کنکور کامپیوتر
0
ورود | ثبت نام
نظرات
اشتراک
بالا
علاقه‌مندی

اشتراک
 

بررسی رشته کامپیوتر فنی حرفه ای و کاردانش (هنرستان)

در این مقاله سعی می‌کنیم به تمامی سوالات پرتکرار دانش آموزان شامل : معرفی و بررسی دروس رشته کامپیوتر فنی و حرفه‌ ای، شغل های رشته کامپیوتر فنی و حرفه ای، شرایط ورود به رشته کامپیوتر فنی حرفه ای و آیا رشته کامپیوتر فنی و حرفه ای خوب است یا خیر بپردازیم

سلام به همه شما دانش آموزان عزیز، به کامل‌ترین صفحه‌ای که برای معرفی و بررسی رشته کامپیوتر در هنرستان در وب فارسی وجود داره خوش اومدید 😉

در حال حاضر رشته کامپیوتر یکی از بهترین، به روزترین و پرطرفدارترین رشته‌های دنیاست، این رشته در ایران نیز یکی از محبوب‌ترین رشته‌های دانشگاهی در بین دانش آموزان دبیرستانی و همچنین در بین دانش آموزان هنرستان های فنی حرفه ای و کاردانش است.

این رشته به حدی درسال‌های اخیر محبوب شده است که تقریبا تمامی رتبه‌های دو رقمی کنکور ریاضی این رشته را برای ادامه تحصیل انتخاب می‌کنند، حال دلایل این همه محبوبیت چیست؟ در زیر به برخی از مزایای تحصیل در رشته کامپیوتر اشاره شده است.

بعنوان یکی از محبوب ترین رشته های دانشگاهی، رشته کامپیوتر آینده تحصیلی و شغلی بسیار خوبی دارد و فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند درآمد بالایی کسب کنند

با وجود پیشرفت علم و تکنولوژی و کاربردهای فراوان این حوزه در زندگی روزمره، بسیاری از دانش آموزان با آرزوی داشتن شغلی به روز و آینده دار در زمینه کامپیوتر و آی تی چه در داخل و چه خارج از کشور، اقدام به تحصیل در رشته های مهندسی و علوم کامپیوتر در دانشگاه می‌کنند (توجه کنید که در مقطع لیسانس رشته فناوری اطلاعاتمعرفی فناوری اطلاعات (IT) - 7 دلیل برای انتخاب رشته آی تی در دانشگاهمعرفی فناوری اطلاعات (IT) - 7 دلیل برای انتخاب رشته آی تی در دانشگاهآی تی چیست و چگونه پس از ظهور توانست در مدت فقط 20 سال تمام دنیا را فرا بگیرد و اکثر پول دنیا را ببلعد و پرطرفدارترین و پر درآمدترین مشاغل دنیا را در بر گیرد، با بررسی کامل آی تی با ما همراه باشید. وجود ندارد که برای مطالعه بیشتر در این خصوص می‌توانید به صفحه لینک شده مراجعه کنید)؛ حال برخی از دانش آموزان از دبیرستان و رشته ریاضی فیزیک و برخی دیگر از هنرستان و رشته کامپیوتر فنی حرفه‌ای یا رشته کامپیوتر کاردانش وارد رشته کامپیوتر می‌شوند.

در صورتیکه به این مقاله علاقه‌مند هستید، ممکن است صفحات زیر نیز برای شما جذاب باشد:

  1. رشته کامپیوتر برای دخترآیا رشته کامپیوتر برای دختران مناسبت است؟آیا رشته کامپیوتر برای دختران مناسبت است؟آمارها حاکی از آن است که زنان به سرعت در حال پیشرفت در علوم کامپیوتر و گرفتن شغل­‌های تخصصی و حساس هستند در نتیجه در این صفحه نقش خانم‌ها را در رشته کامپیوتر بررسی و به طور کامل تحلیل کرده‌ایم. مناسب است.
  2. آیا رشته کامپیوتر سخت استآیا رشته کامپیوتر سخت استآیا رشته کامپیوتر سخت استبعضی از دانشجویان اغلب به علت فهم نادرست، استفاده از منبع آموزشی بی‌کیفیت و یا نگذاشتن زمان کافی بر روی درس از جانب خود فرد، دروس یک رشته را سخت تلقی می‌کنند در صورتی که اغلب شنیده‌ایم که سختی و آسانی یک رشته و یا درس نسبی است. در این صفحه این موضوع بسط داده‌ شده است..
  3. بررسی مهاجرت رشته کامپیوتربررسی مهاجرت رشته کامپیوتر و مهندسان کامپیوتربررسی مهاجرت رشته کامپیوتر و مهندسان کامپیوتردر این صفحه رشته کامپیوتر برای مهاجرت، بهترین کشورها برای مهاجرت کامپیوتر و همچنین مراحل گام به گام اپلای و مهاجرت کامپیوتر به طور جامع بررسی شده است.
  4. بررسی مشاغل رشته کامپیوترمعرفی و بررسی مشاغل رشته کامپیوترمعرفی و بررسی مشاغل رشته کامپیوتردر این صفحه تمامی شغل‌های رشته کامپیوتر در ایران و خارج از کشور، شغل‌های رشته کامپیوتر برای خانم‌ها و شغل‌های پردرآمد رشته کامپیوتر و بهترین مشاغل رشته کامپیوتر در سال 2022 بررسی شده است..
  5. معرفی بهترین دانشگاه های ایران به ترتیبمعرفی و بررسی بهترین دانشگاه های ایرانمعرفی و بررسی بهترین دانشگاه های ایرانتقریبا تمامی دانشجویان و دانش‌آموزان در دوران تحصیل و به خصوص در هنگام انتخاب رشته می‌خواهند بدانند که بهترین دانشگاه های ایران به ترتیب چه دانشگاه‌هایی هستند، برای پاسخ به این پرسش در این صفحه رنکینگ دانشگاه های ایران در جهان را از نگاه نظام‌های رتبه بندی معتبر بررسی شده است.
  6. بررسی درامد رشته کامپیوتربررسی درآمد رشته کامپیوتر در ایران و خارج از کشوربررسی درآمد رشته کامپیوتر در ایران و خارج از کشوردر این صفحه به بررسی درامد رشته کامپیوتر در ایران و همچنین درامد رشته کامپیوتر در خارج از کشور از جمله کانادا، آمریکا، انگلیس، فرانسه و دیگر کشورها پرداخته شده است در ایران و خارج از کشور.
  7. معرفی و بررسی بهترین دانشگاه های ایرانمعرفی و بررسی بهترین دانشگاه های ایرانمعرفی و بررسی بهترین دانشگاه های ایرانتقریبا تمامی دانشجویان و دانش‌آموزان در دوران تحصیل و به خصوص در هنگام انتخاب رشته می‌خواهند بدانند که بهترین دانشگاه های ایران به ترتیب چه دانشگاه‌هایی هستند، برای پاسخ به این پرسش در این صفحه رنکینگ دانشگاه های ایران در جهان را از نگاه نظام‌های رتبه بندی معتبر بررسی شده است.

