کامپیوتر میباشد. تحقق این هدف با الهام از ویژگیهای موجودات زنده و بالاخص انسان پیگیری میشود. لذا ایجاد قابلیت های تحلیل اطلاعات، استدلال، یادگیری و رفتار هوشمندانه، حس بینایی، درک و تولید زبان و گفتار در کامپیوترها از اهداف این رشته میباشد. در دوره ارشد هوش مصنوعی دانشجویان با مطالبی چون شبکههای عصبی، هوش مصنوعی پیشرفته، تئوری فازی و... آشنا می شوند.
شاید تا چند سال پیش تر هوش مصنوعی یک پدیده ناملموس برای مردم می بود اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی روزانه با 10ها محصول کاربردی هوش مصنوعی سر و کار داشته باشند نتیجه فعالیت دانشجویان رشته هوش مصنوعی می باشد.
هدف از دوره کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر گرایش هوش مصنوعی
هدف از گرایش هوش مصنوعی در ارشد بالا بردن قابلیت دانشجویان در زمینههای ارائه مناسب اطلاعات، استدلال اتوماتیک، دسته بندی و تصمیم گیری ماشینی، روشهای یادگیری برای ماشینها، ارائه غیر دقیق اطلاعات و کار با آنها، شبیه سازی پردازشهای مطرح در موجودات زنده، هوشمند کردن رباتها، پردازش و تحلیل کامپیوتری تصاویر، پردازش و درک زبان و پردازش و شناسائی گفتار میباشد.
فارغ التحصیلان دوره ارشد هوش مصنوعی مهارت هایی را به شرح زیر کسب می نمایند:
- پیاده سازی اتوماسیون پیشرفته در صنعت، مانند طراحی سیستمهای رباتیک هوشمند و کنترل کیفیت اتوماتیک
- طراحی سیســـتم های پیشرفته نظامی شامل انواع سلاحهــای هوشمند
- طراحی سیسـتمهای امنیتی مانند مسائل تأیید هویت و تشخیص اتوماتیک
- طراحی سیستم های خبره برای انواع کاربردها
- کار در زمینه زبان شناســـی محاسباتی مانند ایجاد مترجمهـای کامپیــوتری
- طراحی نرم افزار های هوشمند کامپیوتری مانند انواع بازی ها
- تحلیل کامپیوتری تصاویر برای کاربردهای مختلف
- هدایت پروژه های تحقیقاتی در زمینههــای فوق در مراکز تحقیقاتی کشــور
بازار کار رشته ارشد هوش مصنوعی
- طراحی و ساخت ربات های پیشرفته
- بهینه سازی مراحل تولید در کارخانه ها
- تولید سخت افزارهای شناسایی وتشخیص امنیتی
- طراحی سیستم های تحت شبکه برای خانه های هوشمند
- طراحی و تولید سامانه های خودکار
- بعنوان پژوهشگر در مراکز علمی و پروژههای ملی
- تدریس در مراکز آموزش عالی
واحد های گرایش ارشد هوش مصنوعی
دانشجو در رشته ارشد هوش مصنوعی باید 32 واحد بگذراند که واحدها به طریق زیر است: 24 واحد درسی 2 واحد سمینار 6 واحد پایان نامه. دانشجویان ارشد هوش مصنوعی باید 24 واحد درسی را از جدول درس های گروه 1 ، 2 و 3 انتخاب کنند (این جداول در فایل پی دی اف پیوست شده در اختیارتان قرار گذاشته شده). توجه: درسهای موجود در جداول درسی گروه 1، 2 و 3 میتوانند با توجه به نظر استادان صاحب نظر در هر دانشگاه تا مقدار معینی که به دانشگاه مربوطه اجازه داده میشود تغییر کنند.
اخذ واحد درسی برای دوره کارشناسی ارشد هوش مصنوعی علاوه بر الزام مطابقت با جداول دروس ارائه شده، باید مطابق بندهای زیر نیز باشد:
1) در دوره کارشناسی ارشد هوش مصنوعی در صورت تایید استاد راهنما و دانشکده، دانشجو میتواند حداکثر یک درس خود را از سایر گرایشهای مهندسی کامپیوتر یا سایر رشته ها اخذ نماید.
2) در دوره های کارشناسی ارشد آموزش محور هوش مصنوعی، دانشجو موظف است درس سمینار را بگذراند و معادل تعداد واحد پایان نامه (6 واحد)، درس از گرایش مربوط به خود اخذ نماید.
3) با توجه به تحولات سریع علم و فناوری در رشته کامپیوتر درس هایی تحت عنوان مباحث ویژه در گرایش های مختلف کارشناسی ارشد کامپیوتر تعیین شده است که سرفصلهای ویژه و جدید با تصویب محتوی در دانشکده مهندسی کامپیوتر، تحت این عنوان پیش بینی شده، به صورت موقت قابل ارائه است که بتواند با تحولات علمی همگام گردد.دروس ارشد هوش مصنوعی
برای مشاهده توضیحات تکمیلی در مورد گرايش هوش مصنوعی در ارشد، پی دی اف زیر را که شامل موارد زیر است، دانلود کنید :
- تعداد واحدهايي که بايد در ارشـد هوش مصنوعی برداريد
- تعداد واحدهاي اجباري گرایش هوش مصنوعی در ارشــد
- تعداد واحدهاي اختياري گرایش هوش مصنوعی در ارشـد
- معرفي دروس اجباري و اختياري در ارشد هوش مصنوعی
〈〈 دانلود فایل جزئیات واحدهای گرایش ارشد هوش مصنوعی 〉〉
بازدیدکنندگان این مطلب،مطالب زیر را هم مطالعه کرده اند :
مشاوره کنکور ارشــد کامپیـــوتر
منابع کنکور ارشد فناوری اطلاعات
سوالات کنکـــور ارشــد نرم افزار
-
رشته شبکه های کامپیوتری چیست؟
دانشجویان رشته ارشد شبکههای کامپیوتری در طول تحصیل به مطالعه و شناخت انواع معماریهای رایج در شبکههای کامپیوتری، سیستم های توزیع شده، ارزیابی کارایی شبکههای کامپیوتری، طراحی ساز و کارهای برگرفته از طبیعت برای مدیریت شبکه و... میپردازند. ایجاد بستر ارتباطی برای اپلیکیشن های کاربردی و همچنین ارتباط این اپلیکیشن ها با پایگاه داده از دیگر جنبه های کارشناسان ارشد شبکه های کامپیوتری می باشد. رشته شبکههای کامپیوتری با سایر رشته ها و گرایشهای کامپیوتر نظیر تجارت الکترونیک، ارتباط نزدیکی دارد. امروزه کار با شبکه های کامپیوتری در تمام بنگاه های تجاری و ارگان های دولتی به یک امر عادی تبدیل شده است. چراکه اکثر سخت افزارهای کاربردی نظیر تلفن همراه و دوربین مدار بسته و همچنین نرم افزار های کاربردی در زمینه های مالی و غیره بر روی بستر شبکه های کامپیوتری طرح ریزی می شوند.
شاید تا چند سال پیش تر هوش مصنوعی یک پدیده ناملموس برای مردم می بود اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی روزانه با 10ها محصول کاربردی هوش مصنوعی سر و کار داشته باشند نتیجه فعالیت دانشجویان رشته هوش مصنوعی می باشد.
هدف از دوره کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر گرایش شبکه های کامپیوتری
هدف از دوره کارشناسی ارشد شبکههای کامپیوتری پرورش مهندسینی است که بتوانند به طراحی، پیکربندی و پیادهسازی شبکههای کامپیوتری پیشرفته و برنامه نویسی تحت شبکه (پروگرمینگ) بپردازند و با مهندسان گرایشهای دیگر مثل تجارت الکترونیک در زمینه بسترسازی برای فعالیتهایشان، همکاری کنند.
