مسیر رتبه‌برترشدن در کنکور ارشد مهندسی کامپیوتر و IT
ثبت‌نام رایگان
مدت زمان باقیمانده :
ثانیه -
دقیقه -
ساعت -
روز -
کنکور کامپیوتر
0
ورود | ثبت نام
نظرات
اشتراک
بالا
علاقه‌مندی

اشتراک
 

رشته برنامه نویسی چیست؟ بررسی رشته برنامه نویسی در دانشگاه

رشته برنامه نویسی چیست؟ این یکی از سوالات متداول افرادی است که می‌خواهند وارد رشته برنامه نویسی شوند، این صفحه به بررسی رشته برنامه نویسی کامپیوتر پرداخته

سلام به همه شما دانش آموزان عزیز، به کامل‌ترین صفحه‌ای که برای معرفی و بررسی رشته برنامه نویسی در وب فارسی وجود داره خوش اومدید 😉

حتما سوالاتی در ذهن شماست، سوالاتی نظیر اینکه آیا اصلا رشته ای به نام برنامه نویسی وجود دارد؟ اگر رشته برنامه نویسی وجود دارد چطور می‌توان وارد این رشته شد؟ در چه مقاطعی رشته برنامه نویسی وجود دارد؟ آیا در مقاطع فنی حرفه‌ای، کاردانش، کاردانی، کاردانی به کارشناسی، مقطع لیسانس، ارشد، دکتری رشته برنامه نویسی وجود دارد؟ اگر این رشته وجود دارد کتاب های رشته برنامه نویسی چیست؟ دروس رشته برنامه نویسی چیست و بسیاری از موارد دیگر، در این مقاله به تمامی این سوالات پاسخ می‌دهیم پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

بطورکلی دانش آموزان سال 9ام برای ادامه تحصیل دو راه در پیش دارند:

  1. یا در سال 10ام وارد هنرستان (فنی حرفه ای یا کاردانش) می‌شوند، سپس وارد مقطع کاردانی می‌شوند و بعد از آن وارد مقطع کاردانی به کارشناسی می‌شوند، پس از دریافت مدرک لیسانس (که به این لیسانس ناپیوسته می‌گویند) می‌توانند در کنکور ارشد شرکت کنند و وارد مقطع ارشد شوند و پس از آن نیز می‌توانند وارد مقطع دکتری شوند.
  2. از طریق شرکت در کنکور سراسری ریاضی و یا از طریق ورود به مقطع لیسانس با شرط معدل وارد مقطع لیسانس می‌شوند و بعد از دریافت مدرک لیسانس (که به این لیسانس پیوسته می‌گویند) می‌توانند در کنکور ارشد شرکت کنند و وارد مقطع ارشد و پس از آن وارد مقطع دکتری شوند.

حال ما در رشته کامپیوتر در هیچ یک از مقاطع فنی حرفه‌ای، کاردانی، کاردانی به کارشناسی، کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد و دکتری رشته‌ای به نام رشته برنامه نویسی نداریم. تنها در کاردانش است که گرایش‌هایی نظیر برنامه نویسی پایگاه داده، طراحی و توسعه صفحات وب و برنامه نویسی بازی‌های رایانه‌ای مرتبط با برنامه نویسی وجود دارد. در سایر مقاطع مانند فنی حرفه‌ای، کاردانی، کاردانی به کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری ما رشته نرم افزار را داریم که باید توجه کنید در رشته نرم افزار فقط برنامه نویسی آموزش نمی‌دهند و یک بخش بسیار کوچکی از رشته نرم افزار به آموزش برنامه نویسی اختصاص دارد و در رشته نرم افزار شما تمامی مبانی مربوط به رشته کامپیوتر را فرا می‌گیرید.