سوال مهمی که دانش آموزان در ابتدای کار با آن مواجه هستند این است که چگونه و از چه راه هایی می‌توانند وارد رشته کامپیوتر شوند، همین طور سوال مهم دیگری که دارند این است که بهترین راهی که می‌توانند وارد این رشته شوند چیست و از طریق کدام راه می‌توانند در آینده پیشرفت بیشتری داشته باشند، در اولین قدم به این موضوع می‌پردازیم که راه های ورود به رشته کامپیوتر چگونه است.

دوره‌های مهارتی رشته کامپیوتر

برنامه نویسی پایتون

19 ساعت

برنامه نویسی سی شارپ

18:30 ساعت

هوش مصنوعی برای همه

3.5 ساعت

آموزش مقاله نویسی

بلاکچین برای همه

2:10 ساعت

چگونه وارد رشته کامپیوتر شویم؟

در مقاطع مختلف و بصورت‌های مختلفی می‌توانید وارد رشته کامپیوتر شوید، برای اینکه براحتی هر چه تمام‌تر راه‌های ورود به رشته کامپیوتر را متوجه شوید برای شما عزیزان اینفوگرافی زیر آماده شده است، توصیه می‌کنیم که عکس زیر را که انواع راه های ورود به رشته کامپیوتر از سال نهم به بعد نشان می‌دهد را با دقت بالا مشاهده و بررسی کنید.

Methods Of Entering The Computer Field

توجه کنید که وقتی واژه هنرستان به کار می‌رود منظور هم فنی حرفه ای و هم کاردانش است، در واقع هنرستان به دو بخش فنی و حرفه ای و کاردانش تقسیم می‌شود

همان طور که در عکس بالا مشخص است راه‌های زیادی برای ورود به رشته کامپیوتر (یا علوم کامپیوتر) وجود دارد، به طور کلی پس از سال 9‌ام به 3 طریق می‌توانید وارد رشته کامپیوتر(یا علوم کامپیوتر) شوید:

  1. در پایه دهم وارد یکی از شاخه‌های مربوط به رشته کامپیوتر در کاردانش یا فنی حرفه‌ای (هنرستان) شوید، سپس پس از دریافت مدرک دیپلم کامپیوتر باید در کنکور کاردانی شرکت کنید و پس از قبولی دو سال در این مقطع تحصیل کنید تا مدرک فوق دیپلم کامپیوتر(همان کاردانی کامپیوتر) را کسب کنید، پس از این مقطع می‌توانید بر اساس سوابق تحصیلی در مقطع کاردانی به کارشناسی ناپیوسته کامپیوتر پذیرفته شوید و پس از دو سال تحصیل در این مقطع مدرک لیسانس کامپیوتر بگیرید (به عات اینکه شما مستقیم لیسانس کامپیوتر نگرفته‌ید و ابتدا وارد مقطع کاردانی و سپس کاردانی به کارشناسی شده‌اید، گفته می‌شود مهندسی ناپیوسته کامپیوتر گرفته‌اید).
  2. در کنکور سراسری ریاضی و فیزیک شرکت کنید و در صورت قبولی وارد لیسانس مهندسی کامپیوتر (یا علوم کامپیوتر) پیوسته شود ( توجه کنید که هر کدام از رشته‌های تجربی، انسانی، فنی حرفه ای و ریاضی که باشید می‌توانید در کنکور ریاضی شرکت کنید).
  3. یک دیپلم دریافت کند (هر دیپلمی)، سپس با سوابق تحصیلی و بدون شرکت در کنکور، در مهندسی کامپیوتر پیوسته (یا علوم کامپیوتر) یکی از دانشگاه‌هایی که با سوابق تحصیلی ورودی می‌گیرند وارد شوید.

توجه کنید که در مقطع لیسانس فقط دو رشته مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر وجود دارد و رشته فناوری اطلاعات وجود ندارد، یعنی دانش آموزان از طریق کنکور ریاضی و یا از طریق دانشگاه‌هایی که با شرط معدل دانشجو می‌گیرند فقط می‌توانند وارد یکی از دو رشته مهندسی کامپیوتر و یا علوم کامپیوتر شوند و رشته فناوری اطلاعات در مقطع لیسانس وجود ندارد که دانش آموزان بتوانند وارد آن شوند.

در مورد هر یک از روش‌های بالا بعدا بصورت کامل صحبت خواهیم کرد، فعلا متوجه شدید که شما از دبیرستان می‌توانید یا وارد مهندسی کامپیوتر پیوسته شوید و یا وارد کاردانی کامپیوتر شوید، حال در زیر قصد داریم به بررسی تفاوت‌ها و شباهت های ورود به مهندسی کامپیوترمهندسی کامپیوتر چیست؟ معرفی رشته کامپیوتر توسط اساتید شریفمهندسی کامپیوتر چیست؟ معرفی رشته کامپیوتر توسط اساتید شریفاین صفحه به معرفی کامل رشته کامپیوتر، اعم از دروس رشته کامپیوتر، درآمد رشته کامپیوتر، شغل های رشته کامپیوتر، گرایش ها و زیر شاخه های رشته کامپیوتر پرداخته است پیوسته (از طریق قبولی در کنکور ریاضی و یا از طریق دانشگاه‌هایی که با شرط معدل دانشجو مهندسی کامپیوتر می‌گیرند) در مقابل مقطع کاردانی کامپیوتر بپردازیم، همچنین به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت که کدام روش برای ورود به رشته کامپيوتر بهتر است.