فارغ التحصیلان دوره ارشد شبکههای کامپیوتری مهارت هایی را به شرح زیر کسب می نمایند:
- دانش تحليل و طراحي شبکههاي کامپيوتري که مورد نياز اکثر کارشناسان بخشهاي طراحي و مهندسي است
- مديريت و پشتیبانی شبکههاي کامپيوتري
- مديريت مباحث امنيتي شبکههاي کامپيوتري
- نگهداري و بهرهبرداري، نظارت و تحويل، و کنترل کيفيت شرکتهاي مخابراتي
- مدیریت و کار در بخش فناوري اطلاعات در شرکتهاي دولتي و خصوصي
- پیکربندی و پیاده سازی شبکه های کامپیوتری و برنامه نویسی تحت شبکه
- پیاده سازی سیستمهای توزیع شده (مانند پایگاه داده های توزیع شده یا سیستم عاملهای توزیع شده)
بازار کار رشته ارشد شبکههای کامپیوتری
- فعالیت در مراکز داده و شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنتی
- فعالیت در حوزه مخابراتی
- راه اندازی شبکه های پیشرفته سیمی یا بیسیم در سطح LAN و WAN
- طراحی ساز و کار همگام سازی، ذخیرش و پشتیبان گیری اطلاعات پایگاه داده های سازمانهای بزرگ
- فعالیت در پروژه های پژوهشی ملی
واحد های گرایش ارشد شبکههای کامپیوتری
دانشجویان در رشته شبکه های کامپیوتری باید 32 واحد بگذراند که واحدها به طریق زیر است: 24 واحد درسی، 2 واحد سمینار، 6 واحد پایان نامه.
دانشجویان ارشد شبکههای کامپیوتری باید 24 واحد درسی را از جدول درس های گروه 1 و گروه 2 و گروه 3 انتخاب کنند (این جداول در فایل پی دی اف پیوست شده در اختیارتان قرار گذاشته شده)
توجه: درس های ارشد شبکههای کامپیوتری موجود در جداول درسی گروه 1 و 2 و 3 میتوانند با توجه به نظر استادان صاحب نظر در هر دانشگاه تا مقدار معینی که به دانشگاه مربوطه اجازه داده میشود تغییر کنند. نحوه اخذ واحدهای درسی در دوره کارشناسی ارشد شبکه باید طبق جدولهای درسهای ارائه شده برای گرایش ارشد شبکه از گروه های 1، 2 و 3 (که این گروهها در پی دی اف آورده شده است) و همچنین مطابق بندهای زیر باشد:1) در دوره کارشناسی ارشد شبکه در صورت تایید استاد راهنما و دانشکده، دانشجو میتواند حداکثر یک درس خود را از سایر گرایشهای مهندسی کامپیوتر یا سایر رشته ها اخذ نماید.
2) در دوره های کارشناسی ارشد آموزش محور شبکه، دانشجو موظف است درس سمینار را بگذراند و معادل تعداد واحد پایان نامه (6 واحد)، درس از گرایش شبکههای کامپیوتری اخذ نماید.
3) با توجه به تحولات سریع علم و فناوری در رشته شبکه درسهایی تحت عنوان مباحث ویژه در گرایش شبکههای کامپیوتری تعیین شده است که سرفصلهای ویژه و جدید با تصویب محتوی در دانشکده مهندسی کامپیوتر تحت این عنوان پیش بینی شده به صورت موقت قابل ارائه است که بتواند با تحولات علمی همگام گردد.
چارت دروس رشته شبکه های کامپیوتری
برای مشاهده توضیحات تکمیلی در مورد گرايش شبکههای کامپیوتری در ارشد، پی دی اف زیر را که شامل موارد زیر است، دانلود کنید :
- تعداد واحدهايي که بايد در ارشـد شبکه برداريد
- تعداد واحدهاي اجباري گرایش شبکه در ارشــد
- تعداد واحدهاي اختياري گرایش شبکههای کامپیوتری در ارشـد
- معرفي دروس اجباري و اختياري در ارشد شبکههای کامپیوتری
〈〈 دانلود فایل جزئیات واحدهای گرایش ارشد شبکه های کامپیوتری 〉〉
بازدیدکنندگان این مطلب،مطالب زیر را هم مطالعه کرده اند :
رتبه و درصد برخی ار دانشجویان کارشناسی ارشد کامپیوتر در کنکور 96
بهترین منابع کارشناسی ارشد کامپیوتر
سوالات کنکور ارشــد فناوری اطلاعات
-
معرفی رشته معماری سیستم های کامپیوتری
کارشناسی ارشد معماری کامپیوتر دوره ای مشتمل بر دروس نظری و عملی و تحقیقاتی در زمینه معماریهای کامپیوتر و متدهای طراحی و آنالیز سیستمهای مبتنی بر کامپیوتر میباشد. دانشجویان رشته معماری کامپیوتر در آزمایشگاه های رایانش ابری، شبکه ، شبکه های میان تراشه ای، اینترنت اشیائ، سیستم های نهفته و طراحی تراشه زیر نظر اساتید راهنما به تحقیق و مطالعه می پردازند.
طراحی تراشه های بومی یا شخصی سازی تراشه های خارجی برای جلوگیری از درز اطلاعات به خارج از سیستم و پیشگیری از نفوذها، ایجاد ارتباط بین تراشه ها جهت مدیریت منابع شهری و بسیاری دیگر، از وظایف دانشجویان ارشد معماری کامپیوتر می باشد. لازم به ذکر است که فرصت های شغلی بسیاری برای دانشجویان رشته ارشد معماری کامپیوتر در دانشگاه های معتبر کشور بوجود می آید.
فارغ التحصیلان دوره ارشد معماری کامپیوتر مهارت هایی را در زمینه های زیر کسب خواهند نمود:
- ساختارهای کامپیوترها
- متدهای آنالیز و طراحی
- روشهای طراحی یونی
- متدهای مدل کردن و شبیه سازی و تست سیستمهای کامپیوتری
- طراحیهای خاص برای کاربردهای خاص سیستم ها
بازار کار معماری سیستمهای کامپیوتری:
- در صنعت الکترونیک و کامپیوتر کشور نیاز به ساخت دستگاه ها در سطح تراشه، برد و سیستم میباشد
- در صنایع مخابراتی این نیاز به وضوح دیده میشود که زمینه شغلی مناسبی برای فارغ التحصبلان سخت افزاری میباشد
- صنایع الکترونیک دفاعی و صنعتی رو به رشد کشور نیز زمینه خوبی برای کار فراهم آورده است
- صنعت تولید نرم افزارهای ابزار طراحی در کشور ما میتواند به عنوان یک صنعت مستقل مطرح باشد
- طراحی و آنالیز ساختارهای گسترده کامپیوتری نیز در این گرایش مورد نیاز است
واحد های گرایش ارشد معماری کامپیوتر
دانشجو در رشته معماری کامپیوتر باید 32 واحد بگذراند که واحدها به طریق زیر است: 24 واحد درسی، 2 واحد سمینار، 6 واحد پایان نامه. دانشجویان رشته معماری کامپیوتر باید 24 واحد درسی را از جدول درسهای گروه 1 و گروه 2 انتخاب کنند.
توجه: درسهای گرایش معماری کامپیوتر موجود در جداول درسی گروه 1 و 2 میتوانند با توجه به نظر استادان صاحب نظر در هر دانشگاه تا مقدار معینی که به دانشگاه مربوطه اجازه داده میشود تغییر کنند.
اخذ واحدهای درسی برای دوره کارشناسی ارشد معماری کامپیوتر باید طبق جدولهای درسهای ارائه شده برای گرایش معماری کامپیوتر از گروه های 1 و 2 و همچنین مطابق بند های زیر باشد:
1) در دوره کارشناسی ارشد معماری کامپیوتر در صورت تایید استاد راهنما و دانشکده، دانشجو می تواند حداکثر یک درس خود را از سایر گرایشهای مهندسی کامپیوتر یا سایر رشته ها اخذ نماید.
2) در دوره های کارشناسی ارشد آموزش محور معماری کامپیوتر، دانشجو موظف است درس سمینار را بگذراند و معادل تعداد واحد پایان نامه (6 واحد)، درس از گرایش معماری کامپیوتر اخذ نماید.
3) با توجه به تحولات سریع علم و فناوری در رشته معماری کامپیوتر درسهایی تحت عنوان مباحث ویژه در گرایش معماری کامپیوتر تعیین شده است که سرفصل های ویژه و جدید با تصویب محتوی در دانشکده مهندسی کامپیوتر تحت این عنوان پیش بینی شده به صورت موقت قابل ارائه است که بتواند با تحولات علمی همگام گردد.
