کنکور کامپیوتر
0
ورود | ثبت نام
نظرات
اشتراک
بالا
علاقه‌مندی

اشتراک
 

آیا رشته کامپیوتر سخت است - رشته کامپیوتر سخته؟

بعضی از دانشجویان اغلب به علت فهم نادرست، استفاده از منبع آموزشی بی‌کیفیت و یا نگذاشتن زمان کافی بر روی درس از جانب خود فرد، دروس یک رشته را سخت تلقی می‌کنند در صورتی که اغلب شنیده‌ایم که سختی و آسانی یک رشته و یا درس نسبی است. در این مقاله این موضوع را بسط داده‌ایم.

امروزه با توجه به گرایش بسیار زیاد دانش‌آموزان و دانشجویان به رشته و همچنین گرایش‌های متنوع رشته‌ کامپیوتر در مقطع کارشناسی و یا ارشد لازم است شرایط این رشته از ابعاد مختلف سنجیده شود. یکی از مهم‌ترین شرایط درجه‌ سختی این رشته می‌باشد. چرا‌‌که گاها این عامل باعث شده که دانشجویانی با استعدادهای بالا و متوسط نیز از ورود به این رشته امتناع کنند.

در این مقاله سعی بر این است تا با بررسی ابعاد مختلف این قضیه بتوانیم برای شما بهترین راهنما باشیم، پس از خواندن این مقاله پاسخ این پرسش پر تکرار که آیا رشته کامپیوتر سخت هست یا خیر را خواهید یافت.

در صورتیکه به این مقاله علاقه‌مند هستید، ممکن است صفحات زیر نیز برای شما جذاب باشد:

  1. رشته کامپیوتر برای دخترآیا رشته کامپیوتر برای دختران مناسبت است؟آیا رشته کامپیوتر برای دختران مناسبت است؟آمارها حاکی از آن است که زنان به سرعت در حال پیشرفت در علوم کامپیوتر و گرفتن شغل­‌های تخصصی و حساس هستند در نتیجه در این صفحه نقش خانم‌ها را در رشته کامپیوتر بررسی و به طور کامل تحلیل کرده‌ایم. مناسب است.
  2. بررسی مهاجرت رشته کامپیوتربررسی مهاجرت رشته کامپیوتر و مهندسان کامپیوتربررسی مهاجرت رشته کامپیوتر و مهندسان کامپیوتردر این صفحه رشته کامپیوتر برای مهاجرت، بهترین کشورها برای مهاجرت کامپیوتر و همچنین مراحل گام به گام اپلای و مهاجرت کامپیوتر به طور جامع بررسی شده است.
  3. بررسی مشاغل رشته کامپیوترمعرفی و بررسی مشاغل رشته کامپیوترمعرفی و بررسی مشاغل رشته کامپیوتردر این صفحه تمامی شغل‌های رشته کامپیوتر در ایران و خارج از کشور، شغل‌های رشته کامپیوتر برای خانم‌ها و شغل‌های پردرآمد رشته کامپیوتر و بهترین مشاغل رشته کامپیوتر در سال 2022 بررسی شده است..
  4. بررسی شرایط ورود به رشته کامپیوتربررسی شرایط ورود به رشته کامپیوتربررسی شرایط ورود به رشته کامپیوتردر این مقاله شرایط ورود به رشته کامپیوتر از سال نهم از طریق هنرستان، سوابق تحصیلی و همچنین کنکور سراسری ریاضی پرداخته و مدارک لازم جهت ورود به این رشته و همچنین بازارکار و بهترین مشاغل از لحاظ محبوبیت و درآمد، بررسی شده است.
  5. معرفی بهترین دانشگاه های ایران به ترتیبمعرفی و بررسی بهترین دانشگاه های ایرانمعرفی و بررسی بهترین دانشگاه های ایرانتقریبا تمامی دانشجویان و دانش‌آموزان در دوران تحصیل و به خصوص در هنگام انتخاب رشته می‌خواهند بدانند که بهترین دانشگاه های ایران به ترتیب چه دانشگاه‌هایی هستند، برای پاسخ به این پرسش در این صفحه رنکینگ دانشگاه های ایران در جهان را از نگاه نظام‌های رتبه بندی معتبر بررسی شده است.
  6. بررسی درامد رشته کامپیوتربررسی درآمد رشته کامپیوتر در ایران و خارج از کشوربررسی درآمد رشته کامپیوتر در ایران و خارج از کشوردر این صفحه به بررسی درامد رشته کامپیوتر در ایران و همچنین درامد رشته کامپیوتر در خارج از کشور از جمله کانادا، آمریکا، انگلیس، فرانسه و دیگر کشورها پرداخته شده است در ایران و خارج از کشور.