توصیه اکید میکنیم که برای مطالعه بیشتر در خصوص اینکه در هر مقطع چه رشته ها و گرایش هایی وجود دارد صفحات رشته کامپیوتر در هنرستانمعرفی و بررسی رشته کامپیوتر فنی حرفه ایمعرفی و بررسی رشته کامپیوتر فنی حرفه ایدر این مقاله سعی می‌کنیم به تمامی سوالات پرتکرار دانش آموزان شامل : معرفی و بررسی دروس رشته کامپیوتر فنی و حرفه‌ ای، شغل های رشته کامپیوتر فنی و حرفه ای، شرایط ورود به رشته کامپیوتر فنی حرفه ای و آیا رشته کامپیوتر فنی و حرفه ای خوب است یا خیر بپردازیم، معرفی زیر شاخه های رشته کامپیوترمعرفی شاخه های رشته کامپیوترمعرفی شاخه های رشته کامپیوتردر این صفحه به معرفی کلیه‌ی زیر شاخه‌های رشته کامپیوتر کاردانش و فنی حرفه‌ای و همچنین کاردانی کامپیوتر، کاردانی به کارشناسی، مهندسی کامپیوتر و ارشد و دکتری کامپیوتر و دیگر موارد مورد نیاز پرداخته شده است. در فنی حرفه ای و کاردانش، معرفی گرایش های مهندسی کامپیوترمعرفی گرایش های ارشد مهندسی کامپیوترمعرفی گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتربا توجه به اینکه در حال حاضر رشته مهندسی کامپیوتر محبوب‌ترین رشته در دنیا و کشور است و در سال‌های اخیر اکثر رتبه‌های تک رقمی و دو رقمی این رشته را انتخاب می‌کنند در این صفحه بصورت دقیق گرایش هاي ارشد مهندسي کامپيوترمعرفی شده است و ارشد کامپیوتر را مطالعه کنید.

همچنین توجه داشته باشید که برای ورود به رشته کامپیوتر ما فنی حرفه ای و کاردانش و ورود به مقاطع کاردانی و کاردانی به کارشناسی را توصیه نمی‌کنیم و توصیه ما به علاقه‌مندان رشته کامپیوتر این است که یا از طریق کنکور ریاضی و یا با شرط معدل وارد مهندسی کامپیوتر پیوسته شوند، برای مطالعه بیشتر در این خصوص نیز حتما صفحات آیا رشته فنی حرفه ای خوب استآیا رشته فنی و حرفه ای برای تحصیل مناسب است؟آیا رشته فنی و حرفه ای برای تحصیل مناسب است؟در این صفحه به این پرسش متداول دانش آموزان که آیا رشته‌های فنی و حرفه‌ای خوب است یا خیر پرداخته شده و همچنین رشته فنی و حرفه‌ای از همه جوانب از جمله بازار کار و زیرشاخه‌های هر رشته بررسی شده است. و معرفی رشته مهندسی کامپیوترمهندسی کامپیوتر چیست؟ معرفی رشته کامپیوتر توسط اساتید شریفمهندسی کامپیوتر چیست؟ معرفی رشته کامپیوتر توسط اساتید شریفاین صفحه به معرفی کامل رشته کامپیوتر، اعم از دروس رشته کامپیوتر، درآمد رشته کامپیوتر، شغل های رشته کامپیوتر، گرایش ها و زیر شاخه های رشته کامپیوتر پرداخته است را مطالعه کنید.

با توجه به مطالب بالا شما نیز حتما متوجه شده‌اید که برنامه نویسی بطور مستقل یک رشته نیست‌! (به جز برخی از گرایش‌های مرتبط با برنامه نویسی در کادانش) شاید بتوان گفت که برنامه نویسی یک حرفه یا شغل به حساب می‌آید اما نمی‌توان آن را یک رشته محسوب کرد، شما برای برنامه نویس شدن نیازی نیست که لزوما تحصیلات آکادمیک را طی کنید، گرچه مسلما برنامه نویسانی که تحصیلات آنها در رشته کامپیوتر موفق‌تر خواهند بود. در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع خواهیم پرداخت.

این تصویر مفهوم برنامه نویسی را منتقل می‌کند.

برنامه نویسی چیست و برنامه نویس کیست‌؟

حتما تا به حال از فروشگاه‌های آنلاین خرید کرده اید یا شاید از طریق همراه بانک خود، کار‌‌های بانکی خود را انجام داده اید، تا حالا فکر کرده‌اید که چه فرایند‌هایی طی می‌شود تا یک خرید ساده صورت بگیرد؟ در دنیای الکترونیکی امروز توسعه و تولید سیستم‌های مدیریتی، محاسباتی، مالی و … بسیار گسترش یافته است و در نتیجه رفاه را برای انسان‌ها به ارمغان می‌آورد. در واقع برنامه نویسی ترکیبی از دانشِ، علم، فناوری و خلاقیت است که به وسیله آن و با ابزارهایی که به آنها زبان‌های برنامه نویسی می‌گویند سیستم‌ها و نرم افزار‌هایی تولید می‌شود که یک پردازشی را انجام و خدمتی را در نهایت به کاربر ارائه می‌دهد، حال این کاربر می‌تواند یک کاربر واقعی یا یک ماشین باشد.

اما برنامه نویس کیست‌؟ برنامه نویس خالق و سکاندار این کشتی است که با استفاده از ابزار‌ها و تجربه هایش و با در نظر گرفتن مسیر درست از تمام جهات سیستم یا نرم افزار را طراحی و توسعه می‌دهد.