چارت درسی کارشناسی معماری سیستم های کامپیوتری
برای مشاهده توضیحات تکمیلی در مورد گرايش معماری سیستمهای کامپیوتری، پی دی اف زیر را که شامل موارد زیر است، دانلود کنید :
- تعداد واحدهايي که بايد در ارشـد معماری کامپیوتر برداريد
- تعداد واحدهاي اجباري گرایش معماری کامپیوتر در ارشــد
- تعداد واحدهاي اختياري گرایش معماری کامپیوتر در ارشـد
- معرفي دروس اجباري و اختياري در ارشد معماری کامپیوتر
〈〈 دانلود فایل جزئیات واحدهای گرایش ارشد معماری کامپیوتر 〉〉
بازدیدکنندگان این مطلب،مطالب زیر را هم مطالعه کرده اند :
تراز و رتبه قبولی ارشد مهندسی کامپیوتر
بهتـریـــن منابع ارشــــد کامپیــــوتر
دانلود سوالات کنکــور ارشــد کامپیـوتر
-
معرفی گرایش رایانش امن
گرایش رایانش امن را گرایش امنیت اطلاعات نیز مینامند. هدف از امنیت اطلاعات این است که ذخیره، تبدیل، پردازش، انتقال و بازیابی اطلاعات به شکلی مطمئن و امن انجام پذیرد و از انجام فعالیتهای غیر مجاز ممانعت به عمل آید. در گرایش رایانش امن، ابعاد کلی تامین امنیت برای سیستمهای پردازش اطلاعات مطالعه و بررسی میگردد.
هدف از گرایش رایانش امن در ارشد، تربیت افرادی است که به منظور تامین امنیت انواع سیستمهای اطلاعاتی بتوانند راه حلهای کاربردی ارائه دهند. همچنین بتوانند پژوهشهای اولیه در زمینه امنیت را انجام داده و سبب ارتقاء دانش و تکنولوژی مربوطه در کشور گردند. اهمیت بالای امنیت اطلاعات در عصر تکنولوژی موجب شده تا رشته امنیت به عنوان یکی از پرطرفدارترین رشته ها در دانشگاه های معتبر دنیا تبدیل شود. چراکه رشته امنیت شبکه از بازار کار گسترده و متنوعی برخوردار می باشد.
هدف از دوره کارشناسی ارشد رایانش امن
هدف از دوره ارشد رایانش امن تربیت افرادی است که به منظور تامین امنیت انواع سیستمهای اطلاعاتی و کامپیوتری و شبکهای بتوانند راه حل های مناسب و کاربردی ارائه دهند و بتوانند آنها را پیاده سازی کنند. همین طور با داشتن تسلط بر روی مباحث عملی و درک تئوری لازم بتوانند طراحی، پیاده سازی و ارزیابی مفاهیم، تکنیکها، روشها و رویههای لازم برای امنیت سیستمهای کامپیوتری و شبکهای را عملی سازند . دانشجویان ارشد رایانش امن باید بتوانند پژوهشهایی در زمینه مبحث امنیتی در سیستمهای مختلف (مثلا رایانش ابری) را انجام داده و سبب ارتقا دانش و تکنولوژی مربوطه در کشور گردند.
بازار کار رایانش امن
- فارق التحصیلان رایانش امن میتوانند بعنوان مسئول ارشد امنیتی در ارگانهای خصوصی و دولتی مشغول به کار شود
- بعنوان مسئول امنیتی بانکهای دولتی و خصوصی مشغول به کار شود
- بعنوان مشاور امنیتی در پروژه های دولتی و خصوصی فعالیت کند
- میتوانند در پروژههای بزرگ ملی مشغول به کار شوند
- میتوانند شرکت خود را راه اندازی کنند
- میتوانند برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری اپلای کنند
- می توانند بعنوان استاد دانشگاه (بعنوان حق التدریس) در دانشگاه ها مشغول به کار شوند
واحد های گرایش رایانش امن
دانشجو در رشته امنیت اطلاعات کارشناسی ارشد باید 32 واحد بگذراند، که واحدها به طریق زیر است: 24 واحد درسی، 2 واحد سمینار، 6 واحد پایان نامه.
دانشجویان رشته امنیت اطلاعات باید 24 واحد درسی را از جدول درسهای گروه 1، گروه 2 و گروه 3 انتخاب کنند(این جداول در فایل پی دی اف پیوست شده در اختیارتان قرار گذاشته شده).
توجه: درسهای کارشناسی ارشد امنیت اطلاعات موجود در جداول درسی گروه 1 و 2 و 3 میتوانند با توجه به نظر استادان صاحب نظر در هر دانشگاه تا مقدار معینی که به دانشگاه مربوطه اجازه داده میشود تغییر کنند. نحوه اخذ واحدهای درسی در دوره کارشناسی ارشد رایانش امن باید طبق جدولهای درسهای ارائه شده برای گرایش رایانش امن از گروه های 1، 2 و 3 و همچنین مطابق بندهای زیر باشد:
1) در دوره کارشناسی ارشد امنیت اطلاعات در صورت تایید استاد راهنما و دانشکده، دانشجو میتواند حداکثر یک درس خود را از سایر گرایشهای مهندسی کامپیوتر یا سایر رشتهها اخذ نماید.
2) در دورههای کارشناسی ارشد آموزش محور رایانش امن، دانشجو موظف است درس سمینار را بگذراند و معادل تعداد واحد پایان نامه (6 واحد)، درس از گرایش رایانش امن اخذ نماید.
3) با توجه به تحولات سریع علم و فناوری در رشته امنیت اطلاعات درس هایی تحت عنوان مباحث ویژه در گرایش کارشناسی ارشد امنیت اطلاعات تعیین شده است که سرفصلهای ویژه و جدید با تصویب محتوی در دانشکده مهندسی کامپیوتر تحت این عنوان پیش بینی شده به صورت موقت قابل ارائه است که بتواند با تحولات علمی همگام گردد.
دروس ارشد رایانش امن
برای مشاهده توضیحات تکمیلی در مورد گرايش رایانش امن در ارشد، پی دی اف زیر را که شامل موارد زیر است، دانلود کنید :
- تعداد واحدهايي که بايد در ارشـد رایانش امن برداريد
- تعداد واحدهاي اجباري گرایش رایانش امن در ارشــد
- تعداد واحدهاي اختياري گرایش رایانش امن در ارشـد
- معرفي دروس اجباري و اختياري در ارشد رایانش امن
〈〈 دانلود فایل جزئیات واحدهای گرایش ارشد رایانش امن 〉〉
بازدیدکنندگان این مطلب،مطالب زیر را هم مطالعه کرده اند :
دروس کنکور ارشد نرم افزار
منابع کنکور ارشد کامپیوتر 97
کلاس کنکور ارشد کامپيوتر
معرفی گرایش های فناوری اطلاعات
- تجارت الکترونیک
- سیستمهای چندرسانهای
- فناوری اطلاعات پزشکی
- تکنولوژی اطلاعات
- امنیت اطلاعات
- سامانههای شبکهای
- معماری سازمانی
- فناوری اطلاعات
-
معرفی رشته تجارت الکترونیک
خرید، فروش و تبادل هر گونه کالا، خدمات و یا اطلاعات از طریق شبکههای رایانهای یا انجام مبادلات تجاری در یک قالب الکترونیکی، تجارت الکترونیک نامیده میشود. تجارت الکترونیک با استفاده از شبکههای رایانهای، معاملات تجاری را ساده نموده و به آن سرعت میبخشد. تجارت الکترونیک دربرگیرنده هرگونه تجارت و تعامل مدیریتی است که با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات صورت میگیرد.
تجارت الکترونیکی به عنوان یکی از مباحث مهم فناوری اطلاعات و ارتباطات مورد تاکید بسیاری از کارشناسان بوده و با سرعت در حال جایگزین شدن با تجارت سنتی است و بسیاری از کشورها، بهرهمندی از آن را سرلوحه استراتژیهای بازرگانی خود قرار دادهاند. چراکه درآمدهای ناشی از تجارت الکترونیک مختص به یک جامعه کوچک نمی باشد و سیستم با یک مارکت بزرگ روبرو است.
هدف از دوره کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات گرایش تجارت الکترونیکی
هدف از دوره ارشد تجارت الکترونیکی ارائه درکی مناسب از فناوریهای مرتبط با شبکههای کامپیوتری، مهارت در طراحی و تولید سیستمهای مالتی مدیا برای توزیع در سطح شبکه و آگاهی از ابزارها و روشهای مورد نیاز برای تغییر وظایف تجارتی و مدیریتی از طریق انجام معاملات به صورت الکترونیکی است.