سختی در یک رشته‌ تحصیلی‌ دانشگاهی به چه معناست؟

وقتی صحبت از سختی یک رشته در دانشگاه می‌شود اولین موردی که به ذهن افراد می‌رسد سخت‌گیری‌های اساتید و یا سخت بودن خود دروس آن رشته می‌باشد. هر چند که این عوامل قطعا بر روی سختی و آسانی یک رشته تأثیرگذار است اما از این نکته نباید غافل شد که میزان سختی یک درس به صورت کلی به عوامل دیگری مثل موارد زیر نیز وابسته است.

سختی در یک درس، به عوامل متعددی از قبیل تدریس نامناسب، پایه‌ی ضعیف و ... وابسته است

عدم تدریس مناسب استاد

در بررسی اولین عامل مطرح شده می‌توان گفت امروزه به واسطه تعدد بسیار زیاد دانشگاه‌ها (از انواع مختلف: دولتی، آزاد، پیام نور، غیر انتفاعی و...) سطح کیفی دانشگاه‌ها و به تبع آن اساتید آنها به شدت پایین آمده است. این امر موجب شده تا عده کثیری از دانشجویان به علت کیفیت پایین تدریس اساتید از بسیاری از درس‌هایی که می‌توان به خوبی و با نمره‌ بالایی آن را به اتمام رساند هیولایی(!) بسازند که دیگر نتوانند به راحتی از پس آن بربیایند.

رشته کامپیوترمعرفی کامل رشته کامپیوتر- بررسی درآمد و شغل های رشته کامپیوترمعرفی کامل رشته کامپیوتر- بررسی درآمد و شغل های رشته کامپیوتردر این صفحه به بررسی و موشکافی رشته کامپیوتر اعم از بررسی بازار کار، گرایش‌ها، دروس و چارت درسی رشته کامپیوتر، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان این رشته و ادامه تحصیل در رشته کامپیوتر پرداخته‌ شده است نیز با توجه به استقبال بسیار زیاد دانشجویان و تعداد زیاد مدرسین این رشته از این قاعده مستثنا نیست. البته با توجه به پیشرفت تکنولوژی و ابزار‌های مختلف تدریس از‌راه‌ دور شما می‌توانید از دورترین نقاط هم از تدریس اساتید به‌نام در این رشته بهره ببرید. به عبارت دیگر مهم‌ترین راه‌حل رفع این مسئله یافتن اساتیدی آگاه و دلسوز و تلاش برای بهره‌گیری از آن‌هاست.

ما در این راه به شما مجموعه دروس تدریس شده استاد رضوی را پیشنهاد می‌کنیم. تا بتوانید از مجموعه ای بهره مند شوید که در طول سالیان متمادی امتحان خود را پس داده و نتیجه آن در رتبه های دانشجویان ایشان منعکس گردیده است.

عدم بهره گیری از منابع خوب

متأسفانه در عصر کنونی تعداد زیادی افراد غیرمتخصص به بحث آموزش، تألیف و ترجمه کتاب به خصوص در حوزه کتب دانشگاهی وارد شده‌اند. در نتیجه دانشجویان با وجود تعداد زیاد منابع برای برخی درس‌ها گاها یک منبع مناسب جهت استفاده پیدا نمی‌کنند. که این خود باعث می‌شود تعدادی از دانشجویان به واسطه نداشتن منابع خوب برای آموزش و یادگیری درس دچار عقب‌ماندگی های تحصیلی شوند و درس مذکور را به عنوان درسی سخت و آن رشته را به عنوان رشته سخت تلقی کنند.