برنامه نویس با نوشتن دستورات در کامپیوتر، در واقع دارد به کامپیوتر می فهماند که - مثلا برای یک جمع ساده - چکار باید انجام دهد یا برای پرداخت قبوض بانک چه عملیات‌هایی را باید به انجام برساند.

همچنین برای مطالعه بیشتر در خصوص برنامه نویسی کامپیوتر و اینکه چطور می‌توان به یک برنامه نویس موفق تبدیل شد می‌توانید به صفحه برنامه نویسی کامپیوتربرنامه نویسی کامپیوتر چیست و چطور می توانید یک برنامه نویس موفق شوید؟برنامه نویسی کامپیوتر چیست و چطور می توانید یک برنامه نویس موفق شوید؟در عصر فعلی برنامه‌نویسی یکی از پرطرفدارترین شغل‌های دنیاست، دغدغه‌‌ای افرادی که می‌خواهند در مسیر برنامه‌نویس شدن قدم بردارند این است که نمی‌دانند از کجا باید شروع کنند، در این صفحه هر آن چه برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه ای نیاز دارید در اختیارتان قرار گرفته است مراجعه کنید. همچنین اگر می‌خواهید بدانید برای شروع آموزش برنامه نویسی از کجا و چگونه باید شروع کنید به صفحه چگونه آموزش برنامه نویسیچگونه آموزش برنامه نویسی را بصورت حرفه‌ای شروع کنیم؟چگونه آموزش برنامه نویسی را بصورت حرفه‌ای شروع کنیم؟چگونه آموزش برنامه نویسی را حرفه ای شروع کنیم؟ این یکی از سوالات متداول تمامی افرادی است که می‌خواهند آموزش برنامه نویسی را شروع کنند. در این صفحه این موضوع مورد بررسی و موشکافی قرار گرفته است را شروع کنیم مراجعه کنید.

آیا برنامه نویسی یک رشته است‌؟

همان طور که در بالا به آن اشاره کردیم رشته برنامه نویسی را فقط در کاردانش داریم و در مقاطع دیگر چنین رشته‌ای نداریم، بنابراین اگر از طریق کاردانش وارد رشته کامپیوتر نمی‌شوید که توصیه ما نیز همین است می‌توانید بطور مستقل و با دوره‌های آموزشی یا کلاس‌های برنامه نویسی، فنون برنامه نویسی را یاد بگیرید، برای تهیه دوره های برنامه نویسی نیز می‌توانید به صفحه فیلم آموزش دوره های برنامه نویسی رشته کامپیوتر مراجعه کنید.

حال ببینیم کاردانش چه گرایش‌هایی دارید، با مشاهده و بررسی گرایش‌های کاردانش متوجه خواهید شد که در کدامیک از آنها بیشتر به آموزش برنامه نویسی می‌پردازند.

گرایش های کاردانش

اگر PDF بالا را که مربوط به انتخاب رشته کارشناسی ارشد کامپیوتر است را بررسی کرده باشید متوجه خواهید شد که گرایش های کارشناسی ارشد کامپیوتر بصورت زیر است

 در سه گرایش از 6 گرایش کاردانش بیشتر به برنامه نویسی پرداخته می‌شود، علاوه بر دو گرایش برنامه نویسی پایگاه داده و برنامه نویسی بازی‌های رایانه‌ای که از اسم آنها مشخص است که مرتبط با برنامه نویسی هستند در گرایش طراحی و توسعه صفحات وب نیز حضور زبان های برنامه نویسی که برای ایجاد سایت نیاز است پر رنگ است.

ولی شما می توانید وارد هنرستان های کاردانش شوید و با تحصیل در رشته هایی که مترکز بر یه حوزه خاص هستند مانند برنامه نویسی وب و… به تحصیل ادامه دهید و در پایان تحصیل در این گرایش‌ها می‌توانید وارد بازار کار برنامه نویسی شوید که توصیه نمی‌شود چون در این مراکز هم شما بطور حرفه‌ای با برنامه نویسی آشنا نخواهید شد. اگر قصد دارید از طریق هنرستان وارد این رشته شوید پیشنهاد می‌کنیم که از صفحه رشته کامپیوتر در هنرستانمعرفی و بررسی رشته کامپیوتر فنی حرفه ایمعرفی و بررسی رشته کامپیوتر فنی حرفه ایدر این مقاله سعی می‌کنیم به تمامی سوالات پرتکرار دانش آموزان شامل : معرفی و بررسی دروس رشته کامپیوتر فنی و حرفه‌ ای، شغل های رشته کامپیوتر فنی و حرفه ای، شرایط ورود به رشته کامپیوتر فنی حرفه ای و آیا رشته کامپیوتر فنی و حرفه ای خوب است یا خیر بپردازیم دیدن فرمائید.

