برنامه مسیر 6 ماهه تا کنکور ارشد و دکتری: مشاوره خصوصیت با استاد رضوی رو رزرو کن!
ویس توضیحات مشاوره رزرو مشاوره
کنکور کامپیوتر
0
ورود | ثبت نام
نظرات
اشتراک
بالا
علاقه‌مندی

اشتراک
 

فرق علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر

در این مقاله رشته های مهندسی و علوم کامپیوتر را معرفی کرده و شباهت ها، تفاوت ها، شرایط تحصیل و آینده شغلی هریک را بررسی می کنیم.

همانطور که می‌دانید، علم کامپیوتر بسیار گسترده است و همین امر موجب شده تا به چندین زیرشاخه، تقسیم بندی شود. در بین رشته‌های دانشگاهی نیز دو رشته مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر که تحت عناوین Computer Engineering و Computer Science شناسایی می شوند، به چشم می‌خورد که از نظرات مختلفی مانند گرایش ها، دروس تخصصی دوران تحصیل، بازار کار و آینده شغلی تفاوت‌ها و شباهت‌هایی با یکدیگر دارند.

در ادامه قصد داریم به بررسی هریک ازین موارد بپردازیم.

تفاوت رشته مهندسی کامپیوتر و رشته علوم کامپیوتر

رشته‌های مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر دو رشته مرتبط با کامپیوترکامپیوتر چیست؟ ⚡️ کامپیوتر چیست به زبان سادهکامپیوتر چیست؟ ⚡️ کامپیوتر چیست به زبان سادهاین مقاله عالی توضیح داده که کامپیوتر چیست و چه کاربردی دارد و همه چیز درباره کامپیوتر از جمله فواید کامپیوتر و تعریف کامپیوتر و اجزای آن را بیان کرده است هستند؛ اما تفاوت‌های گسترده‌ای بین این دو رشته وجود دارد که در این بخش از مقاله می‌خواهیم به این مورد بپردازیم. دانستن در مورد تفاوت‌های این دو رشته به دانشجویان و داوطلبان کمک می‌کند تا رشته موردنظر خود را با دقت بیشتری انتخاب کنند.

تمرکز‌ رشته علوم کامپیوتر

به طور کلی علوم کامپیوترعلوم کامپیوتر یا کامپیوتر ساینس چیستعلوم کامپیوتر یا کامپیوتر ساینس چیستدر این صفحه به بررسی و موشکافی رشته علوم کامپیوتر اعم از بررسی بازار کار، گرایش‌ها، دروس و چارت درسی این رشته، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان این رشته و ادامه تحصیل در این رشته پرداخته‌ شده است. با مباحث بنیادی (fundamental)، تئوریک و ریاضیاتی کامپیوتر سروکار دارد. در رشته‌ علوم کامپیوتر، دانشجویان با الگوریتم‌های بسیار متنوع و زیادی سروکار دارند و سعی می‌کنند از بهترین آنها برای بهینه سازیالگوریتم های بهینه سازی از سیر تا پیازالگوریتم های بهینه سازی از سیر تا پیازالگوریتم های بهینه سازی چیست؟ این صفحه عالی توضیح داده که الگوریتم های بهینه سازی چگونه کار می کنند و مهم‌ترین الگوریتم های بهینه سازی را معرفی کرده  جواب مسائل مختلف کامپیوتری استفاده کنند. مطالعه در مورد انواع الگوریتمالگوریتم چیست به زبان ساده و با مثال های فراوانالگوریتم چیست به زبان ساده و با مثال های فراواندر این مقاله به زبان بسیار ساده و با مثال های متعدد توضیح داده شده که الگوریتم چیست و چه کاربردهایی دارد ها، بنیاد ساختمان دادهساختمان داده چیستساختمان داده چیستساختمان داده واقعا چیست؟ این صفحه عالی توضیح داده که ساختمان داده چیست و گفته چرا باید ساختمان داده‌ها را یاد بگیریم؟ و انواع و عملیات روی ساختمان داده را گفته ها، تعامل انسان با کامپیوتر و بسیاری از مباحث بنیادی دیگر برعهده دانش‌آموختگان علوم کامپیوتر است.

