کنکور کامپیوتر
0
ورود | ثبت نام
نظرات
اشتراک
بالا
علاقه‌مندی

اشتراک
 

ارشد کامپیوتر بدون کنکور

این صفحه عالی به نحوه ورود به کارشناسی ارشد کامپیوتر بدون کنکور در دانشگاه های دولتی و غیر دولتی و همین طور مجازی و استعداد درخشان پرداخته است

شاید اطلاع داشته باشید یا به گوشتان خورده باشد که دانشگاه‌های سراسر کشور چه دولتی چه آزاد و یا بقیه دانشگاه‌ها در مقطع کارشناسی ارشد کامپیوتر بدون کنکور دانشجو می‌پذیرند؛ ولی شاید برایتان سوال باشد که با چه شرایطی و چگونه این امر ممکن است. اگر شما هم مقطع کارشناسی خود را در زمینه‌ی کامپیوتر و یا در زمینه‌ی دیگر تمام کرده‌اید و می‌خواهید در مقطع کارشناسی ارشد بدون کنکور ادامه تحصیل بدهید با ما همراه باشید تا در این مقاله شرایط و آیین‌نامه‌های لازم تمام دانشگاه‌ها مثل دولتی و آزاد و پیام نور و غیره را بررسی کنیم.

‌کارشناسی ارشد کامپیوتر

رشته مهندسی کامپیوترمهندسی کامپیوتر چیست؟ معرفی رشته کامپیوتر توسط اساتید شریفمهندسی کامپیوتر چیست؟ معرفی رشته کامپیوتر توسط اساتید شریفاین صفحه به معرفی کامل رشته کامپیوتر، اعم از دروس رشته کامپیوتر، درآمد رشته کامپیوتر، شغل های رشته کامپیوتر، گرایش ها و زیر شاخه های رشته کامپیوتر پرداخته است به طراحی و ساخت اجزای مختلف کامپیوترکامپیوتر چیست؟ ⚡️ کامپیوتر چیست به زبان سادهکامپیوتر چیست؟ ⚡️ کامپیوتر چیست به زبان سادهاین مقاله عالی توضیح داده که کامپیوتر چیست و چه کاربردی دارد و همه چیز درباره کامپیوتر از جمله فواید کامپیوتر و تعریف کامپیوتر و اجزای آن را بیان کرده است می‌پردازد و از اهمیت بسیار زیادی در دنیای امروز برخوردار است. هدف این رشته تربیت دانشجویانی است که در زمینه تحلیل، طراحی، ساخت و راه‌اندازی دستگاه‌ها و مجموعه‌های سخت افزارسخت افزار چیست - بررسی اجزای اصلی سخت افزار کامپیوترسخت افزار چیست - بررسی اجزای اصلی سخت افزار کامپیوتردر این صفحه بررسی شده که سخت افزار چیست و سخت افزار کامپیوتر به زبان ساده معرفی شده است، همچنین به بررسی اجزای اصلی سخت افزار کامپیوتر پرداخته شده استی جدید، بررسی و شناخت مجموعه‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری موجود، عیب‌یابی و تعمیر و اصلاح و توسعه فعالیت کنند. کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر، شامل تعدادی دروس نظری و پروژه‌های آموزش محور با هدف افزایش مهارت در گرایش‌های مختلف این رشته است. افراد پس از آشنایی با گرایش‌های این رشته، اطلاعات مورد نیاز برای درک و توسعه آنچه در زمان حال این گرایش‌ها می‌گذرد را بدست می‌آورند. دوره کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر هم اکنون متشکل از شش گرایش: گرایش رشته مهندسی نرم افزارمعرفی رشته نرم افزار کامپیوتر در دانشگاه+معرفی ارشد نرم افزارمعرفی رشته نرم افزار کامپیوتر در دانشگاه+معرفی ارشد نرم افزاررشته نرم افزار یکی از گرایش های مقطع لیسانس و ارشد کامپیوتر است، در این صفحه رشته نرم افزار کامپیوتر در دانشگاه و ارشد نرم افزار توسط اساتید صنعتی شریف معرفی شده، هوش مصنوعیهوش مصنوعی (AI) چیست؟ انواع، کاربردها، مزایا و معایبهوش مصنوعی (AI) چیست؟ انواع، کاربردها، مزایا و معایبهوش مصنوعی یا Artificial Intelligence یا به اختصار AI، امروزه کاربردهای بسیاری پیدا کرده و به یکی از داغ‌ترین حوزه‌های بشر تبدیل شده است، اما با این وجود بسیاری از افراد با کاربردهای آن آشنایی کامل ندارند، به همین علت در این صفحه کاربردها، مزایا و معایب AI بطور کامل بررسی شده است و رباتیکز، معماری سیستم های کامپیوتریآموزش جامع معماری کامپیوترآموزش جامع معماری کامپیوتر در مهندسی کامپیوتر، معماری کامپیوتر مجموعه‌ای از قوانین و روش‌هایی است که به چگونگی طراحی، کارکرد، سازماندهی و پیاده سازی (ساخت) سیستم‌های کامپیوتری می‌پردازد، در این صفحه به بررسی و آموزش کامل معماری کامپیوتر پرداخته شده است، مهندسی الگوریتم و محاسباتگرایش الگوریتم و محاسباتگرایش الگوریتم و محاسباتاین صفحه به معرفی گرایش الگوریتم و محاسبات رشته کامپیوتر پرداخته است، شبکه و گرایش رایانش امنرایانش امن چیست، بررسی رشته رایانش امن توسط اساتید صنعتی شریفرایانش امن چیست، بررسی رشته رایانش امن توسط اساتید صنعتی شریفرشته رایانش امن بطور کامل در این صفحه معرفی شده است. همین طور در مورد بازار کار رایانش امن و چارت دروس گرایش رایانش امن بطور کامل بحث شده است (امنیت) می‌باشد.