توجه کنید که برای اینکه برنامه نویس شوید حتما نیازی نیست که وارد کاردانش شوید، شما می‌توانید وارد مهندسی کامپیوتر پیوسته شوید و برنامه نویسی را نیز یاد بگیرید، باید توجه کنید که بازارکارهای معمول و عمومی برای رشته‌های فنی و حرفه ای و کاردانش، دارای سطح چندان بالایی نیستند، اینکه بتوانید در شغل‌های بسیار تخصصی و سطح بالا، مشغول به‌کار شوید، به سطح دانش و مهارت شما بستگی دارد و باید بدانید که سطح هنرستان‌ها (فنی حرفه ای و کاردانش) و دانشگاه‌های فنی (مقاطع کاردانی و کاردانی به کارشناسی) ، از نظر علمی بالا نیست و مباحث معمولا به‌ طور کامل تدریس نمی‌شود. برای کسب این دانش‌ و مهارت‌ها، شاید نیاز باشد مستقل از دانشگاه فعالیت کنید و یا به فکر ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و بالاتر باشید، برای مطالعه بیشتر در این خصوص صفحه آیا رشته فنی خوب استآیا رشته فنی و حرفه ای برای تحصیل مناسب است؟آیا رشته فنی و حرفه ای برای تحصیل مناسب است؟در این صفحه به این پرسش متداول دانش آموزان که آیا رشته‌های فنی و حرفه‌ای خوب است یا خیر پرداخته شده و همچنین رشته فنی و حرفه‌ای از همه جوانب از جمله بازار کار و زیرشاخه‌های هر رشته بررسی شده است. را مطالعه کنید.

رشته برنامه نویسی در فنی حرفه ای

دانش آموزانی که می‌خواهند از طریق شاخه فنی حرفه‌ای وارد رشته کامپیوتر شوند به این نکته توجه داشته باشند که تنها زیر شاخه گروه صنعت که مربوط به رشته کامپیوتر است زیرشاخه شبکه و نرم افزار رایانه است، توجه کنید که در این رشته صرفا به برنامه نویسی پرداخته نشده و بلکه کلیاتی از موارد ضروری کامپیوتر تدریس می‌شود.

رشته برنامه نویسی در مقاطع بالاتر

همان طور که در ابتدای مقاله ذکر کردیم ما در رشته کامپیوتر در هیچ یک از مقاطع کاردانی، کاردانی به کارشناسی، کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد و دکتری رشته‌ای به نام رشته برنامه نویسی نداریم، البته در همه این مقاطع رشته نرم افزار وجود دارد که به هیچ عنوان هدف رشته نرم افزار تدریس برنامه نویسی نیست و شما در مقطع لیسانس رشته نرم افزار با مبانی و کلیات رشته کامپیوتر آشنا می‌شوید و در مقاطع بالاتر نیز وارد مباحث تخصصی نظیر سیستم های بلادرنگ، بیگ دیتا، رایانش ابری و مواردی از این دست می‌شوید که برای مطالعه بیشتر در این خصوص می‌توانید به صفحه معرفی معرفی رشته نرم افزارمعرفی رشته نرم افزار کامپیوتر در دانشگاه+معرفی ارشد نرم افزارمعرفی رشته نرم افزار کامپیوتر در دانشگاه+معرفی ارشد نرم افزاررشته نرم افزار یکی از گرایش های مقطع لیسانس و ارشد کامپیوتر است، در این صفحه رشته نرم افزار کامپیوتر در دانشگاه و ارشد نرم افزار توسط اساتید صنعتی شریف معرفی شده در مقطع ارشد مراجعه کنید.

در نهایت برای برنامه نویس شدن چه کنیم؟

درست است که شما بدون تحصیلات دانشگاهی می‌توانید برنامه نویس شوید، اما مسلما شخصی که در رشته کامپیوتر تحصیل کند با توجه به دروسی که در دانشگاه پاس می‌کند نحوه کارکرد اجزای کامپیوتر، سخت افزار، سیستم عامل، شبکه و بسیاری از موارد دیگر را می‌داند و قطعا با توجه به این دانش می‌تواند برنامه نویس بهتری شود.