فارغ التحصیلان دوره ارشد تجارت الکترونیک مهارت هایی را در زمینه های زیر کسب خواهند نمود:
- دارای دانش فنی، مهارت های خلاق و توانایی تجاری بوده و میتوانند از پتانسیل عظیم بازاریابی در شبکه های رایانه ای بهره برداری نمایند.
- راه اندازی سیستمای تجاری بر مبنای فناوری اطلاعات
- برنامه ریزی عرضه و تقاضا در زنجیرههای تجاری
- پیش بینی بازار
- راه اندازی سیستمهای اطلاعات هوشمند
بازار کار رشته سیستم های چند رسانه ای:
- فعالیت در بانکها حول محور پول الکترونیک ( خدمات بانکی الکترونیک، بانکداری اینترنتی، بانکداری موبایلی و ...)
- ایجاد و مدیریت سایتهای ارائه دهنده خدمات تجارت الکترونیک.
- تولید نرم افزارهای مدیریت مشتریان (CRM)
- توسعه نرم افزارهای تحت وب با رویکرد تجارت الکترونیک
دانشگاه های دارای رشته تجارت الکترونیک
دانشگاههای زیر دارای گرایش تجارت الکترونیک هستند:
- دانشگاه امیر کبیر
- دانشگاه علم و صنعت
- دانشگاه خواجه نصیر
- دانشگاه اصفهان
- دانشگاه قم
تعداد واحد های کارشناسی ارشد رشته تجارت الکترونیک
دانشجو در رشته کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات گرایش تجارت الکترونیک باید 32 واحد بگذراند که واحدها به طریق زیر است: 24 واحد درسی، 2 واحد سمینار، 6 واحد پایان نامه.
دانشجویان گرایش تجارت الکترونیک باید 24 واحد درسی را از جدول درسهای گروه 1 و 2 انتخاب کنند.
توجه: چنانچه رشته دوره کارشناسی دانشجو با رشته دوره کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک تجانس نداشته باشد و یا به تشخیص گروه کامپیوتر و تصویب شورای تحصیلات تکمیلی دانشکده، دانشجو نیاز به گذراندن دروسی از دوره کارشناسی را داشته باشد، این دروسی تحت عنوان دروس جبرانی کتبا به دانشجویان ارشد تجارت الکترونیک ابلاغ گردیده و دانشجو موظف به گذراندن این واحدها در مدت زمان مقرر میباشد. به ازاء هر 2 واحد درس جبرانی، یک ماه به سقف مدت دوره کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک برای دانشجو اضافه میشود..
دروس رشته تجارت الکترونیک
برای مشاهده توضیحات تکمیلی در مورد گرايش تجارت الکترونیک در ارشد، پی دی اف زیر را که شامل موارد زیر است، دانلود کنید :♦ تعداد واحدهايي که بايد در ارشـد تجارت الکترونیک برداريد
♦ تعداد واحدهاي اجباري گرایش تجارت الکترونیک در ارشــد
♦ تعداد واحدهاي اختياري گرایش تجارت الکترونیک در ارشـد
♦ معرفي دروس اجباري و اختياري در ارشـد تجارت الکترونیک
〈〈 دانلود فایل جزئیات واحدهای گرایش تجارت الکترونیک 〉〉
بازدیدکنندگان این مطلب،مطالب زیر را هم مطالعه کرده اند :
دانلود سوالات کنکور ارشد فناوری اطلاعات 96
منــــــابع ارشـــــد آی تـــی 97
مشاوره کنکور ارشد فناوری اطلاعات
-
سیستم های چند رسانه ای چیست
مالتی مدیا دانش انجام دادن کاری با استفاده از علوم کامپیوتری و صنعت تبلیغات است که رویکرد آن استفاده از عناصر صوت و تصویر با قابلیتهای انیمشن و متحرک سازی برای انتقال یک مفهوم در جهت یک هدف خاص میباشد. امروزه با تولید صفحه نمایش های کوچک و بزرگ با قابلیت های بالا استفاده از اپلیکیشن های کاربردی مالتی مدیا یا چند رسانه ای به میزان بسیار زیادی رواج یافته است. از جمله گالری تصاویر اینترنتی و امکان پخش موزیک به کمک رایانش ابری. در واقع افزایش تولید اپلیکیشن ها با قابلیت چند رسانه ای وابسته به توسعه اینترنت و تلفن های همراه می باشد.
دانشجویان رشته چند رسانه ای علاوه بر فناوری اطلاعات در حوزه هنر نیز به تحصیل می پردازند و با تکنیک های تبلیغاتی آشنا می گردند.
هدف از دوره کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات گرایش سیستمهای چند رسانهای
هدف گرایش سیستمهای چند رسانه ای تربیت متخصصانی است که نیازهای سیستمهای چند رسانهای را درک کنند و انواع سیستمهای نرمافزاری و اطلاعاتی را در قالب مالتی مدیا به کاربران عرضه نمایند. همچنین طراحی، مدیریت و ایجاد سیستم های چندرسانه ای موثر و کارا با تکیه بر عوامل روانشناختی، اجتماعی و زیباشناسی از دیگر جنبه های مهم گرایش چند رسانه ای میباشد.
فارغ التحصیلان دوره ارشد سیستمهای چند رسانهای مهارت هایی را در زمینه های زیر کسب خواهند نمود:
- قادر خواهند بود به عنوان کارشناس ارشد راهحلهایی کاربردی در زمینه تهیه، بهینه سازی و بستر سازی سیستم های چندرسانهای ارائه دهند.
- آنها قادرند با توجه به آموخته های خود با رعایت تمامی جوانب علمی فنی و با توجه به نیازهای جامعه راه حل های بهینه را انتخاب کرده و آنها را به نتیجه برساند.
- مدیریت و استفاده از موتورهای گرافیکی برای تهیه و تولید نرم افزارها و بازیهای کامپیوتری
- بهینه سازی پروتکلهای شبکه در راستای بهبود پارامترهای مالتی مدیا
بازار کار رشته سیستم های چند رسانه ای:
- تحلیل و بررسی و هدف گذاری سیستمهای تبلیغاتی
- بهینه سازی سیستمهای مالتی مدیا
- شرکت در پروژههای پژوهشی بزرگ در حوزه سیستمهای چند رسانهای
- بهینه سازی پروتکلهای شبکههای کامپیوتری در راستای بالا بردن کیفیت مالتی مدیا
دروس کارشناسی ارشد رشته سیستم های چند رسانه ای
دانشجو در رشته چندرسانه ای باید 32 واحد بگذراند که واحدها به طریق زیر است: 24 واحد درسی، 2 واحد سمینار، 6 واحد پایان نامه.
دانشجویان ارشد سیستمهای چند رسانهای باید 24 واحد درسی را از جدول درسهای اختیاری و اجباری انتخاب کنند. سپس 2 واحد سمینار و 6 واحد پروژه را میگذرانند.
توجه: چنانچه رشته دوره کارشناسی با دوره کارشناسی ارشد جند رسانه ای تجانس نداشته باشد و یا به تشخیص گروه فناوری اطلاعات و تصویب شورای تحصیلات تکمیلی دانشکده، دانشجو نیاز به گذراندن دروسی از دوره کارشناسی داشته باشد، این دروسی تحت عنوان دروس جبرانی کتبا به دانشجو ابلاغ گردیده و دانشجو موظف به گذراندن این واحدها در مدت زمان مقرر میباشد. به ازاء هر 2 واحد درس جبرانی یک ماه به سقف مدت دوره کارشناسی ارشد جند رسانه ای به دانشجو اضافه میشود.