تمرکز رشته مهندسی کامپیوتر

در طرف دیگر رشته مهندسی کامپیوترمهندسی کامپیوتر چیست؟ معرفی رشته کامپیوتر توسط اساتید شریفمهندسی کامپیوتر چیست؟ معرفی رشته کامپیوتر توسط اساتید شریفاین صفحه به معرفی کامل رشته کامپیوتر، اعم از دروس رشته کامپیوتر، درآمد رشته کامپیوتر، شغل های رشته کامپیوتر، گرایش ها و زیر شاخه های رشته کامپیوتر پرداخته است قرار دارد که در واقع از آن به‌عنوان پلی بین سخت افزارسخت افزار چیست - بررسی اجزای اصلی سخت افزار کامپیوترسخت افزار چیست - بررسی اجزای اصلی سخت افزار کامپیوتردر این صفحه بررسی شده که سخت افزار چیست و سخت افزار کامپیوتر به زبان ساده معرفی شده است، همچنین به بررسی اجزای اصلی سخت افزار کامپیوتر پرداخته شده است و نرم افزارمعرفی رشته نرم افزار کامپیوتر در دانشگاه+معرفی ارشد نرم افزارمعرفی رشته نرم افزار کامپیوتر در دانشگاه+معرفی ارشد نرم افزاررشته نرم افزار یکی از گرایش های مقطع لیسانس و ارشد کامپیوتر است، در این صفحه رشته نرم افزار کامپیوتر در دانشگاه و ارشد نرم افزار توسط اساتید صنعتی شریف معرفی شده یاد می‎‌شود. این رشته دربرگیرنده موارد مختلف کامپیوتری مانند نرم‌افزار، سخت‌افزار، شبکهجامع‌ترین آموزش درس شبکه های کامپیوتریجامع‌ترین آموزش درس شبکه های کامپیوتریدرس شبکه‌ های کامپیوتری یکی از مهم‌ترین و بنیادیترین دروس‌ رشته کامپیوتر است، با توجه به اینکه اینترنت امروزی بزرگترین سیستم مهندسی ساخت دست بشر در تمام طول تاریخ است، آشنایی با شبکه‌های کامپیوتری برای تمامی علاقه‌مندان و دانشجویان رشته کامپیوتر الزامی است، در این راستا در این صفحه به معرفی شبکه‌های کامپیوتری پرداخته‌ شده است و بسیاری از موارد دیگر است. طراحی و تولید نرم‌افزار، توسعه سیستم عاملسیستم عامل چیست به زبان ساده، چرا باید از OS استفاده کنیم؟سیستم عامل چیست به زبان ساده، چرا باید از OS استفاده کنیم؟این مقاله عالی به معرفی سیستم عامل (Operating System|OS) به زبان ساده پرداخته، همچنین بررسی کرده که چرا باید از سیستم عامل استفاده کنیم ، کار با میکروکنترلر‌ها، طراحی وب‌سایت و توسعه ابزارهای هوش مصنوعیهوش مصنوعی (AI) چیست؟ انواع، کاربردها، مزایا و معایبهوش مصنوعی (AI) چیست؟ انواع، کاربردها، مزایا و معایبهوش مصنوعی یا Artificial Intelligence یا به اختصار AI، امروزه کاربردهای بسیاری پیدا کرده و به یکی از داغ‌ترین حوزه‌های بشر تبدیل شده است، اما با این وجود بسیاری از افراد با کاربردهای آن آشنایی کامل ندارند، به همین علت در این صفحه کاربردها، مزایا و معایب AI بطور کامل بررسی شده است از جمله کار‌هایی است که مهندسین کامپیوتر با آنها در ارتباط هستند.