قبل از ادامه برای اینکه یک پاسخ کلی در خصوص اینکه چه روشی برای ورود به رشته کامپیوتر بهتر است داشته باشید، باید بگوییم که بهتر است وارد مهندسی کامپیوتر پیوسته شوید (حال یا از طریق کنکور ریاضی یا با شرط معدل) و بهتر است وارد هنرستان نشوید. برای مطالعه بیشتر در این خصوص نیز بهتر است صفحه آیا رشته فنی حرفه ای خوب استآیا رشته فنی و حرفه ای برای تحصیل مناسب است؟آیا رشته فنی و حرفه ای برای تحصیل مناسب است؟در این صفحه به این پرسش متداول دانش آموزان که آیا رشته‌های فنی و حرفه‌ای خوب است یا خیر پرداخته شده و همچنین رشته فنی و حرفه‌ای از همه جوانب از جمله بازار کار و زیرشاخه‌های هر رشته بررسی شده است. را مطالعه کنید، البته در ادامه این مقاله بطور کامل در مورد فنی حرفه ای و کاردانش صحبت خواهیم کرد.

همچنین شما عزیزان می‌توانید در انتهای مطلب هر گونه سوالی دارید از ما بپرسید.

بطورکلی دانش آموزان دبیرستانی که تمایل دارند در دوره کارشناسی پیوسته مهندسی یا علوم کامپیوتر در دانشگاه ادامه تحصیل دهند، می‌توانند با قبولی در کنکور سراسری ریاضی و یا با شرط معدل مقطع لیسانس پیوسته خود را آغاز کنند، هنرستانی‌ها نیز در مقابل می‌توانند پس از دریافت مدرک دیپلم فنی حرفه ای یا کار و دانش، در کنکور کاردانی کامپیوتر شرکت کنند و در صورت قبولی در دوره کاردانی کامپیوتر تحصیل کنند، این افراد می‌توانند پس از پایان دوره کاردانی، با شرط معدل وارد دوره کاردانی به کارشناسی کامپیوتر شوند.

توجه کنید که چند سالی است که کنکور کاردانی به کارشناسی کامپیوتر برداشته شده است و وارد شدن به این دوره کاردانی به کارشناسی کامپیوتر با شرط معدل صورت می‌گیرد، توجه کنید در صورتی که مسیر دوم را طی کنید شما دارید کارشناسی کامپیوتر را بصورت ناپیوسته طی می‌کنید.

توجه کنید که گرایش های مرتبط با کامپیوتر مقطع کارشناسی پیوسته با گرایش های مرتبط با کامپیوتر مقطع کاردانی و کاردانی به کارشناسی متفاوت است، بعنوان مثال ما در مقطع کارشناسی پیوسته فقط دو رشته مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر را داریم و رشته فناوری اطلاعات را نداریم ولی در مقطع کاردانی و کاردانی به کارشناسی گرایش فناوری اطلاعات وجود دارد، که البته ما مسیر کاردانی و سپس کاردانی به کارشناسی را تا حد ممکن پیشنهاد نمی‌کنیم.

به طور کلی برای تصمیم‌گیری صحیح میبایست شرایط ورود به رشته کامپیوتربررسی شرایط ورود به رشته کامپیوتربررسی شرایط ورود به رشته کامپیوتردر این مقاله شرایط ورود به رشته کامپیوتر از سال نهم از طریق هنرستان، سوابق تحصیلی و همچنین کنکور سراسری ریاضی پرداخته و مدارک لازم جهت ورود به این رشته و همچنین بازارکار و بهترین مشاغل از لحاظ محبوبیت و درآمد، بررسی شده است را به صورت دقیق بررسی سپس تصمیم نهایی خود را اتخاذ کنیم.

در ادامه مقاله ابتدا هنرستان فنی حرفه‌ای و کاردانش را معرفی می‌کنیم، سپس به بررسی تفاوت‌های این دو با دبیرستان می‌پردازیم، سپس در مورد نحوه ورود به رشته کامپیوتر صحبت می‌کنیم و در نهایت به بررسی این موضوع می‌پردازیم که برای تحصیل در رشته کامپیوتر آیا رشته فنی حرفه ای خوب استآیا رشته فنی و حرفه ای برای تحصیل مناسب است؟آیا رشته فنی و حرفه ای برای تحصیل مناسب است؟در این صفحه به این پرسش متداول دانش آموزان که آیا رشته‌های فنی و حرفه‌ای خوب است یا خیر پرداخته شده و همچنین رشته فنی و حرفه‌ای از همه جوانب از جمله بازار کار و زیرشاخه‌های هر رشته بررسی شده است. (تحصیل در مقطع کاردانی و سپس شرکت در آزمون کاردانی به کارشناسی ناپیوسته) و یا قبولی در مهندسی کامپیوتر پیوسته؟

هنرستان فنی حرفه ای و کاردانش چیست؟

امروزه با پیشرفت صنعت و تکنولوژی نیاز به افراد متخصص به یکی از ارکان اساسی جامعه در حوزه تولید و صنعت تبدیل شده است. اهمیت تحصیل در این نوع مدارس زمانی به چشم می‌آید که می‌بینیم فارغ التحصیلان دبیرستان‌ها با وجود انبوه واحدهای درسی پاس شده از نظر عملی برای بازار کار آماده نمی‌شوند، در همین راستا شاخه های فنی حرفه ای و کاردانش به وجود آمده‌اند، بطور کلی هنرستان فنی حرفه ای و کاردانش همان‌طور که از نامش پیداست عمده تمرکز خود را روی فعالیت‌های عملی دانش آموزان و آموختن «کار» و «حرفه» به آنان می‌گذارد. در حالی که در دبیرستان‌ها عمده تمرکز دانشجویان بر روی مسائل تئوری کتب درسی است

فنی و حرفه ای

دلیل پایه گذاری شاخه فنی و حرفه‌ای نیاز زیاد کشور به تکنسین‌های فنی بود، شاخه فنی و حرفه‌ای دارای چهار زیرگروه هنر، مدیریت و خدمات، صنعت و کشاورزی و شامل ۴۰ زیرشاخه است. اساسِ رشته‌های فنی و حرفه‌ای کارگاه‌های عملی است و دانش‌آموزانی که در این رشته‌ها تحصیل می‌کنند دروس عملی و تئوری را کنار هم می‌گذرانند.

البته تعداد واحدهای عملی این شاخه بیشتر از واحدهای تئوری آن است، به همین علت بیشتر، دانش‌آموزانی وارد شاخه فنی و حرفه‌ای می‌شوند که علاقه‌ی کافی به انجام کارهای عملی و فنی برخوردار باشند. توجه کنید که رشته کامپیوتر یکی از رشته های زیر مجموعه گروه صنعت در شاخه ی فنی و حرفه ای است که هر دانش آموز پس از طی کردن متوسطه اول می تواند در طی یک دوره سه ساله و در یکی از هنرستان‌های فنی حرفه ای دیپلم کامپیوتر بگیرد. دانش آموزانی که می‌خواهند از طریق شاخه فنی حرفه‌ای وارد رشته کامپیوتر شوند به این نکته توجه داشته باشند که تنها زیر شاخه گروه صنعت که مربوط به رشته کامپیوتر است زیرشاخه شبکه و نرم افزار رایانه است.