کارشناسی ارشد کامپیوتر بدون کنکور - دانشگاه‌های روزانه و شبانه

امکان پذیرش بدون کنکور در مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه‌های روزانه و شبانه سخت است و شرایط به خصوصی دارد ولی غیرممکن نیست؛ یکی از این شرایط داشتن معدل بالاست که باید در دوره کارشناسی فعال بوده و همیشه نمره‌های بالایی کسب کنید، از شرایط دیگر این است که شما جزو 10 درصد فارغ‌التحصیلان هم رشته و هم ورودی خود باشید و در ضمن باید از همان نوع دانشگاه یعنی روزانه یا شبانه فارغ‌التحصیل شده باشید؛ بنابراین شرایط قبولی فقط برای دانشجوهای همین دانشگاه‌ها است و اگر شما دانش‌آموخته‌ی این دانشگاه‌ها نیستید یا معدل بالایی ندارید نمی‌توانید به صورت بدون کنکور در این دانشگاه‌ها پذیرفته شوید.

کارشناسی ارشد کامپیوتر بدون کنکور - دانشگاه‌های آزاد

تصویر لوگوی دانشگاه آزاد اسلامی

اگر تمایل دارید در دانشگاه آزاد ادامه تحصیل دهید، کارشناسی ارشد کامپیوتر بدون کنکور در دانشگاه‌های آزاد ارائه می‌شود ولی دارای برخی شرایط است. فرقی ندارد لیسانس خود را در کدام دانشگاه گذرانده‌اید ولی باید معدل بالای 16 داشته باشید و از زمان فارغ‌التحصیلی مقطع قبلی شما بیشتر از 3 سال نگذشته باشد؛ همچنین باید رشته‌ی ارشد مورد تقاضا با رشته‌ی گذرانده شده در دوره‌ی کارشناسی یکی باشد. برای ثبت نام کارشناسی ارشد بدون کنکور مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد، می‌بایست به سایت azmoon.org مراجعه نمایید و از این سامانه دفترچه راهنما را دانلود کنید. در این دفترچه هر آنچه که باید برای ثبت نام بدانید، توضیح داده شده است ضمن اینکه لیست رشته‌ها و دانشگاه‌های ارائه دهنده رشته مهندسی کامپیوتر را می‌توانید در این دفترچه مشاهده نمایید.