دروس رشته سیستم های چند رسانه ای
برای مشاهده توضیحات تکمیلی در مورد گرايش سیستم های چند رسانه در ارشد، پی دی اف زیر را که شامل موارد زیر است، دانلود کنید :♦ تعداد واحدهايی که بايد در ارشـد سیستمهای چند رسانه ای برداريد
♦ تعداد واحدهای اجباری گرایش سیستمهای چند رسانه ای در ارشــد
♦ تعداد واحدهای اختياری گرایش سیستمهای چند رسانه ای در ارشـد
♦ معرفي دروس اجباری و اختياری در ارشـد سیستمهای چند رسانه ای
〈〈 دانلود فایل جزئیات واحدهای گرایش سيستمهای چندرسانهای 〉〉
بازدیدکنندگان این مطلب،مطالب زیر را هم مطالعه کرده اند :
نمونه کارنامه ارشد فناوری اطلاعات 96
دروس کنکــور ارشــد فناوری اطلاعات
دانلــود کتـاب کنکــــور کامپیــــوتر
-
معرفی رشته آی تی پزشکی
فناوری اطلاعات پزشکی به عنوان یک رشته جدید در مقطع کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات و همچنین به عنوان گرایشی جدید از رشته مهندسی پزشکی پیشنهاد میگردد. اگرچه این رشته اختصاصا برای حوزه پزشکی تعریف شده است، اما زمینه های قوی از فناوری اطلاعات و مدیریت فناوری اطلاعات در این رشته موجود است.
طبق مقاله ای که در ژورنال بین المللی Medical Informatics منتشر گردیده است، به اشتراک گذاری مشکلات پزشکی بیمار و پزشکان باعث تشخیص صحیح تر بیماری شده و از درمان خودسرانه جلوگیری می نماید و بیماران را بیش از پیش در جریان بیماری قرار می دهد. همچنین استفاده از فناوری اطلاعات در پزشکی کمک شایانی به ثبت سوابق بیماری هر فرد می نماید. به عنوان مثال می توان بر روی یک کارت هوشمند که از طرف بیمه برای فرد صادر گردیده سوابق پزشکی او را نیز ذخیره کرد.
گرایش آی تی پزشکی در سطوح مختلف مطرح می گردد از جمله:
- سیستم های اطلاع رسانی پزشکی
- مراقبت های بهداشتی
- بانک های اطلاعات پزشکی-زیستی
- پزشکی از راه دور
- سیستم های پشتیبانی تصمیم گیری در پزشکی
در تمامی سطوح یادشده مدیریت خدمات مرتبط در نهادهای پزشکی_بهداشتی مانند بیمارستانها و مرکز خدمات درمانی از اهمیت بالایی برخوردار است و بنابراین مدیریت خدمات مرتبط در نهادهای پزشکی_بهداشتی به عهده دانش آموختگان این رشته کلیدی میباشد.
بازار کار رشته آی تی پزشکی
- تحلیلگر و طراح نرم افزارهای پزشکی نوین
- طراحی و پیاده سازی و پشتیبانی سیستمهای درمانی از راه دور
- تولید سخت افزارهای نوین و پیشرفته درمانی
- تصدی و مدیریت بخش فناوری اطلاعات سلامت مشتمل بر تحليل و سازماندهی اطلاعات و كد گذاري اطلاعات پزشكي بيماران در مراكز درماني دولتي و خصوصي
- تحليل شاخصهای آمار بيمارستانی (مرگ و مير، بيماري ،مالي و ...)و ارائه به مديران مربوط و كاربران مجاز
- مشاركت در امور مربوط به خدمات ماشيني اطلاعات سلامت و مشاركت در طراحي فرم هاي اطلاعات سلامت
مهندسی فناوری اطلاعات پزشکی دانشگاه تهران
با توجه به دفترچه انتخاب رشته کنکور ارشد فناوری اطلاعات 96 رشته فناوری اطلاعات پزشکی را فقط دانشگاه تهران پذیرش میکند. دانشگاه تهران در این رشته 6 نفر را پذیرش میکند که از این تعداد 4 نفر بصورت روزانه و 2 نفر بصورت شبانه خواهند بود
تعداد واحد های کارشناسی ارشد رشته فناوری اطلاعات پزشکی
دانشجو در رشته مدیریت فناوری اطلاعات پزشکی باید 33 واحد بگذراند که واحدها به طریق زیر است: 27 واحد درسی، 6 واحد پایان نامه. دانشجویانی که سابقه آشنایی با کامپیوتر را ندارند لازم است درس جبرانی مرتبط را طبق نظر گروه داشته باشند.
27 واحد درسی در قالب 15 واحد اصلی و 12 واحد اختیاری ارائه می گردند.دروس اصلی کارشناسی ارشد رشته فناوری اطلاعات پزشکی
- اصول فناوری اطلاعات
- کاربرد فناوری اطلاعات در پزشکی
- اصول مدیریت و برنامه ریزی استراتژیک
- سیستم های اطلاعات بهداشتی
- روش تحقیق
〈〈 دانلود فایل جزئیات واحدهای گرایش فناوری اطلاعات پزشکی 〉〉
بازدیدکنندگان این مطلب،مطالب زیر را هم مطالعه کرده اند :
سوالات متداول کنکور ارشد کامپیوتر
رتبه بندی دانشگاههای ایران در رشــــته مهندسی کامپیــوتر
ظرفیت پذیرش کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات 96
-
مدیریت سیستم های اطلاعاتی چیست؟
رشته مهندسی تکنولوژی اطلاعات بر پایه ارتقاء دانش و تعامل سازنده کارشناسان ارشد در اداره، هدایت و پیادهسازی تکنولوژیها و سیستمهای اطلاعاتی سازمانها بنا شده و به تربیت دانشجو میپردازد. تاکید این رشته بر پرورش مهندسانی است که بتوانند با ابزارهای فناوری اطلاعات در زمینه IT تکنولوژیهای به روز را طراحی و پیادهسازی نمایند. طراحی بستر ارتباطی برای داده ها و استخراج اطلاعات مفید با الگوریتم های کم هزینه تاثیر بسزایی در پیشرفت علم و تکنولوژی دارد.
از اهداف این دوره میتوان بر ارتقا توان علمی دانشگاههای کشور در جهت کمک به راه اندازی دورههای کارشناسی مهندسی فناوری اطلاعات اشاره کرد. همچنین این امر میتواند مقدمهای جهت راه اندازی دورههای دکتری مهندسی تکنولوژی اطلاعات تلقی گردد.
فارغ التحصیلان دوره ارشد مهندسی تکنولوژی اطلاعات مهارت هایی را در زمینه های زیر کسب خواهند نمود:
- ارتقاء توان علمی کشور در زمینه فناوری اطلاعات و مقدمهای بر راه اندازی دورههای دکترای مهندسی فناوری اطلاعات به هدف تربیت اعضای هیئت علمی در این رشته
- ایجاد تحول از طریق پیاده سازی فناوریهای اطلاعات و جنبههای تکنولوژی آن به هدف ارتقاء عملکرد سازمان
- حداکثر بهره وری از فناوری اطلاعات به هدف بهبود فرآیندهای سازمانی
- به کارگیری موثر فناوری اطلاعات در تقویت مزیت های رقابتی سازمانها
- پشتیبانی از فرایند طراحی، هدایت و راهبری تغییرات تکنولوژیک و تغییرات سیستمی در سازمانها با بهره گیری از فناوری اطلاعات
- ارائه خدمات تخصصی در زمینه شبکه های کامپیوتری، انتقال داده و معماری تکنولوژیی اطلاعات سازمانها
- ارائه خدمات مشاورهای و تخصصی در زمینه آی تی و کاربردهای آن به مدیران سازمانهای اقتصادی و اجتماعی
بازار کار رشته تکنولوژی اطلاعات
- مشاغل و پست تخصصی و فنی فناوری اطلاعات
- طراحی سیستم ها و کاربردهای آی تی
- برنامه ریزی فناوری اطلاعات سازمانها و یا پستهای تخصصی مرتبط
دانشگاههای دارای رشته تکنولوژی اطلاعات
- دانشگاه تربیت مدرس در سال 96، 12 نفر پذیرش کرده است که از این تعداد 6 نفر بصورت روزانه و 6 نفر بصورت شبانه بوده است.
- دانشگاه رازی کرمانشاه در سال 96، 5 نفر بصورت روزانه پذیرش کرده است.
- دانشگاه شیراز در سال 96، 40 دانشجو بصورت مجازی پذیرش کرده است. همچنین دانشگاه شیراز 40 نفر را بصورت مجازی ویژه شاغلین پذیرش کرده است.
- دانشگاه غیر انتفاعی ایوانکی در سال 96، 20 نفر را پذیرش کرده است
- موسسه غیرانتفاعی مجازی مهر البرز در سال 96، 40 نفر را بصورت مجازی غیر انتفاعی پذیرش کرده است.