کار و دانش

دلیل پایه گذاری شاخه کار و دانش نیز مانند شاخه فنی حرفه‌ای نیاز زیاد کشور به تکنسین‌های فنی بود. شاخه فنی و حرفه‌ای دارای سه زیرگروه هنر، کشاورزی و خدمات و صنعت  و شامل 150 زیرشاخه است، در واقع زیر گروه مدیریت از کار و دانش حذف شده و گروه خدمات و کشاورزی نیز با یکدیگر ادغام شده اند، همان گونه که مشخص است شاخه کار و دانش زیر رشته‌های زیادتری نسبت به شاخه فنی و حرفه‌ای دارد و تنوع زیررشته‌ها کار را برای دانش‌آموزان راحت‌تر کرده است و آن‌ها می‌توانند در هر رشته‌ای که به آن علاقه‌مند هستند مشغول به تحصیل شوند، در شاخه کار و دانش تعداد دروس عملی نسبت به فنی و حرفه‌ای بیشتر است و تقریباً بیشتر دروس این دانش‌آموزان در کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها گذرانده می‌شود، همین امر موجب شده تا دانش‌آموزانی که علاقه‌ای به مباحث تئوری ندارد به سمت این رشته سوق پیدا کنند.

توجه کنید که رشته کامپیوتر یکی از رشته های زیر مجموعه گروه صنعت در شاخه‌ی کار و دانش است که هر دانش آموز پس از طی کردن متوسطه اول می تواند در طی یک دوره سه ساله و در یکی از هنرستان‌های کار و دانش دیپلم کامپیوتر بگیرد. از جمله زیر شاخه‌های رشته کامپیوتر در کاردانش می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تفاوت‌های بین فنی حرفه ای و کاردانش چیست؟

  1. دروس فنی و حرفه‌ای کمی مشکل‌تر از کار و دانش است
  2. در شاخه کار و دانش تعداد دروس عملی نسبت به فنی و حرفه‌ای بیشتر است
  3. زیر شاخه‌های شاخه کار دانش بیشتر و متنوع تر از زیرشاخه‌های شاخه فنی و حرفه ای است.
  4. ساعات حضور در مدرسه برای دانش آموزان فنی و حرفه ای بیشتر است
  5. شرایط ورود به شاخه فنی حرفه ای نسبت به شاخه کار دانش سخت‌تر است.

تفاوت تحصیل در هنرستان و دبیرستان

یکی از وظایف اساسی هنرستان ایجاد ارتباط بین امر آموزش و همچنین نیاز به کار و اشتغال است. در این راستا هنرستان‌های فنی حرفه ای و کاردانش با داشتن تنوع رشته زیاد و دسته‌بندی دانش‌آموزان بر اساس استعدادها و تفاوت‌هایشان و آموزش همزمان مهارت‌های عملی در کنار علوم نظری، ضمن گسترش قابلیت‌های شخصی دانش‌آموزان و شکوفاسازی استعدادهایشان آن‌ها را برای ایفای نقش در شغل‌های مرتبط با رشته تحصیلی‌شان آماده می‌سازد.

همچنین بازار کار مناسب برای این دانش آموزان حتی قبل از ورود به دانشگاه وجود دارد و از همان ابتدا برای انجام کارهای عملی آماده می‌شوند. اما باید توجه داشت که از طریق کنکور کاردانی امکان ورود به دانشگاه‌های برتر برای این دانش آموزان وجود ندارد و اگر بخواهند در کنار دانش آموزان دبیرستانی وارد دانشگاه‌های برتر شوند، باید برای آزمون سراسری اقدام کنند.

تحصیل در هنرستان و رشته های فنی حرفه ای و کاردانش با تحصیل در دبیرستان و رشته های علوم پایه مانند ریاضی فیزیک، علوم تجربی، و علوم انسانی متفاوت است

در حالی که دانش آموزانی که وارد دبیرستان می‌شوند، به لحاظ تئوری تحت آموزش‌های وسیعی قرار می‌گیرند تا پس از پایان این دوره برای آشنایی با مباحث پیشرفته‌تر یک رشته تخصصی (در دانشگاه) آمادگی بیشتری داشته باشند. راه ورود این دانش آموزان به دانشگاه‌های برتر کاملاً باز است و از آنجا که تعداد داوطلبین آزمون سراسری بیشتر است، دانش آموزان دبیرستانی تحمل و پشتکار را از همان ابتدا تمرین می‌کنند؛ شاید مسیر تحصیل برای این دانش آموزان چندان لذت بخش نباشد، اما با امکان تحصیل در بهترین دانشگاه‌های کشور، آینده درخشان‌تری در انتظار آن‌ها است.

در ادامه این مقاله قصد داریم به این موضوع بپردازیم که از چه طریقی می‌توان وارد یکی از پرطرفدارترین رشته جهان و ایران یعنی رشته کامپیوتر شد. بیش از 50 سال است که رشته کامپیوتر پا به عرصه ظهور گذاشته است و به یکی از محبوب ترین رشته های دانشگاهی در سراسر دنیا بدل شده است. با در نظر گرفتن روند رو به رشد فناوری اطلاعات و شرکت‌های تکنولوژی محوری که تبدیل به تصمیم گیرندگان جهانی شده اند می‌توان گفت رشته های کامپیوتر و آی‌تیمعرفی فناوری اطلاعات (IT) - 7 دلیل برای انتخاب رشته آی تی در دانشگاهمعرفی فناوری اطلاعات (IT) - 7 دلیل برای انتخاب رشته آی تی در دانشگاهآی تی چیست و چگونه پس از ظهور توانست در مدت فقط 20 سال تمام دنیا را فرا بگیرد و اکثر پول دنیا را ببلعد و پرطرفدارترین و پر درآمدترین مشاغل دنیا را در بر گیرد، در این صفحه به بررسی این موضوعات پرداخته شده از آینده شغلی بسیار روشنی برخوردارند.

قبل از اینکه به بررسی تفاوت‌های ورود به رشته کامپیوتر در دانشگاه از طریق دبیرستان و رشته ریاضی فیزیک در مقابل هنرستان فنی حرفه ای یا کاردانشِ کامپیوتر بپردازیم بهتر است با نحوه ورود به رشته کامپیوتر آشنا شوید.

