کنکور کامپیوتر
0
ورود | ثبت نام
نظرات
اشتراک
بالا
علاقه‌مندی

اشتراک
 

آموزش پایگاه داده SQL

این صفحه عالی به نحوه آموزش پایگاه داده SQL پرداخته و پیش نیازهای یادگیری SQL و سرفصل های آموزش پایگاه داده SQL و آیا یادگیری زبان SQL سخت است را بررسی کرده

در چشم‌انداز داده‌محور امروزی، پایگاه های داده SQL محور اصلی مدیریت مؤثر داده‌ها هستند. یادگیری SQL بیش از یک مهارت است و یک دارایی استراتژیک به‌ شمار می‌آید. مهارت در SQL شما را قادر می‌سازد تا داده‌ها را تهیه و دست‌کاری کنید و شما را به منبعی ارزشمند در صنایع وابسته به بینش‌های مبتنی بر داده تبدیل می‌کند. در این مقاله قصد داریم به مفاهیم و دستورات پایه در زبان SQL بپردازیم و سرفصل‌های اساسی یادگیری این زبان را بیان کنیم.

تعریف پایگاه داده

پایگاه دادهپایگاه داده چیست؟ – انواع، مفاهیم و کاربردهاپایگاه داده چیست؟ – انواع، مفاهیم و کاربردهاپایگاه داده چیست؟ این مقاله به بررسی این موضوع و همچنین انواع پایگاه داده، کاربردهای پایگاه داده، محبوب ترین پایگاه های داده و اجزای اصلی پایگاه داده پرداخته به مجموعه سازمان‌دهی‌شده از اطلاعات گفته می‌شود که به طور معمول به‌صورت الکترونیکی بر روی سیستم‌های کامپیوتری ذخیره می‌شود. یک پایگاه داده توسط سیستم‌های مدیریت پایگاه دادهمدیریت پایگاه داده یا DBA چیستمدیریت پایگاه داده یا DBA چیستمدیریت پایگاه داده یا DBA چیست؟ این صفحه عالی به معرفی نقش و وظایف مدیر پایگاه داده و بررسی پیش نیازهای تبدیل شدن به مدیر پایگاه داده پرداخته است کنترل می‌شود. دادگان موجود در اغلب پایگاه‌های داده به‌صورت سطری و ستونی در چندین جدول مدل می‌شوند که باعث پردازش بهینه‌تر آنها می‌شود و دادگان به‌راحتی قابل‌مدیریت، قابل‌اصلاح و در دسترس هستند. اغلب پایگاه‌های داده از زبان Structured Query Language (SQL) برای نوشتن و مرتب‌کردن دادگان استفاده می‌کنند.

پیش نیازهای یادگیری پایگاه داده SQL

تصویر sql

در اغلب آموزش های پایگاه داده SQL فرض می‌شود که شرکت‌کننده از برخی مفاهیم در پایه در حوزه علوم کامپیوترعلوم کامپیوتر یا کامپیوتر ساینس چیستعلوم کامپیوتر یا کامپیوتر ساینس چیستدر این صفحه به بررسی و موشکافی رشته علوم کامپیوتر اعم از بررسی بازار کار، گرایش‌ها، دروس و چارت درسی این رشته، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان این رشته و ادامه تحصیل در این رشته پرداخته‌ شده است. مانند تعریف پایگاه داده، بخصوص اصول اولیه کار با سیستم‌های مدیریت پایگاه داده و تعاریف مربوطه آگاه است؛ لذا پیش‌نیاز خاصی برای آغاز یادگیری این حوزه نیاز نیست و آشنایی با تعاریف اولیه و مفاهیم پایه برنامه نویسیبرنامه نویسی کامپیوتر چیست و چطور می توانید یک برنامه نویس موفق شوید؟برنامه نویسی کامپیوتر چیست و چطور می توانید یک برنامه نویس موفق شوید؟در عصر فعلی برنامه‌نویسی یکی از پرطرفدارترین شغل‌های دنیاست، دغدغه‌‌ای افرادی که می‌خواهند در مسیر برنامه‌نویس شدن قدم بردارند این است که نمی‌دانند از کجا باید شروع کنند، در این صفحه هر آن چه برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه ای نیاز دارید در اختیارتان قرار گرفته است و الگوریتمآموزش طراحی الگوریتم به زبان سادهآموزش طراحی الگوریتم به زبان سادهدرس طراحی الگوریتم‌ یکی از مهم‌ترین و بنیادیترین دروس‌ رشته کامپیوتر است. هدف از این درس، معرفی روش‌های مختلف طراحی الگوریتم‌ها برای حل مسائل گوناگون است، در این صفحه به معرفی و آموزش طراحی الگوریتم پرداخته شده است. برای شروع یادگیری کافی است.

