برنامه مسیر 6 ماهه تا کنکور ارشد و دکتری: مشاوره خصوصیت با استاد رضوی رو رزرو کن!
ویس توضیحات مشاوره رزرو مشاوره
کنکور کامپیوتر
0
ورود | ثبت نام
نظرات
اشتراک
بالا
علاقه‌مندی

اشتراک
 

گوگل اسکولار چیست؟ کاربرد و ویژگی های google scholar چیست؟

این مقاله عالی به معرفی گوگل اسکولار (Google Scholar) پرداخته، سپس ویژگی های گوگل اسکولار، نقاط ضعف گوگل اسکالر و گوگل اسکالر فارسی چیست؟ را بررسی کرده است

گوگل اسکالر (Google Scholar) یکی از بزرگترین و معروف‌ترین موتور جستجوی رایگان برای مقالات علمی پژوهشی است. دقت کنید که بعضی از فارسی زبان‌ها Google Scholar را گوگل اسکولار نیز تلفظ می‌کنند. اگر شما مشغول انجام کار پژوهشی هستید و یا می‌خواهید در مورد مقاله‌های نوشته شده اطلاعات کسب کنید، امکان جستجو کردن مقاله‌های مرتبط با کار شما در موتور جستجوی گوگل (Google Search Engine) وجود دارد، اما به دلیل پراکنده بودن موضوع‌ها، امکان برخورد با سایت‌هایی که خبرهای نادرست پخش می‌کنند و خیلی از موارد دیگر، اعضای تیم جستجوگر گوگل به این فکر رسیدند تا یک جستجوگر منسجم درست کنند تا تنها افرادی که در جستجوی مقالات و منابع علمی هستند به آن مراجعه کنند.

این تصویر Google Scholar را نشان می‌دهد.

بنابراین گوگل اسکالر با این هدف در نوامبر سال 2004 بوجود آمد. تاکنون هیچ آمار و ارقام رسمی از تعداد مقالات ثبت شده در گوگل اسکالر توسط گوگل منتشر نشده است. طبق آمارهای غیر رسمی در سال 2017، تعداد مقالات و اسناد ثبت شده در بانک اطلاعاتی گوگل اسکالر، نزدیک 210 میلیون برآورد شده است که انتظار می‌رود مقدار آن اکنون خیلی بالاتر باشد.

با استفاده از گوگل اسکالر (Google Scholar)، می‌توان به جستجو در بخش‌های مختلفی پرداخت از جمله: 

شما با جستجوی یک مقاله در گوگل اسکالر، قادر هستید اطلاعات زیادی در مورد مقاله کسب کنید. به عنوان مثال تعداد ارجاعاتی (Citation) که به آن مقاله داده شده است، نویسندگان و مشارکت کننده‌های مقاله، خواندن چکیده‌ی مقاله و کلی اطلاعات دیگر. به طور کلی در گوگل اسکالر امکان خواندن مقالات وجود ندارد، تنها بخشی از مقالات که به طور رایگان منتشر شده‌اند را به اصطلاح Free Full Text هستند را می‌توانید بخوانید. اکثر مقالاتی که در گوگل اسکالر ثبت شده‌اند، تنها بخش چکیده‌ی آن‌ها برای عموم قابل مشاهده است.

در این تصویر پروفایل یک نویسنده در گوگل اسکالر نشان داده شده است.

دوره گوگل اسکولار

گوگل اسکالر یا اسکولار google scholar ابزاری است که هر دانشجو و پژوهشگری باید با آن آشنا باشد. همانگونه که افراد به دنبال هر مطلبی که هستند آن را گوگل می کنند. هر پژوهشگر یا دانشجویی هم که به دنبال مقاله یا مطلب علمی می گردد باید به سراغ گوگل اسکالر برود. در این دوره ما شما را با گوگل اسکالر آشنا می کنیم و امکانات فراوان آن را برای شما به زبان ساده توضیح می دهیم.