انتخاب رشته دبیرستان چیست؟

در دبیرستان، دانش آموزان باید بعد از پایان دوره تحصیلی پایه 9 ام اقدام به انتخاب یک رشته تحصیلی برای ادامه مسیر خود کنند. انتخاب رشته دبیرستان که در انتهای پایه 9 ام باید انجام شود از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است چرا که می‌تواند روی آینده تحصیلی و شغلی فرد تأثیر بسزایی بگذارد.

دانش آموزان پایه نهم باید برای ورود به پایه دهم یکی از رشته های زیر را انتخاب کنند:

  1. علوم پایه : علوم پایه شامل سه رشته زیر است
    • علوم تجربی
    • ریاضی فیزیک
    • علوم انسانی
  2. فنی حرفه ای و کاردانش
  3. علوم و معارف اسلامی

چطور در پایه نهم دبیرستان برای تحصیل رشته کامپیوتر در دانشگاه برنامه ریزی کنیم؟

دانش آموزان پایه نهم دبیرستان چند راه برای ورود به رشته کامپیوتر در دانشگاه دارند، که این راه‌ها به قرار زیر است:

  1. در پایه دهم وارد یکی از شاخه‌های مربوط به رشته کامپیوتر در کاردانش یا فنی حرفه‌ای شود، سپس پس از دریافت مدرک دیپلم کامپیوتر در کنکور کاردانی شرکت کند، سپس پس از دریافت مدرک فوق دیپلم کامپیوتر، بر اساس سوابق تحصیلی در مقطع کاردانی به کارشناسی ناپیوسته کامپیوتر پذیرفته شود و مدرک لیسانس کامپیوتر بگیرد.
  2. در کنکور سراسری ریاضی و فیزیک شرکت کنید و در صورت قبولی وارد لیسانس مهندسی کامپیوتر پیوسته شود.
  3. یک دیپلم دریافت کند (هر دیپلمی)، سپس با سوابق تحصیلی و بدون شرکت در کنکور، در مهندسی کامپیوتر یکی از دانشگاه‌هایی که با سوابق تحصیلی ورودی می‌گیرند وارد شوید.
مهم نیست که به کدام یک از 3 روش بالا لیسانس کامپیوتر گرفته باشید، به هر طریقی که لیسانس کامپیوتر بگیرید، می‌توانید در کنکور ارشد کامپیوتر، فناوری اطلاعات یا علوم کامپیوتر شرکت کنید و در دانشگاه‌های برتری نظیر شریف، تهران، امیرکبیر و ... قبول شوید.

حال در زیر هر یک از این موارد را بصورت دقیق‌تر بررسی می‌کنیم:

  1. روش اول ورود به رشته کامپیوتر توسط دانش آموزان پایه 9ام: در پایه دهم وارد یکی از شاخه‌های مربوط به رشته کامپیوتر در کاردانش یا فنی حرفه‌ای شوند. در ادامه پس از دریافت مدرک دیپلم کامپیوتر فنی حرفه ای یا کار و دانش، از طریق کنکور کاردانی در کاردانی رشته کامپیوتر پذیرفته شوند و مدرک فوق دیپلم کامپیوتر دریافت کنند، سپس این عزیزان در ادامه می‌توانند بر اساس سوابق تحصیلی‌شان در مقطع کاردانی به کارشناسی ناپیوسته  کامپیوتر پذیرفته شوند و مدرک لیسانس کامپیوتر دریافت کنند. این دانشجویان پس از دریافت مدرک لیسانس کامپیوتر می‌توانند در کنکور ارشد مهندسی کامپیوتر، فناوری اطلاعات یا علوم کامپیوتر شرکت کنند و در صورت کسب رتبه مناسب این امکان را دارند که در تمامی دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی کشور از جمله دانشگاه‌های تاپی نظیر داشگاه شریف، تهران، امیرکبیر، علم و صنعت و ... پذیرفته شوند.

    در اینجا قبل از ادامه مطلب بهتر است کمی بیشتر با رشته کامپیوتر فنی حرفه ای و کاردانش آشنا شوید.

    هنرستان و رشته های کامپیوتر فنی حرفه ای و کاردانش

    امروزه رشته‌ کامپیوتر در تمامی حوزه‌های کاری از پزشکی گرفته تا صنعت، تولید، ارتباطات و غیره کاربردهای فراوانی دارد؛ از این رو تربیت نیروی انسانی متخصص در این علوم جزو نیازهای اساسی مراکز تولیدی و صنعتی به شمار می‌رود. این امکان برای هنرستانی‌ها وجود دارد که دیپلم کامپیوتر بگیرند و قبل از ورود به دانشگاه با کارهای عملی این حوزه بیشتر آشنا شوند؛ در حالی که دبیرستانی‌ها و دانش آموزان رشته ریاضی فیزیک ابتدا دیپلم ریاضی می‌گیرند و بعد از ورود به دانشگاه با رشته کامپیوتر آشنا خواهند شد.

    برخی از این شاخه‌های رشته کامپیوتر فنی حرفه ای و کاردانش عبارتند از:

    • طراحی و توسعه صفحات وب
    • برنامه نویسی پایگاه داده
    • برنامه نویسی بازی های رایانه ای
    • شبکه و نرم افزار رایانه ای

    دانش‌آموزان رشته کامپیوتر فنی حرفه ای و کاردانش با مطالعه همزمان تئوری و عملی دروسی مانند برنامه‌نویسی، سیستم‌عامل، پایگاه داده، درس شبکه های کامپیوتریجامع‌ترین آموزش درس شبکه های کامپیوتریجامع‌ترین آموزش درس شبکه های کامپیوتریدرس شبکه‌ های کامپیوتری یکی از مهم‌ترین و بنیادیترین دروس‌ رشته کامپیوتر است، با توجه به اینکه اینترنت امروزی بزرگترین سیستم مهندسی ساخت دست بشر در تمام طول تاریخ است، آشنایی با شبکه‌های کامپیوتری برای تمامی علاقه‌مندان و دانشجویان رشته کامپیوتر الزامی است، در این راستا در این صفحه به معرفی شبکه‌های کامپیوتری پرداخته‌ شده است، طراحی وب و غیره، مهارت‌های لازم را جهت ورود به کار بدست می‌آورند. این دانش آموزان از آنجا که دانش زمینه‌ای در مباحت تخصصی کامپیوتر دارند، می‌توانند با مطالعات جانبی تا حدودی وارد حوزه‌های رایانش ابری (Cloud Computing)، هوش مصنوعی یا AI، لوازم الکترونیکی و به طور کلی بحث شیرین اینترنت اشیا (IoT) شوند و فعالیت‌های جزئی داشته باشند.