تعدا واحدهای کارشناسی ارشد رشته تکنولوژی اطلاعات
دانشجو در رشته ارشد فناوری اطلاعات گرایش تکنولوژی اطلاعات باید 32 واحد بگذراند که واحدها به طریق زیر است: 24 واحد درسی، 2 واحد سمینار، 6 واحد پایان نامه.
دانشجویان رشته تکنولوژی اطلاعات باید 6 واحد درسی را از گروه دروس اصلی پایه و 9 واحد را از گروه دروس اصلی تخصصی و 9 واحد از گروه دورس اختیاری انتخاب کنند ( جداول دروس اصلی پایه، تخصصی و اختیاری در فایل پی دی اف پیوست شده در اختیارتان قرار گذاشته شده).
توجه: چنانچه رشته دوره کارشناسی با رشته کارشناسی ارشد تکنولوژی اطلاعات تجانس نداشته باشد و یا به تشخیص گروه کامپیوتر و تصویب شورای تحصیلات تکمیلی دانشکده، دانشجویان ارشد تکنولوژی اطلاعات نیاز به گذراندن دروسی از دوره کارشناسی راداشته باشند، این دروس تحت عنوان دروس جبرانی کتبا به دانشجو ابلاغ گردیده و دانشجو موظف به گذراندن این واحدها در مدت زمان مقرر می باشد. به ازاء هر 2 واحد درس جبرانی یک ماه به سقف مدت دوره کارشناسی ارشد تکنولوژی اطلاعات اضافه می شود.دروس گرایش مدیریت سیستم های اطلاعاتی
- تعداد واحدهايي که بايد در ارشـد مهندسی تکنولوژی اطلاعات برداريد
- تعداد واحدهاي اجباري گرایش مهندسی تکنولوژی اطلاعات در ارشــد
- تعداد واحدهاي اختياري گرایش مهندسی تکنولوژی اطلاعات در ارشـد
- معرفي دروس اجباري و اختياري در ارشـد مهندسی تکنولوژی اطلاعات
〈〈 دانلود فایل جزئیات واحدهای گرایش تکنولوژی اطلاعات 〉〉
بازدیدکنندگان این مطلب،مطالب زیر را هم مطالعه کرده اند :
منابع کنکور کارشناسی ارشد شبکه های کامپیوتری
تعداد سوالات کنکـــور ارشـــد فنـاوری اطلاعات
فیلمهای آموزشی کنکور کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات
-
رشته امنیت اطلاعات چیست؟
گسترش علوم انفورماتیک در تمام زمینه ها، به تولید اطلاعات ارزشمند و محرمانه در دنیا سرعت بخشیده است و حفظ و نگهداری اطلاعات را به یکی از مهمترین مسائل روز دنیا تبدیل کرده است. گرایش امنیت اطلاعات یکی از مجموعههای آموزش عالی در زمینه فنی مهندسی کامپیوتر است که در آن ابعاد کلی تامین امنیت برای سیستمهای پردازش اطلاعات مطالعه و بررسی میگردد. امنیت اطلاعات در لایه ها مختلف تکنولوژی ها، پردازش ها، شبکه ها، کامپیوترها و نرم افزارها قرار میگیرد تا از حمله به اطلاعات و خرابی یا دسترسی غیر مجاز به آنها جلوگیر کند.
یکی از زمینه های مطالعاتی ملموس بررسی امنیت شبکه و آموزش هک و شناخت رفتاری انواع تحدیدات شبکه های کامپیوتری است. مثلا دانشجو با شناخت کافی از تروجان و دیگر تحدیدات قادر به طراحی و تولید یک سیستم امنیتی بومی با قابلیت های آنتی ویروس های قدرتمند می باشد.
هدف از دوره کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات گرایش امنیت اطلاعات
هدف از دوره ارشد امنیت اطلاعات تربیت افرادی است که به منظور تامین امنیت انواع سیستمهای اطلاعاتی بتوانند راه حل های مناسب و کاربردی ارائه دهند. و با داشتن تبحر عملی و درک تئوری لازم بتوانند طراحی، پیاده سازی و ارزیابی مفاهیم، تکنیکها، روشها و رویههای لازم برای امنیت اطلاعات را عملی سازند و نیز بتوانند پژوهشهای اولیه در این زمینه دانش را انجام داده و سبب ارتقا دانش و تکنولوژی مربوطه در کشور گردند.
فارغ التحصیلان دوره ارشد امنیت اطلاعات مهارت هایی را در زمینه های زیر کسب خواهند نمود:
- قادر خواهند بود به عنوان کارشناس ارشد، راهحلهایی کاربردی به منظور تامین امنیت انواع سیستمهای اطلاعاتی ارائه دهند.
- آنها قادرند با توجه به آموخته های خود با رعایت تمامی جوانب علمی-فنی و با توجه به نیاز جوامع راه حل های بهینه ای را در جهت تامین امنیت سیستمهای شبکه انتخاب کرده آنها را به نتیجه برسانند.
- بررسی و تست نفوذ شبکههای کامپیوتری
- ارائه راه حلهایی برای پوشش حفرههای امنیتی
- بررسی و تغییر پروتکلهای غیر قابل اعتماد شبکه
- قادرند از حملات هکرها و سارقان اینترنتی، حملات Dos و DDos و برنامههای مخرب و ویروسها و .. تا حد قابل قبولی جلوگیری نموده و یا در صورت بروز، سیستمها را سریعا ریکاوری کنند
بازار کار رشته امنیت اطلاعات
- بعنوان مسئول ارشد امنیت در ارگانهای خصوصی و دولتی مشغول به کار شود
- بعنوان مسئول امنیتی بانکهای دولتی و خصوصی مشغول به کار شود
- بعنوان مشاور امنیتی شرکتها فعالیت کند
- میتوانند در پروژههای بزرگ ملی مشغول به کار شوند
دانشگاه های دارای رشته فناوری اطلاعات و امنیت
فقط دانشگاه اطلاعات و امنیت ملی 10 دانشجو مرد در گرایشی با نام فناوری اطلاعات و امنیت میگیرد
تعداد واحدهای کارشناسی ارشد رشته امنیت اطلاعات
دانشجو در رشته امنیت اطلاعات باید 32 واحد بگذراند که واحدها به طریق زیر است: 24 واحد درسی، 2 واحد سمینار، 6 واحد پایان نامه.
دانشجویان باید 18 واحد درسی را از گروه دروس اصلی و 6 واحد درسی را از دو گروه دروس اختیاری انتخاب کنند.
توجه: چنانچه رشته دوره کارشناسی با رشته دوره کارشناسی ارشد تجانس نداشته باشد و یا به تشخیص گروه و تصویب شورای تحصیلات تکمیلی دانشکده، دانشجو نیاز به گذراندن دروسی از دوره کارشناسی داشته باشد، این دروسی تحت عنوان دروس جبرانی کتبا به دانشجو ابلاغ گردیده و دانشجو موظف به گذراندن این واحدها در مدت زمان مقرر می باشد. به ازاء هر 2 واحد درس جبرانی یک ماه به سقف مدت دوره کارشناسی ارشد دانشجو اضافه می شود.دروس گرایش فناوری اطلاعات و امنیت
برای مشاهده توضیحات تکمیلی در مورد گرايش امنیت اطلاعات در ارشد، پی دی اف زیر را که شامل موارد زیر است، دانلود کنید :♦ تعداد واحدهايي که بايد در ارشـد امنیت اطلاعات برداريد
♦ تعداد واحدهاي اجباري گرایش مهندسی امنیت اطلاعات در ارشــد
♦ تعداد واحدهاي اختياري گرایش مهندسی امنیت اطلاعات در ارشـد
♦ معرفي دروس اجباري و اختياري در ارشـد مهندسی امنیت اطلاعات
〈〈 دانلود فایل جزئیات واحدهای گرایش امنیت اطلاعات 〉〉
بازدیدکنندگان این مطلب،مطالب زیر را هم مطالعه کرده اند :
منابع ارشــد فنـــاوری اطلاعات 96
کلاسهای آنلاین کنکور ارشد آی تی
فیلمهای آموزشی کنکور ارشد آی تی
-
مهندسی فناوری اطلاعات گرایش سامانه های شبکه ای
گرایش سامانههای شبکهای رشته علمی جدیدی است که به دنبال یافتن الگوریتمها و ابزارهای شناخت رفتار انواع شبکه اعم از شبکههای مهندسی، اطلاعاتی، فناوری، زیستی، شناختی، معنایی، اجتماعی و غیره میباشد. کاربرد علوم شبکه بسیار وسیع است. بر همین اساس فارغ التحصیلان رشته مهندسی فناوری اطلاعات گرایش سامانههای شبکهای نیز باید قابلیت بکارگیری دانش و مهارت خود را در حل مسائل مختلف داشته باشند. تمرکز رشته سامانههای شبکه ای بر مفاهیم بنیادی شبکه و حوزههای مختلف شبکههای اجتماعی، فناوری و زیستی است.