حجم بالای مطالب / عدم اختصاص وقت کافی از طرف دانشجو

گاها در بعضی از دروس به دلیل حجم بالای آن‌ها و نیاز به اختصاص زمان بیشتر از طرف دانشجویان باعث شده تا به نادرستی آن درس را جز دروس سخت طبقه بندی کنیم در صورتی که با مدیریت درست زمان اختصاص یافته به هر درس می‌توان آن درس را به بهترین نحو ممکن فرا گرفت. مثالی از این نمونه ، درس شبکه های کامپیوتریجامع‌ترین آموزش درس شبکه های کامپیوتریجامع‌ترین آموزش درس شبکه های کامپیوتریدرس شبکه‌ های کامپیوتری یکی از مهم‌ترین و بنیادیترین دروس‌ رشته کامپیوتر است، با توجه به اینکه اینترنت امروزی بزرگترین سیستم مهندسی ساخت دست بشر در تمام طول تاریخ است، آشنایی با شبکه‌های کامپیوتری برای تمامی علاقه‌مندان و دانشجویان رشته کامپیوتر الزامی است، در این راستا در این صفحه به معرفی شبکه‌های کامپیوتری پرداخته‌ شده است می باشد که با وجود حجم بالای مطالب در این درس در صورت اختصاص "زمان کافی"، "بهره بردن از منابع خوب" و همچنین "استفاده از درس اساتیدی با تجربه و مسلط به تدریس" به بهترین شکل از این درس نتیجه گرفت.

عدم علاقه به درس مذکور

در بررسی این مورد یک نکته بسیار حائز اهمیت است. در صورتی که عدم‌ علاقه فرد به یک درس خاص حقیقی باشد می‌تواند باعث سختی درس نیز بشود، اما در اکثریت موارد این عدم علاقه به خاطر سایر عوامل به وجود آمده است.

به‌عنوان مثال زمانی که یک دانشجو نتواند به علت شرایط مختلفی از ابتدای تدریس یک مدرس خودش را با کلاس او هماهنگ کند، به مرور زمان با انباشته شدن مطالب آن درس و عقب‌افتادن دانشجو و همچنین عدم کسب نمرات مد نظر در طول ترم باعث می‌شود که فرد خود را در مواجهه با یک درس سخت ببیند و همچنین علاقه خود را به آن درس از دست بدهد و به مرور زمان با تکرار این چرخه یک سیکل معیوب ایجاد شده و در عین‌حالی که فرد علاقه خود را از دست داده، نتایج خوبی نیز کسب نکرده است. این اتفاق برای درسی مانند ساختمان دادهآموزش ساختمان داده و الگوریتمآموزش ساختمان داده و الگوریتمهر ساختمان داده یک نوع فرمت ذخیره‌سازی و مدیریت داده‌ها در کامپیوتر است، که امکان دسترسی و اصلاح کارآمد آن داده‌ها را برای یکسری از الگوریتم‌ها و کاربردها فراهم می‌کند، در این صفحه به بررسی و آموزش ساختمان داده و الگوریتم پرداخته شده است به دفعات برای دانشجویان مختلف رخ می دهد چرا که لازمه عملکرد خوب در این درس فارغ از عواملی چون استفاده از منابع خوب، "کیفیت بالای مدرس" و" زمان‌کافی"، همراهی فرد با کلاس و استاد می‌باشد چرا که در صورت عدم همراهی در ابتدای درس عقب‌افتادگی‌ها موجب شده تا از درک ادامه مطالب هم جا بماند و علاقه فرد به کلی از این درس جذاب برگردد.

یادتان باشد در اکثر قریب به اتفاق موارد، شما بعد از فهمیدن و تلاش در یک درس می‌توانید به آن علاقه مند شوید، ریشه بسیاری از سخت انگاری‌ها و علاقته نداشتن‌ها به عدم کسب نتیجه مطلوب بر می‌گردد که قابل رفع می‌باشد.

پیش زمینه ذهنی غلط نسبت به آن درس

این نکته بسیار حائز اهمیت است که دانشجویان و دانش‌آموزان اطلاعات خود را در رابطه با یک درس و یا یک رشته از افراد مطمئنی کسب کنند. شما می‌توانید جهت استفاده از مشاوره اساتید برتر رشته کامپیوتر با رزرو مشاوره تک جلسه‌ای و یا جهت استفاده از نظر کسانی که این مسیر را جلوتر از شما تجربه کرده‌اند از نظر دانشجویان با رتبه برتر از طریق مشاهده مصاحبه رتبه‌های برتر استفاده نمایید.