تفاوت های کلیدی رشته علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر

در لیست زیر خلاصه‌ای از اساسی‌ترین تفاوت های رشته مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر بیان شده است:

تمرکز و حوزه کاری

دروس دانشگاهی

آینده شغلی

با رشته مهندسی کامپیوتر که یکی از محبوب ترین رشته ها میان تمام دانشجویان است بیشتر آشنا شوید

گرایش های رشته علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر در مقطع ارشد

باید به این نکته توجه کنید که در حال حاضر رشته مهندسی کامپیوتر و همین طور رشته علوم کامپیوتر در مقطع لیسانس دارای گرایشی نیست و در مدرک لیسانس شما واژه مهندسی کامپیوتر یا علوم کامپیوتر به تنهایی قید می‌شود، البته هنوز در برخی از دانشگاه‌های دولتی و آزاد و غیرانتفاعی پس از ترم 4 دانشجویان ممکن است گرایش‌هایی که در آن دانشگاه ارائه می‌شود را انتخاب کنند ولی برای این دانشجویان نیز در مدرک‌شان فقط مهندسی کامپیوتر یا علوم کامپیوتر قید می‌شود، اما در مقطع ارشد کامپیوتر و علوم کامپیوتر گرایش های متنوع و متعددی وجود دارد.

رشته علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی ارشد از گرایش‌های مختلفی تشکیل شده است. دانشجویان بعد از قبول‌شدن در آزمون کنکور ارشد مربوطه قادرند گرایش موردعلاقه خود را انتخاب کنند. توجه داشته باشید که ارائه‌شدن گرایش‌ها در دانشگاه‌های سطح کشور متفاوت است. ممکن است بعضی از گرایش‌ها در بعضی از دانشگاه‌ها اصلاً ارائه نشود؛ بنابراین بهتر است قبل از انتخاب گرایش دفترچه انتخاب رشته‌ سال مربوطه را مشاهده فرمایید.

گرایش های رشته مهندسی کامپیوتر

در لیست زیر تمامی گرایش های مهندسی کامپیوترمعرفی گرایش های مهندسی کامپیوترمعرفی گرایش های مهندسی کامپیوترگرایش های مهندسی کامپیوتر بطور کامل در این صفحه عالی معرفی شده است و هر کدام از گرایش های مهندسی کامپیوتر توسط اساتید شریف و تهران معرفی شده است ارشد ضمیمه شده است:

گرایش های رشته علوم کامپیوتر

در لیست زیر تمامی  گرایش های علوم کامپیوترمعرفی گرایش های علوم کامپیوترمعرفی گرایش های علوم کامپیوتراین صفحه عالی به معرفی گرایش های علوم کامپیوتر پرداخته و گرایش‌ های رشته علوم کامپیوتر در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد را معرفی کرده است در مقطع ارشد ضمیمه شده است:

اپلای با علوم کامپیوتر یا مهندسی کامپیوتر؟

هدف بسیاری از دانشجویان، تحصیل در خارج از کشور و اپلایاپلای برای همهاپلای برای همهاین روزها خیلی از دانشجویان به فکر ادامه تحصیل در خارج از کشور هستند. در این دوره به زبان ساده کارهایی ضروری برای اپلای یا مهاجرت تحصیلی خارج از کشور توضیح داده شده است. کردن در دانشگاه‌های مطرح جهان است. باتوجه‌به موقعیت‌های آکادمیک فراوانی که برای رشته‌های مربوط به کامپیوتر وجود دارد می‌توان ادعا کرد که هر دو رشته مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر از موقعیت خوبی برای اپلای کردن برخوردار هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اپلای لطفاً به صفحه علوم کامپیوترعلوم کامپیوتر یا کامپیوتر ساینس چیستعلوم کامپیوتر یا کامپیوتر ساینس چیستدر این صفحه به بررسی و موشکافی رشته علوم کامپیوتر اعم از بررسی بازار کار، گرایش‌ها، دروس و چارت درسی این رشته، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان این رشته و ادامه تحصیل در این رشته پرداخته‌ شده است. یا مهندسی کامپیوترمهندسی کامپیوتر چیست؟ معرفی رشته کامپیوتر توسط اساتید شریفمهندسی کامپیوتر چیست؟ معرفی رشته کامپیوتر توسط اساتید شریفاین صفحه به معرفی کامل رشته کامپیوتر، اعم از دروس رشته کامپیوتر، درآمد رشته کامپیوتر، شغل های رشته کامپیوتر، گرایش ها و زیر شاخه های رشته کامپیوتر پرداخته است برای اپلای مراجعه کنید.