    این دانش‌آموزان پس از گذراندن دوره سه ساله هنرستان مدرک دیپلم می‌گیرند و از طریق کنکور فنی حرفه ای می‌توانند وارد مقطع کاردانی رشته کامپیوتر در دانشگاه شوند.

    در ادامه بهتر است دو موضوع بررسی شود

    • اول اینکه در هر یک از این مقاطع دانشجویان در چه دانشگاه‌هایی می‌توانند قبول شوند
    • دوم اینکه در هر یک از این مقاطع دانشجویان در چه گرایش هایی می‌توانند تحصیل کنند

     

    دانش‌آموزان باید توجه داشت که نه از طریق کنکور کاردانی و نه از طریق ورود بوسیله سوابق تحصیلی به مقطع کاردانی به کارشناسی امکان ورود به بسیاری از دانشگاه‌های دولتی کشور نظیر شریف، تهران، امیرکبیر و حتی دانشگاه‌هایی نظیر اصفهان، شیراز، فردوسی و ... وجود ندارد

    برای واضح‌تر شدن این موضوع که چرا دانش آموزان در مقطع کاردانی کامپیوتر و همین طور کاردانی به کارشناسی کامپیوتر نمی‌توانند در دانشگاه‌های دولتی مناسب پذیرفته شوند، در PDFای که در زیر در اختیار شما قرار داده‌ایم، دانشگاه‌هایی که در رشته کامپیوتر فنی حرفه ای و همین طور کاردانی به کارشناسی کامپیوتر پذیرش دارند مشخص است.

    دانلود فایل معرفی دانشگاه های دارای کاردانی کامپیوتر

     

    دانلود فایل معرفی دانشگاه های دارای کاردانی کامپیوتر

    گرایش های کاردانی کامپیوتر

    اگر PDF بالا را که مربوط به انتخاب رشته کاردانی کامپیوتر است را بررسی کرده باشید متوجه خواهید شد که گرایش های کاردانی کامپیوتر بصورت زیر است

    • نرم افزار
    • سخت افزار
    • فناوری اطلاعات
    • شبکه های کامپیوتری

    دانلود فایل معرفی دانشگاه های دارای کاردانی به کارشناسی کامپیوتر

     

    دانلود فایل معرفی دانشگاه های دارای کاردانی به کارشناسی کامپیوتر

    توجه کنید که چند سالی است که کنکور کاردانی به کارشناسی کامپیوتر برداشته شده است و وارد شدن به این دوره کاردانی به کارشناسی کامپیوتر با شرط معدل صورت می‌گیرد

    گرایش های کاردانی به کارشناسی کامپیوتر

    اگر PDF بالا را که مربوط به انتخاب رشته کاردانی به کارشناسی کامپیوتر است را بررسی کرده باشید متوجه خواهید شد که گرایش های کاردانی به کارشناسی کامپیوتر بصورت زیر است

    • مهندسی حرفه ای ارتباطات و فناوری اطلاعات
    • مهندسی حرفه ای شبکه های کامپیوتری
    • مهندسی حرفه ای نرم افزار
    • مهندسی حرفه ای فناوری اطلاعات

    دانلود فایل معرفی دانشگاه های دارای کارشناسی ارشد کامپیوتر

     

    دانلود فایل معرفی دانشگاه های دارای کارشناسی ارشد کامپیوتر

    گرایش های کارشناسی ارشد کامپیوتر

    اگر PDF بالا را که مربوط به انتخاب رشته کارشناسی ارشد کامپیوتر است را بررسی کرده باشید متوجه خواهید شد که گرایش های کارشناسی ارشد کامپیوتر بصورت زیر است

    • نرم افزار
    • هوش مصنوعی
    • شبکه های کامپیوتری
    • معماری کامپیوتر
    • رایانش امن
    • بیوانفورماتیک
    • الگوریتم و محاسبات
    • علوم و فناوری شبکه
    • علم داده
    • قرآن کاوی رایانشی

    برای مطالعه بیشتر در خصوص گرایش های مهندسی کامپیوتر و همچنین گرایش های ارشد کامپیوتر به صفحه گرایش های مهندسی کامپیوترمعرفی گرایش های کارشناسی و ارشد مهندسی کامپیوترمعرفی گرایش های کارشناسی و ارشد مهندسی کامپیوتربا توجه به اینکه در حال حاضر رشته مهندسی کامپیوتر محبوب‌ترین رشته در دنیا و کشور است و در سال‌های اخیر اکثر رتبه‌های تک رقمی و دو رقمی این رشته را انتخاب می‌کنند نیاز است در این صفحه بصورت دقیق به معرفی رشته و گرایش هاي مهندسي کامپيوتر پرداخته شده است مراجعه کنید.

    هر آن چه در مسیر تحصیلات تکمیلی مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری رشته های مهندسی و علوم کامپیوتر و نیز رشته آی تی نیاز دارید، از مجموعه کنکور کامپیوتر بخواهید.

  2. روش دوم ورود به رشته کامپیوتر توسط دانش آموزان پایه 9ام: در انتهای سال 9 ام دانش‌آموزان با انتخاب رشته وارد یکی از رشته های علوم پایه (علوم تجربی، ریاضی فیزیک و علوم انسانی) فنی حرفه ای، کاردانش و علوم و معارف اسلامی می‌شوند. دانش آموزان هر شاخه‌ای اعم از کاردانش، فنی حرفه‌ای، ریاضی و فیزیک، تجربی و انسانی می‌توانند در کنکور سراسری ریاضی فیزیک شرکت کنند و از طریق کنکور در رشته مهندسی کامپیوتر پذیرفته شوند.

    البته دانش آموزانی که در دبیرستان‌ این رشته را نخوانده و دروس شاخه ریاضی فیزیک را پاس نکرده اند شانس کمتری برای قبولی در کنکور سراسری ریاضی و رشته های دانشگاهی این شاخه خواهند داشت، بنابراین اگر می‌خواهید از طریق کنکور ریاضی فیزیک وارد رشته کامپیوتر شوید بهتر است در سال 10‌ام وارد شاخه ریاضی فیزیک شوید، دانش آموزان شاخه ریاضی فیزیک پس از گذراندن دروس تخصصی مرتبط با این رشته از جمله دیفرانسیل و انتگرال، جبر، هندسه، آمار و فیزیک طی 3 سال، آماده کنکور ریاضی می‌شوند و می‌توانند در رشته‌های فنی و مهندسی که از طریق کنکور دانشجو می‌گیرند از جمله در رشته مهندسی کامپیوتر وارد دانشگاه شوند.