دست‌کم گرفتن درس در ابتدای ترم

مانند مورد قبل هر دانشجو و یا دانش آموز نیازمند این است که تا قبل از مواجهه با درس یا به صورت کلی رشته مورد نظر فرد از مشورت با افراد آگاه و دلسوز استفاده نماید، چرا که باعث می‌شود مواجهه فرد با مسئله پیش‌رویش از روی آگاهی و با آمادگی کامل باشد. این امر هرچند که توسط دانشجویان و یا دانش‌آموزان کوچک شمرده می‌شود اما در روند‌ تحصیلی افراد بسیار تأثیرگذار است. مشاوره با اساتید برتر و یا استفاده از مصاحبه رتبه‌های برتر کنکور ارشد کامپیوتر می‌تواند یاری‌گر شما در این مسیر باشد.

آیا رشته‌ کامپیوتر سخت است؟

سخت بودن یک رشته می‌تواند ناشی از سخت بودن دروس تحصیلی یک رشته باشد و زمانی که چند درس از یک رشته‌ تحصیلی اصطلاحا "سخت" باشد در دید دانش‌آموزان و دانشجویان آن رشته نیز سخت می‌شود. حال با توجه به توضیحات ارائه شده در بالا اگر فرد بتواند با به‌کارگیری قدرت تفکر، اراده و تلاش خود دروس یک رشته‌ تحصیلی را مدیریت کند، مطمئنا دیگر به آن رشته‌تحصیلی واژه "سخت" را اطلاق نمی‌کند. هر چند در عصر کنونی با توجه به توسعه روزافزون تکنولوژی و به تبع آن علوم مرتبط با کامپیوتر می‌توان گفت رشته‌ کامپیوتر از جمله رشته‌های دانشگاهی هست که منابع آن در طول زمان در حال بروزرسانی است که این امر، خود می‌تواند یکی از جذاب‌ترین مسائل در رابطه با این رشته باشد.

مقایسه سختی رشته‌ کامپیوتر با دیگر رشته ها

در بحث بررسی سختی یک رشته، خوب است به این نکته نیز توجه کنیم که خیلی از رشته‌ها را با توجه به شرایط‌شان، شاید بتوان از جنبه‌های مختلف جز رشته‌های سخت دسته‌ بندی کرد.

به عنوان مثال رشته پزشکی را بابت حجم بسیار زیاد مطالبی که دانشجویان باید به خاطر بسپارند؛ بعضی از رشته‌های علوم پایه بابت خشک بودن آن‌ها و نداشتن تجسم‌های عینی، بعضی دیگر از رشته های مهندسی مانند مهندسی برق بابت حجم زیاد ریاضیات سنگین استفاده شده در این رشته و همچنین عدم تطابق عینی دانش‌های تئوری و عملی در آن، در مقابل رشته‌ای مانند کامپیوتر با به کارگیری مسائل تئوری در کنار پیاده سازی‌های عملی یک رشته جذاب از این حیث محسوب می‌شود، همچنین رشته‌ کامپیوتر با وجود داشتن درس‌های تئوری و همچنین سروکار داشتن با ریاضیاتی مانند معادلات دیفرانسیل، آمار، جبر و احتمال و... توانسته است یک توازن مطلوب میان هر کدام از این دروس و فضای رشته برقرار کند به طوری که شما نه از ریاضیات این رشته خسته می‌شوید و نه از فضای تئوری آن احساس کلافگی می‌کنید بلکه با فراگیری کاربرد هر کدام از آن‌ها می‌توانید بیش‌ترین لذت را در استفاده از آن‌ها تجربه کنید.

چالش ها و سختی‌ های کار در رشته‌ کامپیوتر

رقابت زیاد

اولین  چالشی که شما در مشاغل مرتبط با کامپیوتر درگیر آن هستید رقابت بسیار زیاد در بین جویندگان کار در این رشته می‌باشد. درواقع حتی بعد ازمشغول شدن در شغل مورد نظر نیز با این چالش مواجه هستید که با توجه به پیشرفت سریع این رشته عده‌ای حتی با تجربه بسیار کمتر از شما می‌توانند وارد شوند و تجربیات شما را به چالش بکشند و به نوعی با شما (حتی با وجود سابقه کار بالا) به دلیل از کاربرد افتادن مهارت‌تان، مشابه آن فرد تازه‌ وارد برخورد گردد.