کارشناسی ارشد کامپیوتر بدون کنکور - دانشگاه‌های پیام نور

لوگوی دانشگاه پیام نور

اگر قصد دارید مقطع ارشد کامپیوتر پیام نور را بدون آزمون پذیرش شوید، دو راه‌حل بیشتر ندارید؛ ثبت نام در کنکور ارشدثبت نام در کنکور ارشد – مدارک، زمان ثبت نام، نحوه ثبت نامثبت نام در کنکور ارشد – مدارک، زمان ثبت نام، نحوه ثبت ناماین مقاله عالی راهنمای جامعی است در خصوص نحوه ثبت نام در کنکور ارشد و مواردی همچون زمان ثبت نام و مدارک مورد نیاز برای ثبت نام کنکور ارشد و ... را بررسی کرده در طرح فراگیر پیام نور و یا ثبت‌نام مقطع کارشناسی ارشد در مراکز بین‌الملل پیام نور. این آزمون مثل کنکور نیست و به مراتب راحت‌تر و ساده‌تر است که توسط سازمان سنجش برگزار می‌شود. شرایط این آزمون به این شکل است که منابع آزمون سه یا چهار درس است و آزمون 80 درصد تاثیر دارد و معدل دوره کارشناسی دانشجو 20 درصد تاثیر دارد. اگر دانشجو آزمون را قبول شود، در واقع دروس ترم اول کارشناسی ارشد خود را پاس کرده و مستقیم وارد ترم دو می‌شود. مجری این آزمون سازمان سنجش بوده و ثبت‌نام نیز از طریق سایت سازمان سنجش ممکن است. یکی از مزایای این دوره، صرف زمان کمتر و هزینه کمتر برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد می‌باشد.

مؤسسات آموزشی پیام نور علاوه بر دانشگاه‌هایی که در سرتاسر کشور دارند یک‌سری دانشگاه به‌صورت بین‌المللی دارند که در مناطق آزاد از جمله کیش، قشم، عسلویه و سایر مناطق جهان مانند ایتالیا (میلان)، تاجیکستان (دوشنبه)، مارات (دبی)، ترکیه (استانبول)، ارمنستان (ایروان)، فرانسه (پاریس)، عمان (مسقط)،‌ کانادا (تورنتو) و غیره دایر است.

کارشناسی ارشد کامپیوتر بدون کنکور - دانشگاه‌های غیر انتفاعی

دانشگاه علم و فرهنگ

دانشگاه‌های غیرانتفاعی هم مانند آزاد شهریه از دانشجویان دریافت می‌کنند اما تفاوت‌های جرئی‌ای با دانشگاه‌های آزاد دارند؛ مثلا نرخ شهریه دانشگاه‌های غیر انتفاعی کمتر است و گاهی امکانات رفاهی و آموزشی کمتری نسبت به دانشگاه‌های آزاد دارند. خوب است بدانید که مدرک این دانشگاه‌ها برای تمامی آزمون‌های استخدامی و تمام مراکز دولتی معتبر است.

به‌طور کلی از دو طریق می‌توان مقطع کارشناسی ارشد را بدون کنکور در دانشگاه غیرانتفاعی گذراند: یکی سوابق تحصیلی و دومی استعدادهای درخشان. شرایط پذیرش استعداد درخشان ارشدشرایط استعداد درخشان ارشدشرایط استعداد درخشان ارشداین مقاله عالی شرایط استعداد درخشان ارشد را بررسی کرده، همچنین جزئیات آیین نامه پذیرش بدون آزمون استعداد درخشان مقطع کارشناسی ارشد را بررسی کرده است  را پایین‌تر به‌طور کامل شرح خواهیم داد؛ اما برای سوابق تحصیلی، فرد متقاضی باید شرایط عمومی زیر را دارا باشد:

کارشناسی ارشد کامپیوتر بدون کنکور - دانشگاه‌های علمی کاربردی

 لوگوی دانشگاه علمی کاربردی

دانشگاه علمی کاربردی یکی از دانشگاه‌هایی است که هر ساله پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد کامپیوتر ندارد و بعضی سال‌ها این پذیرش را انجام می‌دهد و بعضی سال‌ها هیچ پذیرشی ندارد؛ لذا دانشجویان متقاضی باید پیگیر اخبار و اطلاعیه‌های این دانشگاه باشند و بفهمند چه زمانی و در چه رشته‌هایی، دانشگاه علمی کاربردی دانشجو می‌پذیرد. با این که در حال حاضر دانشگاه علمی کاربردی پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد ندارد؛ اما، داشتن مدرک کارشناسی مرتبط با رشته درخواست شده در مقطع ارشد،‌ حداقل داشتن سه سال کار یا تجربه در زمینه رشته مدنظر و قبولی در مصاحبه‌ای که از سوی دانشگاه برگزار می‌شود؛ می‌تواند از شرایط پذیرش این دانشگاه‌ها باشد.

کارشناسی ارشد کامپیوتر بدون کنکور - از طریق استعدادهای درخشان

برخلاف آزمون کارشناسی ارشد که به‌صورت سراسری و واحد در کل کشور فراخوان داده می‌شود، پذیرش دانشجوهای استعداد درخشان در هر دانشگاه کشور، مهلت زمانی و مقررات مربوط به خودش را دارد. اگر دانشجویی هستید که دارای معدل بالا هستید، یا در آزمون‌ها و المپیاد‌های علمی مقام بالایی گرفتید، یا حتی در یکی از دانشگاه‌های تاپ، مقطع کارشناسی کامپیوتر خود را گذرانده‌اید و یا شرایط ویژه‌ای دارید، پذیرش مقطع ارشد کامپیوتر از طریق استعدادهای درخشان یکی از بهترین گزینه‌ها برای شماست.

برای پذیرش مقطع ارشد کامپیوتر از طریق استعدادهای درخشان، اولین گام این است که به وب‌سایت رسمی دانشگاهی که قصد پذیرش در آن را دارید سر بزنید و از شرایط و فراخوان‌های آن دانشگاه‌ها به‌درستی اطلاع یابید. اگر شرایطی که دانشگاه درج کرده بود با شرایط شما یکسان بود، اقدام به جمع‌آوری مدارک لازم کرده و از طریق پورتال‌هایی که خود دانشگاه در اختیار شما می‌گذارد، این مدارک را ارسال نمایید؛ بعد از آن در صورت قبولی یک جلسه از سوی دانشگاه با شما برگزار خواهد شد، مدارک شما مجدداً بررسی خواهد شد و در نهایت تایید یا رد خواهید شد.

کارشناسی ارشد کامپیوتر بدون کنکور - صرفا بر اساس سوابق تحصیلی

با گسترش دانشگاه‌های مختلف در سراسر کشور امکان ثبت‌نام در دانشگاه‌ها صرفا بر اساس سوابق تحصیلی فراهم شده است. تا قبل از سال 99 علاوه بر آزمون سراسری یک آزمون تکمیل ظرفیت نیز برگزار می‌شد که از این طریق ظرفیت دانشگاه‌های کشور در مقطع ارشد کامل می‌شد؛ اما از سال 1399 به بعد این آزمون به کل لغو شد و قرار شد به‌جای آن از سوابق تحصیلی دانشجویان استفاده کنند تا ظرفیت دانشگاه‌ها را کامل کنند. برای تکمیل ظرفیت دانشگاه‌ها از طریق سوابق تحصیلی از سوی سازمان سنجش مهلت خاصی در نظر گرفته نشده است و بعد از آزمون کارشناسی ارشد از سوی خود سازمان سنجش متعاقباً اعلام می‌شود.