رشته مهندسی سامانههای شبکهای با توجه به خصوصیات ساختاری و توپولوژی و به کمک علم مهندسی شبکه، انجام شبیهسازیها و تحلیلهای لازم به دنبال کارامدسازی و بهینه سازی شبکههای مهندسی، اطلاعاتی، فناوری، زیستی، شناختی، معنایی، اجتماعی و ... هستند.
هدف از دوره کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات گرایش سامانه های شبکه ای
هدف اصلی گرایش سامانههای شبکهای در قدم اول بررسی ساختار، کارکرد و فرایندهای شبکههای اطلاعات، فناوری، زیستی، شناختی، معنایی، اجتماعی و غیره بوده و در قدم دوم استفاده از شبکه به عنوان یک ابزار علمی و محاسباتی برای پیش بینی و تحلیل پدیده های طبیعی و مهندسی و اتخاذ تصمیم مناسب بر این اساس است. استفاده از شبکه برای یافتن تعاملات پیچیده بین انسانها، کشف مسیرهای انتقال بیماری، بهبود سیستمهای دارو رسانی درون بدن، استخراج شبکه دانش، بهینهسازی شبکههای حمل و نقل انسان و کالا، بهینه سازی شبکههای توزیع انرژی، موثر سازی نتایج جستجوهای وب و امثال اینها نمونههایی از موضوعات مطرح در مهندسی فناوری اطلاعات گرایش سامانه های شبکه ای هستند.
فارغ التحصیلان دوره ارشد سامانه های شبکه ای مهارت هایی را در زمینه های زیر کسب خواهند نمود:
- از دانش آموختگان این رشته انتظار میرود مهارتهای لازم را برای به کارگیری ابزارهای محاسباتی و فناورانه شبکه محور در موضوعات زیستی، شبکه های فناوری و شبکه های اجتماعی به دست آورند.
- با شناخت شبکه و پایههای ریاضی مربوط به آن میتوانند شبکههای متابولیسم داخل بدن را شناسایی کنند و رفتارهای آن را تحلیل و پیش بینی کنند
- تجزیه و تحلیل سیستمهای شبکهای
- شناخت، تحلیل و ارائه طرح برای سامانههای هدف این حوزه
- برنامه ریزی و ارائه مدل جهت کسب بهترین بازده از کارکرد سیستمهای هدف حوزه کاری خود
بازار کار رشته سامانه های شبکه ای
- خدمات مشاوره در خصوص به کارگیری مفاهیم و ابزارهای طراحی پیاده سازی و تحلیل شبکه
- ارائه خدمات پژوهشی در خصوص شبکه های اجتماعی با تاکید بر بهینه سازی روش های موجود در گردآوری، انتقال و بازیافت اطلاعات
- آموزش دروس مرتبط با مهندسی سامانه های شبکه در همین رشته یا رشته های مرتبط
دانشگاه های دارای رشته سامانه های شبکه ای
- دانشگاه تهران در سال 96، 7 نفر پذیرش کرده است که از این تعداد 5 نفر بصورت روزانه و 2 نفر بصورت شبانه پذیرش شده اند.
- دانشگاه تربیت مدرس در سال 96، 9 نفر پذیرش کرده است که از این تعداد 6 نفر بصورت روزانه و 3 نفر بصورت شبانه پذیرش شده اند.
- آموزش دروس مرتبط با مهندسی سامانه های شبکه در همین رشته یا رشته های مرتبط
تعداد واحد های کارشناسی ارشد رشته سامانههای شبکهای
دانشجو در رشته سامانه های شبکه ای باید 32 واحد بگذراند که واحدها به طریق زیر است: 24 واحد درسی، 2 واحد سمینار و 6 واحد پایان نامه.
دانشجویان باید 24 واحد درسی را از جدول درس های اصلی و اختیاری انتخاب کنند(جداول دروس اصلی پایه، تخصصی و اختیاری در فایل پی دی اف پیوست شده در اختیارتان قرار گذاشته شده).
توجه: چنانچه رشته دوره کارشناسی با رشته دوره کارشناسی ارشد سامانههای شبکهای تجانس نداشته باشد و یا به تشخیص گروه مهندسی کامپیوتر و تصویب شورای تحصیلات تکمیلی دانشکده، دانشجو نیاز به گذراندن دروسی از دوره کارشناسی داشته باشد، این دروس تحت عنوان دروس جبرانی کتبا به دانشجو ابلاغ گردیده و دانشجو موظف به گذراندن این واحدها در مدت زمان مقرر میباشد. به ازاء هر 2 واحد درس جبرانی یک ماه به سقف مدت دوره کارشناسی ارشد سامانههای شبکه ای اضافه می شود.دروس کارشناسی ارشد رشته سامانههای شبکهای
برای مشاهده توضیحات تکمیلی در مورد گرايش سامانههای شبکهای در ارشد، پی دی اف زیر را که شامل موارد زیر است، دانلود کنید :♦ تعداد واحدهايي که بايد در ارشـد سامانه های شبکه ای برداريد
♦ تعداد واحدهاي اجباري گرایش مهندسی سامانه های شبکه ای در ارشــد
♦ تعداد واحدهاي اختياري گرایش مهندسی سامانه های شبکه ای در ارشـد
♦ معرفي دروس اجباري و اختياري در ارشـد مهندسی سامانه های شبکه ای
〈〈 دانلود فایل جزئیات واحدهای گرایش سامانه های شبکه ای 〉〉
بازدیدکنندگان این مطلب،مطالب زیر را هم مطالعه کرده اند :
پاسخ صوتی به سوالات متداول داوطلبان کنکور آی تی
قبـولیهای ارشـــد آی تــی 96
منابع ارشد شبکههای کامپیوتری
-
معماری سازمانی چیست؟
مدیریت بهینه یک سازمان نیاز به نقشه جامع از تمام ابعاد آن سازمان دارد تا بتوان روابط بین ابعاد گوناگون سازمان را درک نمود و با تغییرات هماهنگ شد. این نقشه از سازمان که حاوی اطلاعات افراد، فرآیندها، مکانها و دیگر ابعاد و خصوصیات سازمان است با عنوان "معماری سازمانی" مطرح میشود و در دانشگاهها تدریس میگردد. گرایش معماری سازمانی به کمک فناوری اطلاعات سعی در بهبود فرایندهای کاری سازمان دارد.
گرایش معماری سازمانی ریشه گرفته از بحث "معماری سیستمهای اطلاعاتی" و به خصوص "معماری اطلاعات" است. تفاوت معماری سازمانی و معماری سیستم های اطلاعاتی در این است که معماری سازمانی تمام جنبههای سازمان نظیر کاربران، موقعیت جغرافیایی سیستمها، نحوه توزیع آنها، فرآیندهای حرفه، انگیزه کارها، راهبردها، مأموریتهای سازمان و غیره را درنظر میگیرد، در حالی که معماری اطلاعات تنها بر اطلاعات متمرکز شده است.
هدف از دوره کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات گرایش معماری سازمانی
دوره کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات گرایش معماری سازمانی یکی از مجموعههای آموزش عالی در زمینه فنی مهندسی است که دانش آموختگان آن قادر میشوند در ابعاد کلی تدوین معماری انواع سیستمهای اطلاعاتی راه حلهایی کلی ارائه دهند و با داشتن تبحر عملی و درک تئوری لازم بتوانند طراحی، پیاده سازی و ارزیابی مفاهیم، تکنیکها، روشها و رویههای لازم برای برنامه ریزی راهبردی فناوری اطلاعات را عملی سازند و نیز بتوانند پژوهشهای اولیه در زمینه دانش معماری سازمانی را انجام دهند و سبب ارتقا دانش و تکنولوژی مربوطه در کشور گردند.
