مدار منطقی درسی است که به تحلیل نحوهی کارکرد و ساخت مدارات الکترونیکی دیجیتال میپردازد به گونهای که در آنها ورودیهای منطقی به صورت منطق 0 (Low voltage) و منطق 1 (High voltage) وارد مدار شده و پس از انجام پردازشهای لازم با توجه به عملکرد منطقی مدار، خروجی درخواستی تولید میشود. در درس مدارهای منطقی با انواع گیتهای منطقی پرکاربرد و ویژگیهای آنها و همچنین نحوه طراحی آن مدارات آشنا خواهید شد و یادخواهید گرفت که اجزای داخلی کامپیوتر همانند پردازنده (CPU) و حافظهها (Memory) و ... چگونه و از چه نوع مداراتی ساخته میشوند. مدار منطقی یکی از مهمترین دروس در رشته کامپیوتر و همچنین نمره بیارترین درس در آزمون کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر و دکتری معماری کامپیوتر است. به جرات می توان گفت که با مطالعه صحیح درس مدار منطقی میتوان به صد در صد سوالات این درس پاسخ داد.
در این پادکست نیز به معرفی درس مدار منطقی خواهیم پرداخت. همچنین شما میتوانید اطلاعات بیشتری درباره درس مدار منطقی را در صفحه معرفی درس مدار منطقی کنکور کامپیوتر بخوانید.


بررسی درس مدار منطقی در کنکور ارشد کامپیوتر
در این پادکست مهمترین درس در کنکور ارشد مهندسی کامپیوتر و دکتری معماری را بررسی میکنیم
مطرح شدن حدود 10 تست از یک درس در کنکور ارشد کامپیوتر که میتوان به سرعت به تمامی سوالات آن پاسخ داد تا اندازهی زیادی این ادعا رو ثابت میکنه که:
درس مدار منطقی کلیدی ترین درس برای داوطلبان کنکور ارشد کامپیوتر به حساب می آید
معمولا اغلب داوطلبانی که رتبه زیر 300 کسب میکنند به ۱۰۰ درصد سوالات منطقی پاسخ صحیح میدهند.
در مورد درس مدار منطقی می توان ادعای قطعی کرد که با مطالعه کامل و دقیق این درس تمام سوالات مدار منطقی کنکور ارشد کامپیوتر و همین طور کنکور دکتری معماری کامپیوتر در زمان کوتاهی حل شدنیست
از دیگر مزایای بزرگ درس مدار منطقی زمان بر نبودن فاز مطالعه این درس می باشد. به طوری که داوطلبان زمانی حدود یک سوم دیگر دروس تخصصی کنکور ارشد کامپیوتر را برای مطالعه منطقی صرف مینمایند.
از طرف دیگر پاسخ دهی به سوالات مدار منطقی در سر جلسه کنکور نیز زمان بر نیست و شما در یک بازه کوتاه میتوانید به تمامی تست های مدار منطقی پاسخ دهید و در نتیجه زمان را برای دروس دیگر حفظ کنید.
از سال ۹۹ به بعد، با توجه به تغییراتی که در کنکور ارشد کامپیوتر ایجاد گردید، درس مدار منطقی جزو دروس تخصصی بوده و برای گرایش های مختلف دارای ضرایب متفاوتی می باشد
به طوری که برای مدار منطقی در گرایش معماری کامپیوتر ضریب ۴ و در گرایشهای شبکه های کامپیوتری، رایانش امن، نرم افزار، بیوانفورماتیک، علوم داده، الگوریتم و محاسبات و علوم و فناوری شبکه ضریب ۳ در نظر گرفته شده است. همچنین در گرایش هوش مصنوعی و قرآن کاوی رایانشی دارای ضریب ۲ است.
برای مطالعه بیشتر در مورد دروس مورد آزمون در کنکور ارشد کامپیوتر و ضرایب آنها میتوانید به صفحه دروس کنکور ارشد کامپیوتر در وب سایت کنکور کامپیوتر مراجعه کنید.
کتاب های مدار منطقی
مرجع اصلی که برای درس مدار منطقی در دانشگاههای معتبر تدریس میشود کتابهای مانو و نلسون است، همچنین کتابهای هریس (Harris) و براون (Brown) نیز در برخی از دانشگاههای ایران و جهان تدریس میشود. برای دانلود این کتاب ها به صفحه دانلود کتاب های مهندسی کامپیوتر مراجعه کنید
البته خواندن کتابهای مرجع را به دانشجویان ترمهای پایینتر توصیه میکنیم نه به دانشجویانی که قصد شرکت در کنکور ارشد و دکتری کامپیوتر را دارند
جهت اطلاع از منابع کنکوری درس مدار منطقی و همچنین باقی دروس میتوانید به صفحه منابع کنکور ارشد کامپیوتر مراجعه بفرمائید.
آموزش مدار منطقی
متاسفانه درس مدار منطقی در دانشگاههای کشور با تمام جزییات تدریس نمیگردد و دانشجو با اتکا به آن معلومات قادر نیست به تستهای کنکور ارشد و دکتری پاسخگو باشد. به همین علت بر آن شدیم تا آموزش تصویری مدار منطقی را با کیفیتی عالی تولید کنیم تا دیگر دانشجویان کشور نگرانی از بابت این درس نداشته باشند. این ویدئو های آموزشی به حدی کامل هستند که حتی عزیزانی که رشته شان کامپیوتر نیست براحتی میتوانند این درس را با استقاده از این فیلم ها فرا بگیرند.
همچنین برای تسلط هرچه بیشتر داوطلبین عزیز در تست زنی توصیه میکنیم که ویدئو های نکته و تست این درس را نیز مشاهده بفرمائید.
دانشجویانی که فیلم درس مدار منطقی را تهیه میکنند پی دی اف فیلم ها نیز در داشبوردشان قرار میگیرد.
برای مشاهده نمونه ویدئو های آموزشی میتوانید به صفحه آموزش مدار منطقی در سایت کنکورکامپیوتر مراجعه فرمائید