حال که متوجه شدید برای ورود به برنامه نویسی بهتر است وارد رشته کامپیوتر شوید پرسش دیگری به وجود می‌آید که از چه طریقی وارد رشته کامپیوتر شویم؟

دو راه برای ورود به رشته کامپیوترمعرفی کامل رشته کامپیوتر- بررسی درآمد و شغل های رشته کامپیوترمعرفی کامل رشته کامپیوتر- بررسی درآمد و شغل های رشته کامپیوتردر این صفحه به بررسی و موشکافی رشته کامپیوتر اعم از بررسی بازار کار، گرایش‌ها، دروس و چارت درسی رشته کامپیوتر، میزان درآمد و حقوق فارغ التحصیلان این رشته و ادامه تحصیل در رشته کامپیوتر پرداخته‌ شده است وجود دارد که پیشنهاد ما راه دوم است.

  1. شما می‌توانید از طریق هنرستان (کاردانش و فنی حرفه ای) وارد رشته کامپیوتر شوید، که در این حالت شما می‌توانید بین هنرستان‌ های فنی و حرفه ای یا کاردانش متناسب با هدف خود یکی را انتخاب کنید که پیشنهاد ما هنرستان های فنی و حرفه ای است.
  2. از طریق رشته ریاضی و فیزیک در کنکور سراسری ریاضی شرکت کرده و رشته دانشگاهی خود را مهندسی کامپیوتر انتخاب کنید و یا از طریق شرط معدل وارد مهندسی کامپیوتر پیوسته شوید، توجه کنید که توصیه ما این راه است، در رشته مهندسی کامپیوتر به تمام مباحث مورد نیاز برای مهندس کامپیوتر شدن پرداخته می‌شود و اینطور نیست که فقط برنامه نویسی تدریس شود، البته دروسی هم هستند که در آنها مفاهیم برنامه نویسی تدریس می‌شود و زبان‌های برنامه نویسی مانند سی پلاس پلاس، سی شارپ و ... تدریس می‌شود از جمله درس AP یا Advanced Programming (برنامه نویسی پیشرفته) ، برای بررسی بیشتر این موضوع حتما مقاله چه زبان های برنامه نویسی در دانشگاه تدریس می شودچه زبان های برنامه نویسی در دانشگاه تدریس می شودچه زبان های برنامه نویسی در دانشگاه تدریس می شوداین صفحه عالی به بررسی این موضوع پرداخته که در دانشگاه های ایران چه زبان برنامه نویسی ای آموزش داده می شود؟ را مطالعه کنید. اگر قصد دارید در رشته مهندسی کامپیوتر به تحصیل خود ادامه دهید پیشنهاد می‌کنیم که حتما دروس پایه این رشته را به خوبی یاد بگیرید شما می‌توانید با مراجعه به صفحات ساختمان دادهآموزش ساختمان داده و الگوریتمآموزش ساختمان داده و الگوریتمهر ساختمان داده یک نوع فرمت ذخیره‌سازی و مدیریت داده‌ها در کامپیوتر است، که امکان دسترسی و اصلاح کارآمد آن داده‌ها را برای یکسری از الگوریتم‌ها و کاربردها فراهم می‌کند، در این صفحه به بررسی و آموزش ساختمان داده و الگوریتم پرداخته شده است، معماری کامپیوتر آموزش جامع معماری کامپیوترآموزش جامع معماری کامپیوتر در مهندسی کامپیوتر، معماری کامپیوتر مجموعه‌ای از قوانین و روش‌هایی است که به چگونگی طراحی، کارکرد، سازماندهی و پیاده سازی (ساخت) سیستم‌های کامپیوتری می‌پردازد، در این صفحه به بررسی و آموزش کامل معماری کامپیوتر پرداخته شده است، مدار منطقیآموزش مدار منطقی به زبان ساده - بررسی مدار منطقی و انواع آنآموزش مدار منطقی به زبان ساده - بررسی مدار منطقی و انواع آنامروزه درک صحیحی از مدارهای منطقی برای هر مهندس برق و کامپیوتر ضروری است. این مدارها عنصر اصلی کامپیوترها و بسیاری از وسایل الکترونیکی اطراف ما هستند، در این صفحه به بررسی و آموزش مدار منطقی پرداخته شده است، طراحی الگوریتمآموزش طراحی الگوریتم به زبان سادهآموزش طراحی الگوریتم به زبان سادهدرس طراحی الگوریتم‌ یکی از مهم‌ترین و بنیادیترین دروس‌ رشته کامپیوتر است. هدف از این درس، معرفی روش‌های مختلف طراحی الگوریتم‌ها برای حل مسائل گوناگون است، در این صفحه به معرفی و آموزش طراحی الگوریتم پرداخته شده است.، ریاضیات گسستهجامع ترین آموزش درس ریاضی گسستهجامع ترین آموزش درس ریاضی گسستهدرس ریاضیات گسسته به معرفی مباحثی نظیر شمارش و احتمال، استدلال و برهان خلف، نظریه اعداد، منطق ریاضی، روابط بازگشتی، روابط و نظریه‌ گراف می‌پردازد. از آن رو که در عصر کنونی ریاضی گسسته بطور گسترده‌ در رشته کامپیوتر و برنامه نویسی استفاده می‌شود در این صفحه به معرفی و بررسی درس ریاضی گسسته پرداخته شده است و شبکه های کامپیوتریجامع‌ترین آموزش درس شبکه های کامپیوتریجامع‌ترین آموزش درس شبکه های کامپیوتریدرس شبکه‌ های کامپیوتری یکی از مهم‌ترین و بنیادیترین دروس‌ رشته کامپیوتر است، با توجه به اینکه اینترنت امروزی بزرگترین سیستم مهندسی ساخت دست بشر در تمام طول تاریخ است، آشنایی با شبکه‌های کامپیوتری برای تمامی علاقه‌مندان و دانشجویان رشته کامپیوتر الزامی است، در این راستا در این صفحه به معرفی شبکه‌های کامپیوتری پرداخته‌ شده است از ویدیو‌های رایگان این دروس استفاده کنید. 

