کنکور کامپیوتر
0
ورود | ثبت نام
نظرات
اشتراک
بالا
علاقه‌مندی

اشتراک
 

آی تی به فارسی یا همان it به انگلیسی مخفف جمله انگلیسی Information Technology است.

در این پادکست به معرفی رشته IT خواهیم پرداخت. همچنین شما میتوانید اطلاعات بیشتری درباره رشته آی تی را در صفحه بررسی رشته آی تی کامپیوتر بخوانید.

Podcast ItPodcast It Mobile

آی تی چیست

اگر در اوایل دهه ۸۰ از کسی سوال میشد که IT چیست تعداد کمی از اونها جواب درست می دادند. امروزه اینفورمیشن تکنولوژی یا همون آی تی به یک رشته دانشگاهی تبدیل شده و از محبوبیت بالایی هم برخورداره.

تعریف علمی آی تی عبارت است از: استفاده کردن از کامپیوتر جهت ذخیرش، بازسازی، جابجایی و دستکاری کردن داده ها در چارچوب یک فعالیت اقتصادی.

دانشمندان حوزه آی تی به مطالعه، طراحی، توسعه، پیاده‌سازی، پشتیبانی یا مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی مبتنی بر رایانه، خصوصاً برنامه‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزار رایانه می‌پردازند.

به عبارت دیگر فناوری اطلاعات به کلیه فناوری‌هایی اشاره می‌کند که در شش حوزه جمع‌آوری، ذخیره‌سازی، پردازش، حفاظت، انتقال و نمایش اطلاعات کاربرد داشته و اثرگذار هستند. 

اخیراً با تغییراتی که در این رشته داده شده است  مدیریت ارتباطات مخابراتی زیر مجموعه این رشته قرار گرفته است و به این ترتیب رشته ICT نیز بوجود آمده است که مخفف عبارت Information and Communications Technology میباشد. برگردان فارسی ict فناوری اطلاعات و ارتباطات است که به اختصار فاوا خوانده میشود.

اگر کمی در اینترنت جستجو کنید متوجه خواهید شد که در کشورهای پیشرفته شغل های مربوط به رشته کامپیوتر و رشته آی تی بیشترین فرصتها و درآمدهای شغلی را به خود اختصاص داده اند.

مشاغل آی تی

در اینجا برای شما تعدادی از مشاغلی که متخصصان این رشته متصدی آنها هستند را فهرست کرده ایم تا عزیزان تصویر واضحی از آینده شغلی این رشته داشته باشند:

 ۱. برنامه نویس برای تولید اپلیکیشن ها در شرکت های کامپیوتری یا استارتاپ ها یا شرکت های دانش بنیان

۲. مدیریت و راهبری شبکه های کامپیوتری در شرکت های کوچک و بزرگ

۳. متخصص امنیت شبکه های کامپیوتری

۴. وب دولوپر در سطوح مختلف بک اند و فرانت اند

۵. متخصص SEO یا سئو که وظیفه بهینه سازی صفحات اینترنتی را بر عهده دارد.

۶. دانشمندانی که بعنوان محقق در شرکت های پژوهشی کار آکادمیک انجام میدهند

۷. تحلیلگر داده ها که امروزه از مشاغل پرطرفدار و پراهمیت بحساب میآید.

 9) مهندس سخت‌افزار کامپیوتری که در جهت اتوماسیون صنایع مختلف میتوانند فعالیت داشته باشند.

10) هکر اخلاقی (Ethical Hacker)، یا به اصطلاح هکر کلاه سفید که با تمام روش‌های هک کردن و سایر روش‌های مربوط به حملات سایبری کاملا آشناست و به درخواست سازمان ها راه های نفوذ در آن سازمان ها را بررسی کرده و حفره های امنیتی را رفع می‌کند.

11) بسیاری از شغل های مربوط به رشته هوش مصنوعی، برای آشنایی به این مشاغل می‌توانید به مقاله رشته هوش مصنوعی مراجعه کنید

رشته ای تی در دانشگاه

حالا شاید این سوال در ذهن شما بوجود آمده باشد که برای ورود به دنیای کامپیوتر و آی تی چه مسیری رو باید گذراند؟

با تغییراتی که از سال ۹۵ در آموزش عالی رشته های کامپیوتری بوجود آمده، تنها دو رشته کامپیوتری در دفترچه کنکور سراسری معرفی میگردد، که این دو رشته عبارت اند از مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر.