در کل دو شرط اصلی لازمه‌ی قبولی با سوابق تحصیلی در مقطع ارشد است که اولا باید معدل بالا داشته باشید؛ معدل اولین و مهمترین شرط قبولی در ارشد بدون آزمون می‌باشد؛ معدل حتی می‌تواند در آزمون سراسری نیز تاثیر خوبی داشته باشد و روی رتبه و تراز دانشجو تاثیر مستقیم دارد، دوما مدرک مهر شده و دارای کد یکتای کارشناسی و بالاتر از سوی وزارت علوم یا بهداشت باشد. با این حال برخی از دانشگاه‌ها شرایط دیگری مانند نداشتن فساد اخلاقی، داشتن توانایی جسمانی مرتبط با رشته و یا داشتن کارت پایان خدمت(مخصوص آقایان) را نیز داشته باشند.

کارشناسی ارشد کامپیوتر بدون کنکور - به صورت مجازی

 در این تصویر خانمی درحال ثبت‌نام دانشگاه مجازی است

اگر شاغل هستید و می‌خواهید در مقطع ارشد کامپیوتر ادامه تحصیل بدهید بدون اینکه آزمونی بدهید، دوره‌های ارشد کامپیوتر مجازی می‌تواند گزینه‌ی خوبی باشد. برای قبولی در مقطع ارشد کامپیوتر بدون کنکور و به صورت مجازی باید به فراخوان‌هایی که هر ساله از طرف دانشگاه‌های مختلف برای برگزاری دوره‌های مجازی دانشگاه می‌شود، توجه کنید و آنها را به صورت کامل مطالعه نمایید؛ ولی دقت کنید که این دوره‌ها مجازی هستند و پس از اتمام دوره‌ی تحصیلی در مدرک به صورت واضح بیان می‌شود که دوره مجازی بوده است؛ لذا این امر ممکن است از اعتبار مدرک بکاهد، پس اگر تمایل دارید مدرک خود را به صورت مجازی دریافت کنید این مورد را در نظر بگیرید.

جمع‌بندی

برای ادامه تحصیل در دوره ارشد کامپیوتر الزامی وجود ندارد که در آزمون سراسری شرکت کنید. با روش‌هایی که در بالا ذکر کردیم می‌توانید بهترین گزینه را برای خودتان انتخاب کرده و ادامه تحصیل دهید ولی در نظر داشته باشید که بهترین دانشگاه های ایرانمعرفی و بررسی بهترین دانشگاه های ایرانمعرفی و بررسی بهترین دانشگاه های ایرانتقریبا تمامی دانشجویان و دانش‌آموزان در دوران تحصیل و به خصوص در هنگام انتخاب رشته می‌خواهند بدانند که بهترین دانشگاه های ایران به ترتیب چه دانشگاه‌هایی هستند، برای پاسخ به این پرسش در این صفحه رنکینگ دانشگاه های ایران در جهان را از نگاه نظام‌های رتبه بندی معتبر بررسی شده است همگی نیاز به شرکت در آزمون سراسری دارند (به استثنای از طریق استعدادهای درخشان). از اینکه تا اینجای مقاله با ما همراه بودید مفتخریم و امیدواریم این مقاله نیز مانند سایر مقالات کنکور کامپیوتر برایتان مفید بوده باشد.

سهمیه استعدادهای درخشان برای پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد یعنی چه؟

معمولاً دانشجویانی که معدل بالا دارند و جزء 5 یا نهایت 10 درصد اول هم‌ورودی‌ها و هم‌رشته‌های خود هستند، جزو استعدادهای درخشان دانشگاه محسوب می‌شوند (داشتن مقالات معتبر و مقام‌های یک تا سه در المپیاد‌های علمی نیز یکی از شرایط گرفتن سهمیه استعدادهای درخشان است).

معدل لازم برای ثبت‌نام صرفا براساس سوابق تحصیلی چند است؟

معمولا دانشگاه‌های آزاد معدل بالای 16 را الزام می‌دانند و بقیه دانشگاه‌ها نیز هرکدام در وب‌سایت مخصوص دانشگاه معدل لازم را اعلام می‌کنند. برای بررسی دقیق توصیه می‌شود به وب‌سایت دانشگاه مد نظر مراجعه کنید.

امتیازدهی5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 15.00 امتیاز (1 امتیاز)
اشتراک
بارگذاری نظرات
تلگرام اینستاگرام