هوش مصنوعی در علوم کامپیوتر یا مهندسی کامپیوتر؟

هوش مصنوعیهوش مصنوعی (AI) چیست؟ انواع، کاربردها، مزایا و معایبهوش مصنوعی (AI) چیست؟ انواع، کاربردها، مزایا و معایبهوش مصنوعی یا Artificial Intelligence یا به اختصار AI، امروزه کاربردهای بسیاری پیدا کرده و به یکی از داغ‌ترین حوزه‌های بشر تبدیل شده است، اما با این وجود بسیاری از افراد با کاربردهای آن آشنایی کامل ندارند، به همین علت در این صفحه کاربردها، مزایا و معایب AI بطور کامل بررسی شده است دامنه بسیار گسترده‌ای دارد و در هر دو رشته علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر ارائه می‌‎شود. در رشته مهندسی کامپیوتر، گرایش هوش مصنوعی تحت عنوان هوش مصنوعی و در رشته علوم کامپیوتر با عنوان محاسبات نرم و هوش مصنوعی ارائه می‎‌شود. هدف گرایش هوش مصنوعی در رشته علوم کامپیوتر تمرکز بر روی بهبود الگوریتم‌های یادگیری، گسترش تئوری و پیشرفت بنیادی مباحث هوش مصنوعی و ریاضیات مربوط به آن است؛ درحالی‌که در مهندسی کامپیوتر هدف بیشتر استفاده از الگوریتم‌ها و بهبود فرایند‌های عملیاتی و استفاده از هوش مصنوعی در حوزه‌های دیگر مانند شبکهجامع‌ترین آموزش درس شبکه های کامپیوتریجامع‌ترین آموزش درس شبکه های کامپیوتریدرس شبکه‌ های کامپیوتری یکی از مهم‌ترین و بنیادیترین دروس‌ رشته کامپیوتر است، با توجه به اینکه اینترنت امروزی بزرگترین سیستم مهندسی ساخت دست بشر در تمام طول تاریخ است، آشنایی با شبکه‌های کامپیوتری برای تمامی علاقه‌مندان و دانشجویان رشته کامپیوتر الزامی است، در این راستا در این صفحه به معرفی شبکه‌های کامپیوتری پرداخته‌ شده است، امنیت، اینترنت اشیااینترنت اشیا iot چیست ⚡️ اینترنت اشیا چیست به زبان سادهاینترنت اشیا iot چیست ⚡️ اینترنت اشیا چیست به زبان سادهاین مقاله عالی معرفی کرده اینترنت اشیا iot چیست و چه کاربردی دارد و تاریخچه IoT، حوزه های کاربرد اینترنت اشیا و مزایا و معایب اینترنت اشیا را بررسی کرده و... است. البته لازم است ذکر شود که محدودیتی در کار دانشجویان وجود ندارد و معمولاً قوانین سفت و سختی اعمال نمی‌شود. برای بررسی دقیق این مبحث لطفاً به مقاله بررسی گرایش هوش مصنوعیگرایش هوش مصنوعی مقطع ارشد کامپیوترگرایش هوش مصنوعی مقطع ارشد کامپیوتریکی از گرایش‌ های ارشد مهندسی کامپیوتر گرایش هوش مصنوعی است یا همان ارشد هوش مصنوعی است که این صفحه بطور کامل در مورد این گرایش، دروس ارشد هوش مصنوعی و بازار کار آن صحبت کرده‌ایم. در مهندسی کامپیوتر و گرایش محاسبات نرم و هوش مصنوعیگرایش محاسبات نرم و هوش مصنوعی رشته علوم کامپیوترگرایش محاسبات نرم و هوش مصنوعی رشته علوم کامپیوتراین صفحه عالی گرایش محاسبات نرم و هوش مصنوعی رشته علوم کامپیوتر را بطور کامل معرفی کرده و دروس گرایش محاسبات نرم و هوش مصنوعی و کاربردهای آن را معرفی کرده در علوم کامپیوتر مراجعه کنید.