حتما بخوانید :
انواع پایگاه‌ داده

مفاهیم پایه در پایگاه داده

برای یادگیری دستورات پایه در پایگاه داده SQL، نیاز است با مفاهیم و کلمات پرکاربرد در این حوزه آشنا شویم:

دستورات پایه در پایگاه داده

تصویر sql

در جدول زیر، دستورات استاندارد SQL برای تعامل با پایگاه‌های داده رابطه‌ای به همراه توضیح کوتاهی ذکر شده است. این دستورات عبارت‌اند از CREATE، SELECT، INSERT، UPDATE، DELETE، DROP و TRUNCATE.

دستورتوضیح
CREATE ایجاد یک جدول جدید، نمایی از یک جدول یا سایر اجزای یک پایگاه داده
DROP حذف یک جدول موجود، نمایی از یک جدول یا سایر اجزای یک پایگاه داده
TRUNCATE حذف کامل یک جدول بدون هیچ قید و شرطی
SELECT بازگرداندن برخی داده‌ها از یک یا چند جدول
INSERT ایجاد داده جدید در جدول
UPDATE اصلاح داده موجود در جدول
DELETE حذف قسمتی از دادگان باتوجه‌به شروط تعیین شده

سرفصل های آموزش پایگاه داده SQL

امروزه، زبان SQL یکی از رایج‌ترین زبان های برنامه نویسیزبان های برنامه نویسی چیست؟زبان های برنامه نویسی چیست؟این مقاله عالی توضیح داده که زبان های برنامه نویسی چیست؟ و انواع زبان های برنامه نویسی و بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع و پردرآمدترین آنها را معرفی کرده برای تعامل با داده و پایگاه‌های داده است. این سرفصل‌ها به شما برای شروع یادگیری هرچه سریع‌تر و بهینه‌تر پایگاه داده SQL کمک می‌کنند:

فصل اول: مقدمه‌ای بر SQL

در این فصل، نمایی کلی از زبان برنامه‌نویسی SQL و شاخه‌های معرف آن نمایش داده می‌شود، شما را با نحوه نگارش و Syntax زبان SQL آشنا می‌کند و با نمونه‌ای ساده از پایگاه داده SQL آشنا می‌شوید.

فصل دوم: Querying Data

در این فصل با دستور SELECT آشنا خواهید شد. این فصل به شما نشان می‌دهد که چگونه اطلاعات را از یک جدول با استفاده از ساده‌ترین حالت دستور SELECT فرابخوانید.

فصل سوم: مرتب کردن دادگان

دستور ORDER BY برای مرتب‌کردن دادگان با استفاده از مقادیر یک یا چند ستون به‌صورت صعودی یا نزولی صورت می‌گیرد.

فصل چهارم: فیلترکردن دادگان

هدف از این فصل، بیان یکی سری شروط ساده برای نمایش دادگان است. این دستورات شامل DISTINCT، LIMIT، LINK، FETCH، WHERE، عملگرهای مقایسه‌ای و عملگرهای منطقی است.

فصل پنجم: عبارات شرطی

در هر زبانی از یک سری دستور برای بیان «اگر» استفاده می‌شود. در زبان SQL، از عبارت CASE برای بیان «اگر» و سپس «در غیر این صورت» استفاده می‌شود.

فصل ششم: ترکیب جدول ها

متخصصان در بسیاری از موارد، چندین جدول را برای درک ساده‌تر و بهینه‌تر با یکدیگر ترکیب می‌کنند. حالات مختلفی برای ترکیب جدول‌ها وجود دارد مانند INNER JOIN، LEFT OUTER JOIN، FULL OUTER JOIN، CROSS JOIN و SELF JOIN که در این فصل تمامی این موارد پوشش داده می‌شود.

فصل هفتم: توابع تجمیعی

این فصل شما را با اغلب توابع تجمیعی در SQL همانند AVG، COUNT، SUM، MAX و MIN آشنا می‌کند.

فصل هشتم: دسته بندی دادگان

دستور GROUP BY برای ترکیب سطرها به گروه‌های مختلف و اعمال توابع تجمیعی روی هر گروه مورداستفاده قرار می‌گیرد؛ به‌علاوه، دستور HAVING برای اعمال یک سری شروط برای فیلترکردن گروه‌های مشخص‌شده توسط GROUP BY استفاده می‌شود.

فصل نهم: عملگرهای SET

در زبان SQL، برای ترکیب نتایج دو یا چند Query به یک نتیجه از عملگرهای UNION و UNION ALL استفاده می‌کنند؛ همچنین از دستور INTERSECT برای نمایش تقاطع دو یا چند Query و از دستور MINUS برای نمایش اختلاف میان نتایج استفاده می‌شود.