    بطور زیر افراد زیر مجاز به شرکت در کنکور سراسری ریاضی و فیزیک هستند
    1. افردای که دیپلم چهار ساله نظام قدیم دارند
    2. دارندگان مدرک پیش دانشگاهی نظام ترمی-واحدی
    3. دانش آموزان هنرستانی که مدرک دیپلم دریافت کرده‌اند
    4. دارندگان مدرک کاردانی (فوق دیپلم)
    5. دارندگان دیپلم پایه دوازدهم نظام جدید (6-3-3)

    توجه کنید که گرفتن مدرک کارشناسی پیوسته رشته کامپیوتر بدون در نظر گرفتن نحوه ورود به این رشته مستلزم گذراندن واحدهای عمومی از جمله ریاضی و فیزیک عمومی، معادلات دیفرانسیل و ریاضیات مهندسی از یک سو و واحدهای تخصصی از جمله برنامه‌نویسی، مدار منطقی، معماری کامپیوتر، ساختمان داده، طراحی الگوریتم، سیستم‌عامل، پایگاه داده، شبکه‌های کامپیوتری از سوی دیگر است.

    دانش آموزان هنرستانی و دبیرستانی برای ادامه تحصیل در رشته کامپیوتر در دانشگاه راه متفاوتی در پیش دارند

  3. روش سوم ورود به رشته کامپیوتر توسط دانش آموزان پایه 9ام: شایان ذکر است که همه دانش آموزان بدون توجه به نوع مدرک دیپلم و یا پیش دانشگاهی و از تمامی گروه های آزمایشی (ریاضی فیزیک، تجربی و انسانی) مجاز به انتخاب تمامی کد رشته‌ها صرفا بر اساس سوابق تحصیلی هستند؛ توجه کنید که حتی اگر در کنکور سراسری شرکت نکنید می‌توانید از طریق سوابق تحصیلی در دانشگاه‌هایی که از این طریق دانشجو می‌گیرند پذیرفته شوید

بنابراین از این طریق نیز می‌توانید در مهندسی کامپیوتر یکی از دانشگاه‌هایی که با سوابق تحصیلی ورودی می‌گیرند وارد شوید، ولی در این حالت باید به این نکته توجه داشته باشید که دانشگاه‌های دولتی خوب از طریق کنکور ریاضی ورودی می‌گیرند و بنابراین با سوابق تحصیلی نمی‌توانید وارد دانشگاه‌های دولتی خوب شوید.

آینده تحصیلی هنرستانی ها و دبیرستانی های علاقه مند به رشته کامپیوتر در دانشگاه

هریک از دارندگان مدرک دیپلم فنی حرفه ای یا ریاضی فیزیک برای تحصیل رشته کامپیوتر در دانشگاه باید مسیری جداگانه را طی کنند که در ادامه هرکدام را بصورت جداگانه شرح می‌دهیم.

فنی حرفه ای و کاردانش

فارغ التحصیلان رشته کامپیوتر هنرستان فنی حرفه ای و کاردانش می‌توانند پس از اخذ مدرک دیپلم طی سه سال و رقابت با سایر دانش‌آموزان هم‌رشته خود در کنکور کاردانی به ‌راحتی وارد دانشگاه‌های دولتی محدودی که برای مقطع کاردانی در نظر گرفته شده است شامل دانشکده‌های فنی حرفه ای و موسسات غیر انتفاعی، دانشگاه آزاد سما یا مراکز علمی کاربردی کشور شده و ‌مدرک فوق دیپلم کامپیوتر دریافت کنند.

در ادامه این دانشجویان می‌توانند بر اساس سوابق تحصیلی‌شان، در مقطع کاردانی به کارشناسی کامپیوتر پذیرفته شوند و مدرک لیسانس کامپیوتر دریافت کنند. این افراد می‌توانند پس از دریافت مدرک لیسانس در کنکور ارشد و دکتری کامپیوتر، علوم کامپیوتر یا آی تی نیز شرکت کرده و در دانشگاه‌های معتبر کشور نظیر دانشگاه تهران، شریف و امیرکبیر به تحصیلات تکمیلی بپردازند.

نکته: دانش آموزان باید بدانند که از طریق کنکور کاردانی و سپس قبولی در مقطع کاردانی به کارشناسی کامپیوتر بر اساس سوابق تحصیلی‌شان، امکان قبولی در دانشگاه‌های دولتی خوبی نظیر شریف، تهران، امیرکبیر، علم و صنعت، شهید بهشتی، فردوسی، شیراز، اصفهان، تبریز و ... را نخواهند داشت.

ریاضی فیزیک

دانش آموزان رشته ریاضی برای ورود به دانشگاه ابتدا دیپلم ریاضی فیزیک می‌گیرند. آن‌ها پس از کسب رتبه مورد نیاز در کنکور سراسری می‌توانند وارد رشته‌های کامپیوتر یا علوم کامپیوتر در دانشگاه‌های دولتی، آزاد یا علمی و کاربردی شوند.

مهم‌ترین واحدهایی که این دانشجویان در این مقطع می‌گذرانند، ریاضیات گسسته، آمار و احتمال مهندسی، مدار منطقی، معماری کامپیوتر، ساختمان داده، طراحی الگوریتم، نظریه زبان‌ها و ماشین‌ها، هوش مصنوعی، سیستم عامل، شبکه های کامپیوتری، پایگاه داده‌ها، مهندسی نرم افزار، اصول طراحی کامپایلر و غیره است. با دروس اصلی رشته کامپیوتر بیشتر آشنا شوید.

تمامی فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی می‌توانند مجددا از طریق آزمون ارشد وارد دانشگاه شده و در مقطع فوق لیسانس این رشته یا رشته آی تی و علوم کامپیوتر در دانشگاه‌های معتبر کشور به تحصیل در گرایش‌های مختلف این رشته‌ها ادامه دهند.

آینده شغلی رشته های کامپیوتر

با توجه به رشد روز افزون استفاده از کامپیوتر در تمام حوزه‌‌های کاری، رشته کامپیوتر از بازار کار بسیار خوبی برخوردار است. فارغ‌التحصیلان رشته‌های کامپیوتر هنرستان (فنی حرفه‌ای و کاردانش) می‌توانند پس از گذراندن دوره کاردانی به عنوان تکنسین و پس از کسب مدرک کارشناسی یا مقاطع بالاتر به عنوان مهندس کامپیوتر مشغول به کار شوند.