محل تحصیل رشته علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر

بد نیست که در مورد محل تحصیل این دو رشته پر طرف‌دار نیز نکاتی را ذکر کنیم. رشته علوم کامپیوتر از جمله قدیمی‌ترین رشته‌های حوزه کامپیوتر است و همان‌طور که از عبارت "علوم" در نام این رشته مشخص می‌‎شود، این رشته در دانشکده‌های علوم پایه و یا دانشکده ریاضی ارائه می‌‎شود. رشته مهندسی کامپیوتر که در گروه "مهندسی" قرار می‌گیرد در دانشکده‌های فنی و مهندسی ارائه می‌شود؛ همچنین رشته علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر کنکور‌های کاملاً جداگانه‌ای دارند و دروس‌، ضریب، زمان و تعداد سؤالات آنها نیز کاملاً متفاوت از یکدیگر هستند.

در ادامه هر یک از رشته های مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر را بصورت جداگانه بررسی می‌کنیم.

رشته مهندسی کامپیوتر (Computer Engineering) چیست؟

مهندسی کامپیوتر از رشته‌های زیرگروه یک گروه آزمایشی ریاضی است. یکی از مهم‌ترین شروط برای ورود به این رشته، علاقه به کار با نرم‌افزارهای مختلف و به طور کلی کار با کامپیوتر است.

مهندسین کامپیوتر بطور کلی در زمینه‌های طراحی و تحلیل نرم افزار و سخت افزار سیستم های کامپیوتری و نیز زمینه‌های مرتبط با فناوری اطلاعات فعالیت می‌کنند و مباحثی همچون هوش مصنوعی، شبکه های کامپیوتری، پردازش موازی و توزیع شده، محاسبات زیستی، ریزپردازنده ها، روباتیک، پردازش صوت و تصویر، پردازش داده های حجیم، طراحی سیستم های دیجیتال، سیستم های بی‌درنگ، امنیت اطلاعات و سیستم های نهفته در این حوزه تخصصی قرار دارند. اینجا می توانید اطلاعات بیشتری درباره آن چه در آینده در انتظار فارغ‌التحصیلان رشته های کامپیوتر است، کسب نمایید.

گرایش‌های مقطع لیسانس مهندسی کامپیوتر

رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی گرایش ندارد ولی در برخی از دانشگاه ها ممکن است پس از ترم 4 دانشجویان موظف باشند یکی از گرایش های زیر را انتخاب کنند:

در ادامه به توضیح بیشتری دربار دو مورد از این گرایش ها می پردازیم، برای بررسی دقیق تر رشته مهندسی کامپیوتر حتما با صفحه معرفی و بررسی رشته مهندسی کامپیوتر مراجعه کنید.

مهندسی کامپیوتر گرایش سخت افزار

خوب است که ابتدا یک تعریف پایه از سخت افزار، ارائه دهیم تا بهتر بتوانید رشته مهندسی کامپیوتر گرایش سخت افزار را بشناسید. سخت افزار شامل تمامی قسمت‌های فیزیکی کامپیوتر است و متخصصین این رشته نیز درمورد قطعات سخت افزاری کامپیوترها مطالعه می‌کنند.

گرایش سخت افزار، فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و صنعتی در خصوص قطعات، بردها، تجهیزات و به طور کلی سیستم‌های کامپیوتری در مقیاس‌های مختلف را شامل می‌شود.

مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار

در گرایش نرم افزار مهندسی کامپیوتر به آموزش زبان‌های برنامه نویسی، سیستم‌های عامل و طراحی الگوریتم‌های مختلف، پرداخته می‌شود. این آموزش‌ها به دانشجویان گرایش نرم افزار این قابلیت را می‌دهد که نرم افزارهای مهندسی را طراحی، اجرا و مستندسازی کنند.

البته ناگفته نماند که اغلب فارغ‌التحصیلان این گرایش در عنوان شغلی پردرآمد برنامه نویسی مشغول به کار می‌شوند.