بهترین دانشگاهای رشته برنامه نویسی

همان طور که توضیح دادیم شما برای ورود به برنامه نویسی باید وارد رشته کامپیوتر شوید، تحصیل در بهترین دانشگاه های کشور در رشته کامپیوتر علاوه بر اینکه در رزومه تحصیلی شما درخشان خواهد بود بلکه حضور در بین دانشجویان نخبه و تدریس توسط اساتید مطرح باعث می‌شود که مفاهیم به صورت هر چه بهتر منتقل یافته و پیشرفت شما دو چندان شود. بهترین دانشگاه‌های رشته مهندسی کامپیوتر را می‌توانید در صفحه بهترین دانشگاه های مهندسی ایرانمعرفی و بررسی بهترین دانشگاه های ایرانمعرفی و بررسی بهترین دانشگاه های ایرانتقریبا تمامی دانشجویان و دانش‌آموزان در دوران تحصیل و به خصوص در هنگام انتخاب رشته می‌خواهند بدانند که بهترین دانشگاه های ایران به ترتیب چه دانشگاه‌هایی هستند، برای پاسخ به این پرسش در این صفحه رنکینگ دانشگاه های ایران در جهان را از نگاه نظام‌های رتبه بندی معتبر بررسی شده است مشاهده کنید.

چگونه بدون تحصیل برنامه نویس شویم‌؟

برای ورود به برنامه نویسی غیر از مسیرهای تحصیلی که در مطالب فوق مطرح شد راه های دیگری نیز وجود دارد که شما می‌توانید وارد این حوزه شوید که به آن‌ها خواهیم پرداخت.

۱.آموزشکده های فنی : آموزشکده‌های فنی متفاوتی در سطح کشور وجود دارند که علاوه بر آموزش، مدرک یا گواهی شرکت در آن دروه را صادر می‌کنند.

۲.خود خوان : یکی از خوبی‌های برنامه نویسی این است که نیاز به سرمایه چندانی ندارد و نیاز نیست لزوما استادی به صورت حضوری یا حتی مجازی وجود داشته باشد که به شما برنامه نویسی یاد دهد. شما می‌توانید با مطالعه مقالات انگلیسی، وبسایت‌‌های مرجع، ویدیو‌های آموزشی یا حتی کتاب توانایی خود را در برنامه نویسی بالا ببرید.

توجه داشته باشید که برای برنامه نویس خوب شدن فقط مطالعه کافی نیست باید بسیار تلاش کنید و با شکست‌ها نا‌ امید نشوید علاوه بر این تجربه در این حوزه بسیار مهم است، پس سعی کنید از هر فرصتی استفاده کنید تا تجربه خودتان را بالاتر ببرید.

بازار کار و درآمد برنامه نویسی در ایران

برای کار کردن در حوزه برنامه نویسی نیاز به سرمایه چند ده میلیونی نیست و شما می‌توانید با هزینه ای کم در این حوزه فعالیت کنید. مواردی از بازار کار برنامه نویسی را در ادامه بررسی خواهیم کرد.

۱.فریلنسینگ (Freelancing) : امروزه بازار دور کاری بسیار داغ است و با وجود اینترنت و ارتباطات قوی کارفرمایان می‌توانند با هم ارتباط بگیرند و با شرح پروژه و نیاز‌های پروژه در قبال هزینه ای که پرداخت می‌کنند برنامه نویسان این پروژه را انجام دهند. اینکه ارتباط در چه بستری صورت می‌گیرد می‌تواند از طریق سایت‌های ارائه پروژه باشد یا بصورت شبکه‌ی ارتباطی افراد صورت گیرد.