فارغ التحصیلان رشته مهندسی پیوسته کامپیوتر که از طریق کنکور سراسری ریاضی وارد دانشگاه شده‌اند نیز پس از کسب مدرک کارشناسی می‌توانند عناوینی همچون مهندس پایگاه داده، مهندس نرم‌افزار، مهندس شبکه‌های کامپیوتری، طراح و برنامه نویسبرنامه نویسی کامپیوتر چیست و چطور می توانید یک برنامه نویس موفق شوید؟برنامه نویسی کامپیوتر چیست و چطور می توانید یک برنامه نویس موفق شوید؟در عصر فعلی برنامه‌نویسی یکی از پرطرفدارترین شغل‌های دنیاست، دغدغه‌‌ای افرادی که می‌خواهند در مسیر برنامه‌نویس شدن قدم بردارند این است که نمی‌دانند از کجا باید شروع کنند، در این صفحه هر آن چه برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه ای نیاز دارید در اختیارتان قرار گرفته است و یا مدیر پروژه را کسب کرده و در مراکز و سازمان‌های مختلف کار کنند.

نصب و ساخت تجهیزات رایانه‌ای در کنار طراحی و اصلاح سخت افزار و لوازم جانبی رایانه، ریزپردازنده، درایو دیسک و غیره، از دیگر توانمندی‌های این گروه از فارغ‌التحصیلان است.

مزایا و معایب تحصیل در هنرستان و دبیرستان

تحصیل در رشته کامپیوتر از طریق هنرستان فنی حرفه ای یا کار و دانش و یا قبولی در مهندسی کامپیوتر از طریق کنکور سراسری هرکدام مزایا و معایب خود را دارد، که در ادامه به بررسی مزایا و معایب هر یک می‌پردازیم.

مزایای تحصیل در رشته کامپیوتر هنرستان فنی حرفه ای و کاردانش

این دانش آموزان می‌توانند بعد از دریافت مدرک فوق دیپلم بر اساس سوابق تحصیلی‌شان در مقطع کاردانی به کارشناسی کامپیوتر در یکی از دانشگاه‌ها یا مراکز علمی کاربردی به تحصیل در گرایش‌های نرم افزار، سخت افزار و فناوری اطلاعات(IT)  مشغول شوند.

معایب تحصیل در رشته کامپیوتر هنرستان

مزایای قبول شدن در مهندسی کامپیوتر از طریق کنکور سراسری

از متقاضیان ورود به رشته کامپیوتر در ادانشگاه، دانش آموزان هنرستانی باید در کنکور کاردانی و دانش آموزان دبیرستانی در کنکور ریاضی فیزیک شرکت می‌کنند

معایب قبول شدن در مهندسی کامپیوتر از طریق کنکور سراسری

جمع بندی

انتخاب بین تحصیل رشته کامپیوتر در دانشگاه با پیش زمینه دبیرستان و رشته ریاضی فیزیک یا هنرستان فنی حرفه ای/کاردانش و رشته کامپیوتر بنا به شرایط دانش آموزان کاملا متفاوت و منوط به تصمیم شخصی آن ها است و همانطور که ذکر شد هر کدام دارای مزایا و معایبی هستند. یادآوری این نکته ضروری است که ورود هنرستانی ها به دانشگاه از طریق کنکور کاردانی و ورود دبیرستانی ها از طریق کنکور کارشناسی می‌باشد.

برای ورود به رشته کامپیوتر هنرستان بهتر است یا دبیرستان؟

این سوالی است که بسیاری از افراد نسبت به آن شک دارند، اگر از عموم مردم این سوال را بپرسید شاید به شما پاسخ دهند که هنرستان بهتر است زیرا سریعتر می‌توان کار مورد نظر را بدست آورد. از این جهت آن‌ها حق دارند ولی این نکته را در نظر بگیرید که بازارهای موجود برای افراد هنرستانی از سطح پایین‌تری برخوردار است و حتی در صورت ورود به دانشگاه، بسیاری از مشاغل بسیار سطح بالا و تحقیقاتی برای آن‌ها غیرقابل دسترس است پس برای این انتخاب همیشه خودتان را بسنجید. مورد دیگر اینکه اکثر متخصصان و دانشمندان ایرانی حاضر دردنیا، در رشته ریاضی و فیزیک تحصیل کرده‌اند و بعد از شرکت در کنکور سراسری، در یک دانشگاه تراز بالا کشور مشغول به تحصیل شده‌اند.

شغل‌های رشته کامپیوتر فنی و حرفه‌ای چیست؟

اصولا دانش‌آموزان فنی و حرفه‌ای سریعتر از رشته‌های دیگر می‌توانند به بازارکار ورود پیدا کنند و با کسب یک مهارت خاص، مشغول به‌کار شوند. در رشته کامپیوتر، شغل‌هایی نظیر تعمیرات لپتاپ و کامپیوتر، تعمیرات گوشی و ... نیز می‌تواند مناسب دانش‌آموزان باشد اما دانش‌آموزانی که به‌دنبال مشاغل سطح بالاتر هستند، باید در کنار تحصیل، مهارت‌هایی را به‌صورت خود‌آموز یاد بگیرند و در مشاغلی مانند طراحی سایت، برنامه نویسی و ... فعالیت کنند.

درآمد رشته کامپیوتر فنی و حرفه‌ای چقدر است؟

اینکه چه درآمدی می‌توانید از این رشته کسب کنید، کاملا به خودتان و شغلی که درآن فعالیت می‌کنید بستگی دارد و مهم‌ترین عامل در کسب درآمد، به میزان تخصص شما در شغل مورد نظر بستگی دارد. پس نیاز است که کاملا صبور باشید و فقط به‌دنبال کسب مهارت باشید تا به درآمدهای عالی برسید.

همچنین هر گونه سوالی در مورد کلاس‌های آنلاین کنکور کامپیوتر و یا تهیه فیلم‌ها و یا رزرو مشاوره تک جلسه‌ای تلفنی با استاد رضوی دارید می‌توانید به طرق زیر از تیم پشتیبانی بپرسید:

آی دی تلگرام تیم پشتیبانی:     konkurcomputer_admin@

تماس با پشتیبانی:   09378555200

امتیازدهی4.4090909090909 1 1 1 1 1 1 1 1 1 14.41 امتیاز (44 رای)
اشتراک
بارگذاری نظرات