دروس مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی

دروس گرایش های سخت افزار و نرم افزار رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی بعضا مشترک و در برخی موارد متفاوت و مختص یکی از این دو گرایش هستند. دروس مشترک نرم افزار و سخت افزار عبارتند از:

دروس مشترک گرایش های نرم افزار و سخت افزار

دروس تخصصی مهندسی کامپیوتر گرایش سخت افزار

دورس تخصصی مهندسی کامپوتر گرایش نرم افزار

توصیه می شود که از کتاب های زبان اصلی رشته کامپیوتر و فناوری اطلاعات برای مطالعه دروس تخصصی رشته های کامپیوتر استفاده نمایید؛ بسترهایی که کتاب های مرجع رشته کامپیوتر را بصورت یکجا و منظم در اختیار دانشجویان این رشته قرار داده اند از جمله بهترین انتخاب ها برای دسترسی به رفرنس های معتبر و دانلود مستقیم آن ها هستند.

فارغ التحصیلان رشته مهندسی کامپیوتر چه مهارت های شغلی دارند؟

افرادی که در رشته مهندسی کامپیوتر، تحصیل می‌کنند در پایان، مهارت های شغلی زیادی کسب خواهند نمود. یکی از مهارت‌های فارغ التحصیلان این رشته، این است که قادرند نرم افزارهای و سخت افزارهای جدید را شناسایی و بررسی کرده و از آن‌ها استفاده کنند.

این افراد همچنین باید کمبودها و نیازهای نرم افزاری و سخت افزاری بخش‌های مختلف صنایع را بررسی کرده و برای رفع کمبودها، ابزار و نیروی انسانی لازم را تعیین کنند.

اجرای طرح‌های کامپیوتری، پشتیبانی و نگهداری سیستم‌های نرم افزاری، عیب یابی سیستم‌های کامپیوتری و .. از دیگر مهارت‌های شغلی مهندسان کامپیوتر به حساب می آید.

بازار کار رشته مهندسی کامپیوتر

از آنجایی که سیستم‌های کامپیوتری به جزئی جداناپذیر از زندگی ما انسان‌ها تبدیل شده‌ است، بدیهی است که رشته مهندسی کامپیوتر ، از آینده شغلی خوبی برخوردار بوده و دانشجویان پس از فارغ التحصیلی با فرصت‌های شغلی زیادی، مواجه خواهند شد؛ حتی در بسیاری از موارد دیده شده که دانشجویان این رشته قبل از فارغ التحصیلی نیز، مشغول به کار می‌شوند.

از جمله عناوین شغلی که مهندسان کامپیوتر گرایش نرم افزار می‌توانند در آن‌ها مشغول به کار شوند می‌توان به برنامه نویسی، مدیر پروژه نرم افزار، کارشناس کنترل پروژه، تحلیلگر و معمار نرم افزار، کارشناس هوش مصنوعی، مهندس نرم افزار و اپلیکیشن، کارشناس بانک اطلاعاتی، متخصص پشتیبانی و اسقرار نرم افزار و ... اشاره کرد.

مهندسان کامپیوتر گرایش سخت افزار نیز می‌توانند در مشاغلی تحت عنوان پشتیبان ماشین‌های اداری، کارشناس سانترال و تلفن، پشتیبان سخت افزار و تجهیزات کامپیوتری، نصاب آنتن دکل و لینک وایرلس و ... شروع به فعالیت کنند. 

حال که با رشته مهندسی کامپیوتر و گرایش های آن بطور کامل آشنا شدیم، نوبت به معرفی رشته علوم کامپیوتر می رسد.

فرصت های شغلی بسیار زیادی پیش روی فارغ‌التحصیلان رشته های مهندسی و علوم کامپیوتر است.

رشته علوم کامپیوتر (Computer Science) چیست؟

علوم کامپیوتر، رشته‌ای است که با هدف مطالعه نحوه محاسبات و یا به عبارت دقیق تر، دستیابی به یک روش حل مسئله در کوتاه‌ترین زمان ممکن با دقت بسیار بالا، ایجاد گردید. پایه این رشته، استدلال، منطق و ریاضیات است.

این رشته به عنوان یک پل ارتباطی موثر بین دانش کامپیوتر و ریاضیات، شناخته می‌شود.

از آنجایی که فناوری به سرعت در حال پیشرفت است، فارغ‌التحصیلان این رشته باید پیوسته در حال بروزرسانی اطلاعات و دانش خود باشند.