۲.فعالیت در شرکت ها : شما می‌توانید با افزایش دانش تان در این حوزه و ایجاد یک رزومه مناسب در سایت های کاریابی رزومه و درخواست خود را برای مصاحبه به شرکت‌های فناوری اطلاعات کوچک و بزرگ ارسال کنید و آنها رزومه شما را بررسی و در صورت تمایل با شما تماس می‌گیرند.

۳.ایجاد یک ایده یا استارت آپ : زیبایی این حوزه به قدرتش در پوشش بازار‌های متنوع است. امروزه همه چیز به سمت اینترنت در حال حرکت است اگر ایده‌ای دارید که دوست دارید آن را پیاده سازی کنید می‌توانید به تنهایی یا با یک تیم فعال ایده خود را اجرا و عملی کنید. بدیهی است در این مسیر بسته به ایده‌ای که دارید نیاز به سرمایه هست.

۴.تدریس : تدریس‌های مجازی امروزه به دلیل مزایا زیاد بیشتر از پیش مورد استقبال قرار گرفته است. در سایت‌هایی که محتوا‌های آموزشی تولید می‌کنند شما می‌توانید زرومه خود را ارسال کنید و اعلام آمادگی کنید و پس از می توانید با تایید شرکت به تدریس مشغول شوید. البته می‌توانید به صورت حضوری در آموزشکده‌ها نیز تدریس کنید.

در ادامه به درآمد‌های این حوزه می‌پردازیم. البته باید گفت که این حوزه بسیار وسیع است و فقط درآمد بخش‌هایی که متداول‌تر است تحت پوشش قرار داده ایم، و این درآمد‌ها یک حد متوسط (میانگین) است. اما شما با مراجعه به صفحه درآمد برنامه نویسی در ایرانبررسی درآمد برنامه نویسی در ایران و خارج از کشور در 1402بررسی درآمد برنامه نویسی در ایران و خارج از کشور در 1402در این صفحه عالی به بررسی درآمد برنامه نویسی در ایران و خارج از کشور پرداخته، همچنین در خصوص راه‌های کسب درآمد از برنامه نویسی و درآمد زبان های مختلف صحبت شده است. اطلاعات جامع‌تری بدست خواهید آورد.

موقعیت شغلی یا زبان برنامه نویسیدرآمد ماهانه (به تومان)
جاوا ۸۰۰۰۰۰۰ تا ۳۵۰۰۰۰۰۰
PHP ۸۰۰۰۰۰۰ تا ۱۸۰۰۰۰۰۰
پایتون ۸۰۰۰۰۰۰ تا ۳۵۰۰۰۰۰۰
برنامه نویس اندروید ۸۰۰۰۰۰۰ تا ۲۰۰۰۰۰۰۰
وردپرس ۸۰۰۰۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰۰۰۰

بازار کار و درآمد برنامه نویسی در خارج کشور

بازار کار برنامه نویسی در خارج از کشور مانند بازار کار ایران است ولی تفاوت آن این است که گستردگی و پیشرفت در آن‌ها به مراتب بیشتر است. این لیست درآمد‌های برخی از شاخه های برنامه نویسی را نشان می‌دهد.

عنوان شغلیمیانگین درآمد در برنامه نویسی
توسعه دهنده نرم افزار $114,270
مدیر پایگاه داده $101,090
برنامه نویس کامپیوتر $95,640
مدیر سیستم $89,460
توسعه دهنده وب $85,490

در این تصویر میانگین درآمد یک برنامه نویس در برخی از کشورها نشان داده شده است.

کشور های پیشرو و اپلای برنامه نویسی

کشور‌هایی که پیشرو هستند در فناوری قطعا در حوزه برنامه نویسی نیز قدرت زیادی دارند. در واقع برنامه نویسی پایه بسیاری از تجارت‌های حرفه‌ای هست.

از مهمترین ویژگی‌های یک کشور برای اپلای در حوزه برنامه نویسی درآمد و امکانات و فرصت‌هایی هست که در این حوزه وجود دارد. کشور هایی مانند : استرالیا (شرکت Atlassian یک نمونه شرکت موفق در این کشور است)، کانادا (شرکت Oracle یک نمونه شرکت موفق است در این کشور) و آمریکا (شرکت مایکروسافت و گوگل) نمونه ای از این کشور‌ها هستند.

در ادامه نگاهی به Google Trends خواهیم داشت که میزان محبوبیت و استفاده زبان های برنامه نویسی در کشور های پیشرو فناوری را نشان می‌دهد.

این تصویر نشان دهنده محبوبیت زبان های برنامه نویسی بر اساس هر کشور است.