فصل دهم: Subquery

این فصل به شما نشان می‌دهد که چگونه یک Query را درون Query دیگری قرار دهید تا به یک Query منعطف برای اعمال تغییرات بر روی دادگان برسید؛ همچنین مفاهیم همبستگی میان Subqueryها را بیان می‌کند و سه دستور مهم EXISTS، ALL و ANY ذکر می‌شود.

فصل یازدهم: اصلاح دادگان

سه دستور بسیار مهم در این فصل عبارت‌اند از: INSERT که برای ایجاد یک یا چند سطر در جدول استفاده می‌شود، UPDATE که برای اصلاح اطلاعات موجود در جدول به‌ کار برده می‌شود و DELETE که برای حذف همیشگی اطلاعات از جدول استفاده می‌شود.

فصل دوازدهم: کار با ساختار جدول

در این فصل نحوه ایجاد جدول با دستور CREATE، تغییر ساختار جدول موجود با دستور ALTER، حذف همیشگی جدول با دستور DROP و حذف بهینه و سریع تمامی اطلاعات درون یک جدول بزرگ با دستور TRUNCATE ذکر می‌شود.

فصل سیزدهم: محدودیت ها

در این فصل شما با نحوه تعریف کلیدهای اصلی و کلیدهای خارجی برای متصل‌کردن چندین جدول آشنا خواهید شد؛ همچنین یکتا بودن مقادیر یک یا چند ستون، NULL نبود مقادیر ستون‌ها و چگونگی تأیید کردن اطلاعات ورودی پیش از ذخیره‌سازی در پایگاه داده بیان خواهد شد.

مزایا و معایب کار با پایگاه داده SQL

هر زبان برنامه‌نویسی مزایا و معایب خاص خود را دارد که برنامه نویسبرنامه نویسی کامپیوتر چیست و چطور می توانید یک برنامه نویس موفق شوید؟برنامه نویسی کامپیوتر چیست و چطور می توانید یک برنامه نویس موفق شوید؟در عصر فعلی برنامه‌نویسی یکی از پرطرفدارترین شغل‌های دنیاست، دغدغه‌‌ای افرادی که می‌خواهند در مسیر برنامه‌نویس شدن قدم بردارند این است که نمی‌دانند از کجا باید شروع کنند، در این صفحه هر آن چه برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه ای نیاز دارید در اختیارتان قرار گرفته است باتوجه‌به نیاز خود و این مزایا و معایب، زبان مناسب خود را انتخاب کند. در جدول زیر، برخی از مزایا و معایب پایگاه داده SQL ذکر شده است.

نقطه قوتنقطه‌ ضعف
پردازش سریع Queryها رابط کاربری پیچیده
عدم نیاز به مهارت برنامه‌نویسی هزینه بالا
زبان استاندارد کنترل نسبی
زبان تعاملی انعطاف محدود
قابل‌استفاده در اکثر پلتفرم‌ها نبود تحلیل در لحظه
امنیت بالا عملکرد محدود Query
یکپارچگی دادگان پیچیدگی بالا در مدیریت

جمع‌بندی

زبان SQL یکی از اساسی‌ترین زبان‌ها برای مدیریت پایگاه‌های داده رابطه‌ای است که ابزارهای قدرتمندی برای تغییر و فراخوانی داده دارد. در این مقاله، برخی از مفاهیم و دستورات پایه برای کار با پایگاه داده SQL ذکر شد؛ همچنین، سرفصل‌هایی برای آغاز آموزش پایگاه داده SQL بیان شد تا علاقه‌مندان راحت‌تر بتوانند مسیر یادگیری را طی کنند. در نهایت، برخی از مزایا و معایب کار با زبان برنامه‌نویسی SQL ذکر شد.

چگونه می‌توان از زبان SQL برای مدیریت پایگاه داده استفاده کرد؟

در ابتدا نیاز است که یک سرور SQL ایجاد کنید و پس از ایجاد پایگاه داده خود، آن را به سرور تعریف‌شده متصل کنید؛ سپس با ساخت جدول‌ها، می‌توانید اطلاعات خود را وارد و از آن استفاده نمایید.

آیا یادگیری زبان SQL سخت است؟

درحالی‌که زبان SQL برای یادگیری راحت‌تر از سایر زبان‌های برنامه‌نویسی است، به‌دست‌آوردن تسلط بر آن با چالش‌هایی همراه است که با تمرین و مشاهده آموزش‌های موجود، می‌توان آنها را تا حد خوبی رفع کرد.

چه افرادی از زبان SQL استفاده می‌کنند؟

SQL، اغلب توسط مهندسان و کارشناسان داده و تحلیل‌گران داده در توسعه نرم‌افزار مورداستفاده قرار می‌گیرد؛ زیرا زبان و ویژگی‌های پایه آن به‌راحتی قابل‌یادگیری است.

امتیازدهی5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 15.00 امتیاز (1 امتیاز)
اشتراک
بارگذاری نظرات
تلگرام اینستاگرام