رشته علوم کامپیوتر چه گرایش‌هایی دارد؟

علوم کامپیوتر نیز مانند مهندسی کامپیوتر خود دارای چندین گرایش اصلی و فرعی است. گرایش‌های اصلی رشته علوم کامپیوتر عبارتند از:

گرایش‌های فرعی رشته علوم کامپیوتر نیز شامل رشته‌های هوش مصنوعی، بیوانفورماتیک، گرافیک کامپیوتری، توسعه بازی، شبکه‌سازی، رباتیک و ایمنی می‌باشد.

دروس علوم کامپیوتر

دروس علوم کامپیوتر نیز درست مانند دروس مهندسی کامپیوتر در گرایش‌های مختلف، دارای تفاوت ها و شباهت هایی هستند که در ادامه بطور جداگانه به هریک از آن ها پرداخته می شود.

دروس تخصصی و مهم رشته علوم کامپیوتر در دانشگاه

بازار کار رشته علوم کامپیوتر

خوشبختانه فرصت‌های شغلی رشته علوم کامپیوتر نیز مانند مهندسی کامپیوتر زیاد است؛ به عبارت دیگر تنوع کاری زیادی پیش روی فارغ التحصیلان این رشته است که هر یک از افراد با توجه به سطح توانمندی و تخصصی که دارند، می‌توانند در سازمان‌های مختلف مشغول به کار شوند.

مهارت شغلی فارغ التحصیلان رشته علوم کامپیوتر چیست؟

فارغ التحصیلان رشته علوم کامپیوتر بسته به اینکه در چه گرایشی تحصیل کرده‌اند، مهارت‌های شغلی متفاوتی دارند که برخی از ان‌ها عبارت است از:

توسعه نرم افزار: افراد دارای چنین مهارت شغلی برای انواع پلتفرم‌ها، برنامه نرم افزاری، طراحی و تولید می‌کنند.

مدیریت پایگاه داده: افراد دارای این مهارت شغلی، قادر به تجزیه و تحلیل نیازهای کاربران هستند.

تحلیل سیستم‌های کامپیوتری: بعنوان یکی دیگر از مهارت های فارغ التحصیلان علوم کامپیوتر، فرد دارای این مهارت توانایی ارزیابی سیستم‌های داخل یک سازمان و ارائه راه حل‌های مورد نیاز برای افزایش کارایی آن‌ها را داراست.

مدیریت پروژه‌های نرم افزاری: افرادی که در جایگاه مدیر پروژه قرار می‌گیرند، باید فعالیت اعضای تیم برای تکمیل پروژه‌های مختلف را مدیریت کنند.

رشته علوم کامپیوتر از نظر دروس تخصصی و بازار کار آینده شباهت ها و تفاوت هایی با مهندسی کامپیوتر دارد.

انتخاب بین رشته های مهندسی و علوم کامپیوتر

ما در این مطلب، سعی کردیم تفاوت‌ها و شباهت‌های مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر را بررسی کرده و درباره آینده شغلی و دروس و گرایش های این دو رشته صحبت کنیم تا اگر به تحصیل در رشته‌های مربوط به کامپیوتر، علاقه مند هستید، بتوانید با شناخت کامل، رشته و گرایش کامپیوتری مناسب را برای خود انتخاب کنید. اکنون شما عزیزان می‌توانید سوالات و یا نظرات خود در این رابطه را با ما و سایر کاربران سایت به اشتراک بگذارید.

همچنین هر گونه سوالی در مورد کلاس‌های آنلاین کنکور کامپیوتر و یا تهیه فیلم‌ها و یا رزرو مشاوره تک جلسه‌ای تلفنی با استاد رضوی دارید می‌توانید به طرق زیر از تیم پشتیبانی بپرسید:

آی دی تلگرام تیم پشتیبانی:     konkurcomputer_admin@

تماس با پشتیبانی:   09378555200

امتیازدهی4.5555555555556 1 1 1 1 1 1 1 1 1 14.56 امتیاز (9 رای)
اشتراک
بارگذاری نظرات
تلگرام اینستاگرام تماس با پشتیبانی: 09378555200 تماس با پشتیبانی: 09378555200