چه چیزهایی در این دوره یاد می‌گیرید

معرفی دوره گوگل اسکالر
اولین جستجو با گوگل اسکالر
اجزای صفحه اصلی گوگل اسکالر چیست؟
چگونه اعتبار علمی یک مقاله را تشخیص دهیم؟
چگونه مقالات مهم را ذخیره کنیم؟
چگونه مقالات را در کتابخانه من مدیریت کنیم؟
چگونه PDF رایگان مقاله را دانلود کنیم؟
فیلدها (گرایش های) داغ پژوهشی را چگونه پیدا کنیم؟
کاربرد مای پروفایل My Profile چیست؟

ویژگی های گوگل اسکالر

گوگل اسکالر (Google Scholar) دارای ویژگی‌های متعددی می‌باشد که در اینجا چند تا از مهم‌ترین آن‌ها را ذکر می‌کنیم:

نقاط ضعف گوگل اسکالر

علی‌رغم داشتن مزایا و امکانات بسیار زیاد، گوگل اسکالر دارای یکسری نقاط ضعف نیز می‌باشد که در زیر لیستی از آنها را آورده‌ایم:

دوره آموزش مقاله نویسی

مقاله‌نویسی یکی از مهمترین مهارت‌های حوزه پژوهش و تحقیق است. دوره‌های تحصیلات تکمیلی در ایران مانند بسیاری دیگر از کشورهای دنیا پژوهش محور است.

چه چیزهایی در این دوره یاد می‌گیرید

انتشار مقاله
ذخیره‌سازی و پیدا کردن مساله برای مقاله
نوشتن مقاله

جایگزین های گوگل اسکولار

درست است که گوگل اسکولار یکی از پرطرفدارترین و معروف‌ترین موتور جستجوگر مقالات علمی و پژوهشی است، اما تنها گزینه‌ی پیش روی کاربران نیست، جایگزین‌های متفاوتی برای گوگل اسکولار وجود دارد که بعضا برخی از آنها در موارد خاصی حتی بهتر از گوگل اسکولار عمل می‌کنند. لیستی از جایگزین های گوگل اسکولار در زیر آورده شده است.

دوره‌های مهارتی رشته کامپیوتر

جمع بندی

گوگل اسکالر (Google Scholar) یکی از بزرگترین موتور جستجوی رایگان برای مقالات علمی پژوهشی است. گوگل اسکالر در نوامبر سال 2004 بوجود آمد، طبق آمارهای غیر رسمی در سال 2017، تعداد مقالات و اسناد ثبت شده در بانک اطلاعاتی گوگل اسکالر، نزدیک 210 میلیون برآورد شده است. به طور کلی در گوگل اسکالر امکان خواندن مقالات وجود ندارد، تنها بخشی از مقالات که به طور رایگان منتشر شده‌اند را به اصطلاح Free Full Text هستند را می‌توانید بخوانید.

نمونه فیلم‌های دوره‌های مهارتی

آیا تنها بانک اطلاعاتی علمی پژوهشی برای گوگل اسکالر می‌باشد؟

خیر، بانک های اطلاعاتی نظیر Web Of Science و Scopus هم وجود دارند. اما مثل گوگل اسکالر رایگان نیستند و برای حق دسترسی به بانک‌هایشان، حق اشتراک دریافت می‌کنند.

آیا گوگل اسکالر رایگان است؟

با وجود اینکه گوگل اسکالر امکانات بسیار زیادی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد اما هیچ مبلغی را از آنها دریافت نمی‌کند. بنابراین می‌توان گفت گوگل اسکالر کاملا رایگان است.

گوگل اسکالر یا گوگل اسکولار کدام تلفظ صحیح است؟

برای Google Scholar دو تلفظ در زبان فارسی وجود دارد. گوگل اسکالر تلفظ صحیح است و تلفظ گوگل اسکولار رایج‌تر است.

گوگل اسکالر فارسی چیست؟

گوگل اسکالر از زبان فارسی و مقالات به زبان فارسی نیز پشتیبانی می‌کند. به وسیله‌ی گوگل اسکالر می‌توانید مقالات با عنوان‌های فارسی را جستجو کنید تا نتایج مقالات ذخیره شده‌ی فارسی در بانک اطلاعات گوگل اسکالر برای شما نمایش داده شود. همچنین امکان دانلود رایگان بعضی از این مقالات نیز وجود دارد.

امتیازدهی4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 14.75 امتیاز (6 رای)
اشتراک
بارگذاری نظرات
تلگرام اینستاگرام تماس با پشتیبانی: 09378555200 تماس با پشتیبانی: 09378555200