چالش‌های فنی بسیار

از دیگر چالش‌های این رشته نیاز به بروز رسانی مهارت‌ها و بالا نگه داشتن سطح فنی می‌باشد. همواره مشکلات و ابهام فنی فراوانی در کار روزمره وجود دارد که ناشی از عدم تسلط به تازه‌ترین نسخه نرم‌افزارها و جدیدترین سیستم‌های سخت‌افزاری است. کنش متقابل این سیستم‌های پیچیده و نو شرایط مبهمی را به‌وجود می‌آورد که باعث می‌شود یک کارشناس کامپیوتر در معرض چالش دائمی انتخاب یک راهکار از میان گزینه‌های متعدد باشد. که این عامل خود باعث ایجاد استرس و فشار روحی می‌گردد.

امنیت‌ شغلی به نسبت کم

دو عامل بالا خود باعث مسئله‌ای دیگر شده، به عبارت بهتر زمانی که شما نیازمند بروزرسانی دائمی اطلاعات خود باشید و از طرفی دیگر درگیر یک رقابت شدید برای حفظ کار خود، این امرگاهاً منجر به بی‌ثباتی و عدم امنیت شغلی برای شما می‌گردد. بدین ترتیب طول مدتی که یک نفر در یک شرکت معین شاغل است (در مقایسه با مشاغل فنی و مهندسی دیگر) کوتاه می‌شود.

اکنون که شما عمده دلایل سخت‌ انگاشتن یک رشته را می‌دانید، می‌توانید با از بین بردن موانع و یا به حداقل رساندن آن با سرعت و تمایل هر چه بیشتر بدون ترس از موانع به سوی آن پیش بروید.

جمع‌بندی

تصمیم‌گیری در رابطه با سخت بودن یا نبودن یک رشته بیشتر از هر چیزی تابع مواردی مانند مشخصات فردی (فکر،تلاش) شما، هوشمندی شما در استفاده از "تدریس اساتید آگاه و دلسوز"، "منابع خوب " و برنامه ریزی هوشمندانه است که همه این‌ها تابع خواست شما برای رسیدن به نتیجه مطلوب می‌باشد.

آیا افرادی که پایه‌ی ریاضی فوق العاده ضعیفی دارند، نمی‌توانند به رشته‌ی کامپیوتر ورود پیدا کنند؟

ریاضی به سادگی قابل تقویت است. بسیاری از متخصصان که در حوزه کامپیوتر فعالیت می‌کنند، پایه ریاضی بسیار ضعیفی داشتند اما در صورت نیاز ریاضی خودرا تقویت کرده‌اند. اما افرادی که در مشاغل بسیار سطح بالا و تحقیقاتی فعالیت می‌کنند پایه‌ی ریاضی قوی دارند که البته درصورت داشتن تمایل برای فعالیت در این مشاغل، می‌توانید به مرور پایه‌ی ریاضی خودرا تقویت کنید. پس ریاضی را شرط ورود به کامپیوتر قرار ندهید.

آیا رشته کامپیوتر سخت است؟

پاسخ به این سوال بسیار کلی است. رشته‌های مهندسی به دلیل تحلیل‌های زیاد، از رشته‌های سخت محسوب می‌شوند اما علاقه افراد به این رشته‌ها، باعث آسان و جذاب شدن آن می‌شود. پس بنابراین اگر میزان کمی هم به کامپیوتر علاقه داشته باشید، ورود به این رشته می‌تواند انتخاب خوبی باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله‌ی آیا رشته کامپیوتر سخت است مراجعه کنید.

از چه راهی می‌توان به رشته کامپیوتر ورود پیدا کرد؟

دو راه برای ورود به این رشته وجود دارد. راه اول هنرستان‌های فنی و حرفه ای و کاردانش هستند که از پایه‌ی دهم، شاخه‌های مختلف کامپیوتر (به صفحه شاخه‌]ای کامپیوتر لینک شود) را در مدارس ارائه می‌دهند. راه دوم تحصیل در رشته ریاضی و فیزیک است که بعد از شرکت در کنکور سراسری، می‌توان در دانشگاه‌های تراز بالا تحصیل کرد و راه دوم می‌تواند انتخاب بهتری برای علاقه‌مندان باشد.

همچنین هر گونه سوالی در مورد کلاس‌های آنلاین کنکور کامپیوتر و یا تهیه فیلم‌ها و یا رزرو مشاوره تک جلسه‌ای تلفنی با استاد رضوی دارید می‌توانید به طرق زیر از تیم پشتیبانی بپرسید:

آی دی تلگرام تیم پشتیبانی:     konkurcomputer_admin@

تماس با پشتیبانی:   09378555200

امتیازدهی4.1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 14.10 امتیاز (10 رای)
اشتراک
بارگذاری نظرات