مأموریت اصلی این دوره تمرکز بر پرورش مهندسانی است که با روش معماری سازمانی و با استفاده از ابزارهای موجود در زمینههای مختلف، حوزه فناوری اطلاعات سازمان را در جهتی همسو و هماهنگ با اهداف سازمان سوق دهند.
توانمندیهای فارغ التحصیلان دوره ارشد معماری پس از طی این دوره
- ارتقاء توان علمی کشور در زمینه فناوری اطلاعات و به خصوص رویکرد معماری سازمانی
- ایجاد تحول با استفاده از معماری سازمانی با هدف ارتقاء عملکرد سازمان
- حداکثر بهره وری از فنآوری اطلاعات با هدف بهبود فرایندها و کارایی سازمانی
- به کارگیری فناوری اطلاعات در تقویت مزیتهای رقابتی سازمان ها و ایجاد فضایی برای دستیابی به دولت الکترونیک
- پشتیبانی از فرایند طراحی، هدایت و راهبری تغییرات تکنولوژیک سیستم ها در سازمان ها
بازار کار رشته معماری سازمانی
- بعنوان کارشناس ارشد بمنظور تامین برنامه جامع و نقشههای معماری سیستمهای اطلاعاتی در سازمانها
- ارائه خدمات مشاوره ای و تخصصی در زمینه معماری سازمانی به مدیران سازمان های اقتصادی و اجتماعی
دانشگاه های دارای رشته فناوری اطلاعات
- دانشگاه شهید بهشتی در سال 96، 13 نفر پذیرش کرده است که از این تعداد 10 نفر بصورت روزانه و 3 نفر بصورت شبانه پذیرش کرده است.
- همین طور دانشگاه شهید بهشتی تهران 8 نفر را بصورت پردیس خودگردان پذیرش کرده است.
- دانشگاه صنعتی شیراز در سال 96، 7 نفر پذیرش کرده است که از این تعداد 5 نفر بصورت روزانه و 2 نفر بصورت شبانه پذیرش کرده است.
تعداد واحد های کارشناسی ارشد رشته معماری سازمانی
دانشجو در رشته معماری سازمانی باید 32 واحد بگذراند که واحدها به طریق زیر است: 24 واحد درسی، 2 واحد سمینار، 6 واحد پایان نامه.
دانشجویان باید 24 واحد درسی را از جدول درس های اختیاری و اصلی انتخاب کنند(جداول دروس اصلی و اختیاری در فایل پی دی اف پیوست شده در اختیارتان قرار گذاشته شده).
توجه: چنانچه رشته دوره کارشناسی با رشته دوره کارشناسی ارشد معماری سازمانی تجانس نداشته باشد و یا به تشخیص گروه فناوری اطلاعات و تصویب شورای تحصیلات تکمیلی دانشکده، دانشجو نیاز به گذراندن دروسی از دوره کارشناسی داشته باشد، این دروس تحت عنوان دروس جبرانی کتبا به دانشجو ابلاغ گردیده و دانشجو موظف به گذراندن این واحدها در مدت زمان مقرر میباشد. به ازاء هر 2 واحد درس جبرانی یک ماه به سقف مدت دوره کارشناسی ارشد معماری سازمانی برای دانشجو اضافه میشود.
دروس کارشناسی ارشد رشته معماری سازمانی
برای مشاهده توضیحات تکمیلی در مورد گرايش معماری سازمانی در ارشد، پی دی اف زیر را که شامل موارد زیر است، دانلود کنید :
- تعداد واحدهايي که بايد در ارشـد معماری سازمانی برداريد
- تعداد واحدهاي اجباري گرایش معماری سازمانی در ارشــد
- تعداد واحدهاي اختياري گرایش معماری سازمانی در ارشـد
- معرفي دروس اجباري و اختياري در ارشد معماری سازمانی
〈〈 دانلود فایل جزئیات واحدهای گرایش معماری سازمانی 〉〉
بازدیدکنندگان این مطلب،مطالب زیر را هم مطالعه کرده اند :
دانلـود کتابهای مرجع دروس فنــاوری اطلاعات
منابع کنکور کارشناسی ارشد شبکههای کامپیوتری
مشــاوره برای کنکــور ارشـــد فناوری اطلاعات
-
کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات گرایش فناوری اطلاعات
دوره کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات یکی از مجموعه های آموزش عالی در زمینه فنی مهندسی است و هدف از آن تربیت متخصصانی است که در زمینه طراحی، راه اندازی و نگهداری سیستمهای سختافزاری و نرمافزاری با رویکرد جمعآوری داده ها، داده کاوی، سازمان دهی اطلاعات، طبقهبندی اطلاعات، استفاده از اطلاعات و انتقال اطلاعات تبحر لازم را داشته باشند.
متخصصـان گرایش فناوری اطلاعات با در دست داشتن ابزارهـای مختلف بسـتر ترافیک اطـلاعات را ایجـاد کـرده و حفـظ و نگــهداری آن را نیز در برنـامه هـای سازمـانی در نظـر می گیرنـد. دانشجـویان در دوره کارشناسی ارشد فنــاوری اطلاعات زمینـه های مطالعـاتی بسیاری را پیش رو دارنـد که بنـا به علاقه بر روی یک موضـوع متمرکـز می شوند.
هدف از دوره کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات گرایش فناوری اطلاعات
در گرایش فناوری اطلاعات، هدف تربیت متخصصانی با قابلیت شناسایی ساختار یک سازمان، تحلیل نیازهای آن و ایجاد سیستمهای اطلاعاتی برای آن سازمان است و البته این روال مناسب سازمانهایی است که در حال حرکت به سوی استفاده از فناوری میباشند.
دانشگاه های دارای رشته فناوری اطلاعات
- دانشگاه تهران
- دانشگاه خواجه نصیر
- دانشگاه شیراز
- دانشگاه صنعتی ارومیه
- دانشگاه بیرجند
- دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان
- دانشگاه شهید مدنی آذربایجان
- دانشگاه سیستان و بلوچستان
تعداد واحد های کارشناسی ارشد رشته فناوری اطلاعات
دانشجو در گرایش مهندسی فناوری اطلاعات باید 32 واحد بگذراند که واحدها به طریق زیر است: 24 واحد درسی، 2 واحد سمینار، 6 واحد پایان نامه. دانشجویان باید 24 واحد درسی را از جدول درس های اختیاری و اصلی انتخاب کنند (جداول دروس اصلی و اختیاری در فایل پی دی اف پیوست شده در اختیارتان قرار گذاشته شده).
توجه: درسهای کارشناسی ارشد امنیت اطلاعات موجود در جداول درسی گروه 1 و 2 و 3 میتوانند با توجه به نظر استادان صاحب نظر در هر دانشگاه تا مقدار معینی که به دانشگاه مربوطه اجازه داده میشود تغییر کنند. نحوه اخذ واحدهای درسی در دوره کارشناسی ارشد رایانش امن باید طبق جدولهای درسهای ارائه شده برای گرایش رایانش امن از گروه های 1، 2 و 3 و همچنین مطابق بندهای زیر باشد:
دروس کارشناسی ارشد رشته فناوری اطلاعات
برای مشاهده توضیحات تکمیلی در مورد گرايش فناوری اطلاعات در ارشد، پی دی اف زیر را که شامل موارد زیر است، دانلود کنید :
- تعداد واحدهايي که بايد در ارشـد فناوری اطلاعات برداريد
- تعداد واحدهاي اجباري گرایش فناوری اطلاعات در ارشــد
- تعداد واحدهاي اختياري گرایش فناوری اطلاعات در ارشـد
- معرفي دروس اجباري و اختياري در ارشد فناوری اطلاعات
〈〈 دانلود فایل جزئیات واحدهای گرایش فناوری اطلاعات 〉〉
بازدیدکنندگان این مطلب،مطالب زیر را هم مطالعه کرده اند :
دانلود سوالات کنکور ارشد فناوری اطلاعات
نمونه کارنامه ارشـــد فناوری اطلاعات 96
کلاس کنکـــــور ارشـــــد آی تـــی
مشتاقانه منتظر نظرات و سوالات شما هستیم و در اولین فرصت پاسخ کاملی به شما خواهیم داد (19)