به عبارت دیگر سه رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار، مهندسی کامپیوتر گرایش سخت افزار و رشته آی تی با هم ادغام شده و همگی تحت عنوان رشته مهندسی کامپیوتر در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری دیده میشوند. برای آشنایی بیشتر با گرایش های مهندسی کامپیوتر به صفحه مربوطه مراجعه کنید

دانشجویان مقطع لیسانس پس از گذراندن حدودا 4 ترم باید گرایش خود را انتخاب کنند و تصمیم بگیرند که در کدام یک از گرایش های نرم افزار، سخت افزار یا  آی تی دوره لیسانس خود را ادامه خواهند داد.

توجه کنید که دانشجویان در دوره کارشناسی 141 واحد درسي را مي­گذرانند. واحدهای درسی گرايش­ نرم افزار و سخت افزار تا حدود زیادی مشابه هستند و اختلاف اين دو گرایش تنها در حدود 20 واحد درسی است. اما گرایش آی تی تنها حدود 60 الی 70 واحد درسی مشترك با نرم افزار دارد.

اما مقطع ارشد مقطعی کاملا متفاوت و البته جذابتر از دوره لیسانس است. چراکه کار عملی و پژوهشی در ارشد بسیار پر رنگ تر از تئوری است. دانشجو پس از قبولی در کنکور کارشناسی ارشد، باید موضوع مورد علاقه خود را انتخاب و سپس تمام واحدهایی که انتخاب می‌کند در راستای همان فیلد خواهد بود.

در مقطع ارشد گرایش های رشته آی تی از تنوع بالایی برخوردار است. گرایش تجارت الکترونیکی از پرطرفدارترین گرایش ها است. مدیریت سیستم های اطلاعاتی، سیستم های تکنولوژی اطلاعات، سامانه های شبکه ای، سیستم های چند رسانه ای، معماری سازمانی، علوم و فناوری شبکه از دیگر گرایش های رشته آی تی در مقطع ارشد میباشد.

در پایان لازم است چند نکته مهم در مورد مقطع ارشد آی تی را خاطر نشان کرد:

اول اینکه ظرفیت پذیرش رشته آی تی بسیار پایین است و به همین علت احتمال قبولی در رشته آی تی بسیار پایین است، برای بررسی ظرفیت ها می توانید به صفحه ظرفیت ارشد کامپیوتر و آی تی مراجعه کنید

 نکته دومی که حائز اهمیت است این است که دانشگاه‌ رده اول کشور یعنی دانشگاه صنعتی شریف از رشته آی تی دانشجویی نمی‌گیرد، البته دانشکده فنی دانشگاه تهران هم در سال 98 از رشته it دانشجو نگرفت و فقط دانشکده علوم و فنون دانشگاه تهران در آن سال دانشجو گرفت که سطح اش به هیچ عنوان مانند دانشکده فنی دانشگاه تهران نیست، اما در سال 99 دانشکده فنی دانشگاه تهران مجددا از طریق کنکور ارشد آی تی در رشته it دانشجو گرفت، و بعد از این دو دانشگاه، دانشگاه امیر کبیر فقط 10 نفر در رشته تجارت الکترونیک می‌گیرد (5 نفر روزانه و 5 نفر شبانه) که این بدین معناست که اگر دانشجویی مثلا رتبه 17 شود در کنکور آی تی مشخص نیست که بتواند در تجارت امیر کبیر قبول بشود،‌ و این در صورتی است که در رشته مهندسی کامپیوتر ظرفیت ها بسیار بیشتر است و بعنوان مثال با رتبه 95 نرم افزار می توان در نرم افزار روزانه دانشگاه تهران قبول شد. 

نکته سومی که حائز اهمیت است این است که تنوع فیلدهایی که در رشته آی تی وجود دارد بسیار بسیار کمتر از رشته مهندسی کامپیوتر است و دست دانشجویان برای انتخاب فیلد خیلی باز نیست

همچنین هر گونه سوالی در مورد کلاس‌های آنلاین کنکور کامپیوتر و یا تهیه فیلم‌ها و یا رزرو مشاوره تک جلسه‌ای تلفنی با استاد رضوی دارید می‌توانید به طرق زیر از تیم پشتیبانی بپرسید:

آی دی تلگرام تیم پشتیبانی:     konkurcomputer_admin@

تماس با پشتیبانی:   09378555200

امتیازدهی3.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 13.75 امتیاز (4 رای)
اشتراک
بارگذاری نظرات