کنکور کامپیوتر
0
ورود | ثبت نام
نظرات
اشتراک
بالا
علاقه‌مندی

اشتراک
 

تعداد زیادی از دانشجویان معتقدند آنقدر که برای مطالعه وقت می گذارند نتیجه نمی‌گیرند و عملاً راندمان مطالعه آنها بسیار پائین است

در این مقاله در مورد آفت های مطالعه و چند مورد که کیفیت مطالعه و یادگیری را پائین می‌آورد بحث می کنیم

عادت های غلط مطالعه

برای بالا بردن راندمان مطالعه باید روشهایی را جهت تقویت حافظه برای درس خواندن به کار ببندیم اما همه ما هنگام مطالعه کردن عادت های خاصی داریم که برخی از عادت ها آنقدر تأثیر منفی بر مطالعه دروس کنکور ارشد و دکتری کامپیوتر می گذارند که اجبارا باید حذف شوند؛ اگر کنکور در بهمن ماه برگزار می‌شد فرصت کافی برای تغییر عادت های مطالعه نبود اما حال که کنکور در اردیبهشت ماه برگزار می‌شود فرصت کافی برای تغییر عادت های غلط مطالعه وجود دارد. از جمله این عادات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

بسیار بلند خواندن: بسیاری از دانشجویان عادت دارند که هنگام مطالعه با صدای بلند کلمات را تکرار می کنند. هر چند اینکار باعث تمرکز بیشتر می شود چراکه هم بینائی و هم شنوائی درگیر یادگیری می­شوند اما میزان مصرف انرژی به شدت افزایش می یابد و دانشجو در کمتر از 30 تا 40 دقیقه خسته شده و بازده مطالعه او پائین می آید؛ اگر عادت به بسیار بلند خواندن دارید سعی کنید کم کم این عادت را عوض کنید وآرام تر کلمات را تکرار کنید، یادتان باشد بسیار بلند خواندن ساعت مطالعه مفید شما را به شدت کم می­کند.

راه رفتن هنگام مطالعه: تحقیقات نشان می دهد بخشی از فعالیت های ذهنی، هنگام راه رفتن صرف حفظ تعادل عدم برخورد با اجسام، دور زدن و غیره می شود؛ اگر هنگام مطالعه راه بروید عملاً بخشی از توان مغز را برای یادگیری از دست می دهید، در ضمن میزان تمرکز نیز کاهش می یابد چون چشم ها بجز صفحه کتاب فضای اطراف را نیز باید ببینند تا با مانعی برخورد نکنید و ... . عادت راه رفتن هنگام مطالعه تأثیر منفی دیگری هم دارد و آن افزایش مصرف انرژی است. افرادی که هنگام مطالعه راه می روند اغلب نمی توانند بیش از 45 دقیقه به صورت پیوسته مطالعه کنند از اینرو بخشی از انرژی هدر می رود و ساعت مطالعه مفید کاهش می یابد. سعی کنید اگر این عادت را دارید سریعاً آن را حذف کنید.

وسواس هنگام مطالعه: بعضی از دانشجویان هنگام مطالعه متن کتاب، یک عبارت یا لغت را بارها و بارها تکرار می کنند و اگر از صفحات قبل احساس کنند کلمه یا عبارتی را فراموش کرده اند دوباره از اول مطالعه می کنند، این وسواس اغلب روحیه‌ي دانشجو را به هم می ریزد و احساس منفی فراموش کردن دائماً ذهن او را آزاد می دهد، از امروز سعی کنید از تکرار بیش از اندازه‌ بعضی از کلمات پرهیز کنید و حتی اگر احساس کردید از صفحات قبل چیزی را فراموش کرده اید مطالعه تان را ادامه بدهید و مطمئن باشید هنگام حل مسئله و تست اگر آن نکته مهم باشد مرور خواهد شد، در ضمن هر فرایندی ضایعاتی دارد و نمی توانید با راندمان صد در صد مطالعه کنید. واقع بین باشید و کامل شدن یادگیری را برای بعد از حل تمرین و حل مسئله بگذارید و آنوقت در مورد خودتان قضاوت کنید و نه در حین مطالعه کردن.

لم دادن هنگام مطالعه: از نظر پزشکی سیستم گردش خون هنگام نشستن پشت میز بهترین حالت خون رسانی به مغز را انجام می دهد ، هر حالت دیگری این خون رسانی و تغذیه مغز را کاهش می دهد؛ یکی از بدترین عادت ها لم دادن و دراز کشیدن هنگام مطالعه است. وقتی دراز می کشید فشار خون به اندازه‌ قابل توجهی کاهش می­یابد و تغذیه‌ مغز و خون رسانی کافی به مغز درست انجام نمی­شود، از اینرو سریعاً احساس خواب آلودگی و خستگی می­کنید، پس سعی کنید تا حدامکان پشت میز مطالعه کنید تا راندمان مطالعه­ شما افزایش یابد.

تماشای تلویزیون و يا استفاده از کامپیوتر بین ساعت های مطالعه: یک ساعت تماشای تلویزیون تقریباً به اندازه‌ 3 ساعت مطالعه ، شما را خسته می کند، در ضمن پس از یک ساعت تماشای تلویزیون تا حدود 5/1 ساعت میزان تمرکز ذهن برای یادگیری پائین است، پس تماشای تلویزیون به عنوان استراحت بین ساعات مطالعه کاملاً نادرست است. از دیگر تأثیرات منفی تماشای تلویزیون درگیر شدن ذهن با داستان فیلم ها و سریال ها و یا موزیک آنهاست. در ایام کنکور تا حد امکان تماشای تلویزیون را محدود کنید ، خودتان تأثیر مثبت آنرا بر یادگیری بهتر مطالب احساس خواهید کرد.

برای قدم اول سعی کنید این 5 عادت مخرب را هنگام مطالعه تان حذف کنید و به خودتان یک فرصت دو هفته ای بدهید تا تأثیر شگفت انگیز آن ها را مشاهده کنید.

همچنین هر گونه سوالی در مورد کلاس‌های آنلاین کنکور کامپیوتر و یا تهیه فیلم‌ها و یا رزرو مشاوره تک جلسه‌ای تلفنی با استاد رضوی دارید می‌توانید به طرق زیر از تیم پشتیبانی بپرسید:

آی دی تلگرام تیم پشتیبانی: konkurcomputer_admin@

تماس با پشتیبانی: 09378555200

امتیازدهی4.1212121212121 1 1 1 1 1 1 1 1 1 14.12 امتیاز (33 رای)
اشتراک
بارگذاری نظرات
تلگرام اینستاگرام