کتاب هایی برنامه نامه نویسی

کتاب برای برنامه نویسی متناسب با اینکه شما می‌خواهید در چه حوزه ای فعالیت کنید متفاوت است و و برای هر حوزه ای بیش از یک کتاب وجود دارد. ولی اگر می‌خواهید برنامه نویس موفقی باشید توصیه می‌کنیم این کتاب‌ها را در لیست مطالعه خود قرار دهید، البته این کتاب‌ها سطح بالا هستند و نیازمند داشتن حداقل یک سال تجربه برنامه نویسی هستند. بسیاری از شرکت‌ها موضوعاتی که در این کتاب‌ها اشاره شده است برایشان اهمیت دارد.

تفاوت کدنویسی و برنامه نویسی

کد نویس بیشتر درگیر نوشتن کد به زبان‌هایی هست که با تفسیر آن ماشین متوجه منطق مورد نظر شود ولی برنامه نویس یک مجموعه‌ای از وظایف کدنویسی را دارد. برنامه نویس به ایجاد نقشه راه توسعه، بررسی استفاده از بهترین تکنولوژی‌ها، معماری و حتی الگوریتم می‌پردازد و سعی می‌کند یک سیستم و برنامه اصطلاحا Free Error ارائه دهد.

زبان های برنامه نویسی پرطرفدار

  1. Python
  2. JavaScript
  3. Java
  4. #C
  5. C
  6. ++C
  7. Go
  8. PHP

البته شما می‌توانید آخرین تغییرات از میزان محبوبیت زبان‌ها را در سایت‌های زیر بررسی کنید.

جمع بندی

امروزه با رشد سریع تکنولوژی، حوزه برنامه نویسی به شدت پر مخاطب شده و شما می‌توانید چه از طریق دانشگاه و چه از طریق کلاس‌های آموزشی و یا حتی خودخوان، برنامه نویسی را شروع کرده و وارد این حوزه شوید. آمارها نشان می‌دهد که تا چند سال آینده نیازمندی به نیروی برنامه نویس د وبرابر خواهد شد و با توجه به میانگین درآمد برنامه نویسیبررسی درآمد برنامه نویسی در ایران و خارج از کشور در 1402بررسی درآمد برنامه نویسی در ایران و خارج از کشور در 1402در این صفحه عالی به بررسی درآمد برنامه نویسی در ایران و خارج از کشور پرداخته، همچنین در خصوص راه‌های کسب درآمد از برنامه نویسی و درآمد زبان های مختلف صحبت شده است.، این حوزه یکی از رشته پردرآمد به حساب می‌آید.

کدام حوزه برنامه نویسی مناسب است؟

این سوال خیلی کلی است شاخه هایی که وجود دارد برای این حوزه زیاد است و شما باید آنها را بررسی کنید و متناسب با علاقتان ببینید که به کدام شاخه مثل Fronend، Backend و … علاقه دارید.

کدام زبان برنامه نویسی خوب هست‌؟

زبان برنامه نویسی خوب نداریم کسی که به صورت مطلق گفت فلان زبان عالی است بدونید دانش و اون تکامل برنامه نویس بودن را ندارد. زبان های برنامه نویسی مثلا یک ابزارند در دستان شما، شما باید متناسب با نیازتان و چیزی می خواهید پیاده کنید زبان مورد نظرتان را انتخاب کنید.

برای یادگیری از کجا شروع کنیم‌؟

برای شروع می‌توانید از سایت های آموزشی که در سطح اینترنت هست شروع کنید ولی اگر تلاش زیاد و زبان خوبی دارید می‌توانید از رفرنس های و ویدئوهای خارجی شروع کنید

آیا زبان انگلیسی در برنامه نویسی مهم است‌؟

صد در صد شما باید زبان قوی داشته باشید یا اگر ضعیف است نگران نباشید با تمرین کردن و خواندن مقالات انگلیسی زبان می‌توانید آن را قوی کنید. شما گاها به مشکلاتی می خورید که باید در سطح اینترنت به دنبال پاسخ آن باشید و در آنجا هم باید انگلیسی جستجو کنید.

همچنین هر گونه سوالی در مورد کلاس‌های آنلاین کنکور کامپیوتر و یا تهیه فیلم‌ها و یا رزرو مشاوره تک جلسه‌ای تلفنی با استاد رضوی دارید می‌توانید به طرق زیر از تیم پشتیبانی بپرسید:

آی دی تلگرام تیم پشتیبانی:     konkurcomputer_admin@

تماس با پشتیبانی:   09378555200

امتیازدهی4.125 1 1 1 1 1 1 1 1 1 14.13 امتیاز (12 رای)
اشتراک
بارگذاری نظرات
تلگرام اینستاگرام